Akumulator ili ?!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
_Jenny_
#1 Akumulator ili ?!?
Imam jedan problemcic...Niti jedan mehanicar pa cak niti ovlasteni servisi ne mogu otkriti uzrok-navodno je tvorncka greska.problem je ovaj:Auto ima regulator tj neki nazovi ventil kojim se pusta struja od akumulatora i ukolko struja ostane ukljucena sljedece jutro akumulator je totalno prazan i nema snage da bi se auto upalio.Jel ima itko bilo kakvu ideju sta bi moglo biti?Sve zivo je zamjenjeno,bio je na kompjuterskom testiranju 24 sata....Ma sve sve,ali nista...Kvara nema,a ne bi ga upalio da ne znam sta.I usput ako se pojaca kablovima i pusti 1 min da radi PONEKAD upali odmah inace ne.
Hvala svima na idejama!
Hvala svima na idejama!
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Akumulator ili ?!?
Koji je auto u pitanju, kralju, kraljice?_Jenny_ wrote:Imam jedan problemcic...Niti jedan mehanicar pa cak niti ovlasteni servisi ne mogu otkriti uzrok-navodno je tvorncka greska.problem je ovaj:Auto ima regulator tj neki nazovi ventil kojim se pusta struja od akumulatora i ukolko struja ostane ukljucena sljedece jutro akumulator je totalno prazan i nema snage da bi se auto upalio.Jel ima itko bilo kakvu ideju sta bi moglo biti?Sve zivo je zamjenjeno,bio je na kompjuterskom testiranju 24 sata....Ma sve sve,ali nista...Kvara nema,a ne bi ga upalio da ne znam sta.I usput ako se pojaca kablovima i pusti 1 min da radi PONEKAD upali odmah inace ne.
Hvala svima na idejama!
-
_Jenny_
#3 Re: Akumulator ili ?!?
Alfa Romeo 2,5 TD
-
dr.iver
#4 Re: Akumulator ili ?!?
OK. Moraš nam dati više podataka. Koji Alfa romeo? 155? 164? govorim o modelu auta.
To sigurno nije fabricka greška, problem je što ti nešto izvuče svu struju iz akumlatora.
Muzika, alarm, antena od radija? Da li nešto naknadno ugradjivano na auto, od elektronskih uredjaja?
Nemoguće da u tolikom Zarebu niko ne može naći u čemu je problem.
To sigurno nije fabricka greška, problem je što ti nešto izvuče svu struju iz akumlatora.
Muzika, alarm, antena od radija? Da li nešto naknadno ugradjivano na auto, od elektronskih uredjaja?
Nemoguće da u tolikom Zarebu niko ne može naći u čemu je problem.
- Karabaja
#5 Re: Akumulator ili ?!?
možda ti je i akumulator rikn'o
-
_Jenny_
#6 Re: Akumulator ili ?!?
Pardon nisam ni skuzila da sam napisala sve osim modela
Radi se o onoj dugackoj alfi 164 (sve mi daj samo me ne tjeraj da ju parkiram
salim se).Ma akumulator kupljen nov novcat-opet isto.Ima sve na struju-podizaci,retrovizori...sve ama bas sve.I mislili smo da je problem u nekoj zici koja je negdje recimo prerezana ili neki bog...Pa nista-siceve smo brat i ja izvadili i 2 puna dana izolirali zicu po zicu:D (ko bi reko da to tolko zica ima
).Ma nitko ni u Zagrebu ni okolici nije skuzio stvar...Niti ono pregledom niti pomocu kompjutera...Ma nista sve ispravno.Zamijenjeni grijaci sve zivo.Ne zna se sta je problem...
- olduser
#7 Re: Akumulator ili ?!?
komsija ti krade struju 
-
scooby_macan
#8 Re: Akumulator ili ?!?
www.bellamacchina.net Idi na ovu adresu,tu su ljudi koji ce ti sigurno pomoci!POz..._Jenny_ wrote:Pardon nisam ni skuzila da sam napisala sve osim modelaRadi se o onoj dugackoj alfi 164 (sve mi daj samo me ne tjeraj da ju parkiram
salim se).Ma akumulator kupljen nov novcat-opet isto.Ima sve na struju-podizaci,retrovizori...sve ama bas sve.I mislili smo da je problem u nekoj zici koja je negdje recimo prerezana ili neki bog...Pa nista-siceve smo brat i ja izvadili i 2 puna dana izolirali zicu po zicu:D (ko bi reko da to tolko zica ima
).Ma nitko ni u Zagrebu ni okolici nije skuzio stvar...Niti ono pregledom niti pomocu kompjutera...Ma nista sve ispravno.Zamijenjeni grijaci sve zivo.Ne zna se sta je problem...
-
_Jenny_
#9 Re: Akumulator ili ?!?
Ukrast cu ja njega...Tako i tako je zgodanolduser wrote:komsija ti krade struju
-
_Jenny_
#10 Re: Akumulator ili ?!?
Graziescooby_macan wrote:www.bellamacchina.net Idi na ovu adresu,tu su ljudi koji ce ti sigurno pomoci!POz..._Jenny_ wrote:Pardon nisam ni skuzila da sam napisala sve osim modelaRadi se o onoj dugackoj alfi 164 (sve mi daj samo me ne tjeraj da ju parkiram
- Sir Charles
#11 Re: Akumulator ili ?!?
Hm, jednom prilikom sam imao slican problem. Ujutro ustao, da upalim auto, a on ni da "kahne". Akumulator star 2 mjeseca. Na kraju je ispalo da je auto imao elektricnu antenu koja se izvlacila prilikom paljenja radia i to je bilo u kvaru, pa je iskopcan kabl za napajanje antene. Ali nazalost nisu bila iskopcana oba, pa mi je tu trosio sturju. Iskopcao i drugi kabl i rijesio problem. Sretno
-
_Jenny_
#12 Re: Akumulator ili ?!?
Hvala,srce si...Ali probali i to.Cak i da klapna od ventilatora glavna vuce struju...Ma nista...Ali mi nije jasno kako ni na kompjuteru na pokaze di i da li vuce struju ili mi svaki put mozda podvale polovan akumulatorSir Charles wrote:Hm, jednom prilikom sam imao slican problem. Ujutro ustao, da upalim auto, a on ni da "kahne". Akumulator star 2 mjeseca. Na kraju je ispalo da je auto imao elektricnu antenu koja se izvlacila prilikom paljenja radia i to je bilo u kvaru, pa je iskopcan kabl za napajanje antene. Ali nazalost nisu bila iskopcana oba, pa mi je tu trosio sturju. Iskopcao i drugi kabl i rijesio problem. Sretno
-
gumifufna
#13 Re: Akumulator ili ?!?
Neznam kako se zove na nasem aparat za mjerenje struje njega stavis na akumulator sve potrosace pogasis u autu i jedan po jedan osigurac vadis .Tako ces primjetiti na kojem ti osiguracu vuce struju tj koji ti elektronski dio vuce struju.
-
_Jenny_
#14 Re: Akumulator ili ?!?
Napravljeno u ovlastenom servisu.Nista ne vuce...Neko pametan je provalio da podizaci mozda vuku i nista uzeli nove stavili i nista ista stvar...Ma nema sta ili mi ili nazovi mehanicari,elektricari... nisu probali.Ako ko zna nekog iscjeljitelja za auto,molim da mi ostavi broj:Dgumifufna wrote:Neznam kako se zove na nasem aparat za mjerenje struje njega stavis na akumulator sve potrosace pogasis u autu i jedan po jedan osigurac vadis .Tako ces primjetiti na kojem ti osiguracu vuce struju tj koji ti elektronski dio vuce struju.
-
gumifufna
#15 Re: Akumulator ili ?!?
Ako je sve iskontrolisano sjedi i razmisli sta je radjeno prije auta nego sto je se to pocelo desavati.
Evo jedan primjer.Na autu nije radio jedan cilindar,nema sta nije probano,da bi se na kraju otkrilo da je lakirer kad je radio auto skidao zracni filter i usisnu granu zacepio krpom da neide prasina.Njegov kolega je auto upalio i motor je uvukao krpu i zacepio kanal za zrak jednom cilindru.Eto i ti razmisli sta je sve radjeno na autu prije kvara.
Evo jedan primjer.Na autu nije radio jedan cilindar,nema sta nije probano,da bi se na kraju otkrilo da je lakirer kad je radio auto skidao zracni filter i usisnu granu zacepio krpom da neide prasina.Njegov kolega je auto upalio i motor je uvukao krpu i zacepio kanal za zrak jednom cilindru.Eto i ti razmisli sta je sve radjeno na autu prije kvara.
-
_Jenny_
#16 Re: Akumulator ili ?!?
Ma auto mi je predrag pa je sad na generalci...Ako nakon toga ne bude sve ok...Kupit cu traktorgumifufna wrote:Ako je sve iskontrolisano sjedi i razmisli sta je radjeno prije auta nego sto je se to pocelo desavati.
-
Mislilac
#17 Re: Akumulator ili ?!?
Treba ga odvući nekoj neni/nani/babi/baki da mi salije stravu...
To je neki šejtan/đavo ušao u vozilo.
- testdriver
#18 Re: Akumulator ili ?!?
tako nešto je imao moj kolega a alfom 164, inače su ti modeli poznati po katastrofalnoj elektronici, on je to rješio prilično bizarno...umetak brave, npr on je ostavio kao ugašen auto...ali nešto je tamo prekidalo i trošilo struju ko da je auto konstantno u kontaktu a nijedna žarulja na kontrolnoj ploči nije radila,zamisli to e, auto troši struju a nigde znaka da troši, on je također išao po ovlaštenim servisima i na neki bizaran način su to otkrili, zamjenio je taj umetak brave i sve je bilo ok
-
_Jenny_
#19 Re: Akumulator ili ?!?
testdriver wrote:tako nešto je imao moj kolega a alfom 164, inače su ti modeli poznati po katastrofalnoj elektronici, on je to rješio prilično bizarno...umetak brave, npr on je ostavio kao ugašen auto...ali nešto je tamo prekidalo i trošilo struju ko da je auto konstantno u kontaktu a nijedna žarulja na kontrolnoj ploči nije radila,zamisli to e, auto troši struju a nigde znaka da troši, on je također išao po ovlaštenim servisima i na neki bizaran način su to otkrili, zamjenio je taj umetak brave i sve je bilo ok
Ovo nikome ne bi palo na pamet :S Jos cu i to probat ako nakon generalke ne bude ok
Hvala
-
_Jenny_
#20 Re: Akumulator ili ?!?
Predlazes nekoga?Mislilac wrote:Treba ga odvući nekoj neni/nani/babi/baki da mi salije stravu...
- olduser
#21 Re: Akumulator ili ?!?
pa na špicu sa traktorom_Jenny_ wrote:.Kupit cu traktorgumifufna wrote:Ako je sve iskontrolisano sjedi i razmisli sta je radjeno prije auta nego sto je se to pocelo desavati.
-
_Jenny_
#22 Re: Akumulator ili ?!?
I popeglanom kosom...olduser wrote:pa na špicu sa traktorom_Jenny_ wrote:.Kupit cu traktorgumifufna wrote:Ako je sve iskontrolisano sjedi i razmisli sta je radjeno prije auta nego sto je se to pocelo desavati.
Evo jedan primjer.Na autu nije radio jedan cilindar,nema sta nije probano,da bi se na kraju otkrilo da je lakirer kad je radio auto skidao zracni filter i usisnu granu zacepio krpom da neide prasina.Njegov kolega je auto upalio i motor je uvukao krpu i zacepio kanal za zrak jednom cilindru.Eto i ti razmisli sta je sve radjeno na autu prije kvara.![]()
- olduser
#23 Re: Akumulator ili ?!?
sad mi je jasno zasto silikoni na kosu_Jenny_ wrote:I popeglanom kosom...olduser wrote:
pa na špicu sa traktorom![]()
![]()
![]()
-
_Jenny_
#24 Re: Akumulator ili ?!?
To je samo pocetakolduser wrote:sad mi je jasno zasto silikoni na kosu_Jenny_ wrote:I popeglanom kosom...olduser wrote:
pa na špicu sa traktorom![]()
![]()
![]()
![]()
traktor - vjetar...
- olduser
#25 Re: Akumulator ili ?!?
Jenny on the Shpica_Jenny_ wrote:To je samo pocetakolduser wrote:
sad mi je jasno zasto silikoni na kosu![]()
traktor - vjetar...
![]()
![]()

Vasa frizura uvijek ista bez obzira na prijevozno sredstvo
Ili ovako