Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
rocco_siffredi

#96451 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Najmanji problem je Nam, Tan, vlasnik, Ilievski, Sabrina peti deseti.
Nego kad pitarluk udari. Osvojis par titula, ako nema evropskog iskoraka jebat cemo sve redom. Atmosfera koja ce se stvoriti.
Posebna je prica i posjeta. Uzimas duplu prvi put u Istoriji, ja ne pamtim bolje igre i vecu razliku u odnosu na ostatak lige, a na Kosevu 4000 ljudi :-)
Da nije dosla raja na proslavu titule, bilo bi prosjek 3000. Porazavajuce.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#96452 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Uzmite molim vas malo procitajte koji clan zakona o sprijecavanju pranja novca. Uloge banke u istim i pravima i obavezama svih strana.
Bezveze palamudite i pravite se pametni o stvarima o kojima ne zna niko nista tacno osim banaka i ljudi u klubu.
Znam za slucaj dok sam radio BBI banci prije desetak godina, da je za jednu nasu firmu placanje zadrzano 40 dana. Sve uredno faktura, spexifikacija robe, dozvole nadleznog ministarstva, medjutim onda se jave nadlezne agencije pa jel drzava OK, je li terorizam, je li firma OK, je li gazda OK. Bukvalno ali bukvalno nase ministarstvo je trazilo neke potvrde i izjave ovjerene od strane vkasnika te tamo firme i jos tamo nekih cudesa a sve vrijeme pare leze na prijelaznom racunu kod banke ovi ne smiju da ih rasknjize... A uzmite u obzir da mi nismo firma d.o.o. ili d.d. nego U.G. a na racun U G. saljes milione. Inace su U.G. i fondacije najveci parvani za pranje para i izbjegavanje placanja poreza u svijetu. I onda dodje bosnjo koji prvo nikad nije procitao zakon o sprijecavanju pranja novca, nema ni tacnu informaciju sta se desava, i palamudi kako nasi nesta mute. Da nepovjerujes. U Bosni ti svak zna sve, sve strucnjak do strucnjaka. Mi znamo, Nam petlja. On naso nama suplju bacat...
Logovan

#96453 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote:Najmanji problem je Nam, Tan, vlasnik, Ilievski, Sabrina peti deseti.
Nego kad pitarluk udari. Osvojis par titula, ako nema evropskog iskoraka jebat cemo sve redom. Atmosfera koja ce se stvoriti.
Posebna je prica i posjeta. Uzimas duplu prvi put u Istoriji, ja ne pamtim bolje igre i vecu razliku u odnosu na ostatak lige, a na Kosevu 4000 ljudi :-)
Nešto se ne slažemo u zadnje vrijeme, ali ovdje si u pravu. :mrgreen: :thumbup:
R2D2_SA

#96454 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Hajde sjetite se ono kad su BiH stabvili na onu neku sivu listu, ne mogu se sjetiti cega, jer nije usvojen neki zakon u vezi sprecavanja pranja novca. Odmah tada receno ako smo na toj listi da ce biti teze za transfere novca. E sad Vijetnam je ljudi jos uvijek socijalisticka republika! Nema veze sa nama vec sa Vijetnamom izgleda. I koze da je problem 4 mjeseca poslati pare. Neko lijepo objasnio da se plate isplacuju svaka tri mjeseca. Ako je sad bila isplata martovske, znaci jos april i maj, ako vec nije, a juni jos nije prosao. Mozda im je u ugovorima plata do 15, dakle kasnjenje sedmicu najvise. Cemu drama, i kad je skupstina prije sedmicu bila, i to je neko objasnjavao, usvojilo se ono za kontrolu vecih isplata, potvrdjena kupovina vecinskog paketa upravljackih prava. Zbog sedmicu dana frka. Meni nebitno za upravu ali hajmo dramiti kad ima stvarno razloga. Ovako samo udarilo na ego jer je izaslo u medijima, dao se povodom komsijama da nas podhebavaju pa zasmetalo. Mi njih samarali, oni nama ni cvokicu pa problem! U losem ima i nesto dobro pa se otkrilo i kako sta ide ali eto i pozitivna strana da smo shvatili da uvihek mozemo racunati i na podrsku Tana, odnosno njegovih klubova. Internacionalizovano poslovanje, pa zar je to lose, to niko kod nas nema, mozemo se saml busati u prsa. Ona prica pa sta radi marketing, gdje su pare od drugih stavki...pa to je kap u moru vjerovatno, a u firmama sa dobrom kontrolom nema trosenja iz jedne stavke na drugu, tako ni kod mene na poslu nema ni pod razno. Ko je potpisivao ikad isplatu plata ili bilo cega zna kako to ide.

Hajmo se okrenuti futbolu, da vidimo ima li pojacanja sto je Husref najavio, pa prijateljske pa Celtic pa da vazimo. Mene zanima hoce li biti kakvih salova za tekmu, lalo Sarajevo - lapo Celtic, i to, da nam je podvale Menhengladbah, zbog iste boje :D
omega369

#96455 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Logovan wrote:
rocco_siffredi wrote:Najmanji problem je Nam, Tan, vlasnik, Ilievski, Sabrina peti deseti.
Nešto se ne slažemo u zadnje vrijeme, ali ovdje si u pravu. :mrgreen: :thumbup:
U pravu je samo za dio koji se tice Tana i Nama. Ostalo se ne moze amnestirati za ne rad. Ilijevski, Sabrina i kompanija su cisti potrosaci love i nista vise. I najveci su razlog nezadovoljstva navijaca. Igrao bih i ja za 10 milja, najlakse je tudje trositi. Koliko su love oni donijeli u klub??

A sto se tice transfera love iz vijetnama, opet kazem nista neobicno. Normalna praksa za toliku kolicinu love
rocco_siffredi

#96456 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Ranije sam ja oprao Sabrinu, Ilievskog, i ostatak UO.
Sponzorstvo sa TA i Nike? pa to je jos od doba Selimovića i Kusturice.
Koliko novih komitenata je doveo ovaj UO?
Koliko su novca donijeli u klub?
Sta radi marketing sluzba kluba?
Najlakše je lezi hljebe da te jedem, a plata ide, samo dok uplata prodje :-)
gold'n'brown

#96457 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Bas me interesuje jesu li ovi ljudi ovako samokriticni prema poslu koji oni rade? Kad se jedno vrijeme radila promocija ljudi koji vode klub, a to nisu pratili rezultati, govorili se kako je sve to za neku stvar ako nema rezultata
Sad kada je dosla dupla kruna, a ljudi koji vode klub se malo manje reklamiraju u medijiima, e onda oni nista ne rade, nisu doveli nijednog sponzora itd. Ja koliko se sjecam, ne tako davno, je obnovljeno sponzorstvo Turkish Airlinesa. Ne kazem da ne moze bolje, ali nije bas ok ni nipodastavati neciji rad.
todd_smith

#96458 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Postoji par rijeci kod nas sto se koristi sto se ne moze tek tako prevesti na engleski, kao npr ceif...ili rijec suhveli.

Niko ovdje ne osporava proceduru i admin. poslove oko prebacivanja fundova.

Niko.

Ali zar nije suhveli da se sutilo oko dugovanja haman pola godine, da bi neki novinarcic na sportskom portal napisao “fk sarajevo duguje pare” da bi se klub oglasio i rekao “pare sutra stizu”

Znaci taj lik koji je provalio vijest ili ima nevjerovatan tajming ili je dusman kluba ili slicno

Rekli iz kluba pare stizu, sutra ce biti na racunu iz Vijetnama.

Pare sutra na racunu. Iz Kardifa.

Nebitno to sto ova sva prica pocinje malo da lici na onu oko Haada i Dine. Naravno ne skroz ali kap po kap, no nejse.

Pusti na stranu pare, ok ima para samo odugovlace, jebo to. Nebitno. Kakav imidz saljes o klubu?

Ova uprava od pocetka prosle sezone do dan danaa imas vrlo reaktivan i latentan odnos kada je u pitanju imidz kluba. Uvijek reaguju na vijest, nikada ne sprijece.

Oko Pavlovica...pa onda oko sastanka igraca, pa onda oko Husrefa, pa onda oko priprema i novca.

I hajde sve to na stranu, nije nista to aman zaman, ono sto se treba zapitati i vidjeti...ko je primao platu ovih zadnjih par mjeseci...igraci nisu, ok znaci nije ni Husref? Mozda je zbog toga vukao ugovore? Nebitno...jesu li iz UO dobili plate?

Sabrina prije 3-4 sedmice ide na seminare u London. Ko je to fonansirao? Letovi, hotel, seminar, topli obrok...ako je klib placao, nije to uredu, ako igrace nisu. Ako je ona sama to placala ni to nije uredu, jer to ti je direktorica kliba ili kako se ona predstavlja CEO.

Pricamo o iskoraku i da napredujemo, i 99% nas ovdje smo za iskorak i napredak i da nas klub bude bolji u svakom aspektu, od cistaca pa do direktorice pa do igraca i doktora itd

Ljudi su radili dosta dobar posao, i podrzavali smo ih. Kako na terenu tako i van terena. Mislim van terena su barem dali dojam takav da rade dobar posao.

Sami se po svom trudu pisaju ovakvim potezima, ne radimo to mi navijaci.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#96459 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Ode Analiticar, dođe todd!
:D

Ja kol`ko znam, administracija ne dobija plate iz ili od Namovih para. Nego od marketinga i sponzorskih ugovora.
omega369

#96460 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Minus koji se proizvodi svake godine u klubu a koji iznosi oko 3-4 miliona KM je dokaz nesposobnosti uprave i tu nema opravdanja
Cossack

#96461 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

omega369 wrote:Minus koji se proizvodi svake godine u klubu a koji iznosi oko 3-4 miliona KM je dokaz nesposobnosti uprave i tu nema opravdanja
Neko je na temi napisao da u odnosu na Želju imamo 30% više rashode i 30% manje prihode što je alarmantna činjenica kako god okreneš.
rocco_siffredi

#96462 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Cossack wrote:
omega369 wrote:Minus koji se proizvodi svake godine u klubu a koji iznosi oko 3-4 miliona KM je dokaz nesposobnosti uprave i tu nema opravdanja
Neko je na temi napisao da u odnosu na Želju imamo 30% više rashode i 30% manje prihode što je alarmantna činjenica kako god okreneš.
Bio je financijski izvještaj za oba kluba.
Zeljo prihodi i rashodi oko 6 miliona KM.
FK Sarajevo prihodi 4 miliona, rashodi 8 miliona KM.
Bruka :roll:
Raigor Stonehoof

#96463 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

kad bi pitari prestali kenjat i izmisljat razloge za nezadovoljstvo mozda bi se nekad i izdigli

sta vas kao navijace boli kurac za finansijama??? sta vi imate sa tim na koji nacin dolazi novac u klub???

jesmol osvojili upravo i kup i prvenstvo? sta hocete koji kurac vise od ljudi?
strong69

#96464 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

rocco_siffredi wrote:
Cossack wrote:
Bio je financijski izvještaj za oba kluba.
Zeljo prihodi i rashodi oko 6 miliona KM.
FK Sarajevo prihodi 4 miliona, rashodi 8 miliona KM.
Bruka :roll:
Iz kojih djelatnosti su prihodi i rashodi? Možda je Zeljo, a jeste, imao prihode od opštine N. Sarajevo, od NS BiH za travnjak itd. Kad bi se pogledali prihodi od poslovne aktivnosti i rashodi od istog onda bi bilo realnije.
emigrazione

#96465 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Cossack wrote:
Da smo prodali Kovacevica i Pidru i da od djece uzimamo lovu za clanarinu, opremu, putovanja i sl. imali bi milione...ali štaš poslije toga?!
GandalfSivi

#96466 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Hocemo mo potpisivati ikoga? Blizi se juli...

Trebaju nam desni bek, defanzivni vezni, jedan odbranbeni i napadac...
emigrazione

#96467 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Sta ce ti desni bek, imas tri komada na stanju
Dinostula

#96468 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

GandalfSivi wrote:Hocemo mo potpisivati ikoga? Blizi se juli...

Imas Hebiba,Hodzica i Sabanovica na desnom beku sta cem cetvrti. :D
GandalfSivi

#96469 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Dinostula wrote:

Lijevi, lijevi!!! Do mene :)
Dinostula

#96470 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

GandalfSivi wrote:
Dinostula wrote:

Pa dosao je valjda taj Letic samo se ceka da mu istekne ugovor.A gurace Husref tamo Sabana ili Hodzica. :D
GandalfSivi

#96471 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Opet fale minimalno dvojica...
R2D2_SA

#96472 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

GandalfSivi wrote:
Dinostula wrote:

https://youtu.be/u2-JZcUp-Gw
:D
GandalfSivi

#96473 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

To ti je kad hocu pametan da se pravim prije jutarnje kafe :D
hamo22

#96474 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by hamo22 »

GandalfSivi wrote:Opet fale minimalno dvojica...
Ubost ces jednom, samo treba da nastavis pokusavati :lol:
hamo22

#96475 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by hamo22 »

Image
Locked