Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
todd_smith wrote:ko ce ti ga znati, mozda je plata mozda je duzina ugovora, mozda oboje
Ako nista, dosljedni smo nakon Adukora, Rahmanovica i slicno.
Najbitnije igrace smo zadrzali u Lazicu, Rahmanovicu i Tataru.
Stanojevica i ne racunam, jer iskreno ko zna sta ce biti tu. Koliko sam cuo onaj tip povrede je ozbiljan i mozda par mjeseci ne bude u punom procesu, a onda imas i mentalni sklop tu, mozda ce i on sa manjim intenzitetom igrati od straha. Sto je sasvim normalno.
Suma sumarum, mislim da bi kobna greska bila da krenemo u sezonu bez lijevog beka, napadaca i stopera. Ovo ostalo se moze zakrpiti.
Lazic, Rahmanovic i Tatar ostaju?
Ako je istina, to je odlicno
Ne mozes ti u Evropi nista napraviti, kada ne mozes ni sampionsku ekipu da zadrzis. I to nije do Husrefa ili do Uprave. Takva nam je realnost i okolina.
Ja ne vidim ovo kao rasipanje šampionske ekipe.
Otišao ti igrač za kojeg si već znao da će otići.
Otišao još jedan koji je bio na posudbi.
Otišao jedan kojem je istekao ugovor i koji nije bio nešto bitan.
Otišla dvojica iz rotacije.
Ostali svi koji su bili prva ekipa i bitni igrači.
Pa dobro, od 11 igraca koji su najzasluzniji za duplu krunu su otisli Mujakic, Kapic i Adukor.
Za Nihada se znali da ide jer je u januaru presai u Kortrijik, a kod nas ostao na posudbi isto kao i Kapic koji je sada otisao u Paderborn.
Jedino je odlazak Adukora malo nejasan, ali ni to nije do uprave. Prvo nije htio da produzi ugovor, a sada kruze price da ce karijeru nastaviti u PL. Koji je njegov cilj bio ne znam, ali tesko da je za odlazak Adukora kriva uprava
Ostali odlasci su svakako rezerve ili igraci koji nisu imali znacajnu minutazu prosle sezone osim Bekica
Eto super ako nam dolazi taj Letic. Vidim na tom linku, osim LB, igra i DMF i LMF.
I dok sam igrao PES/Football manager, uvijek sam volio dovoditi ove igrace koji igraju 3+ pozicije ako imas makar 2-3 takva igraca u rosteru, uvijek imas rjesenje u slucaju suspenzija ili povreda.
Letica se sjecam jos iz doba Veleza i tad se pricalo da bi mogao doci kod nas. Sad dolazi ipak kao dosta iskusniji igrac.
Naravno da je uprava kriva sto nisu ostali Halilovic i Crepulja. Nisu zelili da ih zadrze i sada neke price proturaju. Nisu to bili nikakvi bezobrazni zahtjevi. Nisu pokazali volju da ih ostave i izabrali su ruzan nacin da ih odbiju. Igraci koji su nam bili vrlo bitni i koji su ucestvovali u osvajanju duple krune. Zrinjski samo ceka da dovede te nase bivse igrace i nadam se samo da ne bude kao sa Bilbijom pa da im mi moramo psovati kad proigraju protiv nas a nije njihova krivica nego pojedinaca iz uprave koji ne rade svoj posao kako treba. Ako ne dovedu igrace koji su bolji od njih onda nam slijedi ponovni pad.
animus wrote:Letica se sjecam jos iz doba Veleza i tad se pricalo da bi mogao doci kod nas. Sad dolazi ipak kao dosta iskusniji igrac.
Naravno da je uprava kriva sto nisu ostali Halilovic i Crepulja. Nisu zelili da ih zadrze i sada neke price proturaju. Nisu to bili nikakvi bezobrazni zahtjevi. Nisu pokazali volju da ih ostave i izabrali su ruzan nacin da ih odbiju. Igraci koji su nam bili vrlo bitni i koji su ucestvovali u osvajanju duple krune. Zrinjski samo ceka da dovede te nase bivse igrace i nadam se samo da ne bude kao sa Bilbijom pa da im mi moramo psovati kad proigraju protiv nas a nije njihova krivica nego pojedinaca iz uprave koji ne rade svoj posao kako treba. Ako ne dovedu igrace koji su bolji od njih onda nam slijedi ponovni pad.
Stanje sa dolascima i odlascima igrača izgleda ovako(ako sam koga izostavio recite):
OTIŠLI:
Nihad Mujakić(Kortrijik)
Rifet Kapić(Paderborn)
Joachim Adukor(slobodan igrač)
Almir Bekić(slobodan igrač)
Emir Halilović(slobodan igrač)
Ljuban Crepulja(slobodan igrač)
Ševkija Resić(posudjen Čeliku)
Aleksandar Šofranac(Sutjeska Nikšić)
Kako nismo. Kazu nudili smo mu ugovor na 5 godina sa klauzulom da moze otici kad god hoce. Garantovali mu kapitensku traku i da se Husref mora konsultovati s njim za taktiku. Sto se plate tice isplata bi bila vezana za svicarski franak u njegovu korist i mjesecno ne bi manje dobio od 15 tisuca franaka. Ali odbio je sve to i izabrao srcem