Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#95751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Jabote, izgleda da u Turkishu ne čitaju Klixov forum i postove zabrinutih komšija :sad:

:mrgreen:
todd_smith

#95752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

tobejarabi ja procitao da su uprcili zajednicki iftar
Raigor Stonehoof

#95753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

todd_smith wrote:tobejarabi ja procitao da su uprcili zajednicki iftar
i ja :lol: :lol:
Logovan

#95754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Predstavnici Turskish Airlinesa iskazali su zadovoljstvo usljed okončanja historijske sezone za bordo tim, te iskazali interes da i u narednom periodu aktivno učestvuju učestvuju u doprinosu radu kluba. :nargila:
Company85

#95755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

todd_smith wrote:tobejarabi ja procitao da su uprcili zajednicki iftar
:lol:
izbjeglica_iz_besmisla

#95756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

kakaljin wrote: Naravno, ko razumije izvjestaj, ali ovdje kod nas je odmah Sarajevo u minusu 8 miliona, tako ljudi rezonuju kada pogledaju naslov.
Pa moze li pojasnjenje za nas neupucene u finansije, godisnje izvjestaje i slicno?
rocco_siffredi

#95757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Nema potrebe da se prepadate.
Samo ce u jednom momentu biti potrebno da amidza oprosti potrazivanja koja potražuje od svog kluba :D
Jednostavno, na bosanskom, amidza je dužan sam sebi.
emigrazione

#95758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

A jel glupo pitati šta ako ne oprosti?
rocco_siffredi

#95759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Možda se amidza naplatio sa prodatih 60% Namu.
Tan na 0 nakon svih ovih godina, a jos uvijek ima 30% ;-)
Ili losija opcija, da je ovom Namu prodao 60% dionica, a jos uvijek potrazuje svoje pare :? :run:
Meni je cudnije da je to prodao covjeku koji radi za njega i koji je dosta siromašniji od njega. Mislim da je tu neka kombinacija da se vijetnamski igraci guraju na evropsko trziste preko Sarajeva.
Najveći problem moze biti dalje usitnjavanje vlasništva, da tu dodje 4-5 ljudi ili kad Tan umre, da vlasnici budu njegovo 10-11 djece koliko ih ima. Najbolje da u svakom momentu jedan covjek ima većinu.
Company85

#95760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

emigrazione wrote:A jel glupo pitati šta ako ne oprosti?
Oprostio je vec na zadnjoj skupstini
north

#95761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Kljucna stvar vizavi minusa je sto se radi o pozajmicama sto ce se ispeglati dokapitalizacijom upravljackih prava...pravi problem nastaje kad imas minus prema drzavi u vidu poreza i doprinosa i kad imas dugove i tuzbe od bivsih uposlenika i igraca..tad si u debelom qrcu, posto smo mi tu na nuli moze se mirno spavati...jedino da Tan i Nam odluce da nam jebu majku majcinu iz nekih nepoznatih razloga sto u ovom trenutku je smijesno pomisliti a i u narednom dugorocnom periodu nije realno niti ima ikakvog osnova za to...
Maharadza

#95762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Uživajte i pripremajte se za LP i EL braćo draga, stipu pare, one barem nisu problem. :nargila:
Logovan

#95763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Mirno spavajte duga nece biti. :mrgreen:
Grean

#95764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

kakaljin wrote:
sencobih wrote:
Tomahawk11 wrote:Kokuz je neko ko nema prebijene, mi smo u debelom minusu 8-)
samo da nam ne budu skupljali vitre

Kada Real, Barcelona i ostali veliki klubovi posluju u minusu sa stotinama miliona eura pa opet rade i kupuju i prodaju igrace, ovo koda nas nije nista, ali ljepse je ako nema nikakvih dugova, ali tesko u ovom vaktu.
Nije ni za kakve panike, namiruju ovi ali nije ni dobro da pokrivas 50% svojih potreba. Nije odrzivo na duge staze i nije dobra ta ovisnost o injekcijama.

Neko spominje Madrid, Barcelonu, klubove sa velikim dugovima. Mislim da ako se trazi primjer zasto to nije za ignorisati onda je najbolji primjer Milan, klub koji je imao ovisnost o jednom covjeku i nikad nije izgradio ono sto je MANU npr. da bude brend koji pravi pare. Ta ovisnost o pumpanju ih je dovela da nakon Berluskonija oni vise nisu sjena od onog kluba.

Nisu mi jasne dvije stvari koje bi mogle bolje izgledati, da nam je prihod 4 miliona a konama 6 miliona jer trenutno bi trebalo da smo interesantniji od njih kao firma i to da trosimo 4 miliona na troskove mimo plata. To su troskovi priprema svih selekcija, putovanja na utakmice za sve tri selekcije, kampa (ne znam sta tu kosta i koliko, vjerovatno odrzavanje terena), citam danas da smo dali naknade menadzerima 150 hiljada KM za njihov dio kolaca, mozda nesto dajemo i za Kosevo, prostorije u Titovoj. Mozda i nije puno kad sve nabrojis ali meni djeluje puno jer je to vise od budzeta vecine klubova.

Nadati se da cemo u buducnosti prodavati igrace skuplje i dobacivati u Evropi dalje jer to je jedini nacin da pravimo pare. Sponzori daju koliko daju i tu se nece puno mijenjati. Zato se, izmedju ostalog, ozarim svaki put kad vidim da guramo juniora umjesto nekog polovnjaka. Samo nas to moze odrzati na duze staze.

Svi smo bili svjesni da smo zavisni o tim injekcijama samo iskreno ja sa mislio tj. nadao se da je udio puno manji i da vise pokrivamo prihodima.
sencobih

#95765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Nikad neće nijedan klub pa i naše Sarajevo biti održiv, sve dok se oni zbog kojih se fudbal na kraju krajeva i igra , a to su gledaoci ne vrate na stadion. Tek tada možemo očekivati kakvu takvu samoodrživost. Nije tu riječ o 20 hiljada na svakoj tekmi, ali oko desetak hiljada na svakoj domaćoj utakmici bi dobro punilo kasu i pokrivalo dosta troškova.Sada kada je klub odradio svoj dio posla i osvojio sve, napravio dobru atmosferu potrefilo se nekakvo zasićenje, vjerovatno i ekonomska kriza, dodaj tome nekoliko hladnih tuševa na koševu i eto ga 2 hiljade ljudi na tekmi od čega se barem 500 provuklo da ne plati :D Ali eto na dobrom smo putu, uz par dobrih vezanih rezultata, doći će ljudi, svako voli gledati svoj tim posebno kada pobjeđuje
Tomahawk11
Globalni moderator

#95766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

sencobih wrote:Nikad neće nijedan klub pa i naše Sarajevo biti održiv, sve dok se oni zbog kojih se fudbal na kraju krajeva i igra , a to su gledaoci ne vrate na stadion. Tek tada možemo očekivati kakvu takvu samoodrživost. Nije tu riječ o 20 hiljada na svakoj tekmi, ali oko desetak hiljada na svakoj domaćoj utakmici bi dobro punilo kasu i pokrivalo dosta troškova.Sada kada je klub odradio svoj dio posla i osvojio sve, napravio dobru atmosferu potrefilo se nekakvo zasićenje, vjerovatno i ekonomska kriza, dodaj tome nekoliko hladnih tuševa na koševu i eto ga 2 hiljade ljudi na tekmi od čega se barem 500 provuklo da ne plati :D Ali eto na dobrom smo putu, uz par dobrih vezanih rezultata, doći će ljudi, svako voli gledati svoj tim posebno kada pobjeđuje
Ma i da ti je prosjek 10 000 po utakmici, nisi se ti opet time finansijski pokrio.
Pa nisu nam ulaznice 40 KM :-)
Treba biti realan kad je naš klupski fudbal u pitanju, kod nas su moguća dva načina, dva puta do uspjeha.
Ovo kako mi radimo, dakle gdje imaš leđa u obliku milionera ili ono kako je Zrinjski radio, da te gura aktuelna vlast.
Pošto je u našem slučaju bolje da ništa ne rade nego da nas guraju ovi koji kod nas vladaju, jasno je šta ostaje.
Sve ostalo je životarenje i valjanje u blatu.
emigrazione

#95767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Ne postoji klub na Balkanu koji može živjeti normalnim životom samo od navijača, Maribor finansira svoj klub, Zagreb svoj, Split svoj, Beograd oba svoja, itd itd samo je kod dobrih bošnjana priča kako te gura država, udba sudba, Koldžo gura, partijski klubovi ovo ono...Sarajevo ima budžet od skoro milijardu maraka i bukvalno je podijeljen na dva tabora, umjesto da jebemo mater ovim gore pa mi taj budžet punimo, vodaju nas ko debile da nam metnu u ruku koju hiljadu, pa ovi kojima daju fol zajebaju ove kojima nisu dali, a ovi koji nisu dobili zajebaju ove što ih država gura
Tomahawk11
Globalni moderator

#95768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

emigrazione wrote:Ne postoji klub na Balkanu koji može živjeti normalnim životom samo od navijača, Maribor finansira svoj klub, Zagreb svoj, Split svoj, Beograd oba svoja, itd itd samo je kod dobrih bošnjana priča kako te gura država, udba sudba, Koldžo gura, partijski klubovi ovo ono...Sarajevo ima budžet od skoro milijardu maraka i bukvalno je podijeljen na dva tabora, umjesto da jebemo mater ovim gore pa mi taj budžet punimo, vodaju nas ko debile da nam metnu u ruku koju hiljadu, pa ovi kojima daju fol zajebaju ove kojima nisu dali, a ovi koji nisu dobili zajebaju ove što ih država gura
:thumbup:
Realno, prvo Sarajevo, i grad i kanton, daju siću koja nije dovoljna da igraš kantonalnu ligu, a ne šta drugo.
Mi smo našli način kako da to nadomjestimo, uglavnom sve uredno i transparentno.
Muhamed Đakmić

#95769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Mi smo skoro pa klub u privatnom vlasništvu, apsolutno ne treba država da nas gura, grad, kanton, ko god. Kao dosad ok, više od toga ne. Jer to nikad nije jednosmjeran proces, gdje oni samo daju. Obično puno više uzimaju. Pogledati pod Čelik, Sloboda itd. Sloboda je apsolutni rekorder po prihodima iz budžeta, pa je klub skoro u raspadu.
Grean

#95770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Ne mislim tako, ovaj klub nije jedino interes stranog investitora vec i opstine, grada, kantona, drzave, fudbalskog saveza podjednako koliko su Sloboda, Celik ili Zeljo.

Upravo ta slika koja se stvorila kao mi smo privatni a oni nisu pravi to da se nama mozda najteze daju pare. Tu je kriva i uprava pricom "poslovna tajna" kao da su neka firma a ne klub.

Nas investitor treba da ima iste uslove kao i svi ostali, da vidi da se njegova 4 miliona godisnje bacena u bunar cijene, da je utrka sa ostalim klubovima pravedna da nema nelojalne konkurencije. Jer to ima svoje ime u ekonomiji kad imas dva igraca na trzistu a jednog gura drzava, nelojalna konkurencija koja je zabranjena.

Nejse, treba cijeniti taj ulazak kapitala koji dize tvoj klub, skoluje tvoju djecu na nacin da ne gledas da ga ogulis vec da mu pomognes najmanje koliko i ostalima jer on ne iznosi nista vec samo unosi svo vrijeme.
emigrazione

#95771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Muhamed Đakmić wrote:Mi smo skoro pa klub u privatnom vlasništvu, apsolutno ne treba država da nas gura, grad, kanton, ko god. Kao dosad ok, više od toga ne. Jer to nikad nije jednosmjeran proces, gdje oni samo daju. Obično puno više uzimaju. Pogledati pod Čelik, Sloboda itd. Sloboda je apsolutni rekorder po prihodima iz budžeta, pa je klub skoro u raspadu.
Nemoj nas porediti sa nekim zatucanim balkanskim pripizdinama od kojih svakako želimo da se odmaknemo, ako mogu Ljubljana, Maribor, Zagreb i Beograd mogu, vala može i mora i Sarajevo...pored budžeta od milijardu dopustiti da se npr. jedna Bosna ugasi pa to je za vješala, nema logike slušati uopše bilo kakva opravdanja. Ko puni taj budžet, ako vlast nije sigurna da li je to ispravno neka organizuje referendum pa da vidimo da li će izdvajanja za sport biti ovako mizerna ili će ići npr. na 20 tak miliona što je i realno za početak
Tomahawk11
Globalni moderator

#95772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Džabe vi gledate u tu milijardu kad su nama uvijek pripadale mrvice i to one koje padnu preko stola.
Institucije su nebrojeno puta pokazale da ih nije briga za sport, tu su samo kad se treba slikati i pohvaliti tuđim uspjehom.
emigrazione

#95773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Pa ne znam boga mi, 10-tak hiljada ljubitelja sporta (da ne kažem navijača) ispred zgrade vlade moglo bi da ih natjera na drugačije mišljenje, na kraju krajeva zašto bi davali kada se niko ne buni ?!
Tomahawk11
Globalni moderator

#95774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

To je već nešto drugo i sad da izabereš bilo kakvu tematiku za protest, nećeš okupiti 10-ak hiljada.
Nažalost, svijest kod naroda je takva i to se neće skoro promijeniti.
Logovan

#95775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

emigrazione wrote:Pa ne znam boga mi, 10-tak hiljada ljubitelja sporta (da ne kažem navijača) ispred zgrade vlade moglo bi da ih natjera na drugačije mišljenje, na kraju krajeva zašto bi davali kada se niko ne buni ?!
10-tak hiljada, ali na facebooku.
Locked