Ovo pogledati jedno više puta.futiS wrote:Svi golovi Sarajeva u sezoni 2018/19.
Ko može nek podrži...
https://www.youtube.com/watch?v=x7urwraH2iE
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#95701 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#95702 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadžić, gost je večerašnjeg izdanja emisije BHT Sport.
U jednom dijelu emisije Hadžić se dotakao i početka pregovora oko ostanka Husrefa Musemića na klupi Bordo tima, te je istakao da se u ovom trenutku ciljevi obje strane poklapaju, te da je želja svih da Musemić ostane na klupi Sarajeva.
- Naša želja je da imamo iste ciljeve i to je strategija kluba. U ovom trenutku mislim da nam se ciljevi poklapaju i voljeli bismo da ostane, rekao je Emir Hadžić gostujući u emisiji BHT Sport.
- Leopard_SA
#95703 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pitar sa Kariba wrote:Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadžić, gost je večerašnjeg izdanja emisije BHT Sport.
U jednom dijelu emisije Hadžić se dotakao i početka pregovora oko ostanka Husrefa Musemića na klupi Bordo tima, te je istakao da se u ovom trenutku ciljevi obje strane poklapaju, te da je želja svih da Musemić ostane na klupi Sarajeva.
- Naša želja je da imamo iste ciljeve i to je strategija kluba. U ovom trenutku mislim da nam se ciljevi poklapaju i voljeli bismo da ostane, rekao je Emir Hadžić gostujući u emisiji BHT Sport.
- Raigor Stonehoof
#95704 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo je ciganska politika koja nikad nikom dobro nije donijela. Sto bih ja kao igrac ikad potpisao tu, na godinu-dvije, kad znam da me to ceka na kraju ugovora?GandalfSivi wrote:Nije Adukor suspendovan zbog Adukora, nego zbog ostalih da se zna. Ako neces produziti, izvoli tribina. I sigurno je njega to vise zajebalo nego klub. A Lazic ako je dosao na pola godine, iskocila prilika, decko odigrao svjetski, dzaba ga dobio, vjerovatno ne puno potrosio na plate, hvala i dovidjenja... A da ga vidimo ko nece htjeti da produzi ugovor poslije ovoga...Grean wrote:
Nije kiks upravi ako Adukor ode negdje, nije htio potpisati i to je to. Nelogicnost je da je Lazic dosao na 6 mjeseci da bi zamijenio Adukora. Svede se na isto kao da si njega pustio da nastavi.
Na kraju krajeva, fakat nekada ne kontam igrace. Ako si pod ugovorom, ako te neko plati (a ako vrijedis platit ce te), puno ti je veca sansa da igras nego kad si djaba dosao...
- emigrazione
#95705 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Lazic i Adukor nisu ni slican slucaj, nema smisla porediti to uopste
-
todd_smith
#95706 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
meni nije jasno sto poput nekog rituala dovodimo igrace ciji ugovori isticu na zimu, nebitno bio to lazic ili adukor ili slicno, nego opcenito pricam, a cesto imamo tu naviku pa onda na zimskoj pauzi strepimo hoce li otici ili ne. Za nadati se da ce ta praksa prestati.
- emigrazione
#95707 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Lazic nam je bio neophodan, bez njega mozda ni kup ne bi uzeli....ako Barcelona može dovesti igrača zbog par utakmica možemo i mi, pogotovo ako su trofeji u pitanju
- Cossack
#95708 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nema šta biti nejasno. Po potrebi to rade i najveći klubovi.todd_smith wrote:meni nije jasno sto poput nekog rituala dovodimo igrace ciji ugovori isticu na zimu, nebitno bio to lazic ili adukor ili slicno, nego opcenito pricam, a cesto imamo tu naviku pa onda na zimskoj pauzi strepimo hoce li otici ili ne. Za nadati se da ce ta praksa prestati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#95709 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tako se dogovorili, a trebao nam igrač. Ispostavilo se kao pun pogodak.
Da je moglo na duže, sigurno da bi iz kluba bili za.
Uglavnom, hvala mu za ono što je pružio u dresu FKS
Ako kojim slučajem ostane, odlično, ako ne, tražiti zamjenu.
Nema tu neke velike pameti, to nam je i prošlost i sadašnjost i budućnost.
Da je moglo na duže, sigurno da bi iz kluba bili za.
Uglavnom, hvala mu za ono što je pružio u dresu FKS
Ako kojim slučajem ostane, odlično, ako ne, tražiti zamjenu.
Nema tu neke velike pameti, to nam je i prošlost i sadašnjost i budućnost.
-
todd_smith
#95710 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ne pricam za Lazica, pricam opcenito. Lazic svakako i ako ode, ide na ljeto tako da ne vazi za njega.
Nije zdrav nacin rada, kao sto smo hiljadu puta vidjeli. Ne kazem da imamo opciju, samo da treba izbjegavati.
Nije zdrav nacin rada, kao sto smo hiljadu puta vidjeli. Ne kazem da imamo opciju, samo da treba izbjegavati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#95711 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa i izbjegavamo. Sjeti se kako je prije bilo, igrači potpišu na max godinu, na kraju sezone ode sve, neće skoro niko da produži.
Onda sa mladim igračima isto tako, sad se radi drugačije, potpisuju se dugoročni ugovori.
Treba prihvatiti da smo mala liga i da sve što valja, neko gleda da to uzme za dž ili što jeftinije.
U takvim uslovima, treba puno raditi da se izboriš za to da si neki brend i poželjna sredina za igrače.
Onda sa mladim igračima isto tako, sad se radi drugačije, potpisuju se dugoročni ugovori.
Treba prihvatiti da smo mala liga i da sve što valja, neko gleda da to uzme za dž ili što jeftinije.
U takvim uslovima, treba puno raditi da se izboriš za to da si neki brend i poželjna sredina za igrače.
- Raigor Stonehoof
#95712 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Upravo tako. A sa potezima poput Adukorove suspenzije, skačemo sebi u stomakTomahawk11 wrote:Pa i izbjegavamo. Sjeti se kako je prije bilo, igrači potpišu na max godinu, na kraju sezone ode sve, neće skoro niko da produži.
- emigrazione
#95713 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne skačeš ba, Adukor je bio kurčina kada je dolazio, jedan od crnaca koji bi mogao biti dobar, a i ne bi...pokazao se dobar i digao sebi rejting, e pa nije fer da tek tako odeš, kurko jarane...Lazić je maksuzija, zna se ko je šta je i zbog čega je doveden, a i da smo baš toliko bezveze ne vjerujem da bi smo ga uspjeli dovesti, treba svake godine dizati budžet pa će biti i boljih ''lazića'' i boljih akademacaRaigor Stonehoof wrote:Upravo tako. A sa potezima poput Adukorove suspenzije, skačemo sebi u stomakTomahawk11 wrote:Pa i izbjegavamo. Sjeti se kako je prije bilo, igrači potpišu na max godinu, na kraju sezone ode sve, neće skoro niko da produži.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#95714 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I ja sam bio protiv te suspenzije, jer nam je Adukor trebao u tom momentu.
Međutim, dovođenje Lazića je pokrilo tu rupu.
Ako su iste uslove dobili Rahmanović, Tatar i Adukor i ova dvojica pristali, a on nije (s tim da bi i njima bilo isto da nisu pristali), onda je nekako i opravdano.
Opet se sve to odradilo nekako gospodski, ispoštovan je do kraja, nije otjeran, bio je tu, igrao prijateljske, trenirao sa ekipom, samo nije konkurisao za prvi sastav. To daje neku pozitivnu sliku o klubu, a istovremeno i šalje poruku da imaju oni interesi kluba preko kojih se neće prelaziti.
Mislim da je Adukor više izgubio nego FKS odlukom da ne produži ugovor.
Međutim, dovođenje Lazića je pokrilo tu rupu.
Ako su iste uslove dobili Rahmanović, Tatar i Adukor i ova dvojica pristali, a on nije (s tim da bi i njima bilo isto da nisu pristali), onda je nekako i opravdano.
Opet se sve to odradilo nekako gospodski, ispoštovan je do kraja, nije otjeran, bio je tu, igrao prijateljske, trenirao sa ekipom, samo nije konkurisao za prvi sastav. To daje neku pozitivnu sliku o klubu, a istovremeno i šalje poruku da imaju oni interesi kluba preko kojih se neće prelaziti.
Mislim da je Adukor više izgubio nego FKS odlukom da ne produži ugovor.
-
todd_smith
#95715 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ode napokon i Bekic. S bismillom.
- Logovan
#95716 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bilo je i vrijeme. Sretno u novom klubu.
- Došao sam prije četiri godine, FK Sarajevo me doveo i pružio šansu za napretkom, te da dotaknem vrh. Zar postoji mogućnost da se rastaneš na bolji način? Kada se popneš na vrh i pad je veličanstven. Iz ovog kluba sam postao A reprezentativac, te osvojio Kirin kup i duplu krunu, sarađivao sam sa brojnim trenerima različitih profila, pobleda i naobrazbe od Uščuplića, Ješića, Hurtića, Janjoša do mog Hukija sa kojim sam uživao raditi, napisao je Bekić na Instagramu i dodao:
- Ovom prilikom želim reći hvala svim trenerima, stručnom štabu, direktorima, rukovodiocima, navijačima, medijima, uživao sam sarađivati sa vama. FK Sarajevo zauvijek ću biti zahvalan za šansu koju ste mi dali, ovaj tim je okružen sjajnim ljudima i samo će rasti u budućnosti. Ponosan sam što sam bio dio najvećeg kluba u našoj zemlji. Vaš Almir Bekić.
- Dinostula
#95717 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jbt pa nama bekovi trebaju ko hljeb.
Rijesili se Kadusica,Hodzica i Bekica a nikog nismo doveli.
Jedan desni i lijevi bek pod moranjem.Saban i Pidro nam nisu dovoljni.Halila i Hebiba necu ni da racunam kao bekove.
Jedan desni i lijevi bek pod moranjem.Saban i Pidro nam nisu dovoljni.Halila i Hebiba necu ni da racunam kao bekove.
-
todd_smith
#95718 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vidjet cemo sta ce uraditi, siguran sam da imaju 2-3 opcije koje posmatraju vec.A i Hodzic je na posudbi valjda (iako bi on trebao biti plan Z a ne plan A ili B)Dinostula wrote:Jbt pa nama bekovi trebaju ko hljeb.
- Dinostula
#95719 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako Husref ostane nece Hodzic za nas zaigrati nikad vise.Kritikovao je Husrefa preko facebooka tako da ga je ovaj vec davno otpisao.todd_smith wrote:Vidjet cemo sta ce uraditi, siguran sam da imaju 2-3 opcije koje posmatraju vec.A i Hodzic je na posudbi valjda (iako bi on trebao biti plan Z a ne plan A ili B)Dinostula wrote:Jbt pa nama bekovi trebaju ko hljeb.
Mislim da se on drzi samo do isteka ugovora slicno kao Pavlovic.
- Logovan
#95720 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Što si se ti uspaničio zbog odlaska Bekića.Dinostula wrote:Jbt pa nama bekovi trebaju ko hljeb.
Nismo još nikog doveli pa šta ima veze, ima vremena, a i radi se na pojačanjima.
- GandalfSivi
#95721 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zato sto je tako svugdje u svijetu. Ista prica je bila za dvogodisnje ugovore, kad smo poceli insistirati na njima, pa dosta igraca nije htjelo da potpise, nego odose u zelju na jednu godinu. Treba li uopste spominjati kolika je razlika u odnosu igraca prema nasem klubu i onamo onih prema njihovom? Klub iznad svega, sad imamo i razlog da stavimo to, pa izvolite...Raigor Stonehoof wrote:
Ovo je ciganska politika koja nikad nikom dobro nije donijela. Sto bih ja kao igrac ikad potpisao tu, na godinu-dvije, kad znam da me to ceka na kraju ugovora?
- Raigor Stonehoof
#95722 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dvogodisnji ugovori su nesto sasvim drugo. Tu se igracu da na izbor, hoces sa nama, neces sa nama. Pa ako nece, nikom nista, nisi nastetio ni sebi ni svojoj reputaciji. A u ovoj situaciji, covjek potpise,ocekujuci da ce biti pravedno tretiran tokom citavog trajanja ugovora, a ne pola godine manje. I onda ga zajebu.GandalfSivi wrote:Zato sto je tako svugdje u svijetu. Ista prica je bila za dvogodisnje ugovore, kad smo poceli insistirati na njima, pa dosta igraca nije htjelo da potpise, nego odose u zelju na jednu godinu. Treba li uopste spominjati kolika je razlika u odnosu igraca prema nasem klubu i onamo onih prema njihovom? Klub iznad svega, sad imamo i razlog da stavimo to, pa izvolite...Raigor Stonehoof wrote:
Ovo je ciganska politika koja nikad nikom dobro nije donijela. Sto bih ja kao igrac ikad potpisao tu, na godinu-dvije, kad znam da me to ceka na kraju ugovora?
Samo se stavljam u ulogu mladog igraca koji nije navijac Sarajeva od rodjenja. Nikad ne bih potpisao za nas.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#95723 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mladi igrači koji nisu navijači kluba od malih nogu potpisuju profesionalni ugovor na 5 godina, tako da će tih situacija biti sve manje.
Naravno, biće i dalje situacija Adukor, momak je imao ugovor na dvije godine, klub je pokušao zaštititi svoje interese na obostrano zadovoljstvo, nije išlo, tako da razlog slanja na tribine treba podijeliti na ravne časti.
Šta je njemu falilo da je pristao na produženje ugovora od još godinu?
Nije ni to fer, ti kao imaš neki inostrani angažman koji će se desiti za pola godine, menadžer ti puni glavu, a FKS ti daje platu.
Naravno, biće i dalje situacija Adukor, momak je imao ugovor na dvije godine, klub je pokušao zaštititi svoje interese na obostrano zadovoljstvo, nije išlo, tako da razlog slanja na tribine treba podijeliti na ravne časti.
Šta je njemu falilo da je pristao na produženje ugovora od još godinu?
Nije ni to fer, ti kao imaš neki inostrani angažman koji će se desiti za pola godine, menadžer ti puni glavu, a FKS ti daje platu.
- Raigor Stonehoof
#95724 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta ima klub razmisljati fali li mu ili ne fali? Ako je potpisao na godinu, ispostuj ga na godinu. Jel mu u ugovoru stajalo, ako ne potpises produzenje 6 mjeseci prije isteka ides na tribine? Nije. Odradio je svoje posteno, zalagao se, bio jedan od najboljih igraca, nije probleme nikad pravio, i onda ga za sve to nagradis tako sto mu nastetis nastavku karijere.
To nije sredina u kojoj bih ja volio raditi.
To nije sredina u kojoj bih ja volio raditi.
-
EvoMeneJopet
#95725 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Treba i PSG-u javiti da skinu suspenziju Rabiotu, ciganska posla.