Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Pitarrr82

#94701 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Logovan wrote:
rocco_siffredi wrote:Nije mi recena lokacija, ako saznam javim obavezno
Sta je Ibizza spominjao?
Halilovići, stadion koji bi bio i za reprezentaciju, ne bi bio naš 100%, 30-tak hiljada mjesta, itd.

Ne znam samo gdje u Halilovicima realno...
Logovan

#94702 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Sliver wrote:Ma, meni ni to ne bi bilo lose. Samo pod jednim uslovom, da se trava ne unistava koncertima ili sl dogadjajima. Dakle mi imamo gdje igrati, niko nam ne moze oduzeti, repka kad odigra par tekmi svakako je pauza i nsbih bi ucestvovao u odrzavanju, mi igramo na atraktivnom stadionu. Ima tu i pozitivnih stvari. 30k mjesta na stadionu bez tartan staze je daleko bolje i izgleda punije nego sa 100m nje ko na kosevu. Natkriveno, ne puse vjetar, manji stadion, navijaci blizi terenu ( ipak i Campu godine sustizu), blizu svima, pogotovo meni :igra1:
Ma onda bi se pitala i druga strana, a ne samo mi. :-) Radije bih 12 hiljada, ali da se samo mi pitamo. A kapacitet posebna priča. :-) Opet bi bilo, dođe nas 8-9 hiljada izgleda prazno i tako to. Stadion k'o stadion super, 30 hiljada mjesta, nema staze, natkriven, bla, bla.

A možda je @rocco_siffredi dobio skroz druge informacije, možda nisu Halilovići u pitanju.
Pitarrr82 wrote: Ne znam samo gdje u Halilovicima realno...
Evo ovdje. :D
https://static.klix.ba/media/images/vij ... xl.jpg?v=1
https://static.klix.ba/media/images/vij ... mn.jpg?v=1
Tomahawk11
Globalni moderator

#94703 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Meni ovo nije realna priča.
Znate li vi koliko para košta normalan stadion?
Ko ima interesa da pravi takav stadion ovdje kod nas?
Ni lokacije ni para, samo priča.
Pitarrr82

#94704 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Logovan wrote:
Sliver wrote:Ma, meni ni to ne bi bilo lose. Samo pod jednim uslovom, da se trava ne unistava koncertima ili sl dogadjajima. Dakle mi imamo gdje igrati, niko nam ne moze oduzeti, repka kad odigra par tekmi svakako je pauza i nsbih bi ucestvovao u odrzavanju, mi igramo na atraktivnom stadionu. Ima tu i pozitivnih stvari. 30k mjesta na stadionu bez tartan staze je daleko bolje i izgleda punije nego sa 100m nje ko na kosevu. Natkriveno, ne puse vjetar, manji stadion, navijaci blizi terenu ( ipak i Campu godine sustizu), blizu svima, pogotovo meni :igra1:
Ma onda bi se pitala i druga strana, a ne samo mi. :-) Radije bih 12 hiljada, ali da se samo mi pitamo. A kapacitet posebna priča. :-) Opet bi bilo, dođe nas 8-9 hiljada izgleda prazno i tako to. Stadion k'o stadion super, 30 hiljada mjesta, nema staze, natkriven, bla, bla.

A možda je @rocco_siffredi dobio skroz druge informacije, možda nisu Halilovići u pitanju.
Pitarrr82 wrote: Ne znam samo gdje u Halilovicima realno...
Evo ovdje. :D
https://static.klix.ba/media/images/vij ... xl.jpg?v=1
https://static.klix.ba/media/images/vij ... mn.jpg?v=1
Ko ce dati pola Halilovica? Ovaj dio je ako dobro vidim pored carine cca, vidis da su igre politicke i oko carine, napravise ljudi u Rajlovcu a ova i dalje radi na istom mjestu...
Logovan

#94705 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Pitarrr82 wrote: Ko ce dati pola Halilovica? Ovaj dio je ako dobro vidim pored carine cca, vidis da su igre politicke i oko carine, napravise ljudi u Rajlovcu a ova i dalje radi na istom mjestu...
Pa sad hoće li dati ili ne, hoće li se graditi sigurno ili ne, ja ne znam, samo kažem gdje bi bio stadion u Halilovićima.

Naši se moraju izboriti za stadion. Nećemo moći vječno igrati na stadionu sa onakvim uslovima. Sad šta će biti, kako će biti, rekonstrukcija ili rušenje postojećeg ili gradnja na novoj lokaciji to ćemo tek da vidimo.
Pitarrr82

#94706 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Logovan wrote:
Pitarrr82 wrote: Ko ce dati pola Halilovica? Ovaj dio je ako dobro vidim pored carine cca, vidis da su igre politicke i oko carine, napravise ljudi u Rajlovcu a ova i dalje radi na istom mjestu...
Pa sad hoće li dati ili ne, hoće li se graditi sigurno ili ne, ja ne znam, samo kažem gdje bi bio stadion u Halilovićima.

Naši se moraju izboriti za stadion. Nećemo moći vječno igrati na stadionu sa onakvim uslovima. Sad šta će biti, kako će biti, rekonstrukcija ili rušenje postojećeg ili gradnja na novoj lokaciji to ćemo tek da vidimo.

Znam druze, samo kazem po meni jer poznajem taj dio veoma dobro nema logike, barem za sada... Nema ni infrastrukture za stadiona na tom dijelu...
Logovan

#94707 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Nema, što ne znači da neće biti nikada. Onaj dio grada je ionako ružan, loš i nikakav. :D Tamo kao da je '97 godina.
Analiticarr

#94708 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Kakvih crnih 30 000.
12 000 bi bilo idealno.
last mohicans

#94709 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Ma nema od stadiona nista. I ja sam se nadao, ali sam iz prilično dobrog izvora čuo da se para u klubu nema, a vlasnici nisu horni ulagati kad ne znaju u sta ulazu. Mozemo mastati, nije na odmet. Zato što dalje u Evropi da se proba ne bi li se zaradilo dodatnih sredstava. Dolazak ovog Vijetnamca nista u sustini ne mijenja, sve ostaje isto. Mislim da je i problem prava vlasnistva nad buducim stadionom, politika ne da bez njihovog tala i ucesca. Hoce li sta sa ovom novom sestorkom biti drugacije, nadati se. Sama i kupovina upravljačkih prava nije odrađena u potpunosti za zakonom. Vecina klubova su UG, nemaju svoje dionice i nije to sve definisano utančine. Inicijativa sdpeovog parlamentarca da se mijenja zakonska regulativa po pitanju privatizacija klubova bi puno olakšala svim klubovima ka boljitku.
Grean

#94710 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Nerealna prica, pogotovo tih 30.000, finansijski preskup a i predimenzioniran. Da zjapi prazno i jednom u 10 godina da se napuni.
Dinostula

#94711 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Mi cim uvezemo 2-3 losa rezultata odmah krene prica o novom stadionu.Koliko smo do sad trebali imati stadiona bar 20-30 u privatnom vlasnistvu ? Vala bilo koja lokacija osim KOseva meni prvom ne bi odgovarala.Zamisli das 8KM za kartu plus jedno 3-4KM za tramvajske karte.12KM u drzavi gdje je dnevnica 15KM hebo ti taj sport.Preskupo je svakao i ovako a ne da stadion naprave van grada ili negdje dalje.
Siguran sam da bi raje 50% manje dolazilo da se napravi stadion negdje dalje pa raja i ovako slabo dolazi.
Logovan

#94712 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dinostula wrote:Mi cim uvezemo 2-3 losa rezultata odmah krene prica o novom stadionu.Koliko smo do sad trebali imati stadiona bar 20-30 u privatnom vlasnistvu ? Vala bilo koja lokacija osim KOseva meni prvom ne bi odgovarala.Zamisli das 8KM za kartu plus jedno 3-4KM za tramvajske karte.12KM u drzavi gdje je dnevnica 15KM hebo ti taj sport.Preskupo je svakao i ovako a ne da stadion naprave van grada ili negdje dalje.
Siguran sam da bi raje 50% manje dolazilo da se napravi stadion negdje dalje pa raja i ovako slabo dolazi.
A šta ćemo sa onima koji sada daju pare za kartu i za prevoz? :oops: Vjerovatno dosta njih kaže isto ovo što i ti.
Maharadza

#94713 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Dinostula wrote:Mi cim uvezemo 2-3 losa rezultata odmah krene prica o novom stadionu.Koliko smo do sad trebali imati stadiona bar 20-30 u privatnom vlasnistvu ? Vala bilo koja lokacija osim KOseva meni prvom ne bi odgovarala.Zamisli das 8KM za kartu plus jedno 3-4KM za tramvajske karte.12KM u drzavi gdje je dnevnica 15KM hebo ti taj sport.Preskupo je svakao i ovako a ne da stadion naprave van grada ili negdje dalje.
Zamisli, ima raje koja ne živi na Koševu i koja već sada plaća tramvaj/trolu/gorivo + kartu...'ebeš ostale, nek je meni dobro, jelde?! :-)
East_side

#94714 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Ovo što ću sada napisati nema nikakve veze sa realnošću, da se odmah ogradim :D

Ali kad se već spominje novi stadion, želio sam samo da pokažem gdje sam još kao dječak (prije nekih 20+ godina) maštao o izgradnji novog stadiona FK Sarajeva 8-)

On je, naime, (u mašti tadašnjeg dječaka) trebao biti smješten u pravougaoniku između ulice Kotromanića, Miljacke, Vrbanja (Suade i Olge) mosta i onih ruševnih objekata prije Irisove "zgrade" tj. odrona.

https://www.google.ba/maps/place/Kotrom ... 18.4093899

Lokacija perfektna, epicentar grada, dovoljno prostora i za podzemne garaže i svašta nešto, SCC blizu, sve blizu kad skontaš... međutim, nema sada potrebe nabrajati sve stvari zbog kojih je to neizvodivo, ima ih mali milion :D

Mladost = ludost :run:
Last edited by East_side on 19/04/2019 00:25, edited 1 time in total.
Dinostula

#94715 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Maharadza wrote:
Zamisli, ima raje koja ne živi na Koševu i koja već sada plaća tramvaj/trolu/gorivo + kartu...'ebeš ostale, nek je meni dobro, jelde?! :-)
Pa ne zivim ni ja preko puta Koseva nego kod Vjecnice.Znaci da bi dosao pogledati Sarajevo trebam 8KM za kartu i 2 tramvajske karte plus 2 karte za trolu.Ali stignem za 40 minuta pjeske pa ne bacam srecom pare na to.A zar stvarno kod postoje ljudi koji vjeruju da bi novi stadion sa manje sjedecih mjesta nesto posebno promjenio ? Ne znam tu budalu koja bi kod nas bila spremna da ulozi tolike pare da napravi neki dobar stadion da bi na njega dolazilo 1000 ljudi max po tekmi.Sta ulozi lik 20 miliona i onda 50 godina svoje pare vraca nazad.Hoce malo sutra.
EvoMeneJopet

#94716 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by EvoMeneJopet »

Pa ne vraca se kartama ulozeno, nego popratnim sadrzajem, hotel, teretana, poslovni prostoti itd.

No nebitno, svakako ce prije Kinezi na Mars sletiti, nego li mi napravimo stadio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#94717 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Koji će nam kurac stadion svakako? Daj malo bolji teren i to je to :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#94718 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

:sax: A i jbm vam vala "izvore"! :D
Onaj tvrdi ima para stadion da prave, opet ovaj da nema para nikako gasimo se ako se u evropi sta ne uzme.
Ne treba napominjati da su "izvori" povjerljivi i iz prve ruke...

:-)
Pitarrr82

#94719 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Ne znam ni ko moze reci da ima para za stadion, kao da je stadion igracka...
sencobih

#94720 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

malo je klubova koji su od svojih para napravili stadion, pa nećemo ni mi. Ako bude kakve guzovače, kakav investitor, sponzor nebitno onda će i biti, ovako krpiti se na koševu dok nam ne daju da ga kupimo za certifikate
Logovan

#94721 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Baš vala, isto kao da ćemo sami sebi platiti stadion. :roll: Biće tu savez, stranci, itd.
svi u napad

#94722 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Hajmo sad malo sanjati i pricati sta bi bilo kad bi bilo. Tipicna bosanska mahalanja. Jedini mi i Zrinjski u ovoj kukuruz ligi imamo novca za golo prezivljavanje (drugi u minusima al Savez ne smije preduzeti odgovarajuce mjere) i sad trebamo praviti stadion. Ko ce uloziti lovu kad na derbiju imas 8 000 ljudi. Drzava slaba a i sponzori osrednji. Zeljo nekakvim vezama i mahinacijama (tu su mora se priznati bolji od nas) nesto uspio uraditi na Grbavici ali to je jos daleko od dobrog. Naravno bosanska pamet/glupost sanja o dobroj Grbavici i novom Kosevu a nema love za granapa. Umjesto da su imali plan oba kluba da zajedno sa Savezom naprave jedan novi zajednicki stadion oni svako radi za sebe kako bi ko pokazao ko je veci klub. Baca se lova muljatorima koji malo okrec Kosevo poprvae WC i onda se prica o stadionu. Na Grbavici naprave Istok bez krova i onda ce kasnije biti kukanje kako je to trebalo ranije uraditi. Dakle treba se napraviti jedan zajednicki stadion koji ce biti i repkin stadion i to je jedino logicno. Naravno pitanje je ko ce to platiti. To je sad zajednicki posao oba kluba i Saveza. Dakle FIFA, UEFA, drzava, kanton, sponzori i donacije. Al hajd ti sad sastavi glupane za isti sto i za istu ideju. Vole oni ukrast (i jedni i drugi) za sebe nego hljeba se najest. Grad svake godine dadne po neku mrvicu i nama i Zelju da zamaze oci i da njihovi jarani dobiju posao. Onda fala po novinama kako pomazu sport i te zajebancije. No da ne duzim vise lijepo je sanjati a i dzabe je. Zivjeli.
il dottore

#94724 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

rocco_siffredi wrote:Ma analiticar je dobro poznati trener_profesionalac
Boga mi ko da ste od jucer na forumu.
Izgleda da je neko iz kluba odrzao sastanak sa igracima (bez Husrefa) za vrijeme reprezentativne pauze i rekao im da se ne vezu puno za trenera, da su treneri prolazni, da ce iduce sezone oni biti tu, a on ne. E bas je nasao momenat za to :-)
Ocito se i po forumima po zadatku pise kako se Husrefu treba zahvaliti i navijaci se vec pripremaju za to.
Nemoguce je uraditi ovo iz neznanja. I u dobroj sezoni poput ove manjina bolesnika i mutljarosa uspije zajebati vecinu pravih navijaca FKS, po ko zna koji put. Ne mozemo sakriti pitarluk u najruznijem obliku. Problemi u najavi. Def mi je vrijeme za navijacku penziju, 4 clanske i 1 godisnja out.
Glede sutrasnje tekme u Tuzli, par info. Tuzlaci nalozeni max, navijaci ce posebnu "paznju" posvetiti Musemicu i Ahmetovicu
Logovan

#94725 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Otputovaše, sretno momcima! :D Ako Bog da da se vrate sa tri boda.

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/ek ... W2dBwEOzJU

Image
Locked