Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dinostula

#92201 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Produzicu ugovor nista se ne brinite. :D
Dr. Kuca

#92202 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Ma nasi nemaju takta, sad je idealno za ponuditi produzenje. On prica u superlqtivima o klubu, gradu, nqvijqcima svaki dan na instagramu postavi sliku u dresu. Ponudis mu odma ugovor na 3 god. Kuj dok je vruce.
Logovan

#92203 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Muhamed Đakmić wrote:
Logovan wrote:
Muhamed Đakmić wrote: Stvarno misliš da je svaki ugovor moguće produžiti?

Ja recimo čisto sumnjam da bi Adukor htio potpisati obnovu. Da li ga zato treba otjerati?
Ma jok, ne mislim da je moguće baš svaki, ali za ovaj mislim da je moguće, pa neka se dobro potrude. Neka sjednu sa čovjekom dok je pauza pa neka mu ponude novi ugovor. Vjerujem da bi htio, treba vidjeti.
Ma vjerujem da se razmišlja o tome, ali igrači te uvijek zavlače do samog kraja.
Pa ne baš svi igrači, a i mora se pametnije i brže raditi. Ovo što je napisao @Dr. Kuca, to nam fali.
Dinostula

#92204 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#92205 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Kod nas.... :zzzz:

:D
Logovan

#92206 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Izgleda da će Šofranac produžiti na dvije godine.
Company85

#92207 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Sarajmen wrote:Ma šta mi mislili o direktorici Sabrini Buljubašić, činjenica je da se ona školovala za sportsko radno pravo, i da je po pitanju tih pravno definisanih odnosa fudbaler-menadžer-klub poželjno da klub ima takvu osobu, koja će znati da napravi taj optimalni balans među različitim interesima. Ne tvrdim da ona to radi dobro ili najbolje, ali je poznavanje te materije vrlo bitno za protok fudbalera u klub i iz kluba. Valjda sam se dobro izrazio.
To njeno skolovanje je smijesno. Nivo nekog kursa i klub neka nijednu prednost zahvaljujuci tom njenom skolovanju. Suska se da sko izgubili neki spor pred uefom oko Handzica malog dok je bio u Belgiji a pricalo se da je taj slucaj cist. Time smo valjda izgubili naknadu za treniranje ili nesto slicno.

I da je to njeno skolovanje nesto ozbiljno ne moze osoba bez radnog iskustva doci na poziciju direktora FK Sarajevo. Smijurija koliko se zajebaju sa klubom.
leškarenje

#92208 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Pa nije u Americi valjda školovanje ko na Kobiljaci kod Bime :-)
GandalfSivi

#92209 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

leškarenje wrote:Pa nije u Americi valjda školovanje ko na Kobiljaci kod Bime :-)
Nije :)
sencobih

#92210 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Hoće li biti onih novih europskih nike dresova?
mirza_15

#92211 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

sencobih wrote:Hoće li biti onih novih europskih nike dresova?
Fakat. Bi ona neka najava poodavno. Postavljane su slike i ovdje. Dosta su dobro izgledali. Na kraju ne bi nista od toga?
leškarenje

#92212 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

GandalfSivi wrote:
leškarenje wrote:Pa nije u Americi valjda školovanje ko na Kobiljaci kod Bime :-)
Nije :)
Trebalo bi da nije :D ali kad procitah njegov post kontam gore studirala :-D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#92213 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

last mohicans

#92214 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Korektan i realan intervju. Mislim da je kazao suštinu po pitanju mladih igrača kojima ipak treba davati šansu. Da nije bilo povreda i odlaska Mihojevica, sumnjam da bi i ovi dobili šansu.
Dinostula

#92215 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

"Treba nam tu dakle igrač, trebao bi nam jedan stoper jer Adukora namjeravam koristiti u veznom redu"

Znaci Crepulja i Adukor ce biti ti koji ce vjerovatno igrati na tim pozicijama zadnjeg veznog.
Saric kad ode znaci odmah si jedno 50% slabiji.Adukor je dobar, Crepulja onako nista specijalno ali da neko moze od njih Sarica da zamjeni,nema sanse.Treba nama malo vise od 3-4 igraca: lijevi bek,stoper,desno krilo (kad Hebibu neko slomi nogu :D ), jednog tipa Stojceva i napadac.
Muhamed Đakmić

#92216 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Ma ne treba ni pretjerivati.

Ja recimo vjerujem da će vezni red Crepulja/Adukor biti najjači u ligi. Crepulja je u onih par utakmica pokazao da je možda i bolji od Sarića na lopti, s tim da ostaje da se vidi koliko je pokretljiv. Adukor je sigurno bolji igrač od ovog proljetnog Stanojevića, i to osjetno bolji. Problem je naravno u tome da li će Crepulja biti isti igrač nakon povrede.

Mi četiri veznjaka za dvije pozicije imamo, to su Crepulja, Adukor, Stanojević i Mustafić. Može i Rahmanović igrati na centru ako zagusti. Doveo bih samo fudbalera poput Dine Beširovića, krhnuo bih koliko god love Radnik traži jer je to sigurno igrač koji te podiže stepenicu iznad. Ili bih doveo nekog mladog iz lige ko ima puno potencijala, recimo Petra Boju.

Slažem se najvećim dijelom sa Sliverom, ali ne slažem se oko pozicije desnog krila. To se može popunjavati sa Mićom Kuzmanovićem sve dok je Hebibović prva opcija. Nama je puno potrebnije lijevo krilo, jer tu nemamo ni prvu opciju, a drugih imamo šest. Krste Velkoski ne može biti prva opcija na lijevom krilu, igrao je to dosta ove sezone pa smo bili jako neozbiljni. On je desetka i to treba ostati.

Što se napadača tiče, ja ne bih imao ništa protiv ovog Dilavera iz Mladosti, prije bih njega doveo nego Benku. Da me ne shvati neko pogrešno, Benko je bolji i od njeg i od Ahmetovića, ali ne trebaju nam dva ista profila napadača. Dilaver je tačno profil kakav nam treba, a u ligi mislim da nema drugog takvog, a da je nama istovremeno dostupan.
Raigor Stonehoof

#92217 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Nisam vidio nigdje, jel se to fakat povezujemo sa Benkom?

Hajd valjda se ne bude opijao pred utakmicu opet :D
Muhamed Đakmić

#92218 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

To mu je Hurta jaran smjestio, najveća ubleha u historiji FK Sarajevo, a stvarno ih je bilo.

Kako smo tom klocu produžili povjerenje nakon što je fulio Evropu, nikad mi neće biti jasno. I još mu obnovili komplet ekipu, nije se pitalo za pare.
Logovan

#92219 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dinostula wrote:"Treba nam tu dakle igrač, trebao bi nam jedan stoper jer Adukora namjeravam koristiti u veznom redu"

Znaci Crepulja i Adukor ce biti ti koji ce vjerovatno igrati na tim pozicijama zadnjeg veznog.
Saric kad ode znaci odmah si jedno 50% slabiji.Adukor je dobar, Crepulja onako nista specijalno ali da neko moze od njih Sarica da zamjeni,nema sanse.Treba nama malo vise od 3-4 igraca: lijevi bek,stoper,desno krilo (kad Hebibu neko slomi nogu :D ), jednog tipa Stojceva i napadac.
Pa reče Husref da će se definitivno tražiti zamjena za Sarića.
sencobih

#92220 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Rahman nekako djeluje neozbiljno, ali kad uđe u igru osjeti se promjena barem u napadackom dijelu, nađe se cesto u sansi i u prilici da zakuha
Maharadza

#92221 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Krila i bekovi su po meni najveća slabost ove ekipe, jer da su oni kako treba tj. brzi, prodorni i dobri sa centaršutevima, vjerujem da bi čak i Ahmet zabijao u drugom dijelu sezone kada nije postojao, a da ne pričamo kako bi to iskoristio neki bolji napadač.
Raigor Stonehoof

#92222 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

ja samo kazem suti, zamisli da imamo mehremica :D
Maharadza

#92223 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Pa već imamo hodžića i to odavno...i zar ti nisi rekao da ne treba gledati štrumfove?! :oops:
Raigor Stonehoof

#92224 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Rekao sam da utakmice protiv strumfova nisu nesto na osnovu cega treba ocjenjivat sezonu :oops:

Kakav god da je Hodzic, Mehremic je par levela ispod :D
Grean

#92225 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Kazu Sloboda odbila ponudu za Muninovica. Ne vide zasto bi prodavali svoje mlade igrace bilo kome u Premijer ligi.

Nego koliko ih ono zavrsi u Zrinjskom. Godisnje u prosjeku salju dvojicu tamo.

http://sportske.ba/sloboda-glatko-odbil ... -sarajeva/
Locked