Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
supercali

#70151 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by supercali »

Australia_Melbourne wrote:
supercali wrote:
Australia_Melbourne wrote:Jao kao Zeljovac moram reci da je dobra stvar sto je jedan covjek vlasnik kluba kao u ovom slucaju komsija. I volio bi da se kod nas to desi isto tako. Ali ono sto mi se ne svidja je to sto Tanu Sarajevo nije toliko vazan projekat u kontekstu da ce on uloziti pare da naprave bum. Bez velikih ulaganja nece biti ni rezultata. Ta prica oko akademije i da ce ona biti temelj uspjeha je prica za malu djecu. Niko na ovom svijetu nije osvajao titule sa klincima iz svoje skole fudbala. A da je htio i da je toliko strastven u vezi rezultata komsija on bi i ove godine dao pare za pojacanja a ne da zatvori pipe. Covjek vjerovatno konta da ce kroz akademiju i stvaranjem par igraca i onda poslije prodajom klub moci da se financira. Opet kazem respect za pronalzak investitora ali da ce biti grupnih faza itd itd to nece bez velike love a on to nema namjeru.
Itekako su se osvajale titule sa svojom djecom cak i lige sampiona
Da skratim pricu barcelona ajax celtic

Drug to je nekad bilo vise ne...I uzeo si pog primjer Barceleno to se desilo sa jednom generacijom u zadnjih 50 godina a i sad kupuju one najbolje tako da nisi u pravu..Sto Ajax sad nista ne uradi u Evropi sa svojom djecom???
Pa ne mozes u svakoj generaciji imati mesije klajverte davidse itd
Jbt puno ocekujes
Kao sto ni sarajevo preko noci ne moze imati akademca na nivou recimo pjanica da ne idemo dalje
Barcelona je ubirala plod svoje akademije tek nakon 12-15 godina
jeza u ledja

#70152 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Image

:D
supercali

#70153 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by supercali »

Pogresno poredjenje
afannedim

#70154 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by afannedim »

Sarajevo šampion ************- idemo dalje.w
nKrkan

#70155 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Onaj Aspirilla iz Litexa što sam ga spominjao ( Logovan ost'o :shock: na njegove hajlajte ) završio u nekom Al Qurcu negdje u zaljevu, gdje ćeš tamo pored FKSa :-)
jeza u ledja

#70156 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

supercali wrote:Pogresno poredjenje
haj se zakuni
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#70157 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

MHAB wrote:Vodti klub je teško (možda i teže) nego voditi "normalnu" kompaniju. Menadžeri, roditelji djece, sudijske krađe, drugi klubovi koji su skloni svemu i svačemu, nacionalizam i mržnja, politika itd. Sve se ovo prelama preko kluba čak i mnogo više nego što je to slučaj sa običnom kompanijom. No to nije razlog što ovo pišem.

Spominje se u predhodnim postovima pitanje da li klub ima viziju ili nema. Po meni klub je prije više od pet godina napisao neke dokumente i odredio u kom smjeru želi ići. Posljedica toga je amidža Tan, akademija, kamp itd. Cilj je da većina igrača prvog tima budu naša djeca iz akademije. Po meni je ovo vrlo jasna vizija. Činjenica da smo bili sedam godina bez titule je pravila veliki problem i pritisak kako navijačima tako i upravi što je dovelo do ogromne želje da se prošle godine uzme titula. I titula se uzela. Osvajanjem kupa pretprošle godine i titule prošle godine te završetkom prve polusezone ovog prvenstva je po meni završen jedan ciklus koji bi ja nazvao inicijalni ili uvodni ciklus u razvoju kluba nakon amidžinog dolaska. U tom periodu je napravljeno mnogo pozitivnih stvari, ali je napravljeno i dosta grešaka. Velika greška je velika nestrpljivost sviju u i oko kluba da se napokon osvoji titula. Druga po meni još i veća greška je medijsko istupanje i nepotrebno pumpanje atmosfere oko kluba. Očekivanja su podignuta do neba i svaki remi ili poraz je bio smak svijeta. To nam se do sada obilo o glavu mnogo puta. Prečesto su se mjenjali treneri, dovedeno je dosta igrača od kojih neki nisu ispunili očekivanja itd. Međutim kako je sve to trajalo neko određeno vrijeme tako se ni promjene kojima danas svjedočimo ne mogu desiti za dan. Sve ovo je proces koji traje pa tako i dešavanja u toku ove zimske pauze. Po meni su ona upravo povratak zacrtanoj viziji kluba. Na šta će to na kraju izaći vidjećemo na kraju prvenstva....
Druže, vizija je itekako 'pokazana' postavljanjem Uščuplića na mjesto trenera kadeta... Mislim, znaš sve i bolje od mene i da ovo ne vodi ka napretku, ilitiga famoznom iskoraku.
nKrkan

#70158 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Uščuplić nema liderske sposobnosti za stado ovaca , a kamoli za neke kadete :lol: :lol:
nebitan lik

#70159 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Jedino sto zamjeram ljudima koji vode klub su treneri u akademiji tj pojedinci koji beze sa vezom nemaju,ostalo nirmalno da grijese jedno godinu dana tj manje radie ljudi bez dugova,do nedavno se dug vracao,i Mamic je grijesio i jos malo veci igraci id njih dok se nisu uhodali,a ovi sto misle da ce za dvije godine da procvjeta sve grdno su se prevarili bice gresaka uvijek,al puno je vise pozitivnih stvari al sve nekakav pesimizam,nwki svoj zivot ne znaju da urede i da vode a htjeli bi da svakom pametuju,reko bi covjek sve uspjesni ljudi i inelektualci sa 5 milja platama plus toliko dobiju da djele svoje savjete
north

#70160 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Problem je što mi i nemamo nekog kadra za te mlađe selekcije....Ili ako imamo, ko su ti ljudi? Najidealnije bi bilo kad bi sve selekcije Akademije vodili neki naši bivši igrači koji su ostavili traga, i koji su nakon završetka karijere ulagali u sebe, edukovali se, koji hoće da se i dalje edukuju, da budu vojnici kluba u jednoj novoj ulozi, pa da im se da šansa da zasukaju rukave i pokažu šta znaju...Ali svi naši bivši igrači bili i ostali šaneri, uglavnom, kojima je važnije lomiti po kafanama, karati dobre ribe i vozati skupa auta nego se posvetiti jednom ozbiljnom poslu..Evo sad da se napravi anketa za vođenje od pionira do juniora, imamo li mi neka imena uopšte za koje bi mogli reći pravi ljudi koji su nešto naučili puno elana i motiva da još nauče i koji će napraviti dobar posao? Imamo li njihova imena i prezimena? Dalje, nama sportski segment mora neko voditi, Ješić je sad tu, sutra će Ješić otići, doći će neko treći koji boga pitaj kakav će biti sa selekcijom igrača i poznavanjem tržišta igrača, u klubu treba biti neko ko će biti uključen u sportski segment, ne mora se on zvati po defaultu sportski direktor ali da je kvalifikovan za tu vrsta posla, da ima konekcije, i da ima časne namjere...Ne znam, nama bi neko trebao u klubu neko poput Zahovića u Mariboru, neko sa pedigreom igračkim, za koga se čulo i ko ima svoje ime i prezime da ga se izgovora punim ustima, a da je sposoban i za rad u klubu na sportskom planu: akvizicija i transferi igrača....Sa takvim čovjekom i pravim ljudima u omladinskim selekcijama, mi bi rad kluba kao i rezultate podigli za 50%....Ovako se vrtimo u krug, napretka vrlo malo ima, kad napraviš korak naprijed, ide korak unazad, pojednostavljeno na terenu pobjeda-poraz i sve tako, i imaš osjećaj da tapkaš u mjestu i ne pomičeš se puno...Govorim konkretno za neki period od zadnjih nekoliko mjeseci gdje je bilo žestokih fula...
nebitan lik

#70161 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Uredice i dovesti akademiju na profi nivo to je sigurno al previse kratko postoji da bi govorili ovo il ono akademija da bi pocela da daje dobre igrace,godina i godina treba da prodje samo to nekim tesko skontat iato i Dinamo godinama je radio na tome,dovodio razne trenere mladjih kategorija,otkaze davao stalno mjenjali dok nisu nasli dobitni sistem,takodje ne sumnjam da ce se i trenerski akademija pojacat mi kontamo da za 2 godine odma dodje Zivkovic,Halilovic i slicni
1946--1987

#70162 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Razvalit cemo zrinjskog 0 1 dole :mrgreen:
Strijelac jedan od brazilaca :mrgreen:
nKrkan

#70163 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Jedva ih Maribor dole dobio , da ih mi otresemo teško --- :-D
1946--1987

#70164 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Jaci smo mi od maribora kao sto smo i od partizana, jebo maribor :mrgreen:
Brazilci ce biti cudo imam osjecaj, potpuna nepoznanica svima a u formi takmicarskoj, redovno igrali i zabijali, dugo zajedno igraju znaju se u dusu.
Protiv odbrana smijesnih iz nasr lige ce biti vise nego dovoljni :mrgreen:
nKrkan

#70165 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Igramo protiv Maribora u Antaliji ne do' Bog dobijemo tek će tad nastat rešetanje izjavama...

Al želimo vam ugodno popodne gledaoci ... mi nikoga nećemo ni podceniti , a ni preceniti ... :mrgreen:
1946--1987

#70166 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Tekijaski kralj :lol: :lol: :thumbup:

Ps. Jesa zvani odlicno pitanje :mrgreen:
todd_smith

#70167 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Logovan wrote:Pazi padobranaca. :D
Kroz ovu novinarku sa Hayata pola BH Premijer Lige proslo, Rustemovic i onaj iz Olimpica su trenutni putnici :lol: :lol:
jalijas74

#70168 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jalijas74 »

Koliko su ova djeca danas kulturna i normalana tj. ono stoje na zemlji ok su neka druga nasa djeca bili toliko uzdignuti i nosom su parali ozonski omotac da je to cudo.
Kad se samo sjetim Smaje Mahmutovica ili Pelaka (majku mu Mihriju jebem u zatvoru) i tako slicne likove.

Ovo je pozitivna prica oko naseg kluba pa sta god da bude do kraj sezone.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#70169 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Jeko mali? Imal' ga na you tubu? :D
nKrkan

#70170 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Image

Dženan U.

" Sa 12 primjetite da li mu kafana odgovara kako se zove tehnički , od 14 do 16 detektujete da li fizički može izdržat kafanu , od 16 do 18 možete vidjeti kako se razumije sa ostalim haverima ,sa 20 on je gotov i kvalitetan igrać " trener kadeta
Gusztav

#70171 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

Pitar sa Kariba wrote:Jeko mali? Imal' ga na you tubu? :D
Akcija od 6:46 do 7:00

https://www.youtube.com/watch?v=OS3xdHFSkIM
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#70172 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

todd_smith wrote: Kroz ovu novinarku sa Hayata pola BH Premijer Lige proslo, Rustemovic i onaj iz Olimpica su trenutni putnici :lol: :lol:
nisu samo fudbaleri... :mrgreen:
Logovan

#70173 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Koju poziciju igra Damjan? :?
Reglan

#70174 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Vezni red je sirok pojam :D
Logovan

#70175 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

leškarenje wrote:
Logovan wrote:Koju poziciju igra Damjan? :?
Piše u članku :skoljka:
Da preformulišem pitanje.
Na kojoj poziciji u veznom redu igra Damjan? :D
Locked