Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#69601 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Dobro ne mogu vise...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69602 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Pičke odustaju 8-) :mrgreen:

Znaš da sam u pravu... :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69603 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Što se onda busamo Akademijom, Trening centrima, najavljujemo duple krune i iskorake u Evropi, smetaju nam oranice u Bijeljini prošle godine i tako dalje? Nisu navijači sami formirali očekivanja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69604 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Pa ne nabrajam ja ovo dvije godine, ali hajde...

Akademija je itekako bitna jer evo postoji dvije godine (zvanično, a omladinski pogon imamo otkad postoji klub), a tek smo prije pet-šest kola počeli davati neki minutažu. Uz 'epic fail' posudbe.
Raigor Stonehoof

#69605 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Mah, ovaj novinar je poceo pljuckat na upravu otkako mu je Dino nagazio jarana na press konferenciji. Ne treba ga uzimati za ozbiljno. Cak mu je i kolega latentni realniji u izjavama.
BHF_Manijak

#69606 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

Sta ima pljuckati kad su Dino i Faruk dobri i privatno, dakle nije Dino nagazio nekog anonimusa, pa da ga Velkoski brani i zbog toga pljuje? Poreckala se dva jarana, nemas tu sta koga branit. :mrgreen: :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69607 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Za nekog ko nije u stanju napisat' post duži od jedne rečenice si jako pronicljiv. Čestitam!

I ja ne pljujem, nego kritikujem, s dobrim razlogom. Kada treba pohvaliti, pohvalim.
strong69

#69608 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Raigor Stonehoof wrote:Mah, ovaj novinar je poceo pljuckat na upravu otkako mu je Dino nagazio jarana na press konferenciji. Ne treba ga uzimati za ozbiljno. Cak mu je i kolega latentni realniji u izjavama.
Koji "novinar"? :run:
nebitan lik

#69609 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Stroj-2 wrote:Pogledaj samo upravu kluba i vidjet ćeš da nema nijednog sportskog radnika u njemu, kako će neko od ovih ''poslovnih'' likova što vode klub znati jel treba mlade igrače u ovakvoj sezoni slati na posudbe ili ne. Obajsnio si u par rečenica ono što oni nikad nisu ili neće znati. Ko će ih savjetovat, niko od njih nije lopte šutno osim djeci kad igraju u prolazu. Za 6 dana kreću pripreme oni jednog igrača doveli, pojačanja ni na mapi.
Kaže Dino SelimAGić da su probili okvir budžeta. Kakav ba okvir ko da su potrošili 10 mil. eur, a zaboravili su na transfere na Cimija i Stojčeva, nisu otišli za male pare. Očito da su oni izgubili kompas malo, ne znaju oni đe udaraju glavom.
3 igraca su dosla sta bi ti 10 igraca? Kod nas je Duljevic mlad,Osmanovic je dobio priliku,Velagic,Kadusic,Heric,Radovaca koliko svi forsiraju djecu vidi se iz priloga o Zelji sad fino dovode sta stignu kakva crna djeca! Uostalom jel ovdje neko zna cilj akademije? Pa mi evo 20 godina ni jednog jedinog igraca nismo izbacili da je makar solidan osim Skore,i sad bi odma 11 igraca od 18 god sve talent do talenta? Nogom da se udaramo ako svake 2 godine izbacimo 1 il dva solidna mlada igraca jer od 20 igraca jedan nesto napravi ostali nista to su ci jenice
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69610 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

leškarenje wrote: Koji su sad razlozi za kritiku,ja ne znam...covjek priznao da su fulili sa proslim prelaznim rokom,sad se radi na tome da se to ispravi u sta ne sumnjam.Ovo za Akademiju je vise otrcano,pa ne mozes za dvije godine izbaciti 20 prvotimaca...ne moze vala ni Ajax :D
Možeš jednom pružiti šansu da nešto pokaže.

Pa nisam retardiran da tražim 20 prvotimaca iz jedne generacije. I jedan korektan igrač je uspjeh.
nebitan lik

#69611 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Velkoski wrote:
leškarenje wrote: Koji su sad razlozi za kritiku,ja ne znam...covjek priznao da su fulili sa proslim prelaznim rokom,sad se radi na tome da se to ispravi u sta ne sumnjam.Ovo za Akademiju je vise otrcano,pa ne mozes za dvije godine izbaciti 20 prvotimaca...ne moze vala ni Ajax :D
Možeš jednom pružiti šansu da nešto pokaže.

Pa nisam retardiran da tražim 20 prvotimaca iz jedne generacije. I jedan ko :run: rektan igrač je uspjeh.
Mozda sam ja prespavao nesto a gledo sam od Herce,Usanovica,Begica,Sasivarevica,Noukena,Memisevica,Mesica itd koje smo to mi to igrace napravili pa da se sad ocekuju nekakvi 8graci iz oml.pogona? Akademija je dugotrajan proces treba godina i godina da prodje da se to uhoda i da bude plodova al ovo je Bosna i ovo su bosnje tako da kod nas ako su napravljena 3 terena ocekujwmo Messija odma,Kad dobijemo Mesija i 11 akademaca u prvom timu bice zasto nema brazilaca i zasto Selimovic krade pare i uvodi akademce za male prave a nece iskusnijeg stranca da dovede znas ti nas j... ti nas i nas mentalitet za nas su klubovi poput Vrbanjuse i Hrida,zato u ovoj drzavi apsolutno nista nije normalno i nista ne funkcionise al kakav je narod i ovo je zlatno
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69612 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Majstore,

Anđušića si doveo kao poprilično gotovog fudbalera, koji je još prije naših juniora upisao solidan broj nastupa u Premijer ligi, a onda bio najbolji igrač u svojoj generaciji (za razliku od mnogih, ja sam pogledao apsolutno sve tekme kadeta i juniora u posljednje dvije godine). On kod nas nije dobio priliku ni da zaveže kopačke na jednoj ozbiljnoj utakmici.

Da Ješić nije počeo davati minute nekim omladincima niko od njih još ne bi imao ni minute.

Ti očigledno ne kontaš da si savršeno dobro opisao naš problem. Kurs u kojem mi idemo nije definisan. Da li želimo praviti svoje igrače, pa kakvi god bili, ili dovoditi razne strance? Šta god da izaberemo to treba jasno definisati i staviti do znanja, a onda nije bitno šta će neki navijač na forumu reći. Kontaš?

14. januara treba jasno reći šta je cilj i držati ga se bez obzira na komentare.

edit:

Nisu ovo počeCi, al' hajde. :)
Last edited by Velkoski on 08/01/2016 21:26, edited 1 time in total.
nebitan lik

#69613 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Velkoski wrote:Majstore,

Anđušića si doveo kao poprilično gotovog fudbalera, koji je još prije naših juniora upisao solidan broj nastupa u Premijer ligi, a onda bio najbolji igrač u svojoj generaciji (za razliku od mnogih, ja sam pogledao apsolutno sve tekme kadeta i juniora u posljednje dvije godine). On kod nas nije dobio priliku ni da zaveže kopačke na jednoj ozbiljnoj utakmici.

Da Ješić nije počeo davati minute nekim omladincima niko od njih još ne bi imao ni minute.

Ti očigledno ne kontaš da si savršeno dobro opisao naš problem. Kurs u kojem mi idemo nije definisan. Da li želimo praviti svoje igrače, pa kakvi god bili, ili dovoditi razne strance? Šta god da izaberemo to treba jasno definisati i staviti do znanja, a onda nije bitno šta će neki navijač na forumu reći. Kontaš?

14. januara treba jasno reći šta je cilj i držati ga se bez obzira na komentare.
Sve ovo su pocetci svidjalo se to nekome il ne,greski,losih poteza je bilo naravno a bice ih opet toga svjesni moramo biti,al vise je boljih stvari bilo i sad su svima apetiti porasli i niko realan sekunde nije! I za vrijeme Hame Graniva kad smo imali najacu ekipu uvijek je cilj bio kosevske bebe i titule pa nista nikad od toga se nije desilo,jedno vrijeme sam mislio da cu umrijet al da titulu docekat necu
jeza u ledja

#69614 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

velkoski, znamo da nema vizije. ne moras nam ti crtati.

jedno 6-7 puta u zadnjih 4-5 godina smo se restartovali. plivamo puno i to je to. valjda se nesto naucilo od tad.

i evo sad jesic krenuo kako treba sa omladinom a mi sad treba da idemo s pricom ne radi se dobro? hocemol sad provesti narednih 6 mjeseci trazeci krivca istovremeno seruci se i jesicu po glavi? onda kad on ode, onda cemo opet ponovo isto

i usput da je andjusic bio redovan bila bi prica "on nije iz akademije" . garantovano.
Last edited by jeza u ledja on 08/01/2016 21:49, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69615 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Ne, nego će svi oni koji danas šatro smiruju situaciju srati nakon prvog poraza. Ostani mi pozdravljen. :mrgreen:
supercali

#69616 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by supercali »

akademiji da pokaze svoje rezultate i to uz strucni kadar a ne uz bivse prvotimce koji su uhljebljeni treba najmanje 10 do 15 godina
sve sto u medjuvremenu bude za prvi tim je ili veliki talent u pitanju ili cista sreca a ne rezultat rada akademije
tako da rad akademije ne treba jos komentarisati u smislu sto ne izbace mesija i sl
bolje da se komentarise ko radi u akademiji ko su treneri psiholozi i sl

sto se tice prvog tima tu bi idealan miks bio akademija domaci igraci i stranci
otprilike po 2-3 svoja igraca 2-3 stranca misleci na brazilce argentince japance marsovce i sl a ostalo da budu dokazani igraci iz klubova sa ovih prostora
jeza u ledja

#69617 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Ne, nego će svi oni koji danas šatro smiruju situaciju srati nakon prvog poraza. Ostani mi pozdravljen. :mrgreen:
nismo u ratu, ne generalizuj.

imali smo vec 2 poraza pa fraer ima vecu podrsku nego mnogi.
nebitan lik

#69618 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Velkoski wrote:Ne, nego će svi oni koji danas šatro smiruju situaciju srati nakon prvog poraza. Ostani mi pozdravljen. :mrgreen:
Pricali smo da je rastjerati klan,uprava dovela Jesica covjek sve zivo rastjera,hocemo mlade igrace on daje mladjim priliku ni to nam ne valja,covjek radi ok svoj posao uprava radi na otklanjanu greski i najbolje sto zna nema tu smirivanja situacije,realno pricano al uvijek nesto nadjemo da pljuje o kako god okrenes! Porazi ko porazi navikli smo na to tako da nista cudno saceno opet nac dlaku u jajetu da pljujemo! Zelji kad je bjezao Stanic,Tomic,kad ih nigdje nema,kad im izlaze dugovi nekakvi stalno niko ne pljuje kao mi kod kojih je 10 puta bolje,il to prikrivaju pojma nemam al je tako
1946--1987

#69619 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Sve ce se znati za 6 dana, polako :mrgreen:
Igraci samo odlaze a ja sam skroz opusten iskreno, nesto vjerujem u miodraga :kiss:
1946--1987

#69620 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Sta je problem, jebali smo ibraku familiju sto je gomilao igrace, jebat cemo i jesi sto nije nista doveo, znamo ko je odgovoran ne bude li titule i cao. :mrgreen:

Nije da sam neciji advokat, ali euforisali i drkali smo svi kad je ibrak dovodio kojekakve stepanove, pa smo mu vrlo brzo jebali sve po spisku.Sad nam neodgovara ni Jesa sto slabo dovodi...

Mentalita pitar, nikad rahat 1946 :mrgreen:

Ps. Ja sam za to da se konacno nekom treneru da sansa na duze od godinu ako ikako moze pa makar nas i u crno zavio jbt ako je ovaj spreman na to s obzirom na reputaciju :mrgreen:
nKrkan

#69621 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Samo da se mi rijesimo Radovca , procvat cemo odmah bolji Gljiva od njega ubio me grom ako nije.
Sarajevski-Seljak

#69622 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

1946--1987 wrote:Sta je problem, jebali smo ibraku familiju sto je gomilao igrace, jebat cemo i jesi sto nije nista doveo, znamo ko je odgovoran ne bude li titule i cao. :mrgreen:

Nije da sam neciji advokat, ali euforisali i drkali smo svi kad je ibrak dovodio kojekakve stepanove, pa smo mu vrlo brzo jebali sve po spisku.Sad nam neodgovara ni Jesa sto slabo dovodi...

Ps. Ja sam za to da se konacno nekom treneru da sansa na duze od godinu ako ikako moze pa makar nas i u crno zavio jbt ako je ovaj spreman na to s obzirom na reputaciju :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
vegass

#69623 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vegass »

1946--1987 wrote:Sta je problem, jebali smo ibraku familiju sto je gomilao igrace, jebat cemo i jesi sto nije nista doveo, znamo ko je odgovoran ne bude li titule i cao. :mrgreen:

Aferim
ZonFon

#69624 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

Dovesti jos jednog lijevog beka i zavrsiti prelazni rok. Spremiti igrace kako treba i evropa ne bi trebala biti upitna. Sa titulom sam se davno oprostio.
MHAB

#69625 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by MHAB »

Akademija postoji dvije godine. Od mene imaju gratis još ovu proljećnu polusezonu. Ako u idućoj sezoni ne bude igrača koji će biti standardni prvotimci koji ne igraju za prvi tim samo u situacijama kada su povrijeđeni ili imaju kartone to će za mene biti znak da se u periodu od kada je akademija napravljena (tada će postojati već tri godine) nije dobro radilo. Ukoliko bude igrača misliću suprotno. Ne očekujem da to budu najvažniji igrači ili nosioci igre, ali da budu dovoljno konkurentni da istisnu iz prvog tima neke starije apsolutno očekujem. Kao izdanke akademije ja ne računam Radovca ili Mihojevića (ni Anđušića koji je otišao iz kluba), jer na njihov razvoj akademija nije imala nikakvog uticaja. Čak bi se usudio reći da su u akademiji stagnirali i nazadovali. Pogotovo Mihojević i Anđušić. Mislim da je raskid sa Anđušićem veliki šamar dosadašnjem radu akademije. On je došao kao gotov igrač (ili skoro gotov) koji je kao maloljetan igrao u PL BiH, bio najbolji igrač te generacija, a otkako je došao kod nas nije zaigrao minute. Znam da mnogo mladih igrača u mlađim uzrastima budu prepoznati kao veliki talenti, a onda se izgube u seniorskom fudbalu, ali da sam ja na mjestu uprave postavio bih par pitanja Hurtiću kao šefu škole. Pitanja tipa, zašto ne napreduju Anđušić i Mihojević kako je očekivano, šta je sa Radovcem koji evidentno nazaduje ovu sezonu itd. Titule u malđim kategorijama ne znače ništa ako ne pravimo igrače....
Locked