Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Arteta
#67676 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Lako je za Stepanova, kvalitet je, naci ce on i bolji klub od Sarajeva, ali sta ce igraci poput Puzigace ili Tatomirovica, jednom valja u raspali Borac, a drugom valja u nekog ispodprosjecnog srbijanskog superligasa.
- jeza u ledja
#67677 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moja poenta je bila da mu ne odredjuju ljudi iz uprave ko ce igrati. Ne vidim da to iskljucuje ovo sto si ti napisao.Cossack wrote:Arogantno objašnjeno ali mislim da je u_kost u pravuOvakva odluka je morala dobiti odobrenje bar po mom skromnom mišljenju. S tim da ovdje nema gubitaka što se tice transvera, Puzi - propao, Baric - propao, Tatko - u najmanju ruku Torlakova sudbina.
Do sada je vazila prica da neki igraci (poput Tatomirovica) moraju igrati, a to se s ovim pokazalo kao netacnim. Da li je Uprava to morala odobriti ili ne je nebitno, jer i slucaju da se oni za ovo nisu nista pitali - i oni su za ovo odgovorni samim tim sto su doveli Jesica. To cija je "odluka" je vec u sferi semantike, ali ocigledno je Jesiceva ideja.
Da je pak tacno da neki igraci moraju igrati - ova "odluka" ne bi prosla, jel tako? To je moja poenta i apsolutno mi je nejasno cemu povod uopste za neslaganje a kamo li aroganciju.
- strong69
#67678 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne postoji mogućnost da on bude kapiten. Je li ideja glupa to ne bih komentarisao jer bi u narednim postovima doslo do daljeg vrijeđanja, psovanja i skretanja s teme.jeza u ledja wrote:Sta ti mislis o ideji da se Stepanovu "da kapitenska traka kao izvinjenje"? Je li glupost ili nije?strong69 wrote:@Jeza u ledja,
Ne mogu da ne odem u off topic. Jedan samo post ranije pišeš čovjeku da nista gluplje nisi pročitao a kada tebi neko napiše isto onda treba da pazi na jezik.
- U_kost
#67679 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Negdje pročitah, a citat glasi: "Ugasi internet i opali si samar za mene."jeza u ledja wrote:To cija je "odluka" je vec u sferi semantike, ali ocigledno je Jesiceva ideja.
Da je pak tacno da neki igraci moraju igrati - ova "odluka" ne bi prosla, jel tako? To je moja poenta i apsolutno mi je nejasno cemu povod uopste za neslaganje a kamo li aroganciju.
Over 'n' out
- jeza u ledja
#67680 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znaci slazes se i ti da je glupost. Vidis, ja pak ne bih uopste pisao stvari za koje znam unaprijed da su gluposti (kao sto je sam momak priznao) i za koje bih znao unaprijed da ce proizvesti negativne reakcije drugih. Ne bih trosio vrijeme na to. Kad malo duze pratis forum znas ko sta i kako pise i kakve ima fiks ideje.strong69 wrote: Je li ideja glupa to ne bih komentarisao jer bi u narednim postovima doslo do daljeg vrijeđanja, psovanja i skretanja s teme.
- jeza u ledja
#67681 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znaci poslusao si me.U_kost wrote: Negdje pročitah, a citat glasi: "Ugasi internet i opali si samar za mene."
Over 'n' out
Svaka cast.
- emigrazione
#67682 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jesic extra kurat sa ogromnim mudima, rahmetli Hase gleda odozgo i govori bravo majstore...nisam nikad za jebavanje mrtvih i zivih, ala Husref i Srbo Markusevic, ali ako trener nema hrabrosti i vizije od ekipe nema nista...ljudi Sarajevo moze opet biti sampion, mozemo i duplu osvojiti, ali ako cemo igrati ko picke nije to to. Ako cemo se boriti ko mahniti 90 minuta i na terenu i na dobro popunjenim tribinama, ako ce igraci postovati navijace i mi njih, itd itd nije mi bitno mjesto na kraju tabele, djeteta mi mog...sport je takav da ne mozes uvijek biti prvi, ali jebo sve kada vidim Radovca da seta po terenu tacno pozelim da mu ko muhi otkinem one noge i ruke i pustim ga da se koprca, muka mi da ga gledam kako se pati da doda pola metra od sebe...a fol nase dijete, sramota
- Cossack
#67683 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Ješić krenuo na trening...
-
nebitan lik
#67684 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma barem kod Jesica nece igrati ovi koji nece da ginu i trce to je barem sigurnoemigrazione wrote:Jesic extra kurat sa ogromnim mudima, rahmetli Hase gleda odozgo i govori bravo majstore...nisam nikad za jebavanje mrtvih i zivih, ala Husref i Srbo Markusevic, ali ako trener nema hrabrosti i vizije od ekipe nema nista...ljudi Sarajevo moze opet biti sampion, mozemo i duplu osvojiti, ali ako cemo igrati ko picke nije to to. Ako cemo se boriti ko mahniti 90 minuta i na terenu i na dobro popunjenim tribinama, ako ce igraci postovati navijace i mi njih, itd itd nije mi bitno mjesto na kraju tabele, djeteta mi mog...sport je takav da ne mozes uvijek biti prvi, ali jebo sve kada vidim Radovca da seta po terenu tacno pozelim da mu ko muhi otkinem one noge i ruke i pustim ga da se koprca, muka mi da ga gledam kako se pati da doda pola metra od sebe...a fol nase dijete, sramota
- Logovan
#67685 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Cossack wrote:
Ješić krenuo na trening...
- emigrazione
#67686 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ima da se bore i sto je jos vaznije ima da igraju i da pokazu kvalitet, jebiga nismo sad ni zeljeznicar da nam jedini parametar bude borba na terenu...necu ba da gledam kako se pate sa loptom ko da im je bomba u nogama, hocu igru i borbu...
-
nebitan lik
#67687 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vidio si na sta lici igra bez borbe i zelje! Prvo usadis u ekipu to pa onda ostalo,uostalom kapiten i ovi sto su otisli a otice i jos neki su primjer mladjim sta znaci biti amateremigrazione wrote:Ima da se bore i sto je jos vaznije ima da igraju i da pokazu kvalitet, jebiga nismo sad ni zeljeznicar da nam jedini parametar bude borba na terenu...necu ba da gledam kako se pate sa loptom ko da im je bomba u nogama, hocu igru i borbu...
-
north
#67688 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Trener se može ocjenjivati jedino kada on sastavi ekipu, ili barem gro ekipe, kada sa njima obavi kompletne pripreme jal pred početak sezone jal na zimskoj pauzi, i onda kad krene sezona na osnovu prvih par kola vidiš gdje smo i šta smo...Ovako nebitno je li Ješić ili bilo ko drugi, do kraja ove polusezone on ne može biti ocijenjen, ni pozitivno ni negativno...Doduše može mu se dati ocjena na osnovu nekih taktikih postavki, zamjena u toku utakmice i sl., ali za fizičku spremu koja je morala biti na najvišem nivou u prvom kolu, qrcobolju ekipe za koju nema vremena da počisti jer nema alternative velike, to ne može...Znači, hairli da završimo još ovih par kola do pauze, dati mu slobodu za izbor igrača koje će dovesti i koje će još otpustiti, omogućiti kao i prethodnicima vrhunske pripreme, i nakon prvih 4-5 kola na proljeće vidjećemo ima li hajra....Svi prethodnici imali su vremena u pauzi da stvore i pripreme ekipu, niko nije položio, Kodro je bio nabliži da to uradi ali njega su igrači naguzili a nije se mogao li znao izboriti sa tim, tako da se mora i Ješiću omogućiti na proljeće da pokaže može li i zna li....Tada će do njega biti i tada neće biti alibija kojeg sada objektivno ima, a zašto je neko drugi kriv...
- emigrazione
#67689 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kodrin se trening 80% zasnivao na taktici i postavljanju na terenu, ali ne da je bi blag...frajer apsolutno nikakvog autoriteta nije imao, cak nije ni pokusavao da ga nametne...lik objasnjava kretanje bocnih igraca kada se ekipa brani i sad Gojku govori kao "trebas ici tu i izvrsiti pritisak tu, dok ovaj..." sad se ceka Puzi da raspravi sa Dzemom kako je moguce da svi misle da Minhen 1860 ima vise navijaca od Bayerna, kad ovih dodje stajaznam tri puta vise na utakmicu...i to traje par minuta...mislim cirkus do picke lijepe materine, ko nije pratio te treninge nema pojma sta je propustio...il' maltretiranje Kuadia i Ahme
jebo ti sve strebere u skoli kroz sta su oni prolazili
- van Basten
#67690 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ko god izađe u nedjelju na AFH očekujem da preore teren poslije ovoga
- jeza u ledja
#67691 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
@ north, tacno tako. Trenerov potpis se najbolje vidi nakon priprema i prijelaznog roka. Naravno pod uslovom da klub ima pare.
Nijedan do sada nije polozio (Jarni, Uscuplic, Kodro, Uscuplicx2)....Cek, tek sam sad skonto da nam je Uscuplic dva puta preko ljeta za vrijeme udarnih i najvaznijih prijelaznih rokova u novijoj historiji bio trener.
Helem, svaki prijelazni rok od Tana na ovamo bilo je pisanje po sirotinji, Antalija, kurci palci, i eto doveli smo dva trenera koji su bili van nekih dosadasnjih koncepcija i sta se desilo - Zenica i Delac, pa prosle godine Bilbija i Obarska, pa onda Kodro i Borac, i onda opet Dzeno i Travnik.
Po svemu sudeci jako je tesko motivisati ekipu da od starta shvati ligu i protivnike ozbiljno.
A to, kao ne mozemo ocjenjivati trenera dok on ne napravi ekipu...pa ne znam, za to bi trebalo proci nekoliko transfer rokova valjda, a sumnjam da ce se Jesic zadrzati toliko.
Nijedan do sada nije polozio (Jarni, Uscuplic, Kodro, Uscuplicx2)....Cek, tek sam sad skonto da nam je Uscuplic dva puta preko ljeta za vrijeme udarnih i najvaznijih prijelaznih rokova u novijoj historiji bio trener.
Helem, svaki prijelazni rok od Tana na ovamo bilo je pisanje po sirotinji, Antalija, kurci palci, i eto doveli smo dva trenera koji su bili van nekih dosadasnjih koncepcija i sta se desilo - Zenica i Delac, pa prosle godine Bilbija i Obarska, pa onda Kodro i Borac, i onda opet Dzeno i Travnik.
Po svemu sudeci jako je tesko motivisati ekipu da od starta shvati ligu i protivnike ozbiljno.
A to, kao ne mozemo ocjenjivati trenera dok on ne napravi ekipu...pa ne znam, za to bi trebalo proci nekoliko transfer rokova valjda, a sumnjam da ce se Jesic zadrzati toliko.
- PriNc_ba
#67692 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Potez dobar ciji god da je izvorno
A o svemu palamuditi naknadno na proljece aBd kad cemo svi napokon biti zadovoljni igrama i rezultatima kluba
Ono u sta sam siguran je da ako ova trojica odu u nekog premijerligasa zabit ce nam na proljece makar dvojica gol
standard
al to nema veze s temom nego onako na um mi pade da nam je gotovo pa svaki parmak koji ode iz kluba u par narednih meceva zabio gol
Ja se protiv slobode nesto i ne nadam tako da me mogu samo iznenaditi sto ce se aBd i desiti
A o svemu palamuditi naknadno na proljece aBd kad cemo svi napokon biti zadovoljni igrama i rezultatima kluba
Ono u sta sam siguran je da ako ova trojica odu u nekog premijerligasa zabit ce nam na proljece makar dvojica gol
Ja se protiv slobode nesto i ne nadam tako da me mogu samo iznenaditi sto ce se aBd i desiti
-
leo karan
#67693 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad je došao, priželjkivao sam da razriješi Tatomirovica.
Ovo me je tako obradovalo, ne biste vjerovali.
Vjerujem da ovo nije kraj, jer ima još par igrača koje treba isto vako odjebati.
Zanima me ko će biti novi kapiten, volio bih da bude Benko. S njim bi mogao Jesic imat zajednički jezik i da mu bude čovjek od povjerenja na terenu.
Jesicu, tebe smo čekali.
Svidja mi se potez nedovodjenja igrača na press, čovjek totalno preuzima odgovornost i skida pritisak sa ekipe.
Igrači nemaju šta da pričaju, meni se obratite...

Ovo me je tako obradovalo, ne biste vjerovali.
Vjerujem da ovo nije kraj, jer ima još par igrača koje treba isto vako odjebati.
Zanima me ko će biti novi kapiten, volio bih da bude Benko. S njim bi mogao Jesic imat zajednički jezik i da mu bude čovjek od povjerenja na terenu.
Jesicu, tebe smo čekali.
Svidja mi se potez nedovodjenja igrača na press, čovjek totalno preuzima odgovornost i skida pritisak sa ekipe.
Igrači nemaju šta da pričaju, meni se obratite...
- jeza u ledja
#67694 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa nekako logicno da Berberovic bude kapiten. Kako god to smijesno zvucalo.
Al s obzirom da on bas i nije starter, hm, Velkoski? Benko?
Ne znam, glupo mi da stranac bude kapiten al eto.
Usput, u vezi one price kako se mlad igrac na silu postavlja kao kapiten, da bi se bolje prodao i to, Husref Musemic je u prosloj utakmici Slobode stavio 21ogidsnjeg Kenana Pirica da bude kapiten. Džast sejin.
Cisto ono, da se zna da takva praksa nije samo kod nas slucaj, te da niko nije imun na uticaje menadzera.
Al s obzirom da on bas i nije starter, hm, Velkoski? Benko?
Usput, u vezi one price kako se mlad igrac na silu postavlja kao kapiten, da bi se bolje prodao i to, Husref Musemic je u prosloj utakmici Slobode stavio 21ogidsnjeg Kenana Pirica da bude kapiten. Džast sejin.
Cisto ono, da se zna da takva praksa nije samo kod nas slucaj, te da niko nije imun na uticaje menadzera.
- ferrante071
#67695 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Inače je Tatomirović rodom sa Vrbanjuše...jeza u ledja wrote:Pa nekako logicno da Berberovic bude kapiten. Kako god to smijesno zvucalo.![]()
Al s obzirom da on bas i nije starter, hm, Velkoski? Benko?Ne znam, glupo mi da stranac bude kapiten al eto.
Usput, u vezi one price kako se mlad igrac na silu postavlja kao kapiten, da bi se bolje prodao i to, Husref Musemic je u prosloj utakmici Slobode stavio 21ogidsnjeg Kenana Pirica da bude kapiten. Džast sejin.![]()
- Sarajevski-Seljak
#67696 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ferrante071 wrote:Inače je Tatomirović rodom sa Vrbanjuše...jeza u ledja wrote:Pa nekako logicno da Berberovic bude kapiten. Kako god to smijesno zvucalo.![]()
Al s obzirom da on bas i nije starter, hm, Velkoski? Benko?Ne znam, glupo mi da stranac bude kapiten al eto.
Usput, u vezi one price kako se mlad igrac na silu postavlja kao kapiten, da bi se bolje prodao i to, Husref Musemic je u prosloj utakmici Slobode stavio 21ogidsnjeg Kenana Pirica da bude kapiten. Džast sejin.![]()
Dedo mu kaldrmu oko Sebilja postavljo
- Ned071
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#67698 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bit' ce nas na hiljade trasu.......
. Ja kontam makar 5.
- undefined007
#67699 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

DOBRODOŠAO NAZAD ! danas će biti oficijelno
- Sarajevski-Seljak
#67700 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Odmah mu kapitensku dati