Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#41976 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako je ovo zadnji put i ako imamo garanciju za tako nešto, plus ako se hitno dovede dostojna zamjena, sve 5...ali šta ćemo ako ovo nije zadnji ovakav ugovor, može li iko garantovati da je ovo zadnji put da se tako nešto desilo..šta ćemo ako Bilbija ode na ljeto a klub uzme 0 maraka ili nešto samo za kafe ko u slučaju Saida? Reći će neko ne može jer je na dvije godine, al otkud mi znamo ima li neka zvrčka kod ugovorne klauzule koja bi tako nešto omogućil? Nadam se da neko neće sada napisati da to priželjkujem da bih pljuvao, valjda se zna da takvim ne pripadam, ali ne daj bože šta ako se to desi? Hićemo li onda imati ikakve više alibije? zato samo u slučaju onoga što sam u prvoj rečenici napisao progutaću ovo, zadnji put, još jedan takav previd, onda neka ide sve u tri lijepe....jer takvim radom opet se vrtimo ukrug do 2018 godine bez rezultata i trofeja i ikakvih pomaka...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41977 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bilbija je stavijo Tamaru pod 'ipoteku.north wrote:Ako je ovo zadnji put i ako imamo garanciju za tako nešto, plus ako se hitno dovede dostojna zamjena, sve 5...ali šta ćemo ako ovo nije zadnji ovakav ugovor, može li iko garantovati da je ovo zadnji put da se tako nešto desilo..šta ćemo ako Bilbija ode na ljeto a klub uzme 0 maraka ili nešto samo za kafe ko u slučaju Saida? Reći će neko ne može jer je na dvije godine, al otkud mi znamo ima li neka zvrčka kod ugovorne klauzule koja bi tako nešto omogućil? Nadam se da neko neće sada napisati da to priželjkujem da bih pljuvao, valjda se zna da takvim ne pripadam, ali ne daj bože šta ako se to desi? Hićemo li onda imati ikakve više alibije? zato samo u slučaju onoga što sam u prvoj rečenici napisao progutaću ovo, zadnji put, još jedan takav previd, onda neka ide sve u tri lijepe....jer takvim radom opet se vrtimo ukrug do 2018 godine bez rezultata i trofeja i ikakvih pomaka...
Irfanovo maslo šećera mi iz Vatre..leškarenje wrote:On ga je trazio,niko drugi....Woole Triwunovich wrote:ma karich nije 'usreov..
- Dr. Kuca
#41978 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Husref trazio napadaca, oni doveli karica
-
internazionale
#41979 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
oho ti se kad ovo omega procitaDr. Kuca wrote:Husref trazio napadaca, oni doveli karica
-
ibizza
#41980 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prije 5 dana sam dobio informaciju da ce sa Komazecom biti raskinut ugovor(opet kazem, liku su se nudili uslovi koje ni jedan igrac u Ligi nema), od iste osobe sam dobio info da je sa Stevanovicem sve dogovoreno.
Prvo je pogodio, nadam se i drugo da ce ubosti.
- Logovan
#41981 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
leškarenje wrote: Ti si bas bezobrazan,ako cemo realno.Sa Komazecom je pricano prije zavrsetka jesenjeg dijela,nije htio nikakav ugovor i vozdrica.Znaci ,poenta je da nije htio produziti ugovor ni pod poboljsanim uslovima.Alahimanet i sa srecom.
On je sam par puta govorio kako mu je sjajno kod nas, atmosfera odlična, ništa mu ne fali i mi još mu ponudimo bolji ugovor ali čovjek neće da ostane. Sa ovakvim ponašanjem sam sebi upropaštava karijeru.
-
north
#41982 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tačno...leškarenje wrote:De bolan,Husref ga aminovo na sva vrata...nismo valjda tako kratke pameti.
-
Silent.Hunter
#41983 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne bude li tako, slijedi posudba u Banoviceibizza wrote:Prije 5 dana sam dobio informaciju da ce sa Komazecom biti raskinut ugovor(opet kazem, liku su se nudili uslovi koje ni jedan igrac u Ligi nema), od iste osobe sam dobio info da je sa Stevanovicem sve dogovoreno.
Moramo dovesti nekog napadača, prije odlaska u Citluk. Mada trebaju nam 2 napadača, i još da Steva dođe
-
ibizza
#41984 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sto si se raspisao vecerasleškarenje wrote:Treba i ovdje uvesti banane za ove provjerene ako se ispostavi da je lozionicka
- jeza u ledja
#41985 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dvije stvari mi padaju na pamet.
Prva, vrlo malo se prica o 18. januaru, a on bi po onome kako je najavljen trebao biti od ogromnog znacaja za dalji razvoj kluba. Ako je tacno da ce tog dana biti izabrana nova uprava kluba (u sta nisam bas uvjveren), onda to znaci da se potencijalno svim uposlenicima kluba stolice drmaju, ukljucujuci i Ibrakovica. I dok mi provodimo dane mastajuci o novim pojacanjima, ja se cijelo vrijeme pitam sta ljudi koji su zaduzeni za rad istog trenutno rade kad i ako znaju da ce im za nekoliko dana mozda biti urucen otkaz? Ponavljam, ako je tacno da ulijece novi UO, onda je vrlo moguce tacno da se ljudi u klubu trenutno prije svega bave pozicioniranjem ne bi li zadrzali svoju funkciju ili dobili bolju. (znam da je UO jedna stvar, a direktor i sportski direktor sasvim druga, ali ovi prvi uposljavaj ove druge koliko znam). U tom svjetlu pitam se koliko su ljudi zaduzeni za dovodjenje novih igraca i generalnog sportskog dijela vodjenja kluba zauzeti po njih precim stvarima umjesto da se bave igrackom slagalicom?
Drugo, ne otkrivam ovim toplu vodu, ali pretpostavljam da je jako tesko dovesti nekog "kapitalca" u nasu ligu, znaci neko provjereno ime. Pri tome ne mislim samo na to da li mi njemu mozemo ponuditi slicne uslove kao sto bi imao u nekoj jacoj ligi, vec na to da vecini njih moramo ponuditi mozda i VISE nego sto bi dobio u nekom drugom klubu, ne samo u ligi petice, vec i u drugim ligama petice i gotovo svim evropskim ligama. To vidimo na primjerima tajkunskih klubova u istocnoj Evropi. Normalno, smijesno je mozda porediti, ali da bi neki superstar dosao u neki Zenit, Galatasaray, Shakhtar, ili cak u Azerbejdzan, Kazahstan, on cesto mora biti placen basnoslovnu cifru, koju ne bi dobio ni u jacim evropskim klubovima, samo zato sto je u pitanju Rusija, Turska, Ukrajina, Azerbejdzan, itd. Sta njih drugo moze dovesti u neku zabit nego veca ponuda u vidu $$$? Uglavnom isto tako, samo na nasoj razini, mi da bi doveli nekog Stevanovica, Velikonju, Delaca...bi potencijalno morali iskasirati VISE novaca nego sto bi oni dobili u Spaniji, Engleskoj, itd, a to se i pored Tana cini jos uvijek doslovce nemogucim. Da bi tako nesto postigao , moras biti bas menadzerski genije, prodat pricu o velikom projektu, itd. A bogami, Ibrakovic mi se ne cini takvim genijem.
Mozda, mooozda, da je Sarajevo barem u Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji, Ceskoj, Poljskoj, onda bi bar bilo neke osnove za prodaju price o projektu. Ovako, kad pocinjes od nule, znaci kad nemas nista cim se mozes pohvaliti u kontekstu lige u kojoj se igra, to pocetno stvaranje tima ide jaaako tesko.
Vidjecemo da li ce 18. januar odgovoriti na neka od ovih pitanja.
Prva, vrlo malo se prica o 18. januaru, a on bi po onome kako je najavljen trebao biti od ogromnog znacaja za dalji razvoj kluba. Ako je tacno da ce tog dana biti izabrana nova uprava kluba (u sta nisam bas uvjveren), onda to znaci da se potencijalno svim uposlenicima kluba stolice drmaju, ukljucujuci i Ibrakovica. I dok mi provodimo dane mastajuci o novim pojacanjima, ja se cijelo vrijeme pitam sta ljudi koji su zaduzeni za rad istog trenutno rade kad i ako znaju da ce im za nekoliko dana mozda biti urucen otkaz? Ponavljam, ako je tacno da ulijece novi UO, onda je vrlo moguce tacno da se ljudi u klubu trenutno prije svega bave pozicioniranjem ne bi li zadrzali svoju funkciju ili dobili bolju. (znam da je UO jedna stvar, a direktor i sportski direktor sasvim druga, ali ovi prvi uposljavaj ove druge koliko znam). U tom svjetlu pitam se koliko su ljudi zaduzeni za dovodjenje novih igraca i generalnog sportskog dijela vodjenja kluba zauzeti po njih precim stvarima umjesto da se bave igrackom slagalicom?
Drugo, ne otkrivam ovim toplu vodu, ali pretpostavljam da je jako tesko dovesti nekog "kapitalca" u nasu ligu, znaci neko provjereno ime. Pri tome ne mislim samo na to da li mi njemu mozemo ponuditi slicne uslove kao sto bi imao u nekoj jacoj ligi, vec na to da vecini njih moramo ponuditi mozda i VISE nego sto bi dobio u nekom drugom klubu, ne samo u ligi petice, vec i u drugim ligama petice i gotovo svim evropskim ligama. To vidimo na primjerima tajkunskih klubova u istocnoj Evropi. Normalno, smijesno je mozda porediti, ali da bi neki superstar dosao u neki Zenit, Galatasaray, Shakhtar, ili cak u Azerbejdzan, Kazahstan, on cesto mora biti placen basnoslovnu cifru, koju ne bi dobio ni u jacim evropskim klubovima, samo zato sto je u pitanju Rusija, Turska, Ukrajina, Azerbejdzan, itd. Sta njih drugo moze dovesti u neku zabit nego veca ponuda u vidu $$$? Uglavnom isto tako, samo na nasoj razini, mi da bi doveli nekog Stevanovica, Velikonju, Delaca...bi potencijalno morali iskasirati VISE novaca nego sto bi oni dobili u Spaniji, Engleskoj, itd, a to se i pored Tana cini jos uvijek doslovce nemogucim. Da bi tako nesto postigao , moras biti bas menadzerski genije, prodat pricu o velikom projektu, itd. A bogami, Ibrakovic mi se ne cini takvim genijem.
Mozda, mooozda, da je Sarajevo barem u Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji, Ceskoj, Poljskoj, onda bi bar bilo neke osnove za prodaju price o projektu. Ovako, kad pocinjes od nule, znaci kad nemas nista cim se mozes pohvaliti u kontekstu lige u kojoj se igra, to pocetno stvaranje tima ide jaaako tesko.
Vidjecemo da li ce 18. januar odgovoriti na neka od ovih pitanja.
-
north
#41986 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Donekle ima i ta priča smisla....vidjećemo hoće li ta skupština donijeti neke konkretne promjene, ili će sve ostati isto....Što se tiče Ibrakovića, da još jednom ponovimo, do sada to nije toliko loše kako neki od danas predstavljaju, ne znam šta je on mogao uraditi po pitanju Komazeca ako je ugovor takav kakav je, a on u vrijeme sklapanja istog nije ni bio u klubu..ALI, jebe ga činjenica što je ničim izazvan na presici kad je Jarni imenovan najavio u roku 10-15 dana najavio nova pojačanja - niko nije došao a prošlo od tada više od mjesec dana
..i drugo na konferenciji prvog dana priprema najavio četiri igrača, ostaje da se vidi hoće li i kada to ispuniti...ispunjenje njegovih obećanja ne znači da te igrače dovede krajem februara i to u rangu brzog, Karića i sl. lopata....loptica je trenutno kompletno prebačena u ruke sportskog direktora što se prvog tima tiče a što je i sam svojim izjavama tražio, sad lijepo neka to što prije odradi i položio je test...u suprotnom...računica je jednostavna..
- Dr. Kuca
#41987 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja likujem i kad valja a bogami i kad ne valja. Samo sto je vise ovih stvari sto ne valjaju na zalost.leškarenje wrote:Mozda prizeljkujes da jeste tako,da bi mogao likovati ko i uvijek kad nesto ne valjaDr. Kuca wrote:Nadam se da i ovaj ugovor sa tanom nije na stetu sarajeva ko ovi igracki.![]()
-
Max Bunker
#41988 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sto bi rekle kolege sa FTV-a, BHT-a a Bogam' i sa Hayata, Komazec je " plastican " primjer igraca i nase lige. Tesko da bilo koja ekipa pa i Sarajevo sa ovim sigurnim parama koje trenutno ima, moze zadrzati kvalitetnog igraca duze od jedne sezone. Jednostavno, nasa liga nije kvalitetna i igraci nemaju motiva, nekima je i ispod casti, igrati protiv Travnika, Velike Obarske, Radnika itd.
Kroz koju sezone, MORA SE ALI MORA, ici ka regionalnoj ligi ( ja bih za pocetak to samo sa Hrvatima i mozda Slovencima ) jer je to jedini ( a to je opet receno milion puta ) spas za fudbal u ex-Yu. Ja prvi da ne znam koliko volim Sarajevo i da imam platu, ne bih trcao po nekim vukojebinama iz "Pozitivne geografije" i radije bih otisao u Austriju, Cesku, Poljsku jer je i jaca liga i uredjenije drzave.
Kroz koju sezone, MORA SE ALI MORA, ici ka regionalnoj ligi ( ja bih za pocetak to samo sa Hrvatima i mozda Slovencima ) jer je to jedini ( a to je opet receno milion puta ) spas za fudbal u ex-Yu. Ja prvi da ne znam koliko volim Sarajevo i da imam platu, ne bih trcao po nekim vukojebinama iz "Pozitivne geografije" i radije bih otisao u Austriju, Cesku, Poljsku jer je i jaca liga i uredjenije drzave.
- Maharadza
#41989 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Objasnio čovjek, kraj priče!Max Bunker wrote:Sto bi rekle kolege sa FTV-a, BHT-a a Bogam' i sa Hayata, Komazec je " plastican " primjer igraca i nase lige. Tesko da bilo koja ekipa pa i Sarajevo sa ovim sigurnim parama koje trenutno ima, moze zadrzati kvalitetnog igraca duze od jedne sezone. Jednostavno, nasa liga nije kvalitetna i igraci nemaju motiva, nekima je i ispod casti, igrati protiv Travnika, Velike Obarske, Radnika itd.
Elem, ne treba nama regionalna liga po meni, samo da je ovu sada "skresati" mislim da bi se odmah napredak ostvario kroz "koncentraciju" ovo malo talenata što imamo u 10-ak klubova!
- Gusztav
#41990 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Evo cijeli komšiluk se okupio kod mene na kahvi i fascinirani smo činjenicom da ste ti i Max Bunker otkrili toplu vodu....evo dok sam ovo tipkao čuo se i po koji aplauzMaharadza wrote:Objasnio čovjek, kraj priče!Max Bunker wrote:Sto bi rekle kolege sa FTV-a, BHT-a a Bogam' i sa Hayata, Komazec je " plastican " primjer igraca i nase lige. Tesko da bilo koja ekipa pa i Sarajevo sa ovim sigurnim parama koje trenutno ima, moze zadrzati kvalitetnog igraca duze od jedne sezone. Jednostavno, nasa liga nije kvalitetna i igraci nemaju motiva, nekima je i ispod casti, igrati protiv Travnika, Velike Obarske, Radnika itd.
Elem, ne treba nama regionalna liga po meni, samo da je ovu sada "skresati" mislim da bi se odmah napredak ostvario kroz "koncentraciju" ovo malo talenata što imamo u 10-ak klubova!
- Dr. Kuca
#41991 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije obicni aplauz, stojece ovacije.

- Gusztav
#41992 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
evo gore i dvije baklje....nadam se da nas neće kazniti zbog toga, pobogu u mojoj avliji jeDr. Kuca wrote:Nije obicni aplauz, stojece ovacije.![]()
- Dr. Kuca
#41993 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gori sve ocamGusztav wrote:evo gore i dvije baklje....nadam se da nas neće kazniti zbog toga, pobogu u mojoj avliji jeDr. Kuca wrote:Nije obicni aplauz, stojece ovacije.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Max Bunker
#41994 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da znas, da sam mislio napisati jos neku, neki zakljucak do kojeg sam dosao ali posto zajebavas ( da prostis ), demonstrativno odbijamGusztav wrote:Evo cijeli komšiluk se okupio kod mene na kahvi i fascinirani smo činjenicom da ste ti i Max Bunker otkrili toplu vodu....evo dok sam ovo tipkao čuo se i po koji aplauzMaharadza wrote:Objasnio čovjek, kraj priče!Max Bunker wrote:Sto bi rekle kolege sa FTV-a, BHT-a a Bogam' i sa Hayata, Komazec je " plastican " primjer igraca i nase lige. Tesko da bilo koja ekipa pa i Sarajevo sa ovim sigurnim parama koje trenutno ima, moze zadrzati kvalitetnog igraca duze od jedne sezone. Jednostavno, nasa liga nije kvalitetna i igraci nemaju motiva, nekima je i ispod casti, igrati protiv Travnika, Velike Obarske, Radnika itd.
Last edited by Max Bunker on 15/01/2014 00:42, edited 1 time in total.
- Gusztav
#41995 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Maharadza
#41996 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gusztav wrote:Evo cijeli komšiluk se okupio kod mene na kahvi i fascinirani smo činjenicom da ste ti i Max Bunker otkrili toplu vodu....evo dok sam ovo tipkao čuo se i po koji aplauzMaharadza wrote:Objasnio čovjek, kraj priče!Max Bunker wrote:Sto bi rekle kolege sa FTV-a, BHT-a a Bogam' i sa Hayata, Komazec je " plastican " primjer igraca i nase lige. Tesko da bilo koja ekipa pa i Sarajevo sa ovim sigurnim parama koje trenutno ima, moze zadrzati kvalitetnog igraca duze od jedne sezone. Jednostavno, nasa liga nije kvalitetna i igraci nemaju motiva, nekima je i ispod casti, igrati protiv Travnika, Velike Obarske, Radnika itd.

-
Hedg
#41997 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
zavadi nas Koma 
-
Max Bunker
#41998 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Laku noc šerećeGusztav wrote:![]()
![]()
![]()
...........Laka ti noć "bunkeru"....
-
Max Bunker
#41999 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma nikad bolanHedg wrote:zavadi nas Koma
Nego, ovo oko regionalne lige po meni idealan sistem bi bio regionalna liga, plus, smanjenje nase lige kojoj bi se tek na kraju ( u nekoj ligi za prvaka ) pridruzili nasi klubovi iz regionalne lige ( nesto poput NLB u kosarci ).
-
Hedg
#42000 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ma ko šiša NLB lige i te đavole, daj ti nama Obarsku i Laktaše
nego, hajmo malo optimizma, sad će taj famozni 18.
nego, hajmo malo optimizma, sad će taj famozni 18.