Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van helsing
#41151 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Samo da vidim jel' se euforija smanjila
?
-
Fauja Singh
- BegA_
#41153 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zvanicna stranica u blagdanskom ruhu.
http://www.fcsarajevo.ba/
- Maharadza
#41154 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ajde ba odlutaj sa teme kako god si zalutao na istu (od muke naravno) . isto važi za ostale 'patriote' i 'dužebrižnike'. Ne brinite se vi o FKS-u.TheMule wrote:Nemam ja 3 miliona, ali ko sto vam manijak gore lijepo ocita lekciju, postoje neke stvari koje se ne smiju prodati. Ipak, vidim da medju mladjim hordama vlada podanicki mentalitet, pa bi prodali milu majku za titulu.Red Wolf wrote:ni meni se ne svidja ovakva situacija u klubu,znaci patrioto bujrum,hajde da ja i ti odemo sutra u klub,ti iskesiraj "za pocetak" 3 miliona km,za saniranje dugova i konsolidacije kluba,poslije jos koliko bude trebalo i stvar rjesenaTheMule wrote:![]()
Nisam ja manijak niti me interesuju ta idiotska prepucavanja. Ja sam bio pitar kad su vecina ovdje cuclali prst jer cucle nisu imali. Ne svidja mi se da ne-Bosanac ima klub u svojim rukama. Jos kad se pogleda historija njegovog rada gdje ne razumije da Cardiff ne moze igrati u crvenom dresu na Anfildu, sve mi je jasno. Nek investira, al nek se ne petlja u rad Jarnija.
Nadam se da znas Dino sta radis, budes li prodo klub za saku eura, bice problema
Ne zelim ja klubu nista lose, samo se nadam da nas nisu prodali za masnu kovertu
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Mračajski proto
- cobe_fks
#41156 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Po svemu sudeći Nikola ostaje, tu su još Bilbija i Stojčev. Dovesti jos desnog beka i krilo, ali da su kvalitet, i mislim da bi to bilo dovoljno za titulu 
- nKrkan
#41157 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sad kad počnu Brazilci dolazit u Sarajevo.
-
Frank Sinatra
#41158 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mnogi jos uvijek nisu svjesni sta znaci i koliko je veliko ovo sto je napravljeno. Interes stranih medija je jedan od pokazatelja. Ipak je Sarajevo nestalo sa evropske fudbalske karte, kao i milion klubova koji osim ovih prebogatih ne dobijaju ni sekundu medijskog prostora. Kad je Tan stigao u Hrvatsku jagmili su se za par minuta sastanka ili slikanja sa njim. Premijer Hrvatske je u dnevniku izrazio zaljenje jer nije bio obavijesten o njegovom dolasku, pa nije mogao da se sastane sa njim. Koliko je svijest i ogranicenost kod nasih idiota dovoljno govori to sto se tek usput ponegdje spomenulo da je neki malezijski biznismen svratio da razgovara o FK Sarajevo. Vise prostora dobije neka plasticna pjevacica.
FK Sarajevo je odlican primjer koliko predanost, entuzijazam i vrijedan rad moze donijeti u relativno kratkom vremenu. Kada bi lokalni vlastodrsci samo malo mucnuli glavom, lako bi mogli prepoznati priliku koja se otvorila. Tan ne dolazi sam. Kada covjek sa takvim ugledom u poslovnom svijetu ulozi pare, to se prati. Naslovi u svjetskim novinama to pokazuju. Ako je milijarder mogao nesto uloziti ovdje, oko njega ima jos bar 10 "sitnijih" riba koji bi mogli biti zainteresovani, a lakse bi ih bilo dobiti jer je Tan probio led. Da BiH obezbjedi logistiku za projekat u Dubrovniku tezak oko 1 milijardu eura, to bi bila ogromna stvar. Ipak, sada je najvaznia prica FK Sarajevo i nadajmo se svi skupa da ce ovo sve ispasti kako treba. Izvinite na blagom skretanju s teme, samo sam htio da dam drugi pogled na stvari da se sagleda koliko ovo ulaganje u FK Sarajevo moze dobrog donijeti ne samo nama, nego i cijeloj drzavi i koliko je ovo sve u stvari veliko.
- htcxone
#41159 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ma nije, to se on napio pa dosao u sarajevo da se slika, a dino ublehas "fening" lozi raju i glumi Boska Buhu 
-
Nuken
#41160 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
"U inat dušmanima"-Dino Selimović 
- Darh Wader
#41161 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne razumijem zašto mi je post obrisan ?? Ne vidim da sam nekog vrijeđao ili slično, zar na ovom forumu ne možeš iznjeti svoje mišljenje, 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#41162 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Imas temu Premier lige tamo pisi ja ovdje nedam
- Butmiran
#41163 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da brišu postove koji u sebi sadrže nevjerovatnu količinu gluposti.Darh Wader wrote:Ne razumijem zašto mi je post obrisan ?? Ne vidim da sam nekog vrijeđao ili slično, zar na ovom forumu ne možeš iznjeti svoje mišljenje,
-
Nuken
#41164 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Za to imamo temu Premijer liga.Tamo su glavna prepucavanja.
Na ovom pdf se znaju neka pravila
Na ovom pdf se znaju neka pravila
- relativno84
#41165 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Samo sam postavio pitanje bez bilo kakve provokacije, tako da samo opustenoizbjeglica_iz_besmisla wrote:Nije donesen zakon o sportu, niti Tan moze biti vlasnik kluba FK Sarajevo dok se taj zakon ne donese. Klubovi su kod nas jos udruzenja gradjana, tu nema vlasnika nego je upravni odbor glavni.relativno84 wrote:Mozda sam prespavao donosenje zakona o sportu na drzavnom nivuo koji regulise privatizaciju sportskih klubovaJer vidim da se spominje kako je Tan postao vecinski vlasnik samo se pitam cega
![]()
Ok postao je prvi i glavni sponzor ali ne i vlasnik, samo sto se to kod nas odmah tako podrazumjeva, jer ce svoje ljude postaviti na kljucne pozicije i samim tim odlucivati o zivotu i smrti![]()
Nisam simpatizr bordo boje cak naprotiv ali mi je drago da bar nekome svane u ovoj zemlji, nadati se samo da ce biti ispostovan dogovor da sve ostaje kako jeste sto se tice grba, naziva i boje inace u protivnom dzaba sve pare ovog svijeta ako prodas identitet.
Neka vam je hairli i sa srecom pa da vidimo i konkretne stvari dosta je obecanja sa svih strana
Ali kad nemas zakon, onda imas pametne ljude u upravi.Promijenis statut kluba jos prije godinu i po, i postavis ga tako da se uprava sacinjava na osnovu para koje se donesu u klub. Doneses toliko i toliko para, dobijes toliko i toliko upravljackih uloga. A Tan ih je kupio najmanje toliko da ima glavnu rijec na skupstini.
Eto, ko sto vidis, ovo je sve po zakonu... Moram te razocarati. Tanu upravljanje klubom, nama minimalno 3 miliona KM, i svima dobre opcije za buducnost.
Objasnih ti sve ovako natenane, pa da se sad zamislite ... jer u zelji nemate nista iole pametno osim amara. I on onakav vam je bio dosta za rezultate do sada, al nece vise. Ovo je drugi nivo
Dace bog pa da bude tako kao sto lijepo tabiris natanane samo istorija je tu da nas opominje

Iskreno i meni desni se vise svidja ali reci to onima koji godinama su ljubili lijevi grb, ok ovo je Bosna ovdje su se zivoti prodavali za sitnu paru sto nece tradicija tako da prvo skocite pa recite hop.
- Butmiran
#41166 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Grb se neće mijenjati i tu priču treba završiti za sva vremena.
-
Nuken
#41167 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jedna od stavki ugovora
...Važno je istaći da u Ugovoru između Upravnog odbora FK Sarajevo i Vincenta Tana stoji kako niko, ni pod kojim uslovima neće mijenjati ime, grb i boju FK Sarajevo.
...Važno je istaći da u Ugovoru između Upravnog odbora FK Sarajevo i Vincenta Tana stoji kako niko, ni pod kojim uslovima neće mijenjati ime, grb i boju FK Sarajevo.
- emigrazione
#41168 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja koliko znam zeljeznicari su mjenjali svoj grb vise puta
- zmajadaH
#41169 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
relativno84 wrote:Samo sam postavio pitanje bez bilo kakve provokacije, tako da samo opustenoizbjeglica_iz_besmisla wrote:Nije donesen zakon o sportu, niti Tan moze biti vlasnik kluba FK Sarajevo dok se taj zakon ne donese. Klubovi su kod nas jos udruzenja gradjana, tu nema vlasnika nego je upravni odbor glavni.relativno84 wrote:Mozda sam prespavao donosenje zakona o sportu na drzavnom nivuo koji regulise privatizaciju sportskih klubovaJer vidim da se spominje kako je Tan postao vecinski vlasnik samo se pitam cega
![]()
Ok postao je prvi i glavni sponzor ali ne i vlasnik, samo sto se to kod nas odmah tako podrazumjeva, jer ce svoje ljude postaviti na kljucne pozicije i samim tim odlucivati o zivotu i smrti![]()
Nisam simpatizr bordo boje cak naprotiv ali mi je drago da bar nekome svane u ovoj zemlji, nadati se samo da ce biti ispostovan dogovor da sve ostaje kako jeste sto se tice grba, naziva i boje inace u protivnom dzaba sve pare ovog svijeta ako prodas identitet.
Neka vam je hairli i sa srecom pa da vidimo i konkretne stvari dosta je obecanja sa svih strana
Ali kad nemas zakon, onda imas pametne ljude u upravi.Promijenis statut kluba jos prije godinu i po, i postavis ga tako da se uprava sacinjava na osnovu para koje se donesu u klub. Doneses toliko i toliko para, dobijes toliko i toliko upravljackih uloga. A Tan ih je kupio najmanje toliko da ima glavnu rijec na skupstini.
Eto, ko sto vidis, ovo je sve po zakonu... Moram te razocarati. Tanu upravljanje klubom, nama minimalno 3 miliona KM, i svima dobre opcije za buducnost.
Objasnih ti sve ovako natenane, pa da se sad zamislite ... jer u zelji nemate nista iole pametno osim amara. I on onakav vam je bio dosta za rezultate do sada, al nece vise. Ovo je drugi nivo![]()
Dace bog pa da bude tako kao sto lijepo tabiris natanane samo istorija je tu da nas opominje![]()
Iskreno i meni desni se vise svidja ali reci to onima koji godinama su ljubili lijevi grb, ok ovo je Bosna ovdje su se zivoti prodavali za sitnu paru sto nece tradicija tako da prvo skocite pa recite hop.
Bit će da si ti svašta nešto prespavao.
Tan se obavezao da neće mijenjati ime, grb i boju.
Jesi li još šta prespavao.
Cire slobodno, ono opušteno....
Mi ćemo ti objasniti
- bordo gandalf
#41170 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Neki imaju jos ni manje ni vise nego pola opomene
poTANanicu vas
-
north
#41171 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nek se malo i u Indiji čuje za nas, za uhar je
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1361 ... ovo-u-modi
- Kemal Malovčić
#41172 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jedan prijedlog
Predlažem da se svi pozdravljamo kad se sretnemo kao dole na slici. Na ulici, na poslu, na fakultetu, u crkvi i džamiji, na stadionu.

Predlažem da se svi pozdravljamo kad se sretnemo kao dole na slici. Na ulici, na poslu, na fakultetu, u crkvi i džamiji, na stadionu.

- bordo gandalf
#41173 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U code stavljate linkove konkurentnih portala
Code: Select all
http://www.radiosarajevo.ba/novost/136123/o-bordo-klubu-prica-se-i-u-indiji-fk-sarajevo-ponovo-u-modi- Maharadza
#41174 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koristite klix za ove linkove i 'ebene filtre:north wrote:Nek se malo i u Indiji čuje za nas, za uhar je--- NO LINKS ---/novost/136123/o-bordo-klubu-prica-se-i-u-indiji-fk-sarajevo-ponovo-u-modi
http://klix.com/
Npr. za ovu gore vijest:
http://klix.com/kyjp595
Ps. Može i ovaj code kao što brat gore navodi, ali lakše kliknuti na url nego ga kopirati!
- SmokingMan
#41175 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
...I kada čekaš trolu kod stadiona na Grbavici,obavezno...Kemal Malovčić wrote:Jedan prijedlog![]()