Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- omega369
#39201 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
kojem ti vjerujes samo zato sto pisu i rade protiv nas a tebi to odgovara. znas kako se zove ta bolest?
- ledeni_caj
#39202 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ja ne ticu se saopstenja argumenata sto bi nama trebali ici bodovi a fino se kaze da je komesar za bezbjednost rekao da se moze utakmica nastaviti i sve po stavkama nabrojano sta su iz Borca radili a nisu smjeli.
Al jok, pacenici to ne zele da vide.
Al jok, pacenici to ne zele da vide.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#39203 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kapetanović: Podnijet ćemo krivične prijave i tražiti smjenu Takmičarske komisije
Hajrudin Kapetanović, član UO FK Sarajevo, kaže kako će Bordo tim podnijeti zahtjev za zaštitu zakonitosti Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH nakon odluke Apelacione komisije NSBiH da prekinuta utakmica 9. kola između Sarajeva i Borca bude službeno registrovana rezultatom 3:0 u korist Banjalučana.
"Ne mogu detaljno komentarisati odluku Apelacione komisije NS BiH dok nam zvanično ne bude dostavljen uvid na osnovu kojih činjenica je ista potvrdila prvostepenu odluku Takmičarske komisije. Ono što sa sigurnošću u ovom momentu mogu reći je da ćemo, shodno odredbama Pravilnika o takmičenjima NS BiH, podnijeti zahtjev za zaštitu zakonitosti Izvršnom odboru NS BiH“, kazao je Kapetanović za Klix.ba.
Dodao je kako će pravni odjel tima sa Koševa podnijeti krivične prijave protiv službenih osoba pomenute utakmice.
"Ujedno, kao što smo i prethodno najavili, disciplinske i krivične prijave protiv službenih osoba utakmice pripremljene su i danas će sa kompletnom dokumentacijom biti dostavljene nadležnim organima, disciplinskoj komisiji NSBiH i nadležnom tužilaštvu. Također, od Izvršnog odbora Saveza tražit ćemo smjenu Takmičarske komisije, jer smatramo da je u najmanju ruku sramotan način i postupak na osnovu kojeg su donijeli prvostepenu odluku. Spomenut ću vam samo jednu činjenicu. Nakon uložene žalbe tražili smo da se shodno odredbama Pravilnika o takmičenjima NS BiH uskladi i tabela Premijer lige, jer je ništavna prvostepena odluka do donošenja odluke Apelacione komisije NS BiH. To nije učinjeno", naglašava Kapetanović.
Ističe kako je žalosno da pojedine komisije svojim radom ne prate pozitivne procese NSBiH.
"Napredak i uspjehe koje u posljednje vrijeme ostvaruju čelnistvo Saveza i reprezentacija naše države ne prate komisije krovne kuće bh. nogometa. Poznata je uzrečica u našem narodu 'ne talasaj'. U ovom slučaju mogu vam reći da ćemo učiniti sve da argumentima i činjenicama zaštitimo FK Sarajevo. Nećemo odustati", zaključio je Kapetanović.
Klix.ba
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#39204 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Hajde više.....
-
Nuken
#39205 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sa službene stranice kluba.Šta im ovo znači?"Postojanje ugovora između klubova Premijer, Prve i Druge lige sa igračima članovima kluba predstavlja uslov za nastupanje fudbalera na prvenstvenim i kup utakmicama."
Ima li ovdje nešto nekome nejasno?
-
Max Bunker
#39206 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa da igrac mora imati potpisan ugovor sa klubom za koji nastupa, odnosno ciji je clan ( ako si na to mislio a ako ne, halaliNuken wrote:Sa službene stranice kluba.Šta im ovo znači?"Postojanje ugovora između klubova Premijer, Prve i Druge lige sa igračima članovima kluba predstavlja uslov za nastupanje fudbalera na prvenstvenim i kup utakmicama."
Ima li ovdje nešto nekome nejasno?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#39207 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dakle od sutra interensantna emisija/projekat na Alfa TV.
Od sutra u Jutarnjem programu Alfa TV bice Bordo kutak, sakog petka od 9:30h. Dakle medijski prostor f.k Sarajevo. Sutra su gosti Cosic i Komazec. Bice i dodjela nagrada, ovog puta dvije karte za sjever za derbi.
- Butmiran
#39208 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znači to da je za Zvijezdu na utakmici protiv nas nastupao igrač bez ikakvog potpisanog ugovora.Max Bunker wrote:Pa da igrac mora imati potpisan ugovor sa klubom za koji nastupa, odnosno ciji je clan ( ako si na to mislio a ako ne, halaliNuken wrote:Sa službene stranice kluba.Šta im ovo znači?"Postojanje ugovora između klubova Premijer, Prve i Druge lige sa igračima članovima kluba predstavlja uslov za nastupanje fudbalera na prvenstvenim i kup utakmicama."
Ima li ovdje nešto nekome nejasno?)
-
Max Bunker
#39209 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sada sam tek cuo sta je u pitanju. Da je taj nekakav iz Zvijezde igrao protiv nas bez ugovora i da je Savez utakmicu registrovao rezultatom 0:0 ( na sastanku te neke komisije ) a jedino je kaznjena administracija Zvijezde.Butmiran wrote: Znači to da je za Zvijezdu na utakmici protiv nas nastupao igrač bez ikakvog potpisanog ugovora.
Iduce kolo Bilbija neka nastupi za nas. Mrtav sam ozbiljan.
Ako to uradimo Savez: a) ili nece reagovati ( osim te neke simbolicne kazne administraciji ) ili b) reagovat ce, utakmicu registrvati 3:0 kontra Sarajeva cime pokazuju da imaju dvostruke arsine a nama novi dokaz u borbi protiv pojedinaca u Savezu.
- Butmiran
#39210 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne mogu se porediti Bilbija i ovaj slučaj koliko god bi ja volio da može to tako k'o što si ti napisao.Max Bunker wrote:Sada sam tek cuo sta je u pitanju. Da je taj nekakav iz Zvijezde igrao protiv nas bez ugovora i da je Savez utakmicu registrovao rezultatom 0:0 ( na sastanku te neke komisije ) a jedino je kaznjena administracija Zvijezde.Butmiran wrote: Znači to da je za Zvijezdu na utakmici protiv nas nastupao igrač bez ikakvog potpisanog ugovora.
Iduce kolo Bilbija neka nastupi za nas. Mrtav sam ozbiljan.
Ako to uradimo Savez: a) ili nece reagovati ( osim te neke simbolicne kazne administraciji ) ili b) reagovat ce, utakmicu registrvati 3:0 kontra Sarajeva cime pokazuju da imaju dvostruke arsine a nama novi dokaz u borbi protiv pojedinaca u Savezu.
- Logovan
#39211 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zvanicna fb stranica.
62,000!+
... / Thank you / Teşekkür Ederim / Danke / Grazie / Merci / Hvala / ...""
62,000!+
... / Thank you / Teşekkür Ederim / Danke / Grazie / Merci / Hvala / ...""
- Butmiran
#39212 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Na današnjoj press konferenciji Fudbalskog kluba Sarajevo novinarima se obratio i član pravog tima premijerligaša s Koševa Hajrudin Kapetanović, koji je između ostalog istakao da je Sarajevo nezadovoljno radom administracije i komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
"Prije svega želim čestitati reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo, ali želim otvoreno reći da je mnogo nepravilnosti u radu komisija FSBiH. Nećemo dozvoliti da se različito tumače pravilnici Fudbalskog saveza BiH, a da je to doista tako navest ću vam nekoliko primjera", istakao je Kapetanović.
"Dok je trajao žalbeni proces zbog odluke Takmičarske komisije o registraciji susreta Sarajevo - Borac, uputili smo zahtjev da se uskladi tabela na stranicama Saveza, ali to nikad nije učinjeno. Zatim, Takmičarska komisija broji šest članova, a prvostepenu odluku donijela su samo tri člana. Onda smo tražili i da nam se dostavi poslovnik o radu Takmičarske komisije, ali ni to nikad nije učinjeno, što je doista nedopustivo. Na kraju bih dodao i da ćemo protiv Kundačine i Paradžika podnijeti krivične prijave. Mnogo toga je u nasšoj krovnoj kući neorganizovano, a u prilog ove tvrdnje reći ću vam da smo pred susret sa Kuksijem od Saveza obaviješteni da Trivunović nema pravo igrati, što se ispostavilo kao netačna informacija".
Na kraju dodajmo da su se iz FK Sarajevo žalili i zbog nastupa fudbalera Zvijezde, Miće Kuzmanovića, koji prema tvrdnjama čelnika bodo kluba nije imao pravo igrati protiv bordo momčadi jer nije imao ni profesionalni, ali ni amaterski ugovor sa Zvijezdom. No, njihova žalba je prema našim informacijama od strane Takmičarske komisije glatko odbijena.
ss.ba
"Prije svega želim čestitati reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo, ali želim otvoreno reći da je mnogo nepravilnosti u radu komisija FSBiH. Nećemo dozvoliti da se različito tumače pravilnici Fudbalskog saveza BiH, a da je to doista tako navest ću vam nekoliko primjera", istakao je Kapetanović.
"Dok je trajao žalbeni proces zbog odluke Takmičarske komisije o registraciji susreta Sarajevo - Borac, uputili smo zahtjev da se uskladi tabela na stranicama Saveza, ali to nikad nije učinjeno. Zatim, Takmičarska komisija broji šest članova, a prvostepenu odluku donijela su samo tri člana. Onda smo tražili i da nam se dostavi poslovnik o radu Takmičarske komisije, ali ni to nikad nije učinjeno, što je doista nedopustivo. Na kraju bih dodao i da ćemo protiv Kundačine i Paradžika podnijeti krivične prijave. Mnogo toga je u nasšoj krovnoj kući neorganizovano, a u prilog ove tvrdnje reći ću vam da smo pred susret sa Kuksijem od Saveza obaviješteni da Trivunović nema pravo igrati, što se ispostavilo kao netačna informacija".
Na kraju dodajmo da su se iz FK Sarajevo žalili i zbog nastupa fudbalera Zvijezde, Miće Kuzmanovića, koji prema tvrdnjama čelnika bodo kluba nije imao pravo igrati protiv bordo momčadi jer nije imao ni profesionalni, ali ni amaterski ugovor sa Zvijezdom. No, njihova žalba je prema našim informacijama od strane Takmičarske komisije glatko odbijena.
ss.ba
- ZV Keli
#39213 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vrijeme je da se idioti iz saveza sklone,neki ih slave radi uspjeha reprezentacije ali mi, navijaci FK Sarajeva znamo da su ovi gori od proslih.
Podrska upravi ako stvarno krenu u pravni NAGLASAVAM pravni rat sa savezom
Podrska upravi ako stvarno krenu u pravni NAGLASAVAM pravni rat sa savezom
- Butmiran
- Butmiran
#39215 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
BHT sutra u 3 Olimpik - Radnik, u 5 Čelik - Zrinjski, MOJA TV Želju i Arena Borac tako da ništa od nas.wannabe_ultra wrote:prenosi li iko sutra
mojaTV je prenosila proslu jer nije bilo navijaca, pricalo se da ce i sa Travnikom prenositi
-
pOZz
#39216 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mnogo gori.ZV Keli wrote:Vrijeme je da se idioti iz saveza sklone,neki ih slave radi uspjeha reprezentacije ali mi, navijaci FK Sarajeva znamo da su ovi gori od proslih.
- Logovan
#39217 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ili radijski prenos.wannabe_ultra wrote:![]()
bem ti tekstualni prenos
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#39218 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nema znači nigdje? Haj' taman da i ja odmorim malo. 
- Maharadza
#39219 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Butmiran wrote:BHT sutra u 3 Olimpik - Radnik, u 5 Čelik - Zrinjski, MOJA TV Želju i Arena Borac tako da ništa od nas.wannabe_ultra wrote:prenosi li iko sutra
mojaTV je prenosila proslu jer nije bilo navijaca, pricalo se da ce i sa Travnikom prenositi

- omega369
#39220 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
i danas konaco igramo sa 2 napadaca. da nije rizicno?

- R2D2_SA
#39221 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
FK Sarajevo
4 hours ago via mobile
Utakmicu FK Sarajevo - NK Travnik imat cete priliku gledati na Moja TV i RTV Vogosca.
Evo sa FB stranice, ne znam otkud vam ove druge info. Ako laze koza, ne laze rog, valjda.
4 hours ago via mobile
Utakmicu FK Sarajevo - NK Travnik imat cete priliku gledati na Moja TV i RTV Vogosca.
Evo sa FB stranice, ne znam otkud vam ove druge info. Ako laze koza, ne laze rog, valjda.
- Muhamed Đakmić
#39222 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma pusti Trbića, ne prenose uživo, nego će kasnije biti snimak. Jest me ovo iznerviralo Bože dragi, isto oni senzacionalistički naslovi po smetljarskim medijimaR2D2_SA wrote:FK Sarajevo
4 hours ago via mobile
- BHF_Manijak
-
todd_smith
#39224 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
jeko plavusa?
-
todd_smith
#39225 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
to lafo ne bi?