Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pOZz

#39076 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pOZz »

Muhamed Đakmić wrote:Ovo nam je najbolji prelazni rok ikad.
Khm, khm...
Fauja Singh

#39077 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Fauja Singh »

kinzekonze wrote:Upravi svaka cast, ali ja bi ove nase na Bjelasnicu, pa trci uz stazu niz stazu. Dok se boje ne rastope.
:thumbup:
Fakat, ne znam sto je toliko popularno otici bilo gdje van drzave pored ovoliko planina u blizini.
Vozit ce se u jednom pravcu 6-7 sati minimum, tamo malo trckarati, odigrati utakmicu i haj opet 6-7 sati nazad.
Evo nam blizu Igman, Bjelasnica pa i Jahorina, da su gore otisli 4-5 dana i trcali na planinskom zraku, odigrali koju utakmicu izmedju sebe, pa to bi bilo korisnije 100 puta nego ici u Madjarsku.
Ne cijenimo svoje sekunde
chambalaga

#39078 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by chambalaga »

Pored evidentnih i hroničnih nedostataka u igri jedan od gorućih problema većine prvotimaca Sarajva jeste fizička sprema. Dobar je potez otići na izlet u Mađarsku na izlet, poigrat lopte sa nekom ekipom koja nije iz naše superjake lige, uigrati do savršenstva ubacivanja iz auta i centaršuteve iz svih pozicija, Hus se može ispsovati do mile volje jer ga Mađari ionako ne razumiju pa mu neće zahatariti, nabit će i zavidnu kondiciju na beskrajnim ravnicama mađarskim, tako da kad protiv Travnika krene ofanziva nekih 70-tak minuta mogu rahat da se izvalim u fotelji svog toplog stančića u Bihaću i uživam u igri i rezultatu Bordo momaka opremljenih po zadnjoj modi, nahranjenih, napojenih i redovno plaćenih...da dobar potez od strane uprave a navijačima ostaje da čekaju, k'o i do sad...a vremena za korekcije nema...
Muhamed Đakmić

#39079 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

pOZz wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ovo nam je najbolji prelazni rok ikad.
Khm, khm...
Dobro, koji je bio bolji? :D Moram priznati da se onih prije 2002. recimo jako slabo sjećam :D
Cafe Camargue

#39080 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

devito wrote:
leo karan wrote:Hipoteticki
da je Husref trener Borca, znate kad bi bio na prvom mjestu u ovakvoj situaciji?
Nikad.
Budimo realni, trener nam je limitiran i nema napretka s njim.
Kakav je onaj Vlatko Glavas?
Ni sa Murinjom ne bi bili zadovoljni

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Mene bi bilo stid uz ovakvu podršku kluba, navijača, i raspored, zaostajat 5 (da ne kažem 8 ) bodova za Borcem kojeg vodi BIVŠI trener. Da je pošten, sam bi rekao - hvala, nisam ja za šampionsko Sarajevo! :skoljka:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#39081 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Image
8-)
MHAB

#39082 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by MHAB »

Negdje sam pročitao podatak (na nekom forumu) da je Sarajevo odigralo deset zvaničnih utakmica 0:0 od kada nas je preuzeo Husref u proljeće (uključujući i kada ga je mjenjao Oruč). Po mom računu je Husref šef 28. zvaničnih utakmica uključujući prošlo prvenstvo, kup i Europu. Istina je da ga je neke od ovih utakmica mjenjao Oruč dok je bio u bolnici. Ispada da smo svaku treću utakmicu odnosno cca 36% utakmica odigrali 0:0. Meni je ovo najveći pokazatelj da igramo defanzivno da ne primimo gol, a ja takvu igru ne volim. Ispadosmo pod Husrefom kao Grčka samo što Grci iz svoje defanzive prave rezultate, a mi iz svoje ne pravimo ništa. Takođe sam nevezano za ovo čuo ili pročitao negdje podatak da smo u 11. kola izveli skoro osamdeset kornera i nismo postigli ni jedan gol. Da budem iskren ja se ne sjećam čak ni ozbiljne šanse nakon ovolikih kornera. Vjerovatno kada bi pridodali i ostale prekide koje smo centrirali brojka pokušaja bi se uduplala, a učinak je isti. Nula golova. Kako god okreneš nešto ne štima...
Last edited by MHAB on 08/10/2013 17:09, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#39083 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Ja se ne sjecam dobrog kornera a o sansama da ne pricam...
omega369

#39084 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

isti smo k'o barcelona. nista korneri, samo igra :lol:
KPNCTNJAH

#39085 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Prije si imao Sesara koji je bar malo bolje izvodio kornere, a jos vaznije imao si Hadziju i Torlaka koji su znali iskoristiti dobar ubacaj... sad imas Dupovca koji bez ikakve potrebe ide u kazneni prilikom izvodjenja kornera, a u stanju je upropastiti svaku dobru loptu... njega sam izdvojio jer su se uglavnom pravila poredjenja izmedju njega i Torlaka, pa su neki dosli do zakljucka da je Amer puno bolji igrac :mrgreen: s ovakvom igrom i sjajnim igracima u sredini fale nam cak i oni prodori Torlaka u stilu Lucia... kako smo naopaka ekipa pokazuje i to da vecinu prekida izvodi igrac koji mi djeluje kao najbolji skakac u ekipi (Nikola) ...
Dr. Kuca

#39086 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Ja se sjecam protiv borca u prvom poluvremenu tatko u dupe prazan fol fulaju nakon kornera, odnosno 100000000% sanse. A dupe je najaci, skoci i samo postavi glavu, nema trzaja nista :lol:
topnic

#39087 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by topnic »

Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Post Postao/la KPNCTNJAH dana 08/10/2013 14:31

Prije si imao Sesara koji je bar malo bolje izvodio kornere, a jos vaznije imao si Hadziju i Torlaka koji su znali iskoristiti dobar ubacaj... sad imas Dupovca koji bez ikakve potrebe ide u kazneni prilikom izvodjenja kornera, a u stanju je upropastiti svaku dobru loptu... njega sam izdvojio jer su se uglavnom pravila poredjenja izmedju njega i Torlaka, pa su neki dosli do zakljucka da je Amer puno bolji igrac :mrgreen: s ovakvom igrom i sjajnim igracima u sredini fale nam cak i oni prodori Torlaka u stilu Lucia... kako smo naopaka ekipa pokazuje i to da vecinu prekida izvodi igrac koji mi djeluje kao najbolji skakac u ekipi (Nikola) ...

Ovo ni meni neide u glavu
omega369

#39088 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Pitar sa Kariba wrote:Image
8-)
nek se on cuva da ne zavrsi kao mamic. a kako je krenuo... u pamet
Pitarrr82

#39089 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

topnic wrote:Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Post Postao/la KPNCTNJAH dana 08/10/2013 14:31

Ovo ni meni neide u glavu

Mislim da je rjesenje da centrira i proba stici na centarsut :mrgreen:
KPNCTNJAH

#39090 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Pitarrr82 wrote: Mislim da je rjesenje da centrira i proba stici na centarsut :mrgreen:
Kad bi imao stil izvodjenja prekida kao Travancic i Osmanagic ne bi mu ni to bio problem... njih dvojica posalju onu potkopanu loptu, lagano i nikome... :mrgreen: pa i kad ti dodje na glavu ne mozes nista s njom jer je prespora...
wickerman

#39091 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by wickerman »

Frank Sinatra wrote:Zakazao je rezultat, odnosno struka. Uprava je svoj dio posla, iako dosta osporavana s raznih strana, odradila vrlo korektno. Ako se nastavi dobro raditi i razvijati rezultat ce prirodno doci. Sarajevo je vratilo ime, nadajmo se da ce i rezultat doci uskoro. Daleko od toga da se ne moze raditi jos bolje, ali se vidi ogromna razlika i napredak u imidzu kluba kad se uporedi s bilo kim drugim kod nas. Neko ce reci da to nije tesko, ja cu reci da nije bilo tako u vrlo skoroj proslosti.
Ako dodju rezultati onda ce uprava biti zasluzna za to,a ako ne bude onda je do trenera i igraca.
Logicno :D :D
todd_smith

#39092 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Ako je iko usr`o stvari ove polusezone to su onda igraci/trener i navijaci. I niko vise.
wickerman

#39093 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by wickerman »

Tu si poptuno upravu.
Dr. Kuca

#39094 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Jesu obezbjedili uslove al tek u 9om kolu, mada opet nisu svi igraci registrovani. Neki doslu u 2 kolu, neki 3ecm, neki 5om, neki 7om, bez priprema. Kako se stvari krecu, kako je administracija, rezultati su iznad ocekivanja.
omega369

#39095 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

ma ti majstore, uz duzno postovanje, nisi dobar sekunde. ovo sto ti pises je krajnje zlonamjerno. Sve i da su igraci dolazili kad je ko htio, pa nismo igrali protiv reala i barce pa da se gube bodovi, nego protiv obarske ili nekakvog kukesija - sta ti je?
leo karan

#39096 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leo karan »

MHAB wrote:Negdje sam pročitao podatak (na nekom forumu) da je Sarajevo odigralo deset zvaničnih utakmica 0:0 od kada nas je preuzeo Husref u proljeće (uključujući i kada ga je mjenjao Oruč). Po mom računu je Husref šef 28. zvaničnih utakmica uključujući prošlo prvenstvo, kup i Europu. Istina je da ga je neke od ovih utakmica mjenjao Oruč dok je bio u bolnici. Ispada da smo svaku treću utakmicu odnosno cca 36% utakmica odigrali 0:0. Meni je ovo najveći pokazatelj da igramo defanzivno da ne primimo gol, a ja takvu igru ne volim. Ispadosmo pod Husrefom kao Grčka samo što Grci iz svoje defanzive prave rezultate, a mi iz svoje ne pravimo ništa. Takođe sam nevezano za ovo čuo ili pročitao negdje podatak da smo u 11. kola izveli skoro osamdeset kornera i nismo postigli ni jedan gol. Da budem iskren ja se ne sjećam čak ni ozbiljne šanse nakon ovolikih kornera. Vjerovatno kada bi pridodali i ostale prekide koje smo centrirali brojka pokušaja bi se uduplala, a učinak je isti. Nula golova. Kako god okreneš nešto ne štima...
Ma Husref se posljednjih godina, dok nije bio kod nas, malo "edukovao". Većinom preko TV.
Mourinho koji je bio u fokusu javnosti tih godina, ocigledno je ostavio traga na razmišljanje šefa.
Nafurao se čovjek da i on može napravit rezultat defanzivnom taktikom.
Dr. Kuca

#39097 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Ako sam ja zlonamjeran ti si presmjesan. Samo navodim kako se prica o odlicnim uvjetima medju navijacima. pogledaj prvu utakmicu u evropi i zandje kolo i nadji razliku. :) bolje tvrdo nego ko zadnjih godina vodis 2 razlike lafo napadas i primis 2 gola il izgubis tekmu, ili krenes bezglavo protiv zete primis go i nemozes ga dati za godinu. Treba biti realan samo. To sto BPovci ne mogu Husrefa je druga prica, ti isti su se do jucer kleli u Irfana i izdizali ga iznad kluba isti ovaj Dino Selimovic. Al to je druga tema da ne otvaramo.
leo karan

#39098 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leo karan »

Uprava moze biti jedino kriva ako adekvatno i na vrijeme ne odgovori svojim potezima na ovo sto ne mozemo gola dati.
Ne može rukovodstvo kluba dat igracima i treneru toliki kredit, pa da sve sto su napravili sto se logistike tice, ovi dole na terenu upropastavaju.
Dr. Kuca

#39099 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Jasta su. Evo 11 kolo mi jos nismo kompletirani, al ok. Pa nije ni trener kriv kad igraci sa metar fule gol ili dodaju golmanu, sigurno im nije reko da tako pucaju. Kakav defanzivni fudbal? Pa sutali smo najvise na gol u prvenstvu, izvela najvise kornera itd. Ako je to defanzivno onda ne zna. Pa niko nas nije nadigro, ni od koga se nismo branilo, sa svakim se idemo nadigravat. Jedino velez nas je stisnuo.
leo karan

#39100 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leo karan »

Dr. Kuca wrote:Jasta su. Evo 11 kolo mi jos nismo kompletirani, al ok. Pa nije ni trener kriv kad igraci sa metar fule gol ili dodaju golmanu, sigurno im nije reko da tako pucaju. Kakav defanzivni fudbal? Pa sutali smo najvise na gol u prvenstvu, izvela najvise kornera itd. Ako je to defanzivno onda ne zna. Pa niko nas nije nadigro, ni od koga se nismo branilo, sa svakim se idemo nadigravat. Jedino velez nas je stisnuo.
Ovo je u sustini isto sto i Husref govori:"Osnovni problem realizacija".
Što je po meni isprazna floskula.
Kao igramo sjajno u polju? dominiramo, a napadici ne mogu dati gola. Šuplja prica i traženje alibija, eto šta je to.

Znas prijatelju sto oni ne mogu dati gola, zato sto nisu fizicku spremni i dominantni i zato sto im fali samopouzdanja.
On da puca od snage, osjecao bi se i sigurnije.
Locked