Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#38926 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

leškarenje wrote:„Mi kopiju zapisnika nismo dobili do današnjeg dana. Samim tim nama nije omogućeno pravo na odbranu, jer nam je dostavljena samo odluka ali ne i akt na osnovu kojeg je donesena odluka. Mi imamo tri dana za žalbu od čega su dva neradna. Dakle, imamo samo ponedjeljak, a bez akta ne možemo sastaviti istu.

:-)
Sjajno... :roll: Majku im njihovu.
van helsing wrote:Sutra prenos Sarajevo - Rudar na moja tv.
:thumbup:
Zatamnjena stakla

#38927 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Zatamnjena stakla »

Jubilarni post mora bit na ovoj temi. :mrgreen:
wickerman

#38928 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by wickerman »

Cossack wrote:
emigrazione wrote: Dzaba sve kad imas ekipicu klinaca koji porucuju da ce sa sranjima biti gotovo kad to oni odluce, ako odluce uopste
Zato toj ekipici klinaca složiš krivične prijave i riješiš problem. Nažalost Klub je predugo ispaštao zbog šaćice kvazi huligana i drugog rješenja po meni nema...

Ljudi od 01.07.2012. mi smo za kazne dali 240 hiljada KM!!!
Zar se platilo dosad ista?
Ja sam uvijek mislio da se to nagomilava i kod nas i drugih klubova,a para se nema da se plati kazna. :D
kokuz_sa

#38929 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Butmiran wrote:
kokuz_sa wrote:Želio bih osuditi huliganske ispade na utakmici 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH i poručiti dosta je huliganizma, dosta je bakljama, pirotehnici, dosta je! Od 1. 7. 2012 mi smo dobili 240 hiljada KM kazni što od N/FSBiH, što od UEFA-e i nećemo dozvoliti da se na taj način nanosi direktna šteta FK Sarajevo

i onda se kaze sto npr nismo mogli uzeti kakvog igraca.. :roll: :izet:
Nema šanse da je ovo za pirotehniku sve.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-sar ... 30928027#5

FK Sarajevo će podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih iz NS BiH te kažnjavanje ovlaštenih osoba koje su obavljala dužnost tokom utakmice, kao i smjenu čitave Takmičarske komisije. Uputili su dopis čelnicima NS BiH, u kojem su zahtijevali hitan sastanak, ali još nisu dobili odgovor.

Ovo mi se sviđa.
pa nije sve od pirotehnike..al 90% kazni je radi navijaca

240 milja
za te pare se mogao na dvije godine potpisat neki lik kvalitetniji od Saida
jeza u ledja

#38930 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Vidi se da nam u upravi sjede advokati. Na svaku stvarcicu oni spominju tuzbu.
Neka , tako i treba. :D
Nuken

#38931 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nuken »

Treba sve i svakog tužit :izet:
Da su pametni od sad bi svaku kaznu što dobijemo proslijedili huliganima.Nisam ni znao da je 240K otišlo za kazne i onda se čudimo kako nema titula,kako ovo,kako ono.Za ove pare se mogao dovesti pravi igrač i sl. :-)
Reglan

#38932 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ali kad pojedini mentoli kazu nek se pale baklje i nek se kaznjava klub svakako nema rezultata il jos gore ima takvih budala koji kazu ova kazna je odlicna nisu oni zasluzili da ih se gleda.
Majkemi ko da Selimovic uzeo pusku i tjera na utakmice,onaj ko voli doci ce i dati podrsku kojom nece ostetiti klub.
A neki kreten protiv Borca na istoku na poluvremenu poce se derati ebali vam oni mater sta im pljescete i skoci mu lik kaze ako neces davati podrsku nemoj ni doalziti i ebati mu sve kad momak oblaci dzempter,stavlja kacket i sjede. :lol:
2+3

#38933 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 2+3 »

Cossack wrote:
emigrazione wrote: Dzaba sve kad imas ekipicu klinaca koji porucuju da ce sa sranjima biti gotovo kad to oni odluce, ako odluce uopste
Zato toj ekipici klinaca složiš krivične prijave i riješiš problem. Nažalost Klub je predugo ispaštao zbog šaćice kvazi huligana i drugog rješenja po meni nema...

Zaboravio si dodati da smo ispadanjem od puno slabijeg protivnika Kukesi ili ti ga Zete izgubili oko milion maraka 1000000KM!!! plus obecana "osvojena" titula od FIFA donosi odredjenu svotu novca itd Kad se ovako lijepo castimo, zasto uprava koja se se deklarise da transparentno radi financijske poslovo od plata, transfera itd jednom u ovih tri godne na prikaze prihode i rashode svog poslovanje.Pardon do mene je, zaboravio sam da se u novom statutu to vodi kao poslovna tajna. Jos kad dobiju novac od ove cetvorice momaka, mogu kupiti jos jednog anonimca da igra za Sarajevo a prodati ili djabe pustiti igraca kao Kojasevica.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#38934 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Hebo te opet prica, Mi, Oni....Mi cemo njima, ako ce Oni Nama....Sta vam je bolan. :D

Tu nema Mi, Vi, Oni....to smo MI.

Ne hranite takvu pricu, i ne produbljujte takve podjele. To ne moze nista dobro donjeti NAMA. :thumbup:
Maharadza

#38935 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

2+3 wrote:
Cossack wrote:

Zaboravio si dodati da smo ispadanjem od puno slabijeg protivnika Kukesi ili ti ga Zete izgubili oko milion maraka 1000000KM!!! plus obecana "osvojena" titula od FIFA donosi odredjenu svotu novca itd Kad se ovako lijepo castimo, zasto uprava koja se se deklarise da transparentno radi financijske poslovo od plata, transfera itd jednom u ovih tri godne na prikaze prihode i rashode svog poslovanje.Pardon do mene je, zaboravio sam da se u novom statutu to vodi kao poslovna tajna. Jos kad dobiju novac od ove cetvorice momaka, mogu kupiti jos jednog anonimca da igra za Sarajevo a prodati ili djabe pustiti igraca kao Kojasevica.
A ko si ti pa da ti neko podnosi izvještaj o rashodima/prihodima??? Hoćeš da kažeš kako je ova cifra za jebenu piromaniju opravdana da su eto uzeli taj miliončić?! paglu ti je logika sine, a ako ti je do piromanije i 'špice' -idi baci koju petardu ili upali baklju negdje u dvorištu ili na igralištu nekom pa fino odnesi Babi/Tati 'račun' kojeg će ti policija ispostaviti uz krivičnu prijavu, stipu se FKS-a. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#38936 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Slozio bih se da ima veze, zato i tolerisem diskusiju o navijacima, bakljama i slicno, na ovoj temi o KLUBU. Inace bih brisao, logicno.

Ali se ne mogu sloziti, da ton diskusije i rasprave bude, karikiram namjerno, cuj mali izvuci cu ti usi ako budes palio....itd itd.

Taj ton, i nacin odnosa, nece postici nista. Da treba diskutovati i ukazati na situaciju, i greske koje se cine, to shvatam i prihvatam. Ali..objasnio sam vec, da se ne ponavlja :D . Znam da si me skontao. ;-) :thumbup:
north

#38937 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

leškarenje wrote:@Libero to ima veze,itekako ima.Ta podjela se odnosi na normalne navijace i na huligane ( medju koje ocito spada ova @petica ) jer podrzava ono sto se desilo.
Bezbeli da ima, nažalost taj likus nije jedini, ja ću se opet vratiti na sinoćnju priču jednog "brata" koji navodi kako se HZ trebaju ugasiti ako se ograde od 4 maloumnika, pa kao argument i neoboriv dokaz navodi kako se Grobari nisu odrekli svojih navijača koji su ubili na smrt čovjeka (onaj francuz), pa onoga ćelavog četalja koji se ko majmun vere po ogradi i dere zaštitnu mrežu, itd...kao ne znamo mi šta je navijački kodeks i ne možemo mi to razumjeti.....Pazi ti rezonovanja i argumentacije....@Libero je u pravu kad kaže treba nam jedinstvo, treba jašta, ali ne sa likovima koji su iz samo njima poznatog razloga, a valjalo bi ustvrditi koji je to razlog, znači koji su odlučili da povale klub i gurnu ga u septičku jamu, poput spomenute četvorice i ostalih koji bi još da pare skupljaju kako bi se pomoglo tim nesretnicima i davaju im podršku u smislu "izdržite"...e pa i od mene izdržite, ali iza rešetaka i što dalje od Koševa...
north

#38938 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Sutra ako se ne uzme, treba se pozdraviti sa prvenstvom...-8 je previše koliko god da je dosta do kraja ostala, jer mi to ne možemo nadoknaditi sa bodovima iz B.Luke, Z.Mostara, Lištice, Zenice....možemo ali da nam Tan pošalje 7 igrača koji su neviđene zvijeri za ovu ligu, ali to možemo samo sanjati...

Znači sutra haman biti ili ne biti koliko god se neki neće složiti misleći da je prerano za takav zaključak, dobiti i pokušati tih -5 do kraja polusezone spustiti barem na -2 ili -3, pa da se u drugom dijelu koliko-toliko imamo čemu nadati....

I naravno, kup najozbiljnije shvatiti, jer od samog početka mislim da više tu imamo šta tražiti nego u prvenstvu, sada pogotovo tako mislim..
-LIBERO-
Čiča Gliša

#38939 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Je l' ima neko sa foruma ko ima Moja TV, da bi nam mogao skontati ovaj prenos. Ako ima, moj prijedlog je da samo preko PP podijelimo link. Vidim da se pokusava nesto slicno organizovati i na infu, ali kontam vise linkova, manje opterecenje.....manje ce "pucati" prenos. :D
Sarajevo i Rudar Prijedor na Moja TV!

Svim navijačima i simpatizerima FK Sarajevo omogućeno praćenje utakmice X kola BH Telecom Premijer Lige BiH

Obzirom da je Disciplinska komisija NFSBiH zbog huliganskog ispada na utakmici IX kola BH Telecom Premijer Lige BiH koju su 25.09.2013. godine na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrali FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, donijela odluku o igranju dvije domaće utakmice bez publike, rukovodstvo FK Sarajevo je u saradnji sa predstavnicima BH Telecom d.d. Sarajevo dogovorilo direktan prenos utakmice X kola BHTPLBiH putem BH Telecom Moja TV kanala.

Ovim potezom je rukovodstvo FK Sarajevo htjelo svim navijačima i simpatizerima FK Sarajevo širom BiH i svijeta dati mogućnost da putem malih ekrana i putem Interneta prate utakmicu X kola BH Telecom Premijer Lige BiH koju će u nedjelju, 29.09.2013. godine sa početkom u 15:30 FK Sarajevo igrati protiv FK Rudar Prijedor.

Sve navijače iz glavnog grada BiH pozivamo da utakmicu gledaju u Bordo caffeu u ul. Maršala Tita 38b.

www.fcsarajevo.ba
Sa_u_srcu

#38940 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sa_u_srcu »

Svi pricate o navijacima i o njihovoj gresci...koju svi ozbiljno shvatamo i prihvatamo...ali igrace niko ne spominje...
Po meni, najvise su odgovorni za sve, odigrali su ko picke...zadnje 3 utakmice...Protiv Obarske...fuj pristup...u Mostaru takodje...protiv Borca prvo poluvrijeme takodje...dakle krivicu iskljucivu snose igraci...i ako mogu igraci poput Ronalda ginuti i klizati i boriti se...morat ce i ove nase balerine...
Imaju novac...imaju plate...sta je problem??? NE mozes 90 minuta ginuti za nas dres i donijeti nam pobjedu???
Da budem jos iskreniji...ja bih ih nasamarao sve redom...radi ovog pristupa u zadnje 3 utakmice..
3 utakmice =0 golova...fuj
Zatamnjena stakla

#38941 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Zatamnjena stakla »

Halo ba nismo Barsalona.
Havatar

#38942 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Havatar »

wannabe_ultra wrote:I sta sad, ako nisu uspjeli polu amateri da prodju zetu i kukesi u uzmu taj milion, treba im jos dodatno izbiti 250.000 ?
Kad ide june nek ide i uze
Cossack

#38943 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

2+3 wrote: Zaboravio si dodati da smo ispadanjem od puno slabijeg protivnika Kukesi ili ti ga Zete izgubili oko milion maraka 1000000KM!!! plus obecana "osvojena" titula od FIFA donosi odredjenu svotu novca itd Kad se ovako lijepo castimo, zasto uprava koja se se deklarise da transparentno radi financijske poslovo od plata, transfera itd jednom u ovih tri godne na prikaze prihode i rashode svog poslovanje.Pardon do mene je, zaboravio sam da se u novom statutu to vodi kao poslovna tajna. Jos kad dobiju novac od ove cetvorice momaka, mogu kupiti jos jednog anonimca da igra za Sarajevo a prodati ili djabe pustiti igraca kao Kojasevica.
Ja tebi predlažem da sutra u sobi zapališ jednu baklju, čisto da te želja mine. Nisi svjestan koliko ti je post besmislen.
jeza u ledja

#38944 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

2+3 wrote:
Cossack wrote:

Tih miliona maraka je klub izbio iz ruku HZ?
U pitanju je sport, ko pobjedi dobije nagradu, ko izgubi sipak.
To sa ovih izbijenih 250k nema apsolutno nikakve veze.

Ne znam jesi li svjestan koliko to glupo zvuci.
Sa_u_srcu

#38945 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sa_u_srcu »

Nisam ja predlozio paljenje baklji...nego samaranje...
2+3

#38946 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 2+3 »

wannabe_ultra wrote:I sta sad, ako nisu uspjeli polu amateri da prodju zetu i kukesi u uzmu taj milion, treba im jos dodatno izbiti 250.000 ?
Treba se pomiriti da nam u ekipi igraju amateri i alkoholicari, takva je i liga uglavnom.Svi ovi igraci sto su dosli su tu za platu i nema tu LJ od ljubavi, i sutra ce svaki od njih otici i bolit ce ga kurac za Sarajevom, a KLUBU ce ostati neplacene kazne i zabrane.Klub je iznad Melunovica, Karica, Todorovica i ostalih amatera.
Kad zapalis baklju nisi sjebao Karica nego si sjebao Sarajevo.
Ne, tribina je za navijaca a teren za igraca i upravu. Nije sve u ¨huliganima" sto se citavo vrije pokusava provuci vec ima izgleda kako si ti napisao i drugih stvari. Treba li sad kriviti momke nezrele, trebal ih javno od strane uprave krivicno goniti, treba li za svu rezultatsku krizu opet kriviti HZ, treba li za posjecenost gledalaca na AFH kriviti HZ, treba li napomenuti mnoge promasene transfere. NE, treba ici linijom manjeg otpora i sve prebaciti na ova cetiri momka zajedno sa HZ i jos javno traziti da se odgrade od njih, llicimjera nikad dosta. Da zavrsim sa svojim postom citirajuci svog druga

"Svaka uprava koja dodje preko navijaca, mora ici "niz dlaku" istim. kad-tad ce nastati situacija, gdje se nece moci udovoljavati zahtjevima grupe i doci ce do "sukoba". uprava prvu veliku i katastrofalnu gresku pravi ponizavajuci navijace, klub, grad...kad udovoljava pakasu vajicu, to se jednostavno nije smjelo desiti po cijenu prekida i svih dr posljedica.
niko ne moze opravdati poteze pojedinaca koji su napravili, prave stete klubu glupostima.(mislim sad na ove nazovi navijacke ispade).
uprava mora naci modus vracanja povjerenja kod navijaca, a i razumne glave na tribini trebaju iskanalisati neku pricu koja ce doprinositi klubu, a ne steti.
sve dok nas najveci rival bude imao jace poluge u savezu, mi cemo placati i njihove grijehe i sluziti za potkusurivanje i treniranje strogoce. nasa najveca pobjeda ce biti kad budemo imali najjace igrace i za utakmice koje se igraju bez publike i van fudbalskog terena!"
Steph

#38947 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Steph »

Uprava mora ići niz dlaku navijačima. E svašta.
Reglan

#38948 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Staviti ogradu,mrezu visoku 20 metara da ne mogu preskociti,ubaciti kamere i svako ko pusi travu,pali baklje ispostaviti mu kaznu na kucnu adresu.

Dosta vise stete Sarajevu!
strong69

#38949 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

2+3 wrote:
uprava mora naci modus vracanja povjerenja kod navijaca, a i razumne glave na tribini trebaju iskanalisati neku pricu koja ce doprinositi klubu, a ne steti.
2+3=6.

:D :lol: :run:

Vi kao da ste u najmanju ruku osnivac FKS i njegov vlasnik. I kao da FKS postoji samo jer je to vama cejf. Mislim da je za sve bolje da svi koji mislite nastavljati pricu o HZ to radite na "specijalizovanim" forumima grupe.
Cossack

#38950 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

arshavin wrote:Staviti ogradu,mrezu visoku 20 metara da ne mogu preskociti,ubaciti kamere i svako ko pusi travu,pali baklje ispostaviti mu kaznu na kucnu adresu.

Dosta vise stete Sarajevu!
:thumbup:
Locked