Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Pitarrr82

#38801 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

@Opetja033

Znam ja vrlo dobro da se dugo vremena stalo s tim, znamo svi i kad se ponovo pocelo...

I ja sam rekao da je ono prekomjerno koristenje sile ali da im se mora pomoci na neki nacin, ne znam to vi odlucite.
Ovo za forum i prozivanja drugih necu komentarisati, nema smisla ali je ta "izjava" dobra.

Ta prozivanja po FB itd., itd. su smijesna jer ti a i mi svi znamo ko sve ima pristupa forumima itd.

Na kraju ovo s Dinom, opet vasa odluka kakva god bila od mene ima podrsku za vecinu stvari jer svi mozemo vidjeti od kako je on tu da klub ide vecinom samo naprijed.
Opetja033

#38802 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Opetja033 »

Bosnae87 wrote:
Opetja033 wrote:
Bosnae87 wrote:Ako ne znas s kim pricas, ne mozes ni govoriti da li je upucen ili nije ;)
Brate, ja svojim usima slusao obecanja. :)
Ja i jos barem 30 ljudi sa tribine. I to je vise puta ponovljeno svako od obecanja (izuzmemo li Leotar). Znaci ne radi se o trenutku euforije pa da nekome izleti takvo nesto. A kada je u pitanju borba za titulu do posljednjeg kola i/li osvajanje kupa - to je bilo i zvanicno obecanje UO prema HZ pred pocetak prosle sezone. Predstavnici HZ trazili garancije da ce se osvojiti jedan od trofeja, ovi obecali gore pomenuto.
Ne moram napominjati da nista od toga nije ispunjeno.
Samim spominjanjem jos 30 ljudi sa tribine si se iskljucio sa poznavanjem razgovora izmedju uprave i tribine. Trofej se ne moze obecati nikakvom magijom, niti borba do posljednjeg kola. To sto si nekom svojom percepcijom dosao do takvih zakljucaka je do samog tebe, i do ostalih maloljetnika koji misle da su veci od Kluba.

Jedno se mora shvatiti sjever ne moze egzistirati bez Kluba, a Klub moze bez sjevera (kako god ovo debilno i grozno zvucalo).

Ova izjava Dine nije samovolja, ovo je odluka UO.
Nemas pojma. Jasno sam naveo sta je bilo zvanicno a sta nezvanicno obecanje. Na zvanicnim sastanku je obecana borba za titulu do posljednjeg kola i/li osvajanje kupa. Tu naravno nije bilo 30-tak ljudi. A za najbolji tim koji je ikada igrao u Premijer Ligi BiH je vise puta obecano u nekim neformalnim okolnostima gdje zaista sve ukupno jeste bilo prisutno 30-tak starijih momaka sa sjevera. I svako od tih obecanja je vise puta ponovljeno. Da stvar bude gora.

To prozivanje mene kao maloljetnika mozes ostaviti za ukucane sinko. Tim tonom sa mnom neces razgovarati jer ne razgovaram ni ja sa tobom. Nadam se da ti je to jasno.

Boldirano, zaboravio si i trecu opciju: ovaj klub moze i bez Dine i trenutnog upravnog odbora. Volio bih da do toga ne dodje naravno.

Nije ni UO = FK Sarajevo. Svi su oni prolazni i svi se oni mogu zamjeniti. Sjever ce ostati. Zajedno sa ostalim bolesnicima FK Sarajevo na drugim tribinama. Pouceni dosadasnjim iskustvima vece su sanse da klub bude morao bez Dine i ostatka UO nego bez Sjevera. Zar ne?
van helsing

#38803 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van helsing »

E cuj nema Sarajeva bez HZ :mrgreen:
Sarajevo je bilo,ima ga,i biti ce ga,sa HZ ili ne.
To Sarajevo nije bilo prije 1987 :-?
Dajte ba,dozovite se. Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci.
Niko,osim dragog Boga nije iznad Sarajeva.
Ukoliko ima nekih nesuglasica na relaciji uprava-hz sjever,zasto to hz sa sjevera nikada nisu zvanicno objavili?
Iz dosadasnjih postova ja nisam primjetio da neko trazi gasenje hz sa sjevera.
Bosnae87

#38804 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Bosnae87 »

Opetja033 wrote:
Nemas pojma. Jasno sam naveo sta je bilo zvanicno a sta nezvanicno obecanje. Na zvanicnim sastanku je obecana borba za titulu do posljednjeg kola i/li osvajanje kupa. Tu naravno nije bilo 30-tak ljudi. A za najbolji tim koji je ikada igrao u Premijer Ligi BiH je vise puta obecano u nekim neformalnim okolnostima gdje zaista sve ukupno jeste bilo prisutno 30-tak starijih momaka sa sjevera. I svako od tih obecanja je vise puta ponovljeno. Da stvar bude gora.

To prozivanje mene kao maloljetnika mozes ostaviti za ukucane sinko. Tim tonom sa mnom neces razgovarati jer ne razgovaram ni ja sa tobom. Nadam se da ti je to jasno.

Boldirano, zaboravio si i trecu opciju: ovaj klub moze i bez Dine i trenutnog upravnog odbora. Volio bih da do toga ne dodje naravno.

Nije ni UO = FK Sarajevo. Svi su oni prolazni i svi se oni mogu zamjeniti. Sjever ce ostati. Zajedno sa ostalim bolesnicima FK Sarajevo na drugim tribinama. Pouceni dosadasnjim iskustvima vece su sanse da klub bude morao bez Dine i ostatka UO nego bez Sjevera. Zar ne?
Zvanicna obecanja ne postoje za bilo sta, vrlo dobro sam upoznat sa svim desavanjima, a ta neformalna mozes okaciti macku o rep. Nisam rekao da si maloljetan, ali nivo razmisljanja ti nije znatno bolji od prosjecnog maloljetnika sa tribine.

Ta treca opcija je opet navodjenje neke price koju ja ne propagiram, Uo i Dino nosu Klub, samo ga predstavljaju i djeluju u njegovo ime. Sjever ako ovako nastavi ce ostati u jednom totalno drugacijem elementu.

Kojim dosadasnjim iskustvima?
Opetja033

#38805 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Opetja033 »

van helsing wrote:E cuj nema Sarajeva bez HZ :mrgreen:
Sarajevo je bilo,ima ga,i biti ce ga,sa HZ ili ne.
To Sarajevo nije bilo prije 1987 :-?
Dajte ba,dozovite se. Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci.
Niko,osim dragog Boga nije iznad Sarajeva.
Ukoliko ima nekih nesuglasica na relaciji uprava-hz sjever,zasto to hz sa sjevera nikada nisu zvanicno objavili?
Iz dosadasnjih postova ja nisam primjetio da neko trazi gasenje hz sa sjevera.
Ko je napisao da FK Sarajevo nece i ne moze postojati bez HZ? Mozda mi je promaklo.
north

#38806 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Pa je li 70 minuta protiv Borca pri rezultatu 0-0 bio ključni momenat kada je neko shvatio da nema ništa ni od jednog trofeja ove sezone, a tek smo na pola prve polusezone plus kup nije kako treba ni započeo? Kao da je matematički sve gotovo, sve lađe potonule, i sada neko kome je dato obećanje je toliko razočaran pa je odlučio napraviti belaj u tom niđe veze trenutku? Dobro, obećana titula ok - ako je to istina, loše smo startali ok, loše igramo ok, pa je li sezona završena da se sada sve razjebe? O čemu pričate jebo te, na minus dva bili za vodećim, i kakve veze uprava ima sa lošim rezultatima na terenu, ako je ona stvorila sve preduslove da se rezultat i ostvari: trener za kojim se kukalo - dovedi ga, solidna pojačanja - dovela se, adekvatne pripreme - obezbijedilo se, generalni sponzor - obezbijedio se... Šta treba da uprava još uradi, da iz VIP lož zabije gol pod prečku protiv Obarske?

Meni se čini da je samo alibi u rezultatskim neuspjesima za ovo sranje onima koji smatraju da ima razloga za ovakav bunt..
TheDocToR

#38807 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by TheDocToR »

OK nisu stigle obecane titule,koje su prema nacrtu 2010-2014. obecane i stavljene na spisak zadataka-rezultata.

I sta sad treba otjerati ovu Upravu, Dinu ?

Jesu nam zamazivali oci nakon svakog teskog poraza, jeste klub imao neke od najtezih poraza u njihovom periodu Zeta, Kukesi, Gabela, Srebrenik, Kukesi, Obarska itd. ja sam i dalje misljenja da nas mogu izvesti na pravi put.
Razlozi:
administracija odlicna, fanshop, clanarine itd.

Jesu rezultati izostali, jesu igraci odlazili/dolazili kako su htjeli, ali cini mi se da u trecoj godini mandata dolaskom Tana citaj para mogu konacno doci i ti *ebeni rezultati.

Uprave odlaze i dolaze kao i igraci, ali kako ne kontate da finansijsku stetu koju pravite ostaje na kontu kluba, nece oni iz svojih dzepova to placati, a ako svi volimo FKS pa *ebemu vise baklju u pm.
Ove djecake necu komentarisat i ovi komentari tipa da su oni uletili srcem na teren siti svega hahaha, pa bog te balavci, tek se rodili...

Inace idem na sjever, volio bi prodiskotovati dosta stvari, ali nije ovde mjesto, ono sto me interesuje je oficijalni stav grupe, da znam kako cu se ja postaviti u buducnosti.
Jer ako ce grupa ganjati neki inat,furku,ultras *icke materine, podrska braci i to, ja ne zelim da ucestvujem u tome, to nije ispravan stav.

NIKO NIJE IZNAD KLUBA zapamtite to
Last edited by TheDocToR on 27/09/2013 13:52, edited 1 time in total.
van helsing

#38808 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van helsing »

Opetja033

#38809 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Opetja033 »

Bosnae87 wrote:
Opetja033 wrote:

Zvanicna obecanja ne postoje za bilo sta, vrlo dobro sam upoznat sa svim desavanjima, a ta neformalna mozes okaciti macku o rep. Nisam rekao da si maloljetan, ali nivo razmisljanja ti nije znatno bolji od prosjecnog maloljetnika sa tribine.

Ta treca opcija je opet navodjenje neke price koju ja ne propagiram, Uo i Dino nosu Klub, samo ga predstavljaju i djeluju u njegovo ime. Sjever ako ovako nastavi ce ostati u jednom totalno drugacijem elementu.

Kojim dosadasnjim iskustvima?
Zvanicno obecanje oko titule i kupa JESTE postojalo pred proslu sezonu. O tome se pisalo i na HZ forumu. Dakle ili veze nemas o cemu pises a zelis da ispadnes "upucen" ili svjesno prikrivas cinjenice jer imas veze sa upravom/Dinom. Obzirom da si se registrovao prije dan-dva i da ti svaki komentar ide na opravdavanje i pranje uprave FK Sarajevo od svake odgovornosti za bilo sta - prije ce biti da je ovo drugo u pitanju.

A ako imas veze sa upravom i Dinom (i ako su te veze duze od godinu i pol-dvije) onda zasigurno znas tacno kada je obecano ovo oko najboljeg tima, kome je obecano i od strane koga je obecano. Ako ne znas - pitaj Dinu.

Opet ti kazem: taj ton ostavi za svojih ukucana. Neces ti ocjenjivati nivo razmisljanja bilo koga ovdje na forumu. Znaci obracaj se tako osobama kojima mozes to prosipati (ako takva osoba postoji). Meni neces jer ni ja sa tobom ne razgovaram na taj nacin. Nadam se da smo zavrsili oko toga i da necu vise morati ponavljati.

Ti se ne brini za HZ i Sjever. Ima ko se brine za to. Pobrini se ti zajedno sa ostatkom uprave da rezultati konacno dodju. A nakon toga ce se svi lahko dogovoriti. Radite vi svoj posao.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38810 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Ništa, ostaje vam da pišete peticije da nas ukinete, svih onih 150 navijača koji redovno dolaze na tekme, nekih 1000 forumaša, usput uključite i onih 100 000 Mirzinih.

Naguzite se i savezu i UEFA-i jer ipak je moderni fudbal nešto najbitnije na svijetu i baklje su najveći problem tog istog fudbala.

Ah da, usput ne zaboravite da podržite ono divljačko prebijanje već uhapšenog momka jer to tako treba, on je najveći problem u društvu.
Opetja033

#38811 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Opetja033 »

north wrote:Dobro, obećana titula ok - ako je to istina, loše smo startali ok, loše igramo ok, pa je li sezona završena da se sada sve razjebe?
Vidim da je ovdje nesporazum: titula nije nikada bila obecana a pogotovo ne za ovu sezonu. Obecanja su bila za proslu sezonu i sve sto sam napisao se odnosi upravo na proslu sezonu, ne ovu.
Poenta je u tome sto se od HZ samo trazi a za uzvrat rezultata NEMA. Zbog toga je i bio onaj transparent nakon Leotara.
north

#38812 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Jebi ga jarane, ne razumijemo se i meni se čini....meni se čini da ste vi izabrali pogrešan tajming za revolt, ako ste sve ove godine bili strpljivi, mogli ste i sada istrpiti do pred kraj sezone dok se ne vidi gdje smo i šta smo a ne u jeku borbe za prvo mjesto, a pogotovo sada kada se vidi da stvari idu malo drugačije unutar kluba, i da se nazire nešto što bi klub moglo podići na nivo kada će nam titula biti pič...dim.....kažem moglo bi, ne mora značiti da će tako i biti, ali vrijedi se do kraja sezone strpiti, kada smo mnoge gore stvari do sada istrpili...
omega369

#38813 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

leet wrote:Ništa, ostaje vam da pišete peticije da nas ukinete, svih onih 150 navijača koji redovno dolaze na tekme, nekih 1000 forumaša, usput uključite i onih 100 000 Mirzinih.

Naguzite se i savezu i UEFA-i jer ipak je moderni fudbal nešto najbitnije na svijetu i baklje su najveći problem tog istog fudbala.

Ah da, usput ne zaboravite da podržite ono divljačko prebijanje već uhapšenog momka jer to tako treba, on je najveći problem u društvu.
Ok, eto nisu. Sta je onda problem? protiv cega ste onda 'vi'? Pa do cega ste doveli svojim glupostima citav stadion se smijao drotovima kad su vas snimali prije par sezona i imali ste apsolutnu podrsku a sad gotovo svako zeli da budete snimani i kaznjavani! Zar to treba tako? i jos se ovdje nasao furati izrazima i nekakvim prijetnjama... e svasta...
JOSEF K

#38814 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by JOSEF K »

Nije ni UO = FK Sarajevo. Svi su oni prolazni i svi se oni mogu zamjeniti. Sjever ce ostati. Zajedno sa ostalim bolesnicima FK Sarajevo na drugim tribinama. Pouceni dosadasnjim iskustvima vece su sanse da klub bude morao bez Dine i ostatka UO nego bez Sjevera. Zar ne?[/quote]

Sada polako biva jasnije šta je cilja svega što se dešava u posljednje vrijeme i nazire se ko stoji iza svega. Kada se počelo sređivati stanje u Kući sada bi neki ponovo da se usele i krčme... Jadno, nema šta.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38815 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Zaboravio si pljunuti po Husrefu u svom postu, čudi me to malo.
klixo

#38816 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by klixo »

@Leet

Promjeni dobavljaca.
Alfa159

#38817 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Alfa159 »

Ti sto se smiju neka ga sisaju!!!
Smetljari forumaski, od 10 tekmi tri dodju i sad seru sto u deset god imamo jednu titulu i sad Horde krive!!!
A sta jedu govna ovi za dozivotnu zabranu, smetljari dvije titule na sonu kad budete imali onda se kurcite sad za sad tisu i radite.
Stvarno vidis i seljo zadnjih godina kazne platio nije, prekid naravili nisu zato su osvojili sta se moglo osvojiti!!!
FUJ JEBEM TI MENTALITET!!!
A HORDE NIKAKO NE SMIJU OSUDITI MOMKE (mogu blago, vaditi se na mladost:) TIME SAMO SEBI GROB KOPAMO DA oni crni cetnici
nastave svoje izivljavanje.
HZ skupiti pare za tuzbu!!!
afannedim

#38818 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by afannedim »

leet wrote:Ništa, ostaje vam da pišete peticije da nas ukinete, svih onih 150 navijača koji redovno dolaze na tekme, nekih 1000 forumaša, usput uključite i onih 100 000 Mirzinih.

Podržavam gaženje huligančića, i dosta vas je definitivno i sa bakljama i sa preseravanjia.
Alfa159

#38819 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Alfa159 »

afannedim wrote:

Podržavam gaženje huligančića, i dosta vas je definitivno i sa bakljama i sa preseravanjia.
Haj ti na gasenje u Miljacku, ispod mosta na skenderiji!!!
Fakat ne provociraj!!!
pOZz

#38820 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pOZz »

Klub ne smije ići u rat sa prijavama protiv ljudi koji pale baklje, to je budalaština. Ali ovoj četvorici maloumnika i svim ostalim kojima padne na pamet da ovo urade treba doživotno zabraniti pristup stadionu Asim Ferhatoviću Hase. Ako to ne urade, ništa nisu postigli i sve ostalo je palamuđenje.
Steph

#38821 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Steph »

pOZz wrote:Klub ne smije ići u rat sa prijavama protiv ljudi koji pale baklje, to je budalaština. Ali ovoj četvorici maloumnika i svim ostalim kojima padne na pamet da ovo urade treba doživotno zabraniti pristup stadionu Asim Ferhatoviću Hase. Ako to ne urade, ništa nisu postigli i sve ostalo je palamuđenje.
Otprilike da je to to. Sad je opet najbitnije na čiju će se stranu staviti kritična masa na sjeveru, ako se stavi na stranu ove četvorice, bojim se da imamo ozbiljan problem.
Bosnae87

#38822 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Bosnae87 »

Opetja033 wrote:
north wrote:Dobro, obećana titula ok - ako je to istina, loše smo startali ok, loše igramo ok, pa je li sezona završena da se sada sve razjebe?
Vidim da je ovdje nesporazum: titula nije nikada bila obecana a pogotovo ne za ovu sezonu. Obecanja su bila za proslu sezonu i sve sto sam napisao se odnosi upravo na proslu sezonu, ne ovu.
Poenta je u tome sto se od HZ samo trazi a za uzvrat rezultata NEMA. Zbog toga je i bio onaj transparent nakon Leotara.
Ne moze tribina zahtjevati rezultate, a oglusiti se na situaciju u kojoj se Klub nalazi. samo se o tome radi, zasto onda tribina ne trazi od ove uprave da odu? Otici ce oni ako se zatrazi, budi siguran.

Ta obecanja oko najboljeg tima ako si uzeo za ozbiljno, onda fakat malo razmisli o tome bez ikakve namjere da provociram.. Kako ce ti neko obecati da cemo imati najbolji tim. Znam ja dobro ko je to rekao, i opet kazem to nema smisla.

Obecanje za titulu, ista stvar...mozda i nije ista jer to nije bilo obecanje da ce se osvojiti, vec da ce se potruditi da se osvoji titula, isto mala djeca. Kako moze neko da ti obeca "sarenu lazu".

Kazem opet, ako nema rezultata zasto se ne pozove uprava da podnese ostavku vec ih se drzi u klubu a podmece kaznama?
pOZz wrote:Klub ne smije ići u rat sa prijavama protiv ljudi koji pale baklje, to je budalaština.
Ovo je 100% tacno
Opetja033

#38823 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Opetja033 »

JOSEF K wrote:
Opetja033 wrote: Nije ni UO = FK Sarajevo. Svi su oni prolazni i svi se oni mogu zamjeniti. Sjever ce ostati. Zajedno sa ostalim bolesnicima FK Sarajevo na drugim tribinama. Pouceni dosadasnjim iskustvima vece su sanse da klub bude morao bez Dine i ostatka UO nego bez Sjevera. Zar ne?
Sada polako biva jasnije šta je cilja svega što se dešava u posljednje vrijeme i nazire se ko stoji iza svega. Kada se počelo sređivati stanje u Kući sada bi neki ponovo da se usele i krčme... Jadno, nema šta.
Sta bolan ti haluciniras? Na konstataciju da FK Sarajevo moze bez HZ odgovorio sam da i FK Sarajevo isto tako moze bez Dine i ostatka UO. Sto je cinjenica. I vrlo sam jasno rekao da bih volio da Dino i uprava ostanu u klubu ali da se mogu u najboljem slucaju samo popisati na svoje jednostrane odluke koje se ticu Sjevera.

Zakljucak je da ili ne znas citati ili samo proizvoljno piskaras patetiku koja nema veze sa cinjenicama.
Last edited by Opetja033 on 27/09/2013 14:36, edited 1 time in total.
pOZz

#38824 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by pOZz »

Steph wrote:
pOZz wrote:Klub ne smije ići u rat sa prijavama protiv ljudi koji pale baklje, to je budalaština. Ali ovoj četvorici maloumnika i svim ostalim kojima padne na pamet da ovo urade treba doživotno zabraniti pristup stadionu Asim Ferhatoviću Hase. Ako to ne urade, ništa nisu postigli i sve ostalo je palamuđenje.
Otprilike da je to to. Sad je opet najbitnije na čiju će se stranu staviti kritična masa na sjeveru, ako se stavi na stranu ove četvorice, bojim se da imamo ozbiljan problem.
Ako je suditi prema statusima na nekim društvenim mrežama, možda se može naslutiti na čijoj su strani, a i šutnja neke stvari govori. Nažalost, dosta se stvari promijenilo tamo, nekad je (i to ne tako davno) razuma bilo dosta, sad baš i nisam siguran da je tako.
omega369

#38825 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

pa to su problemi o kojima oni nece da pricaju a iz aviona se vidi da zastranjuju
Locked