Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Real Khan

#13251 Re: FK Sarajevo

Post by Real Khan »

Ljudi, mislim da treba podržati BP, barem što se tiče Statuta... Ako se usvoji Statut u kojem stoji da FK Sarajevo može promijeniti ime (ili dodati sufiks imenu) za 1 milion EUR, moglo bi se desiti da sljedeće firme ubace svoje ime iza FKS:

- FK SARAJEVO "ćevabdžinica ŽELJO"
- FK SARAJEVO "FeAl - Široki Brijeg"
- FK SARAJEVO "Violeta"
- FK SARAJEVO "DUREX"
- FK SARAJEVO...(eto, dopunite dalje)
armin071

#13252 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

Real Khan wrote:Ljudi, mislim da treba podržati BP, barem što se tiče Statuta... Ako se usvoji Statut u kojem stoji da FK Sarajevo može promijeniti ime (ili dodati sufiks imenu) za 1 milion EUR, moglo bi se desiti da sljedeće firme ubace svoje ime iza FKS:

- FK SARAJEVO "Violeta"
- FK SARAJEVO "DUREX"
- Dnevni Avaz SARAJEVO F.C.
- FK Popaj Sarajevo :-D
-Red Bull Sarajevo...dosta je 8)
bordo_boy

#13253 Re: FK Sarajevo

Post by bordo_boy »

armin071 wrote:
Real Khan wrote:Ljudi, mislim da treba podržati BP, barem što se tiče Statuta... Ako se usvoji Statut u kojem stoji da FK Sarajevo može promijeniti ime (ili dodati sufiks imenu) za 1 milion EUR, moglo bi se desiti da sljedeće firme ubace svoje ime iza FKS:

- FK SARAJEVO "Violeta"
- FK SARAJEVO "DUREX"
Urnebesno smiješno...

Zar uopšte mislite da je neko lud da dadne 1 milion eura da mu naziv firme stoji pored FK Sarajevo?
Pitarrr82

#13254 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

bordo_boy wrote:
armin071 wrote:

- FK SARAJEVO "Violeta"
- FK SARAJEVO "DUREX"
Urnebesno smiješno...

Zar uopšte mislite da je neko lud da dadne 1 milion eura da mu naziv firme stoji pored FK Sarajevo?
Ima onih koji imaju a dize im se na to...
ultrarajvoSA

#13255 Re: FK Sarajevo

Post by ultrarajvoSA »

1. UNFKS smatra da je apsolutno neprihvatljivo da se Izvještaj i mišljenje o poslovanju za 2010., generalnog direktora FK Sarajevo, na svu sreću bivšeg, uopće uzima u razmatranje, jer smatramo da isti “izvještaj” osim što pokazuje nizak nivo inteligencije autora, ne ispunjava niti jedan od osnovnih kriterija da se uvrsti u skupštinsko razmatranje. Naime, autor ovog šturog i tragikomičnog teksta se u istome bavi računjanjem eventualne izmakle dobiti, po principu “šta bi bilo kad bi bilo”, iznošenjem subjektivnog mišljenja, a ne činjenica, pri tome optužujući navijače za sunovrat kluba i finansijsku dubiozu. Zaboravlja pri tome autor da je na čelu tog istoga kluba već dugi niz godina, te da je upravo on jedan od najvećih krivica za trenutno stanje u FK Sarajevo. Osim proizvoljnih ocijena i optuživanja navijača, bivši direktor se u svome tekstu služi i neistinitim podacima, a kako primjer navodimo cijenu transfera Muhameda Džakmića. Naime, pomenuti transfer je iznosio 140.000 eura, a ne 120.000 eura kako to autor navodi. Zaključak nije teško izvesti. Mišljenja smo da bi ovaj „izvještaj“ ako se stavi na glasanje trebalo razdvojiti od glasanja za Statut FKS, jer smo uvjereni da je radna grupa koja je radila na izradi Statuta dovoljno ozbiljna i da neće dovesti u pitanje izglasavanje statuta na uštrb ovog teksta kojeg je autor hrabro nazvao Izvještajem.

2. UNFKS još jednom naglašava da niti u kojem slučaju neće podržati opciju dodavanja naziva strateškog partnera imenu Kluba, kao ni mijenjanje grba i boja Kluba. Molimo da nam se, u bilo kojoj formi, detaljnije pojasni značenje rečenice koja glasi “Skupština“.

3. FK Sarajevo smatra nepotrebnim svako miješanje pojedinaca,grupa ili udruženja u legitiman rad Upravnog odbora imenovanog od strane Skupštine FK Sarajevo”. Da li gore navedena rečenica znači da UO FKS treba da ima imunitet od kritičkog osvrta prema njegovome radu i djelovanju ili je u pitanju neka druga skrivena poruka? Da li to znači da UO ne prihvata, i neće prihvatati dobronamjerne sugestije, ali i kritike u slučaju da su iste opravdane, a sve za poboljšanje rada i generalni napredak FKS? UNFKS se nikada nije miješao u rad bilo kojeg UO, niti u budućnosti to namjerava, ali će i dalje sa posebnom pažnjom pratiti sve korake koje ova, ali i svi naredni UO budu činili, sve za dobrobit voljenoga Kluba.

4. Neuobičajno je da se sa dnevnog reda skupštine izbaci tačka razno, koja bi služila da se dodatno pojasne eventualne nejasnoće i koja bi dala priliku da skupštinski delegati, ukoliko imaju potrebu postave pitanje, ili daju odgovore. Nadamo se da je u pitanju nenamjerna greška, te da ćete istu i ispraviti.

Na kraju koristimo priliku da Vam se zahvalimo na dostavljenome materijalu za Skupštinu, te se iskreno nadamo da ćete uvažiti naše sugestije i prijedloge i da ćemo napokon vratiti FK Sarajevo tamo gdje i zaslužuje da bude - na vrhu.

UNFKS
agent_001

#13256 Re: FK Sarajevo

Post by agent_001 »

Dialer wrote:
romanovero wrote:
Dialer wrote:Ma i BP su taldjije, familije itd. Sve je to isti krc.
mislis?
Da, mozda je i BP gori evo od kako s eoni nesto pitaju ovo je 3-4 uprava kluba, oni samo stoje sa strane i seru, onako kako je najlakse. Ako su skupina obrazovanih ljudi neka poduzmu nesto, opet ovi drugi su namazani, lopovi, karnasi, al su kao eto nasli neko rjesenje itd. Sad ovi opstruiraju to rjesenje jer znaju ako neko ulozi pare kod nas, bude imo vecinu da njih nema nigdje. Realno do prije 4-5 dana su se svi kleli u privatizaciju sad odjednom ne valja, jer je krenula prica oko promjene imena. :skoljka:

Mislim da nisi dovoljno upucen, pa ovako, u najmanju ruku neargumentovano pricas. BP jeste grupa obrazovanih ljudi i nije tacno da nisu nista uradili, bili su dio uprave, ponavljam dio sa Blekicem kojeg su oni postavili, ali nisu imali samostalnu moc odlucivanja, nego je bilo po principu, dje smo mi tu, predpostavljete od koga s druge strane, i znamo kako je taj projekat zavrsio. Nije problem privatizacija, naprotiv, ali je problem nacin privatizacije, i famozna odredna o promijeni imena kluba, boja, grba, to je ono sto FKS i jeste, i to se nemoze kupiti, i jos par zamki, da bi "neko" imao klub,kojeg bi dobio za milju maraka, jer je to minimalni ulagacki kapital, po prijedlogu novog statuta, tipa drzavno a nase.....

Bez namjere da se prepirem, jer neznam ni ja sve cinjenice, mislim da se malo bolje trebas informisati, pa mozemo bacit koju suplju.....

Kakva divna frizurica i stav pobjednika u naseg sefa strucnog (Family) staba, Fk FamilY
MIRZA OSTANI !!! ipak si ti ono znas....
Last edited by agent_001 on 15/06/2011 15:08, edited 1 time in total.
north

#13257 Re: FK Sarajevo

Post by north »

UNFKS iznijelo sugestije i primjedbe uoči Skupštine
Materijal je dostavljen svim onima koji će učestvovati u radu Skupština,a svojim saopćenjem se očitovalo i Udruženja navijača FK Sarajevo
Oglasilo se i Udruženje navijača FKS

Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo zakazana je za petak u 17 sati u Općini Centar. Materijal je dostavljen svim onima koji će učestvovati u radu Skupština,a svojim saopćenjem se očitovalo i Udruženja navijača FK Sarajevo.

1. UNFKS smatra da je apsolutno neprihvatljivo da se Izvještaj i mišljenje o poslovanju za 2010., generalnog direktora FK Sarajevo, na svu sreću bivšeg, uopće uzima u razmatranje, jer smatramo da isti “izvještaj” osim što pokazuje nizak nivo inteligencije autora, ne ispunjava niti jedan od osnovnih kriterija da se uvrsti u skupštinsko razmatranje. Naime, autor ovog šturog i tragikomičnog teksta se u istome bavi računjanjem eventualne izmakle dobiti, po principu “šta bi bilo kad bi bilo”, iznošenjem subjektivnog mišljenja, a ne činjenica, pri tome optužujući navijače za sunovrat kluba i finansijsku dubiozu. Zaboravlja pri tome autor da je na čelu tog istoga kluba već dugi niz godina, te da je upravo on jedan od najvećih krivica za trenutno stanje u FK Sarajevo. Osim proizvoljnih ocijena i optuživanja navijača, bivši direktor se u svome tekstu služi i neistinitim podacima, a kako primjer navodimo cijenu transfera Muhameda Džakmića. Naime, pomenuti transfer je iznosio 140.000 eura, a ne 120.000 eura kako to autor navodi. Zaključak nije teško izvesti. Mišljenja smo da bi ovaj „izvještaj“ ako se stavi na glasanje trebalo razdvojiti od glasanja za Statut FKS, jer smo uvjereni da je radna grupa koja je radila na izradi Statuta dovoljno ozbiljna i da neće dovesti u pitanje izglasavanje statuta na uštrb ovog teksta kojeg je autor hrabro nazvao Izvještajem.

2. UNFKS još jednom naglašava da niti u kojem slučaju neće podržati opciju dodavanja naziva strateškog partnera imenu Kluba, kao ni mijenjanje grba i boja Kluba. Molimo da nam se, u bilo kojoj formi, detaljnije pojasni značenje rečenice koja glasi “Skupština“.

3. FK Sarajevo smatra nepotrebnim svako miješanje pojedinaca,grupa ili udruženja u legitiman rad Upravnog odbora imenovanog od strane Skupštine FK Sarajevo”. Da li gore navedena rečenica znači da UO FKS treba da ima imunitet od kritičkog osvrta prema njegovome radu i djelovanju ili je u pitanju neka druga skrivena poruka? Da li to znači da UO ne prihvata, i neće prihvatati dobronamjerne sugestije, ali i kritike u slučaju da su iste opravdane, a sve za poboljšanje rada i generalni napredak FKS? UNFKS se nikada nije miješao u rad bilo kojeg UO, niti u budućnosti to namjerava, ali će i dalje sa posebnom pažnjom pratiti sve korake koje ova, ali i svi naredni UO budu činili, sve za dobrobit voljenoga Kluba.

4. Neuobičajno je da se sa dnevnog reda skupštine izbaci tačka razno, koja bi služila da se dodatno pojasne eventualne nejasnoće i koja bi dala priliku da skupštinski delegati, ukoliko imaju potrebu postave pitanje, ili daju odgovore. Nadamo se da je u pitanju nenamjerna greška, te da ćete istu i ispraviti.

Na kraju koristimo priliku da Vam se zahvalimo na dostavljenome materijalu za Skupštinu, te se iskreno nadamo da ćete uvažiti naše sugestije i prijedloge i da ćemo napokon vratiti FK Sarajevo tamo gdje i zaslužuje da bude - na vrhu

Po meni vrlo dobro sročeno i na ovo uprava ako ima išta dobroga u svojim namjerama mora kvalitetnoodgovoriti......
Pitarrr82

#13258 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Kako god ali znam da ova prepucavanja preko novina i slicno mogu samo stetiti klubu...
north

#13259 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Pitarrr82 wrote:Kako god ali znam da ova prepucavanja preko novina i slicno mogu samo stetiti klubu...
Za razliku od MV koji direktno dva dana pred skupštinu proziva i unosi nemir, tekst UNFKS nije uperen ni protiv koga i samo traži određene odgovore i pojašnjenja na predloženi tekst statuta i rad skupštine......
Pitarrr82

#13260 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

north wrote:
Pitarrr82 wrote:Kako god ali znam da ova prepucavanja preko novina i slicno mogu samo stetiti klubu...
Za razliku od MV koji direktno dva dana pred skupštinu proziva i unosi nemir, tekst UNFKS nije uperen ni protiv koga i samo traži određene odgovore i pojašnjenja na predloženi tekst statuta i rad skupštine......

Ma drug pogledaj danas tekstova po portalima, na to sam mislio...

Sta ste svi osjecajni danas, valjda vrijeme :lol: :lol:
dobar,ti?

#13261 Re: FK Sarajevo

Post by dobar,ti? »

ma gdje nece ljudi biti osjecajni, imam ispite, a u glavi non-stop razmisljam sta ce biti u petak
jebo me ovo :sad:
BegA_

#13262 Re: FK Sarajevo

Post by BegA_ »

Dejan Bandović iz Širokog Brijega na Koševo?!
Kako smo danas uspjeli saznati na prozvci vrlo je moguće da na golu bordo tima od naredne sezone stane Dejan Bandović

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :arrow: :D
armin071

#13263 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

BegA_ wrote:Dejan Bandović iz Širokog Brijega na Koševo?!
Kako smo danas uspjeli saznati na prozvci vrlo je moguće da na golu bordo tima od naredne sezone stane Dejan Bandović

Jedino bi me obradovao vise povratak Skore... Aferim :thumbup:
Dammme

#13264 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Ovo bi po meni bila odlična stvar. Odličan golman, sarajevsko dijete, preotimamo direktnom protivniku jednog od najboljih igrača.
Baltazar_khan

#13265 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

scsport :skoljka:
Dammme

#13266 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Baltazar_khan wrote:scsport :skoljka:
Doduše, u pravu si. Nisam nažalost pogledao izvor.
armin071

#13267 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

Baltazar_khan wrote:scsport :skoljka:
Ne pehiraj odmah 8-) Gdje ima dima ili je nesto gorilo ili ce da gori :)
Dammme

#13268 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Dialer wrote:
romanovero wrote:
Dialer wrote:Ma i BP su taldjije, familije itd. Sve je to isti krc.
mislis?
Da, mozda je i BP gori evo od kako s eoni nesto pitaju ovo je 3-4 uprava kluba, oni samo stoje sa strane i seru, onako kako je najlakse. Ako su skupina obrazovanih ljudi neka poduzmu nesto, opet ovi drugi su namazani, lopovi, karnasi, al su kao eto nasli neko rjesenje itd. Sad ovi opstruiraju to rjesenje jer znaju ako neko ulozi pare kod nas, bude imo vecinu da njih nema nigdje. Realno do prije 4-5 dana su se svi kleli u privatizaciju sad odjednom ne valja, jer je krenula prica oko promjene imena. :skoljka:
Gdje si ti pročitao ili dobio informaciju da BP opstruiraju, odnosno da su protiv novog statuta i reorganizacije kluba?
Koliko ja znam BP su u dogovoru sa UNFKS poslali svoje primjedbe na ovaj statut. Ako bi se usvojile te predložene izmjene, članovi skupštine iz reda BP će sigurno glasati za statut, tako da fakat ne znam odakle tebi takve informacije.
theprodigy

#13269 Re: FK Sarajevo

Post by theprodigy »

to bi pravi potez, dejo je jedan od najboljih golmana u bih
Obuca9

#13270 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Kadeti vode 1:0 :thumbup:
strong69

#13271 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

hz__semir wrote:Kadeti vode 1:0 :thumbup:
:thumbup:

Molim te napisi konacan rezultat.