Kraju sve to stoji na mjestu , međutim puno je nešto veće tu upleteno osim toga . Jednostavno ko da uprava ne smije da otpusti Zalizanog . Sve je ovo jedna velika namještaljka i Bog zna šta se treba uraditi da bi krenulo na pravi put.valterbranisarajevo wrote:Definitivno inspirisan našim diskusijama ovdje....Ali neka, sve to ide u prilog spašavanju Sarajeva. Mirza Varešanović jeste očajan trener i treba da ode. Ako neki tim u toku 90 minuta ne uputi ni jedan šut u okvir gola (Banja Luka) onda to znači, između ostalog, da trener ne valja.....
Međutim, ako Sarajevo ne izbori Evropu ( a mogli su hladno čak i sa ovakvom situacijom) onda je, opet ponavljam najveći krivac uprava i odmah po zvaršetku sezone ih treba rastjerati i zauvijek im zabraniti prilazak prostorijama kluba do kraja života.
Navijači bi im za početak HITNO trebali postaviti ultimatum ]DA SKINU SUSPENZIJU IGRAČIMA ODMAH ,DA BI BILI SPREMNI ZA UTAKMICU SA ZVIJEZDOM.
Ima li ovdje neko od vođa navijača, prijatelja kluba? Dajte, molim Vas uradite nešto već sutra. Pritisnite ih da se skine ta jeb. suspenzija. Uprava, trener i fudbaleri su tu zbog navijača, a ne obratno, kako su oni izgleda umislili....![]()
MOLIM VAS URADITE NEŠTO! PRATIM SARAJEVO OD 1982 I ONIH UTAKMICA KUPA UEFA SA KORVINULOM I ANDERLEHTOM. NE MOGU OVO PODNIJETI..MUKA MI JE. MORAMO SPASITI SARAJEVO I K.K BOSNU.BIĆE NAM KASNIJE ŽAO AKO SVE PROPADNE....
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- isie
#12026 Re: FK Sarajevo
- valterbranisarajevo
#12027 Re: FK Sarajevo
Izgleda!!
U stvari da se ne lažemo. Stranke žele da imaju pod kontrolom sve pa i sport preko svojih ljudi.. K.K. Bosnu su uništili istaknuti SDA-vci Imamović i Konaković. Varešanović je istaknuti član SDP-a , bio je čak na listi za jedne izbore. Nije politika upletena samo u reprezentaciju, na što UEFA i FIFA obraćaju pažnju i bore se protiv toga nego i u premijer ligu i klubove samo nema niko da im skrene pažnju na to, inače bi i tu letjelo perje...
U stvari da se ne lažemo. Stranke žele da imaju pod kontrolom sve pa i sport preko svojih ljudi.. K.K. Bosnu su uništili istaknuti SDA-vci Imamović i Konaković. Varešanović je istaknuti član SDP-a , bio je čak na listi za jedne izbore. Nije politika upletena samo u reprezentaciju, na što UEFA i FIFA obraćaju pažnju i bore se protiv toga nego i u premijer ligu i klubove samo nema niko da im skrene pažnju na to, inače bi i tu letjelo perje...
- luckylaka
#12028 Re: FK Sarajevo
E moj ,,Valtere,,vrati se samo par stranica unazad pa ces vidjeti da su pojedinci malte ne svrsavali od srece kada je ova grupa igraca suspendovana samo zato sto su trazili ono sto im pripada.Da li su oni zasluzili svoju platu to je druga prica ali po svakom zakonu ona njima pripada.Drugo.Ova uprava sa ovim klocom kao da je namjerno instalirana da bi upropastila ovaj klub(cak ni Dodik ne bi pozelio gore nego sto su sad).Trece.Sarajevo sigurno nece u Europu(osim ako se ne vrate suspendovani i hitno kloc otjera)jer to mjesto je zagarantovano hrvatskom klubu.Ipak uz bozju pomoc i povratnike(za koje znam da ce igrati iz inata onima koji su ih suspendovali) moze se do Europe.U protivnom sto neko rece ne gine im sudbina KK Bosne.valterbranisarajevo wrote:Definitivno inspirisan našim diskusijama ovdje....Ali neka, sve to ide u prilog spašavanju Sarajeva. Mirza Varešanović jeste očajan trener i treba da ode. Ako neki tim u toku 90 minuta ne uputi ni jedan šut u okvir gola (Banja Luka) onda to znači, između ostalog, da trener ne valja.....
Međutim, ako Sarajevo ne izbori Evropu ( a mogli su hladno čak i sa ovakvom situacijom) onda je, opet ponavljam najveći krivac uprava i odmah po završetku sezone ih treba rastjerati i zauvijek im zabraniti prilazak prostorijama kluba do kraja života.
Navijači bi im za početak HITNO trebali postaviti ultimatum DA SKINU SUSPENZIJU IGRAČIMA ODMAH , DA BI BILI SPREMNI ZA UTAKMICU SA ZVIJEZDOM.
Ima li ovdje neko od vođa navijača, prijatelja kluba? Dajte, molim Vas uradite nešto već sutra. Pritisnite ih da se skine ta jeb. suspenzija. Uprava, trener i fudbaleri su tu zbog navijača, a ne obratno, kako su oni izgleda umislili....![]()
MOLIM VAS URADITE NEŠTO! PRATIM SARAJEVO OD 1982 I ONIH UTAKMICA KUPA UEFA SA KORVINULOM I ANDERLEHTOM. NE MOGU OVO PODNIJETI..MUKA MI JE. MORAMO SPASITI SARAJEVO I K.K BOSNU.BIĆE NAM KASNIJE ŽAO AKO SVE PROPADNE....
- Samo HZ
#12029 Re: FK Sarajevo
Skoro svaki uspjesan covjek u Sarajevu je clan neke stranke,mi se ne trebamo zamarati time,nego koliko ko moze i hoce pomoci klubu,bez obzira koji politicki dres nosi,a nisu klubovi nimalo zanimljivi politici,jer nisu profitabilni.valterbranisarajevo wrote:Izgleda!!
- valterbranisarajevo
#12030 Re: FK Sarajevo
naravno neka pomognu, neka srede neki sponzorski ugovor sa firmom gdje imaju svoje ljude...Klubovi su političarima potrebni zato što se preko njihovih računa i transfera igrača bezbolno mogu oprati prljave pare. Sjeća li se neko afere Tappi iz 80-ih godina. U toj, jednoj od najvećih evropskih nogometnih afera svih vremena prljave pare su prane upravo preko računa F.K. Sarajeva...
Na zvaničnoj stranici kluba sam našao jednu verziju te afere iako mislim da nije u potpunosti tačna, pogotovo ne vjerujem u izjavu Ćire Blaževića da je on htio pomoći Sarajevu. Ustvari on je koristio klub da bi oprao nezakoniti novac....
Evo te verzije priče, a ko garantuje da se te stvari ne dešavaju i danas...
Ipak, iz tih po njega slavnih dana, s vremena na vrijeme ispliva i možda najtamnija mrlja iz njegove biografije. Naime, u francuskom je zatvoru 1995. godine proveo dvadesetak dana, gdje ga je ispitivala tamošnja policija zbog umiješanosti u «aferu Tapie». Francuska finansijska policija uhapsila ga je u francuskoj zoni ženevskog aerodroma Cointrin, a vrijeme do utakmica reprezentacije kratio je u zatvoru Luyines kod Aix-En-Provencea, zbog optužbi da je upleten u nogometnu aferu stoljeća, kako su francuski novinari zvali suđenje Bernardu Tapieu, bivšem gazdi Olimpiquea iz Marseillesa. Nekadašnji generalni direktor marsejskog kluba, Jean Pierre Barnes, svjedočio je da je u vrijeme Tapijeve vladavine Olimpique svake godine kupovao pet ili šest utakmica u Francuskoj i u Evropi i ustvrdio kako je Blažević «bio dio tima za kontakte s igračima sve u cilju dogovaranja rezultata u korist Olimpiquea». Barnes je teretio Blaževica da je za 420.000 francuskih franaka sredio da 1989. godine s 0:0 završi utakmica između Nantesa, kojeg je tada Ćiro trenirao i Olimipequea i to je bilo dovoljno francuskoj policiji da izda nalog za njegovo hapsenje.
U isto vrijeme, pripadnici francuskih snaga UNPROFOR-a upali su u Sarajevu u prostorije FK Sarajeva tražeći poslovnu i finansijsku dokumentaciju, no nikome u gradu nije bilo jasno zašto to rade i šta traže. Tek nekoliko dana kasnije saznat će se kako je na sudu Blažević priznao da je uzeo novac čineći neke usluge Olimpiqueu u vrijeme transfera Dragana Piksija Stojkovića iz Crvene Zvezde. «Ja sam učinio uslugu Sarajevu prebacujući im taj novac. Piksi Stojković je bio član Crvene Zvezde, ali je imao nekakve veze sa Sarajevom. Moj dobar poznanik zamolio me je da na moj žiro-račun prebacim 100 hiljada maraka koje je kasnije trebalo transferirati u Sarajevo. Znam da je nekome u Sarajevu trebalo dati novac», kazao je Ćiro, tvrdeći kako je on u svemu imao tek ulogu posrednika. Nikada se nije saznalo otkud dio novca iz Stojkovićevog transfera u Sarajevu i ko ga je trebalo preuzeti, tek se kasnije nagađalo da su ti ljudi bili njegovi dobri prijatelji, pokojni Svetozar Vujović, direktor kluba i Ahmed Pašalić, aktuelni direktor nogometne reprezentacije BiH, no te informacije nikada nisu bile potvrđene.
Na zvaničnoj stranici kluba sam našao jednu verziju te afere iako mislim da nije u potpunosti tačna, pogotovo ne vjerujem u izjavu Ćire Blaževića da je on htio pomoći Sarajevu. Ustvari on je koristio klub da bi oprao nezakoniti novac....
Evo te verzije priče, a ko garantuje da se te stvari ne dešavaju i danas...
Ipak, iz tih po njega slavnih dana, s vremena na vrijeme ispliva i možda najtamnija mrlja iz njegove biografije. Naime, u francuskom je zatvoru 1995. godine proveo dvadesetak dana, gdje ga je ispitivala tamošnja policija zbog umiješanosti u «aferu Tapie». Francuska finansijska policija uhapsila ga je u francuskoj zoni ženevskog aerodroma Cointrin, a vrijeme do utakmica reprezentacije kratio je u zatvoru Luyines kod Aix-En-Provencea, zbog optužbi da je upleten u nogometnu aferu stoljeća, kako su francuski novinari zvali suđenje Bernardu Tapieu, bivšem gazdi Olimpiquea iz Marseillesa. Nekadašnji generalni direktor marsejskog kluba, Jean Pierre Barnes, svjedočio je da je u vrijeme Tapijeve vladavine Olimpique svake godine kupovao pet ili šest utakmica u Francuskoj i u Evropi i ustvrdio kako je Blažević «bio dio tima za kontakte s igračima sve u cilju dogovaranja rezultata u korist Olimpiquea». Barnes je teretio Blaževica da je za 420.000 francuskih franaka sredio da 1989. godine s 0:0 završi utakmica između Nantesa, kojeg je tada Ćiro trenirao i Olimipequea i to je bilo dovoljno francuskoj policiji da izda nalog za njegovo hapsenje.
U isto vrijeme, pripadnici francuskih snaga UNPROFOR-a upali su u Sarajevu u prostorije FK Sarajeva tražeći poslovnu i finansijsku dokumentaciju, no nikome u gradu nije bilo jasno zašto to rade i šta traže. Tek nekoliko dana kasnije saznat će se kako je na sudu Blažević priznao da je uzeo novac čineći neke usluge Olimpiqueu u vrijeme transfera Dragana Piksija Stojkovića iz Crvene Zvezde. «Ja sam učinio uslugu Sarajevu prebacujući im taj novac. Piksi Stojković je bio član Crvene Zvezde, ali je imao nekakve veze sa Sarajevom. Moj dobar poznanik zamolio me je da na moj žiro-račun prebacim 100 hiljada maraka koje je kasnije trebalo transferirati u Sarajevo. Znam da je nekome u Sarajevu trebalo dati novac», kazao je Ćiro, tvrdeći kako je on u svemu imao tek ulogu posrednika. Nikada se nije saznalo otkud dio novca iz Stojkovićevog transfera u Sarajevu i ko ga je trebalo preuzeti, tek se kasnije nagađalo da su ti ljudi bili njegovi dobri prijatelji, pokojni Svetozar Vujović, direktor kluba i Ahmed Pašalić, aktuelni direktor nogometne reprezentacije BiH, no te informacije nikada nisu bile potvrđene.
- Samo HZ
#12031 Re: FK Sarajevo
Samo sam htio reci da ko god bio,ili ce biti u upravi,manje-vise je clan neke stranke,ne samo u Sarajevu,u svim bh klubovima,i da se time ne treba zamarati,kada nam ide nije nam bitno bas nista,jeli crnac ili bijelac,zut,komunista ili radikal.....kada ne ide sve nam smeta,jbg,jedino Mirza ne valja,islo nam ne islo 
- valterbranisarajevo
#12032 Re: FK Sarajevo
M naravno.. ali eto ja bih još jednom zamolio vođe navijača i prijatelje kluba da, javno preko medija, upute zahtjev upravi da se ova suspenzija ukine.. Ako ništa zbog onih prekrasnih utakmica protiv Helsinborga, Kluža, Bešikataša u Istanbulu. Pa valjda smo zaslužili da, poslije ovih horora i mučenja koje smo bili prisiljeni gledati u premijer ligi budemo nagrađeni sa makar jednom pravom kvalitetnom evropskom utakmicom. Pa zar tražimo mnogo?
Zaslužili su to makar oni momci koji čitavih 90 minuta bodre iz sveg glasa Sarajevo, čak i na utakmici protiv dofenejraša Budućnosti iz Banovića...
Zaslužili su to makar oni momci koji čitavih 90 minuta bodre iz sveg glasa Sarajevo, čak i na utakmici protiv dofenejraša Budućnosti iz Banovića...
- Samo HZ
#12033 Re: FK Sarajevo
Slažem se,ali navijači se ne pitaju bas nimalo,a da ce ukinuti-hoće,morat će,vidiš da bez njih ne ide !valterbranisarajevo wrote:M naravno.. ali eto ja bih još jednom zamolio vođe navijača i prijatelje kluba da, javno preko medija, upute zahtjev upravi da se ova suspenzija ukine.. Ako ništa zbog onih prekrasnih utakmica protiv Helsinborga, Kluža, Bešikataša u Istanbulu. Pa valjda smo zaslužili da, poslije ovih horora i mučenja koje smo bili prisiljeni gledati u premijer ligi budemo nagrađeni sa makar jednom pravom kvalitetnom evropskom utakmicom. Pa zar tražimo mnogo?![]()
- Pitarrr82
#12034 Re: FK Sarajevo
Sve ce proci samo Sarajevo ostaje...
-
north
#12035 Re: FK Sarajevo
Ja se bojim da samo godine i godine prolaze bez trofeja i velikih rezultata, a samo ostaju uhljupi koji uništavaju SarajevoPitarrr82 wrote:Sve ce proci samo Sarajevo ostaje...
Stručnjak nad stručnjacima je našao novi razlog za svoje neznanje nako još jedne u nizu njegovih blamaža, a to je mlada ekipa
Glupan ostaje glupan!
Žao mi samo što Pliska nakon što je maestralno dao drugi gol (kod MV nije imao mjesta, zna degenerik
Pliska riješio sinoć utakmicu, kao i utakmicu u Širokom, ali zna Mirza da on nije za nas....
Mirzu za selektora!!!!
- Pitarrr82
#12036 Re: FK Sarajevo
north wrote:Ja se bojim da samo godine i godine prolaze bez trofeja i velikih rezultata, a samo ostaju uhljupi koji uništavaju SarajevoPitarrr82 wrote:Sve ce proci samo Sarajevo ostaje...![]()
Stručnjak nad stručnjacima je našao novi razlog za svoje neznanje nako još jedne u nizu njegovih blamaža, a to je mlada ekipa, te drugi gol koji smo primili nakon nedosuđenog faula za Sarajevo
![]()
Glupan ostaje glupan!
Žao mi samo što Pliska nakon što je maestralno dao drugi gol (kod MV nije imao mjesta, zna degenerik) nije otrčao do retardinja na našoj klupi i onako mangupski stavio prst na usta u smislu "tišu-mišu" glupane.....
Pliska riješio sinoć utakmicu, kao i utakmicu u Širokom, ali zna Mirza da on nije za nas....
Mirzu za selektora!!!!
De ba malo nade sam htio sam sebi da ulijem a ti tako xD, otjeracemo debila a i ostale iz uprave...
Rekao sam sinoc vec na forumu, bez suspendovanih s ovakvom ekipom je i bolje da ne vidimo evrope jer tamo protivnik nece reci stani polako nego bi u takmi kao sinoc bilo 5 komada...
Da hoce se iskreno samo zavrsiti ova sezona...
- valterbranisarajevo
#12037 Re: FK Sarajevo
Svako ko voli klub će reći da je ubacivanje u ekipu mladih snaga iz vlastitog pogona dobro rješenje, ali te igrače moraš ubacivati postepeno, davati im šansu kada nema rezultatske neizvjesnosti da se lagano adaptiraju na prvi tim..
Međutim poslati tim sa pola juniora, na recimo jedan široki gdje igraju iskusni Brazilci namazani svim mastima, je blago rečeno katastrofa. To ne bi uradila ni jedna uprava niti jedan trener u svijetu....
Međutim poslati tim sa pola juniora, na recimo jedan široki gdje igraju iskusni Brazilci namazani svim mastima, je blago rečeno katastrofa. To ne bi uradila ni jedna uprava niti jedan trener u svijetu....
- Reglan
#12038 Re: FK Sarajevo
Svake sezone podmladjivanje a od 2007 bez trofeja 
- Pitarrr82
#12039 Re: FK Sarajevo
valterbranisarajevo wrote:Svako ko voli klub će reći da je ubacivanje u ekipu mladih snaga iz vlastitog pogona dobro rješenje, ali te igrače moraš ubacivati postepeno, davati im šansu kada nema rezultatske neizvjesnosti da se lagano adaptiraju na prvi tim..
Hajd sto on ubacuje mlade ali ko se od tada nesto ustalio od tih mladih u ekipi osim "kapiten" za kojeg smo vidjeli koliko moze sinoc kada prakticno sredine nije ni bilo...
S druge strane veliki strateg je pokazao ubacivanjem pa izbacivanjem drugog Handzica koliko osjecaja ima za te mlade uopce...
Mi smo nekada primorani da tako radimo samo sto se to ne radi kako treba jer trenutno po meni igramo kao da i nemamo trenera...
- Pitarrr82
#12040 Re: FK Sarajevo
Udruženje Bordo prijatelji 1946, navijači FK Sarajevo oglasili su se saopštenjem za javnost kojeg Vam prenosimo u cijelosti.
«Mirzu Varešanovića, prvotimca FK Sarajevo, reprezentativca prvog tima Bosne i Hercegovine, te igrača nekoliko evropskih klubova želimo pamtiti kao igračku veličinu – stoga mu ovim putem dostavljamo otvoreno pismo, s iskrenom željom da ga shvati kao pismo njegovih Bordo prijatelja koji u konačnici žele samo jedno – boljitak Fudbalskom Klubu Sarajevo.
Ovim putem bi g. Varešanovića podsjetili da su mu vrata našeg Udruženja uvijek bila otvorena, te da smo u nekoliko navrata pokušavali pronaći kompromise za probleme u kojima se klub nalazio, te da do sada niti jednom Udruženje „Bordo Prijatelji 1946“ nije podlijegalo nikakvim pritiscima kako bi se u javnosti direktno miješali u njegov rad i komentarisali njegove rezultate.
Međutim, na prvenstvenoj utakmici 23. aprila 2011. godine na stadionu koji nosi ime jednog od velikana FK Sarajevo navijači i sjeverne i istočne tribine su se jasno izjasnili šta misle o njegovim rezultatima u proteklih 12 mjeseci, koliko je na klupi FK Sarajeva. Sigurno da Mirza Varešanović ne snosi potpunu odgovornost za trenutnu situaciju u i oko kluba, ali da bi s trenutnim rezultatima svaki, iole moralan trener, morao imati dozu samokritičnosti i sebi u lice priznati neuspjeh.
Ukoliko su istinite izjave g. Varešanovića da zaista voli klub, u šta i dalje imamo razloga da vjerujemo, ovim putem ga javno molimo da svoj mandat u vidu ostavke na poziciju koju trenutno obnaša dostavi Upravi FK Sarajevo i na taj način ne optereti klub dodatnim finansijskim dugom do kojeg bi došlo u slučaju nekog drugog scenarija. Također ga pozivamo da nam se pridruži na tribinama i da pokušamo zajedno spasiti kraj sezone, jer sa njim na poziciji prvog stratega našeg kluba očigledno ne ide.
Istovremeno vjerujemo da je Uprava FK Sarajevo svjesna šta bi značila druga godina neizlaska u neko od evropskih takmičenja za najtrofejniji bh. klub i armiju Bordo navijača koja zbog toga više (ne)će dolaziti na stadion Asim Ferhatović-Hase.
Sada je imperativ da uprava, menadžment i svi istinski navijači FK Sarajevo učine sve što je u njihovoj/našoj moći da prvom timu obezbjede vrhunskog stratega koji ima rezultate iza sebe i koji je u stanju ostvariti zacrtane ciljeve, a to je ove godine – mjesto koje garantuje izlazak u predkolo Lige UEFA», piše na kraju saopštenja koje je stiglo na našu adresu.
Sad je valjda jasno zasto ne zeli sam da ode...
«Mirzu Varešanovića, prvotimca FK Sarajevo, reprezentativca prvog tima Bosne i Hercegovine, te igrača nekoliko evropskih klubova želimo pamtiti kao igračku veličinu – stoga mu ovim putem dostavljamo otvoreno pismo, s iskrenom željom da ga shvati kao pismo njegovih Bordo prijatelja koji u konačnici žele samo jedno – boljitak Fudbalskom Klubu Sarajevo.
Ovim putem bi g. Varešanovića podsjetili da su mu vrata našeg Udruženja uvijek bila otvorena, te da smo u nekoliko navrata pokušavali pronaći kompromise za probleme u kojima se klub nalazio, te da do sada niti jednom Udruženje „Bordo Prijatelji 1946“ nije podlijegalo nikakvim pritiscima kako bi se u javnosti direktno miješali u njegov rad i komentarisali njegove rezultate.
Međutim, na prvenstvenoj utakmici 23. aprila 2011. godine na stadionu koji nosi ime jednog od velikana FK Sarajevo navijači i sjeverne i istočne tribine su se jasno izjasnili šta misle o njegovim rezultatima u proteklih 12 mjeseci, koliko je na klupi FK Sarajeva. Sigurno da Mirza Varešanović ne snosi potpunu odgovornost za trenutnu situaciju u i oko kluba, ali da bi s trenutnim rezultatima svaki, iole moralan trener, morao imati dozu samokritičnosti i sebi u lice priznati neuspjeh.
Ukoliko su istinite izjave g. Varešanovića da zaista voli klub, u šta i dalje imamo razloga da vjerujemo, ovim putem ga javno molimo da svoj mandat u vidu ostavke na poziciju koju trenutno obnaša dostavi Upravi FK Sarajevo i na taj način ne optereti klub dodatnim finansijskim dugom do kojeg bi došlo u slučaju nekog drugog scenarija. Također ga pozivamo da nam se pridruži na tribinama i da pokušamo zajedno spasiti kraj sezone, jer sa njim na poziciji prvog stratega našeg kluba očigledno ne ide.
Istovremeno vjerujemo da je Uprava FK Sarajevo svjesna šta bi značila druga godina neizlaska u neko od evropskih takmičenja za najtrofejniji bh. klub i armiju Bordo navijača koja zbog toga više (ne)će dolaziti na stadion Asim Ferhatović-Hase.
Sada je imperativ da uprava, menadžment i svi istinski navijači FK Sarajevo učine sve što je u njihovoj/našoj moći da prvom timu obezbjede vrhunskog stratega koji ima rezultate iza sebe i koji je u stanju ostvariti zacrtane ciljeve, a to je ove godine – mjesto koje garantuje izlazak u predkolo Lige UEFA», piše na kraju saopštenja koje je stiglo na našu adresu.
Sad je valjda jasno zasto ne zeli sam da ode...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#12041 Re: FK Sarajevo
Nema taj obraza...izjavit ce da su to placenici pisali...ima on podrsku onih 100 000 pravih navijaca koji ga podrzavaju....Mirza nedaj seeee laveeee nek ti se napuse
- Pitarrr82
#12042 Re: FK Sarajevo
rashtiman wrote:Nema taj obraza...izjavit ce da su to placenici pisali...ima on podrsku onih 100 000 pravih navijaca koji ga podrzavaju....Mirza nedaj seeee laveeee nek ti se napuse
Pa iz ovog dijela se moze shvatiti da je neka debela osteta u pitanju, zato me i ne cudi sto ne ide sam...
- Obuca9
#12043 Re: FK Sarajevo
4 godine ugovora, jedna je već prošla, dakle ostaju još 3, to jeste 36 mjeseci.Pitarrr82 wrote:rashtiman wrote:Nema taj obraza...izjavit ce da su to placenici pisali...ima on podrsku onih 100 000 pravih navijaca koji ga podrzavaju....Mirza nedaj seeee laveeee nek ti se napuse
Pa iz ovog dijela se moze shvatiti da je neka debela osteta u pitanju, zato me i ne cudi sto ne ide sam...
36 x 3.000,00 KM = 108.000,00 KM
- Pitarrr82
#12044 Re: FK Sarajevo
hz__semir wrote:4 godine ugovora, jedna je već prošla, dakle ostaju još 3, to jeste 36 mjeseci.Pitarrr82 wrote:rashtiman wrote:Nema taj obraza...izjavit ce da su to placenici pisali...ima on podrsku onih 100 000 pravih navijaca koji ga podrzavaju....Mirza nedaj seeee laveeee nek ti se napuse
Eto, sta vise reci o tome i njegovom obrazu...
- cico x
#12045 Re: FK Sarajevo
ono su olimpikovi navijaci "bacili kost" sa mirza odlazi !!
mirza ne daj se,100.000 clanova familije je uz tebe !!!
mirza ne daj se,100.000 clanova familije je uz tebe !!!
- jazzer
#12046 Re: FK Sarajevo
Supcina zalizana...
Ovo ce mu biti i jedini trenerski angazman u zivotu, nema budala u drugim
timovima koji bi angazovali ovakvog kretena.
Nadam se da ima jos razumnih ljudi u klubu koji ce ovog pakasa otjerati jednom za vazda.
Ovo ce mu biti i jedini trenerski angazman u zivotu, nema budala u drugim
timovima koji bi angazovali ovakvog kretena.
Nadam se da ima jos razumnih ljudi u klubu koji ce ovog pakasa otjerati jednom za vazda.
- Dammme
#12047 Re: FK Sarajevo
Ako se uzme u obzir koliko se para dobija od izlaska u Evropu i ova suma koju bi trebalo isplatiti zalizanom, možda se čak isplati i otjerati ga uz isplatu ostatka ugovora (nek stane u redhz__semir wrote:4 godine ugovora, jedna je već prošla, dakle ostaju još 3, to jeste 36 mjeseci.Pitarrr82 wrote:rashtiman wrote:Nema taj obraza...izjavit ce da su to placenici pisali...ima on podrsku onih 100 000 pravih navijaca koji ga podrzavaju....Mirza nedaj seeee laveeee nek ti se napuse
-
north
#12048 Re: FK Sarajevo
Vezano za tekst BP 1946, kao prvo dobro su se sjetili.....ali hajde....
Drugo, pojeo vuk magarca što bi rekli, niti će neznalica dati ostavku, niti će uhljupi iz uprave njega smijeniti....talovi su žestoki u pitanju...nema te ekipe, ne u svijetu, nego u našoj cirkus ligi, koja ne bi smijenila svog trenera poslije toliko kikseva koje je napravio otkad je sjeo na klupu, a da pri tom nijedan vrijedan spomena dobar rezultat nije napravio...osim ako neko ne misli da je rezultat za pohvaliti se dobito Čelika il Zrinjskog kod kuće....
E sad logično se nameće pitanje, šta raditi.....bojkot ili nešto drugo? Koliko god neko mislio da je za bojkot rano, jer ipak nije ništa izgubljeno u smislu izlaska u evropu, mislim da bi jedini način da uprava mrdne svoje guzove bio taj da odsad pa nadalje na svojoj utakmici imaju u prosjeku od 50-100 gledalaca...jer bi pipa presušila......
Dok god oni mogu računati na 3 i više hiljada ljudi, oni će zajedno sa svojim taldžijom zalizanim fino staviti čepove u uši kad im budemo hebali najku i nastaviti po starom.....
Drugo, pojeo vuk magarca što bi rekli, niti će neznalica dati ostavku, niti će uhljupi iz uprave njega smijeniti....talovi su žestoki u pitanju...nema te ekipe, ne u svijetu, nego u našoj cirkus ligi, koja ne bi smijenila svog trenera poslije toliko kikseva koje je napravio otkad je sjeo na klupu, a da pri tom nijedan vrijedan spomena dobar rezultat nije napravio...osim ako neko ne misli da je rezultat za pohvaliti se dobito Čelika il Zrinjskog kod kuće....
E sad logično se nameće pitanje, šta raditi.....bojkot ili nešto drugo? Koliko god neko mislio da je za bojkot rano, jer ipak nije ništa izgubljeno u smislu izlaska u evropu, mislim da bi jedini način da uprava mrdne svoje guzove bio taj da odsad pa nadalje na svojoj utakmici imaju u prosjeku od 50-100 gledalaca...jer bi pipa presušila......
Dok god oni mogu računati na 3 i više hiljada ljudi, oni će zajedno sa svojim taldžijom zalizanim fino staviti čepove u uši kad im budemo hebali najku i nastaviti po starom.....
-
El_comadante
#12049 Re: FK Sarajevo
kakva katastrofa 2006 titula pa onda treče pretkolo LP i vidi gdje smo sada? umjesto do sada da smo igrali bar grupe europa lige ovo je sramota svake sezone sve gore i gore. zaista je ovo sramota.
-
s3d4m
#12050 Re: FK Sarajevo
Nije mi namjera da pametujem. Postujem svacije misljenje, ali moram da kazem par stvari. Prvo nije mi jasno zasto ste se svi sad okomili na Mirzu V. izgleda da je u nasem mentalitetu da nam je uvijek neko za nesto kriv. Prije par mjeseci nevalja uprava, korupcija bala bla lopovi kradu.. dodje Blek euforija sedam dana i onda ode Blek i ispliva mnogo toga pa nevalja ni on .. pa ponovo problemi korupcija afera hrenovke .. jel mozda Mirza V. kriv sto onaj pametnjakovic na press konferenciji spominje struju i hrenovke?? bla bla nista nevalja.. dodje nova uprava sad ko ona i nije losa al navalja trener.. Pa gospodo draga da imate imalo postovanja ustali bi kad se ime Mirze V. spomene, a zasto u kakvim uslovima covjek radi, kakvu podrsku ima sa tribina, kakav mu je izbor igraca.. Nemojte zaboraviti da na Grbavici sa 9 igraca postavio je maestralno igru i u onakvoj atmosferi ostao neporazen.. Ekipa je na trecem mjestu par bodova ispod plavih sve je jos u igri ima dovoljno bodova da se kolo srece okrene.. Da nije bilo sudijskih kradja, da je podrska navijaca bila veca, da se ne podmecu noge na svakom koraku SIGURAN sam da bi sad Mirza V. vodio ekipu koja bi bila lider na tabeli, ali nije tako stanje ne zato sto Mirza V. nece, nevoli ili nezna .. vec sto pored svih dusmana i navijaci mu jamu kopaju! Gdje su ti "Bordo Jarani" kad su gostovanja u pitanju? I na domacim utakicama tu su da pametuju kako ovaj nezna dodati .. kako taktika nevalja Q .. kako ovo nevalja kako ono nevalja .. a niko pohvali, da da podrsku kad ne ide, da i ako je lose nekaze ma bice bolje idemo dalje .. Nije ljudi Mirza V. krivac za sve !