Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sencobih
#7051 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Malo mi je glupo u leglu ubica skandirati uprava napolje itd. da se dušmani naslađuju, ali eto svako zna svoje
- Blixen
-
caros
- Blixen
-
kakaljin
#7055 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ni meni Mirza nije za prvog trenera kluba, ali sada je tu i sta mozemo.Logovan wrote: ↑05/03/2023 23:17Pa i treba da ode, neka su pjevali.kakaljin wrote: ↑05/03/2023 21:38 ALi su na 0:3 pjevali Mirza odlazi. Mogli su makar bez toga kad jos imas rezulta na utakmici
PS: da bojkotuju ne bi bili na utakmici. Kada se nesto bojkotuje onda je bojkot totalni a ne da se bira. Treba biti karakter i drzati se toga.
Ja te navijace sto su otisli dole ne smatram da su u bojkotu tako da ti ne ulaze medju ove sto bojkotuju
Bojkutuju se samo domaće utakmice.
Radije bi volio da na tom mestu vidim Kodru sa dugorocnim planom.
Bojkot je kada sve bojkotujes a ne samo djelimicno.
-
kakaljin
#7056 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
NAvijaci kojima je to uslov da budu clanovi voljenog kluba i ne treba da se uclane nikako.caros wrote: ↑06/03/2023 02:17 Mirza treba da snimi video od sat vremena ispričavanja za prvi mandat, pa onda još pola sata za gluposti dok je valjao u Olimpiku i onda bismo ga možda i mogli trpiti na klupi.
Kao trener već znamo da je nikakav, ali eto nakon svih isprika mu možda ne bismo skandirali.
Aylah treba da razguli brzinom svjetlosti.
Dva jednostavna poteza da se vrati povjerenje svih navijača i opet nakuca na 7.000 članova. Nije teško!
Clan si kluba ako volis taj kub a ne da li volis nekoga u tom klubu ili ne
Ismir placa Ajlu i on ce odluciti ako ona ne radi svoj posao kako treba da li da joj da otkaz ili ne.
-
kakaljin
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#7058 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Od 2007. godine pa do danas, kada se sve sabere i oduzme, mislim da nismo uvezali vise od 2 sezone bez nekog bojkota, sto tribina, sto uprava.
Nekada zaista imam osjecaj da smo toksicna sredina i da sami sebi useremo i one dobre stvari. Evo komsije su imale toliko gorih stanja u klubu u zadnjih 10 godina pa su imali mozad 1 ili 2 kratkotrajna bojkota. U zadnjih 10 godina mi smo osvojili 3 titule, 3 kupa, 2 play off igrali. Uz nikad jadnije stanje tribine i generalno atmosfere oko kluba. Kod komsija u isto toliko godina sve suprotno, 0 titula 1 kup, blamaze samo takve, i ljudi naprave nikad vece jedinstvo oko kluba.
S druge strane kod nas konstantni bojkoti. Ulijetanje, udaranje igraca, istih onih koji su ti 2 godine prije donijeli duplu krunu i odbranili titulu, zbog kradjom izgubljene titule, da se razumijemo, Borac nam nikad ne bi uzeo onu titulu da nije bilo epske pljacke. Komsije i dan danas spominju kako im je Zrinjski ukrao titulu u sezoni u kojoj je 5 sudija suspendovano zbog pogresnih odluka u korist zeljeznicara, a mi jebemo nasim igracima majke i udaramo ih u sezoni u kojoj nikad ali nikad vece lakrdije sa sudjenjem nije bilo i u kojoj smo uzeli kup i postali najtrofejniji klub u BiH. I mi to vise nikad i ne spominjemo vec ono jebemo Vinku sve, jebemo Emiru, Sabrini od do(ne amnestirajuci njihov dio krivice, samo poredim nas i komsije)
Da se vratim na temu bojkota.
Iako iskreno apsolutno podrzavam razlog za bojkot, u smislu da apsolutno djelim stav HZ spram Ajle i Mirze (dodao bih ja ovdje jos ljudi iz kluba), mislim da bojkot nije nista dobro za klub niti za grupu pogotovo.
Jebo te ako grupa ne moze otjerati Ajlu za noc mimo tribine, onda nije ni cudo sto nam se smiju susjedi a vjerovatno i ostatak navijackog svijeta u okolici.
Ja vjerujem da ova ne bi zanocila kod komsija, i da sigurno ne bi bojktovali utakmice kluba zbog jedne zene.
Mirza je malo drugacija prica, jer je klosar i povezan s kriminalcima i to moze eskalirati, ali realno ovo sto sada grupa radi sa bojkotorm, moze samo voditi u 2 smjera:
1. U slucaju dobrih rezultata kluba, totalnu diskonekciju svih drugih navijaca od grupe, sto ce i onako lose stanje u grupi uciniti jos losijim, i ostaviti grupu kao crnu ovcu koja bojkotuje super vlasnika i klub.
2. U slucaju losih rezultata otjerati Ismira, i ostaviti klub pred vratima kantonalne lige
Nekada zaista imam osjecaj da smo toksicna sredina i da sami sebi useremo i one dobre stvari. Evo komsije su imale toliko gorih stanja u klubu u zadnjih 10 godina pa su imali mozad 1 ili 2 kratkotrajna bojkota. U zadnjih 10 godina mi smo osvojili 3 titule, 3 kupa, 2 play off igrali. Uz nikad jadnije stanje tribine i generalno atmosfere oko kluba. Kod komsija u isto toliko godina sve suprotno, 0 titula 1 kup, blamaze samo takve, i ljudi naprave nikad vece jedinstvo oko kluba.
S druge strane kod nas konstantni bojkoti. Ulijetanje, udaranje igraca, istih onih koji su ti 2 godine prije donijeli duplu krunu i odbranili titulu, zbog kradjom izgubljene titule, da se razumijemo, Borac nam nikad ne bi uzeo onu titulu da nije bilo epske pljacke. Komsije i dan danas spominju kako im je Zrinjski ukrao titulu u sezoni u kojoj je 5 sudija suspendovano zbog pogresnih odluka u korist zeljeznicara, a mi jebemo nasim igracima majke i udaramo ih u sezoni u kojoj nikad ali nikad vece lakrdije sa sudjenjem nije bilo i u kojoj smo uzeli kup i postali najtrofejniji klub u BiH. I mi to vise nikad i ne spominjemo vec ono jebemo Vinku sve, jebemo Emiru, Sabrini od do(ne amnestirajuci njihov dio krivice, samo poredim nas i komsije)
Da se vratim na temu bojkota.
Iako iskreno apsolutno podrzavam razlog za bojkot, u smislu da apsolutno djelim stav HZ spram Ajle i Mirze (dodao bih ja ovdje jos ljudi iz kluba), mislim da bojkot nije nista dobro za klub niti za grupu pogotovo.
Jebo te ako grupa ne moze otjerati Ajlu za noc mimo tribine, onda nije ni cudo sto nam se smiju susjedi a vjerovatno i ostatak navijackog svijeta u okolici.
Ja vjerujem da ova ne bi zanocila kod komsija, i da sigurno ne bi bojktovali utakmice kluba zbog jedne zene.
Mirza je malo drugacija prica, jer je klosar i povezan s kriminalcima i to moze eskalirati, ali realno ovo sto sada grupa radi sa bojkotorm, moze samo voditi u 2 smjera:
1. U slucaju dobrih rezultata kluba, totalnu diskonekciju svih drugih navijaca od grupe, sto ce i onako lose stanje u grupi uciniti jos losijim, i ostaviti grupu kao crnu ovcu koja bojkotuje super vlasnika i klub.
2. U slucaju losih rezultata otjerati Ismira, i ostaviti klub pred vratima kantonalne lige
- Blixen
- Blixen
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#7061 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne naravno da ne. U finom i konatruktivnom ragovoru u 4 oka se moze doci do zakljucaka da gospodja nije za te pozicije. Ovako prepucavanjam preko tribine i medije, nista od toga.
Btw ne razumiijem taj dupli standard kad treba reci bujrum u klub ko ima sta protiv onda je to ok i ona je mangup, a onda kada bi se to moglo ostvariti onda se pozivamo na majka dvoje djece.
Njeno kompletno ponasanje je neadekvatno za majku dvoje djece ako se vec vadimo na taj argument.
Na kraju zar i sama nije rekla: "Nije majka picku rodila..."
- Blixen
#7062 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
mogu partneri doci do zakljucka
partneri su oni koji ulazu u klub
navijaci nisu partneri, jer ne ulazu u klub
kada kupim ili kupis kartu za Istok ili Sjever ne ostvarujemo pravo donesenje odluka u klubu
dvije su opcije
jedan - Horde naprave sranje, investitori se povuku i mi sa Zeljom zajedno hodamo oko poreske i molimo se Bogu za iducu odgodu placanja istog
dva - kupi kartu za svoju tribinu, uclani se u klub, navijaj i prihvati da se tebe kao navijaca nista, ali ama bas nista ne pita u vezi vodjenja kluba
- Blixen
#7063 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
zamisli da ti ili ja dodjemo ispred zgrade XXXXXX d.o.o Sarajevo i kazemo vlasniku "znate meni se ne svidja kako vasa direktorica vodi vasu firmu"
a taj vlasnik nam kaze "izvini a ko ste vi"
Ismir & Tan drze klub
mi nemamo druge opcije
zaviri u dolinu dugova pa pogledaj koliko se pate da nadju bilo koga spremnog ulagati
ne mogu navijaci odredjivati investitorima sta i kako
to ne ide i nikada nece ici
to je ravno da dodjes na posao i svom nadredjenom kazes "eh ovako cemo, ti sjedi tu i da ti JA objasnim"
- Cvancika
#7064 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Klubovi nisu firme niti su igracke retardiranih vlasnika. Navijace niko nista ne pita a u zadnjih 10 godina svi koji su se ogrijesili o klub su ga na kraju i napustili. Tako ce i ovi.Blixen wrote: ↑06/03/2023 14:33zamisli da ti ili ja dodjemo ispred zgrade XXXXXX d.o.o Sarajevo i kazemo vlasniku "znate meni se ne svidja kako vasa direktorica vodi vasu firmu"
Ismir & Tan drze klub
mi nemamo druge opcije
zaviri u dolinu dugova pa pogledaj koliko se pate da nadju bilo koga spremnog ulagati
to je ravno da dodjes na posao i svom nadredjenom kazes "eh ovako cemo, ti sjedi tu i da ti JA objasnim"
Ne moraju se navijaci pitati nista, nece dolaziti na utakmice, eto ti klub i sa 15 svojih jarana krkajte milione u njega. Kad vam dosadi, ostavite milionski dug pa se pokupite ko Nam.
Laz je da navijaci hodaju okolo i zahtjevaju ko smije ko ne smije. Masa promjena u klubu, sve redom lose niko a nije rekao. Ali mirza je previse a hadzija i jaranica su dodijali svima pa mogu u paketu.
- Logovan
#7065 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hoce li nam savez vratiti pare ili makar dio para koje smo potrosili na organizaciju utakmica van Sarajeva? Skoro citavu sezonu igramo van grada, nema smisla jebo te.Iz Nogometnog saveza BiH su istakli da su svi infrastrukturni radovi završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika koje su preduslov za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka.
"Očekujemo da će u aprilu travljak biti stavljen u funkciju", poručili su predstavnici Saveza.
- Blixen
- Cvancika
#7067 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dubioza. Zato se i bojkotuje a ne prosipa se sila. Hoces da ti oni vode? Super, mi necemo kupovati to sto nudis.
Koja je opcija ako se par hiljada ljudi totalno odvoji od kluba, a vec uveliko nam se desava?
- Dinostula
#7068 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Uvijek ce biti drugih koji ce doci i gledati Sarajevo ne moraju to biti Horde nece valjda 400 ljudi krojiti sudbinu kluba.Svi koji su otisli su otisli zato sto su uzeli od kluba ono sto im je trebalo a ne zato sto su ih Horde otjerale.Klub jeste firma koja je podjeljena na sportski i ekonomski segment gdje se tacno zna ko odlucuje.Ima da klub propadne ako Horde ne budu dolazile na tekme stvarno ogromna steta.Cvancika wrote: ↑06/03/2023 15:20Klubovi nisu firme niti su igracke retardiranih vlasnika. Navijace niko nista ne pita a u zadnjih 10 godina svi koji su se ogrijesili o klub su ga na kraju i napustili. Tako ce i ovi.Blixen wrote: ↑06/03/2023 14:33
zamisli da ti ili ja dodjemo ispred zgrade XXXXXX d.o.o Sarajevo i kazemo vlasniku "znate meni se ne svidja kako vasa direktorica vodi vasu firmu"
Ismir & Tan drze klub
mi nemamo druge opcije
Ne moraju se navijaci pitati nista, nece dolaziti na utakmice, eto ti klub i sa 15 svojih jarana krkajte milione u njega. Kad vam dosadi, ostavite milionski dug pa se pokupite ko Nam.
Laz je da navijaci hodaju okolo i zahtjevaju ko smije ko ne smije. Masa promjena u klubu, sve redom lose niko a nije rekao. Ali mirza je previse a hadzija i jaranica su dodijali svima pa mogu u paketu.
- Blixen
#7069 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
jos jedino da prebijete Ismira
ja sam uvijek za opciju sa parama i osiguranim budzetom, nego za opciju bez para
sto se tice tvog pitanja " ako se par hiljada ljudi totalno odvoji od kluba" - klub ce i dalje postojati
bez investitora ide se putem sadake i SMS kampanja kao u dolini dugova
- Cvancika
#7070 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Doslovno ti kazem da se namjerno bira put bez agresive ti opet o nekom prebijanju. I ponovo neki spinovi o vodjenju kadrovske politike, a na more gluposti niko reagovao nije upravo iz tih razloga dovodite sta hocete. Al ovaj lajavac je previse.Blixen wrote: ↑06/03/2023 15:41jos jedino da prebijete Ismirasto je ulozio svoje pare u klub i nece da vas slusa kada je kadrovska politika u pitanju
ja sam uvijek za opciju sa parama i osiguranim budzetom, nego za opciju bez para
sto se tice tvog pitanja " ako se par hiljada ljudi totalno odvoji od kluba" - klub ce i dalje postojati
Za to drugo, svakom njegovo. Neko bi radije pratio klub koji je u kurcu nego ga ne praito nikako. Ako vam posjeta u sezonama kad smo osvajali titule nije pokazatelj da se raja ohladila, jbga onda sta se tu moze.
- Cvancika
#7071 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jok eto krojice je ovi sto dodju svaku petu utakmicu.Dinostula wrote: ↑06/03/2023 15:36Uvijek ce biti drugih koji ce doci i gledati Sarajevo ne moraju to biti Horde nece valjda 400 ljudi krojiti sudbinu kluba.Svi koji su otisli su otisli zato sto su uzeli od kluba ono sto im je trebalo a ne zato sto su ih Horde otjerale.Klub jeste firma koja je podjeljena na sportski i ekonomski segment gdje se tacno zna ko odlucuje.Ima da klub propadne ako Horde ne budu dolazile na tekme stvarno ogromna steta.Cvancika wrote: ↑06/03/2023 15:20
Klubovi nisu firme niti su igracke retardiranih vlasnika. Navijace niko nista ne pita a u zadnjih 10 godina svi koji su se ogrijesili o klub su ga na kraju i napustili. Tako ce i ovi.
Da nije bilo tih Hordi klub i bi propao.
- Dinostula
#7072 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jarane neka se uveze 4-5 dobrih tekmi i da krenemo pobjedjivati svi ce pitati "Koji Varesanovic ?" i "Koja Ajla ?" ljudi se vec nahajcali poslije jedne pobjede a sta bi tek bilo da nas krene.Sutra bi prvi otisao na tekmu jer se vidi neki napredak na terenu a briga me ko je na klupi i ko je direktor dok je dobre igre i rezultata.Cvancika wrote: ↑06/03/2023 15:53Jok eto krojice je ovi sto dodju svaku petu utakmicu.Dinostula wrote: ↑06/03/2023 15:36
Uvijek ce biti drugih koji ce doci i gledati Sarajevo ne moraju to biti Horde nece valjda 400 ljudi krojiti sudbinu kluba.Svi koji su otisli su otisli zato sto su uzeli od kluba ono sto im je trebalo a ne zato sto su ih Horde otjerale.Klub jeste firma koja je podjeljena na sportski i ekonomski segment gdje se tacno zna ko odlucuje.Ima da klub propadne ako Horde ne budu dolazile na tekme stvarno ogromna steta.Cuj otisli kad su uzeli dosta hahaha. Lopatom ih trebalo odvajati od budzeta, kriminalce po gradu vodali i slali da traze raju jer eto, valjda im dosta bilo i htjeli su da odu.
![]()
Da nije bilo tih Hordi klub i bi propao.
- Cvancika
#7073 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hljeba i igara, isprobana taktika.
Svakom njegovo jarane. Da ima takvih ima, da ima i ovih drugih ima i njih.
Osovjili smo duplu krunu i zeljo je imao bolju posjetu do zadnjeg kola kada smo ih sa proslavom titule pretekli. 2020 s obzirom da zbog korone proslave nije ni bilo, nismo ih ni pretekli.
Ono sto hocu reci da se javaskul uvijek odrazi na broj ljudi na stadionu pa ce i sada. Pogotovo sada.
Osovjili smo duplu krunu i zeljo je imao bolju posjetu do zadnjeg kola kada smo ih sa proslavom titule pretekli. 2020 s obzirom da zbog korone proslave nije ni bilo, nismo ih ni pretekli.
Ono sto hocu reci da se javaskul uvijek odrazi na broj ljudi na stadionu pa ce i sada. Pogotovo sada.
- Blixen
#7074 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja imam utisak da Horde misle da su oni klubCvancika wrote: ↑06/03/2023 15:49Doslovno ti kazem da se namjerno bira put bez agresive ti opet o nekom prebijanju. I ponovo neki spinovi o vodjenju kadrovske politike, a na more gluposti niko reagovao nije upravo iz tih razloga dovodite sta hocete. Al ovaj lajavac je previse.Blixen wrote: ↑06/03/2023 15:41
jos jedino da prebijete Ismirasto je ulozio svoje pare u klub i nece da vas slusa kada je kadrovska politika u pitanju
Za to drugo, svakom njegovo. Neko bi radije pratio klub koji je u kurcu nego ga ne praito nikako. Ako vam posjeta u sezonama kad smo osvajali titule nije pokazatelj da se raja ohladila, jbga onda sta se tu moze.
Da su bitni u donošenju odluka unutar kluba
Vrijeme je da Horde shvate da ih se ne pita i da se njihova ne pika. Gotovo je.
Što se tiče drugog dijela tvog posta čini mi se da Horde žele da se vrati "viršla" period i da se nema para.
Meni je ovo sa parama puno bolje
- Blixen