Aktuelno iz N/FSBiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Meshtar

#76 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Meshtar »

stulic wrote:
zecko_kupuz wrote:Kažu da FIFA kao ne može sada ništa da uradi jer uskoro počinje EURO :? . Kažu da bi poslije EURO-a mogli nešto srediti, jer im je ionako puna kapa ovog haosa u našem fudbalu. E, sad, koliko ima istine u svemu tome.... :roll: .
Kazu kazu, ko bolan kaze? Nema ni FIFA ni UEFA sa tim nista, mi sami ili savez sam od sebe iznutra mora da rijesi probleme. Sta ce UEFA i FIFA sredjivati kad je savez pravno legalan i na papiru sve regularno.
Amidžinca mu radi u FIFI, dvije kancelarije od Blattera. Načula kad je išla po kafu dole na kraj hodnika, kaže Sepp: Ha ovo prvenstvo prođe idemo u Bosnu da to pošamaramo. Najdraži su mi ovi sa pričama tipa "kažu ljudi"
DaysleepeR

#77 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

Chopper_Horrace wrote:
DaysleepeR wrote:bojim se slijedećeg:

- stav NSBIH je da ima punu podršku FIFE i UEFE

- Denijalu Piriću se povjeravaju kvalifikacije uz zadatak da podmladi ekipu

menadžeri i mešetari prezadovoljni novom situacijom, klupski čelnici podržavaju stanje jer se mogu i dalje namještat utakmice, itd. itd.

iskreno - šta im ko može?
- nek imaju...
- nek mu povjere...
- nek namjestaju...
iskreno ko im sta moze...
e ovako krenu oni (savez) sa "normalnim" razmisljanjem nijedna navijacka skupina nece bojkotovat utakmice svog tima na racun nas iz saveza, jer koliko god oni bili protiv nas, oni ipak vole svoj tim iznad nas, samim tim svaka tekma ce imati, par stotina ili hiljada zagrizenih fanova...utakmice ce tj. liga ce ici isto kao i prije, jer se fudbal igra radi navijaca. Isto tako, svaka tekma ce ici na isti nacin, svi ce na nfsbih kao i milion puta do sada, sudije, ovo ono, ali ce tu biti navijaci, koji vole tim iznad svega pa i saveza, zbog kojih se igra... Klubovi i dalje igraju... Nije bitno koji tim, ali ce navijaci biti tu...... Dalje, doci ce opet tekme repke, sakupit ce se tim koji je "ispostovao i dao maximalno u teskom trenutku"...Navijaci su tu, i dalje, mrzit ce savez jer je sve namjesteno, zbog toga sto vole svoj tim, mediji ce to pratiti svaki na svoj nacin, ali navijaci nece vidjeti, kako da im tim naporeduje kako da cijela liga se pokrene i ode stepenicu, minimalno stepenicu, vise jer ce svaki od nas voliti svoj tim kakav god da jeste...svi se hvaaju z aproslost, milion postova ze-sa-celik-slooboda itd sve se proslost gleda....da je samo malo pogleda u buducnost...
Uglavnom, jedino totalni bojkot svih takmicenja, pod kapom i sakom, NSFBiH moze nesta preokrenuti...
jest samo što kad dođe Španija u kvalifikacijama biće teško odolit pa ne otić na utakmicu
dzenan_tr

#78 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by dzenan_tr »

Svasta se prica, a samo je jedno najblize istini...
FS RSa ima politicki motiviran zadatak da formira reprezentaciju, a njegovi sateliti unutar NSBiH da postojecu rasformiraju, kako bi im put ka ostvarenju cilja bio sto laksi..
"Ne mozemo se dogovoriti na drzavnom nivou, pa formiramo sebi reprezentaciju na malo manjem drzavnom nivou..."

Sve je ovo pocelo onog momenta kad je Reprezentaciju BiH tekma sa Dancima dijelila do prvog velikog takmicenja, kad je Reprezentacija dobila himnu (Hajmo Bosno), a Drzava je nije imala (tekst), kad su Srbi i Hrvati po kaficima poceli skakati radujuci se golovima Reprezentacije BiH...

Hitno, da ne moze hitnije stize politicka direktiva: Razvaljuj!...
Sa sve tri strane, bez razlike, i bosnjacke i hrvatske i srpske...
"Ne smije se narod ujediniti!!!"

Politika!!!
Jer da nije tako, ko je munib (us)anovic da sam sahrani sve selektore i direktore, a da nema jaku politicku zaledjinu?... ko je munib (us)anovic da se ruga cijeloj javnosti, medijima, igracima, navijacima?...

Nije fudbal samo puko igranje loptom, uvijek je bio "vise od igre"... Prvi ocit dokaz da se Jugoslavija konacno raspala bila je utakmica Dinamo-Zvezda na Maksimiru, a BiH ce nakon ovih desavanja u NS izaci ili ujedinjena ili konacno podijeljena...

Da Bog da ja ne bio u pravu...
district-beg

#79 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by district-beg »

dzenan_tr wrote:Svasta se prica, a samo je jedno najblize istini...
FS RSa ima politicki motiviran zadatak da formira reprezentaciju, a njegovi sateliti unutar NSBiH da postojecu rasformiraju, kako bi im put ka ostvarenju cilja bio sto laksi..
"Ne mozemo se dogovoriti na drzavnom nivou, pa formiramo sebi reprezentaciju na malo manjem drzavnom nivou..."

Sve je ovo pocelo onog momenta kad je Reprezentaciju BiH tekma sa Dancima dijelila do prvog velikog takmicenja, kad je Reprezentacija dobila himnu (Hajmo Bosno), a Drzava je nije imala (tekst), kad su Srbi i Hrvati po kaficima poceli skakati radujuci se golovima Reprezentacije BiH...

Hitno, da ne moze hitnije stize politicka direktiva: Razvaljuj!...
Sa sve tri strane, bez razlike, i bosnjacke i hrvatske i srpske...
"Ne smije se narod ujediniti!!!"

Politika!!!
Jer da nije tako, ko je munib (us)anovic da sam sahrani sve selektore i direktore, a da nema jaku politicku zaledjinu?... ko je munib (us)anovic da se ruga cijeloj javnosti, medijima, igracima, navijacima?...

Nije fudbal samo puko igranje loptom, uvijek je bio "vise od igre"... Prvi ocit dokaz da se Jugoslavija konacno raspala bila je utakmica Dinamo-Zvezda na Maksimiru, a BiH ce nakon ovih desavanja u NS izaci ili ujedinjena ili konacno podijeljena...

Da Bog da ja ne bio u pravu...
tu je to, nije daleko od istine! slazem se! ipak, 3-4 covjeka ne mogu sami napraviti sav ovaj haos, da ih cijela drzava godinama javno proziva a oni se jos uvjek drze..i ja mislim da je iza njih neki jak politicki aparat ciji su oni tek pijuni! ma i ne cudi, kad je sve u ovoj drzavi ispolitizirano do kraja gdje nece i fudbal...
helem, dugo kontam nesto da se nafuram da sam kakav nijemac il francuz pa da rahat navijam za "svoju" reprezentaciju, ha ja :(
DaysleepeR

#80 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

ne očekujte ništa spektakularno danas!

Image
Chopper_Horrace

#81 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Chopper_Horrace »

DaysleepeR wrote:
jest samo što kad dođe Španija u kvalifikacijama biće teško odolit pa ne otić na utakmicu

znam, to sam i napisao samo sam se na navijace klubova osrvnuo...ja vala,na tekmu repke nisam otisao, upravo, od tekme sa Spanijom, nekad davno, na Kosevu...
bucaGo

#82 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by bucaGo »

hajmo gospodo, razduzite te mandate i skinite nam se sa zivaca!!!
DaysleepeR

#83 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

Chopper_Horrace wrote:
DaysleepeR wrote:

znam, to sam i napisao samo sam se na navijace klubova osrvnuo...ja vala,na tekmu repke nisam otisao, upravo, od tekme sa Spanijom, nekad davno, na Kosevu...
nisam ni ja međutim stavi se u kožu oca dječaka koji španske zvijezde gleda svakog vikenda na tv i uskrati mu priliku da ih vidi uživo

a koliko imaš takvih ljudi...
Mahalac

#84 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Mahalac »

Dakle sad je vec sasvim jasno da ce mo imati reinkarnaciju novog/starog saveza....malo su se urezilili i dotegli i hajmo dalje, .......mozda cak i do cetvrte jakosne skupine :shock:

a vrijeme lijeci rane... :dance:
Chopper_Horrace

#85 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Chopper_Horrace »

DaysleepeR wrote:
Chopper_Horrace wrote:
DaysleepeR wrote:

nisam ni ja međutim stavi se u kožu oca dječaka koji španske zvijezde gleda svakog vikenda na tv i uskrati mu priliku da ih vidi uživo

a koliko imaš takvih ljudi...
stoji i ta...imas pjesmu od mene "dole" kad dodjes :D
Mobile_Disco

#86 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Mobile_Disco »

Ne mogu da shvatim DEBILE! Pokusavaju da kupe ljude koji su MILIONERI :D Cuj zvali Barbareza da bude selektor :lol: Ebeni su igraci.. Kontaju da je Barba levat pa da prihvati.. I onda sve okey.. Namazi su oni.. Al jadnici se grdno zaebali.. Pokusavaju kupiti ljude.. Kojima pare nista ne znace.. Ako bi dosli doci ce iz PATRIOTSKIH razloga.. Sto se za njih ne moze reci.. Jedino za reprezentacije zemalja koje granice sa nama.. :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#87 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Truba »

evo ja vam garantiram da neću otići više nikad na utakmicu BiH repke
:D
pa makar dolazio brazi engleska i španija zajedno :D
Mobile_Disco

#88 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Mobile_Disco »

komi wrote:evo ja vam garantiram da neću otići više nikad na utakmicu BiH repke
:D
pa makar dolazio brazi engleska i španija zajedno :D
Dok se ne promjene neke stvari.. Potpisujem!
mire - ložač

#89 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by mire - ložač »

Bez obzira na osjećaj nemoći, polakoooo....

Jedna utakmica pa se već ljuljaju, pravit će ih se još i još .....i koliko bude trebalo .....

Samo klošari :run: napolje! Otpor , Otpor, Otpor... :bih:
Topla voda

#90 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Topla voda »

a taj isti barbarez je napravio ogromnu glupost kad su ga navukli da se vrati u reprezentaciju.
situacija je vec tada za nsbih izmicala kontroli i oni su otili kod barbe i uspjeli ga ubjediti da zaigra za repku i time su kupili vrijeme.tu smo izgubili 2-3 godine.
jedini razlog sto su ga zvali je bio taj da preko idola navijaca sto duze sacuvaju svoje guzice..i tada su u tome uspjeli.
sad je konacno i on to shvatio.
karanana

#91 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by karanana »

ima li kakvih vijesti iz medjugorja? jeli se gospa ukazala danas?
Topla voda

#92 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Topla voda »

evo prvih vijesti iz medjunozja :D
http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-3247.htm
evo i tuzlak se pridruzio ovoj trojici vec pominjanih koji traze smjene.
ne kontam gdje je piko cemalovic,neki dan prica na kosevu da ce i on biti za smjene.i gdje je tigar?
Crvena Tifoza

#93 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Crvena Tifoza »

Topla voda wrote:evo prvih vijesti iz medjunozja :D
ne kontam gdje je piko cemalovic,neki dan prica na kosevu da ce i on biti za smjene.i gdje je tigar?
Pika :D

Njih dvojica su vec dali ostavke kad je Kodro smijenjen.
Topla voda

#94 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Topla voda »

Crvena Tifoza wrote:
Topla voda wrote:evo prvih vijesti iz medjunozja :D
Pika :D

Njih dvojica su vec dali ostavke kad je Kodro smijenjen.
ma znam..htjedoh promijeniti,al reko nece niko na to obracati paznju...pa se prevarih :)
a cuj dali ostavke.pa sta imaju davati ostavke sad...sto nisu dosli dole da imaju vise glasova...sad je 4-4 (izuzimajuci rs),
ako njih dvojica nisu dole...tigar i pika cemalovic :D
Crvena Tifoza

#95 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Crvena Tifoza »

Dzaba se nadaš da ce biti ikakve promjene.
Oni su se sastali u 13:00 danas, a vidiš koliko je sad sati i šta su uradili: nisu ništa.
Ma ovo je samo foluška da ko fol i oni nešto rade. :roll:
zecko_kupuz

#96 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by zecko_kupuz »

Odgovor za kolege gore; moja svastika je bliska članovima FIFA-inog Izvršnog odbora :lol: .
A, sad, ozbiljno. Ups. Breaking news :D ; vanredna skupština 5.jula.
Crvena Tifoza

#97 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Crvena Tifoza »

Nakon četiri sata rasprave uz žučnu raspravu, članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijeli su odluku da se sjednica Vanredne Skupštine održi 5. jula u Banjaluci!
Dan ranije u gradu na Vrbasu biće održana i sjednica Izvršnog odbora, na kojoj će se najvjerovatnije raspravljati o novom selektoru, odnosno nasljedniku nepravedno smijenjenog Mehe Kodre. Članovi IO su dali podršku Denijalu Piriću, vršiocu dužnosti selektora, koji je vodio reprezentaciju protiv Azerbejdžana (1:0). Takođe, zahvalili su se svim igračima koji su se odazvali Piriću i nastupili u Zenici.
:roll:
laku noć

#98 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by laku noć »

Crvena Tifoza wrote:
Nakon četiri sata rasprave uz žučnu raspravu, članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijeli su odluku da se sjednica Vanredne Skupštine održi 5. jula u Banjaluci!
Dan ranije u gradu na Vrbasu biće održana i sjednica Izvršnog odbora, na kojoj će se najvjerovatnije raspravljati o novom selektoru, odnosno nasljedniku nepravedno smijenjenog Mehe Kodre. Članovi IO su dali podršku Denijalu Piriću, vršiocu dužnosti selektora, koji je vodio reprezentaciju protiv Azerbejdžana (1:0). Takođe, zahvalili su se svim igračima koji su se odazvali Piriću i nastupili u Zenici.
:roll:
Eto šanse za BH Fanatikose da izvrše pritisak na ove iz N/FS BiH u Banja Luci :D
karanana

#99 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by karanana »

svi u banja luku.

jeli bio pika na onoj revijalnoj tekmi? ucinilo mi se da sam ga vidio ali nisam bio siguran i nije mi bilo logicno da bude tamo.
Crvena Tifoza

#100 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Crvena Tifoza »

karanana wrote:svi u banja luku.

jeli bio pika na onoj revijalnoj tekmi? ucinilo mi se da sam ga vidio ali nisam bio siguran i nije mi bilo logicno da bude tamo.

Jeste, i to je cak igrao za "zute". :roll: Makar je nosio dres i izlezavao se po onoj stazi. :lol:
Post Reply