Akrapovič auspuh

Podforum za motocikliste...

Moderator: Bobi

B6Redhell
Posts: 3343
Joined: 25/12/2010 04:56

#26 Re: Akrapovič auspuh

Post by B6Redhell »

samo par zemalja EU imaju te dB restrukcije, niko vise. I sam ljubitelj motora I prijasnji vlasnik dviju mrcina jedna je imala americki D&D koje je bio preglasan pa ga zamijenio sa scorpionom engleskim. Dok je drugi bio MUZZY komplet I lijep zvuk poput violine :izet: kad gudi na visokom tonu :D
jedno vrijeme prije 10-15 god zivjeo sam u tuzli blizu glavne magistrale.. jes po noci su znali gnjaviti po cijelu noc murije nigdje ni na vidiku...
User avatar
Ramzess Veliki
Posts: 17699
Joined: 11/02/2013 11:32

#27 Re: Akrapovič auspuh

Post by Ramzess Veliki »

Meni je ta grmljavina patnja. Jaran nesto pipml'o na svom auspuhu, vadio cupao sve iz njega, pa kad napravi krug ja ga pitam:
- Kako ide?
- Ha?
- Kako ide motor?
- HA?
- NAB... TE NA ... !!!
- HA???

I tako svi coperasi. Grlo saderem dok im sta ne kazem.
TouringBiker
Posts: 685
Joined: 03/04/2013 21:52

#28 Re: Akrapovič auspuh

Post by TouringBiker »

Akrapovič i par drugih zamjenskih auspuha testirani su na BMW GS-u sa aspekta novih Euro 4 normi za buku motora, a istovremeno je testirana i snaga i obrtni moment prema original auspusima. Sa SVIM zamjenskim motori razvijaju u prosjeku 3% manju snagu nego sa originalnim.

Koji je onda smisao tako šta montirati ako ti guši mašinu, baš mi i nije jasno :?

Image
esso_sa
Posts: 1591
Joined: 29/10/2005 16:20
Location: U 'Namu

#29 Re: Akrapovič auspuh

Post by esso_sa »

TouringBiker wrote:Akrapovič i par drugih zamjenskih auspuha testirani su na BMW GS-u sa aspekta novih Euro 4 normi za buku motora, a istovremeno je testirana i snaga i obrtni moment prema original auspusima. Sa SVIM zamjenskim motori razvijaju u prosjeku 3% manju snagu nego sa originalnim.

Koji je onda smisao tako šta montirati ako ti guši mašinu, baš mi i nije jasno :?

Image
:roll:

https://www.akrapovic.com/#!/motorcycle ... earId=4007
https://www.akrapovic.com/#!/motorcycle ... earId=4007
https://d1sfhav1wboke3.cloudfront.net/I ... 623720.pdf

Jel dovoljno ??? Jel treba naglasiti da je ovo gore ako samo prišarafiš auspuh, dok sa remapom elektronike i eventualno granama, ide još više..
Ozbiljan kupac druge brendove i ne gleda jer je poznato da većina tih brendova podbaci sa brojkama i da daju samo zvuk. Akrapovič stoji iza svojih specifikacija i kod njih uvijek znaš šta kupuješ. Ali to, naravno, i košta.
I ne znam što se uopšte zamaraš sa performansama novih tehnologija i motora, kada je to sve za tebe obično smeće ? Posebno novi BMW motori koje porediš sa vodokotlićem, a onih 30.000+ vlasnika što svake godine parkiraju tog istog novog GS-a u svoju garažu su, u stvari, levati :? :roll:
Post Reply