pokupljeno sa drugog foruma - biseri nad biserima
• Najveći komentatorski biser svih vremena je kada je Mohamed Ali na Olimpijadi u Atlanti 1996. palio olimpijski plamen. Tada je nepoznati komentator RTS-a rekao: "I POGLEDAJTE MOHAMEDA ALIJA, RUKE MU SE TRESU OD UZBUĐENJA!!!"
• Vela Slovenija-Paragvaj "i zanimljivije je gledati frisko ofarbani zid kako se susi"
Vela Kina-Kostarika "zanimljivije je gledati izravan prijenos plime i oseke"
• bozo susec :"ispricavamo se dragi gledatelji ali cini se da je netko umro"
• drago cosic Mallorca-Hajduk u Mallorci utakmica minuta sutnje za zrtve ETA-e :"i sada je minuta sutnje za Andjelka Herjavca"
• Miroslav Rede na HRT-u, utakmica izmedu Reala i Juventusa : "Tko prvi zabije gol, biti ce u prednosti.
• Vladanko Stojakovic:
> > Dobro vam vece dragi gledaoci javljamo se iz Londona sa stadiona
Park
> > princeva.
• Ćosić prije cca 20 godina prenosio formulu 1 i u na prijenosu utrke iz monte carla za vrijeme kruga zagrijavanja kada vozači voze polako naglo mjenjajući smjer lijevo desno (tzv cik-cak) on poviče: Ma, ljudi šta je ovo, ovo se mora hitno zaustaviti, ovakva utrka nema smisla, vozači su poludjeli kad voze ovako cik cak!!"
• utakmica ekvador-Hrvatska 83 minuta 1:0 ekvador vodi a Ivo Susak mudro "nama ovaj rezultat nikako ne odgovara"
• U fudbalu je osnovna jedna, a to su dve stvari: rad, red i disciplina
• ITA-CRO,out za Talijane,a Sušec kaže:"Panucci se je odlučio na ubacivanje rukom".
• ulazi novi igrač i četvrti sudac diže onaj semaforčić i pokazuje 8 (ulazi broj osam),
a Božo Sušec sav preneražen: "...OSAM MINUTA!!!!!... NEVJEROJATNO,
DA LI JE TO OSAM MINUTA PRODUŽIO SUDAC....DA,OSAM MINUTA.." Poslije koje minute komentira: ".. i to je taj novi igrač ušao s brojem osam".
• "Evo Hrvatska je trinaesta, ispred Šveðana koji su diskvalificirani što je dobar rezultat, a i ispred Kine ... a znate koliko oni mogu napravit štafeta?!"
• Miću dušanović , prijenos ivaniševićevog meče:
Ajmo gorane, sad ga sad ga, ajmo bekend, bekend!!, ma neeeeeeee, bekend igraj kad ti kažem!!!, ehhhhh, kako Goran ne zna kad treba bekend potegnit.
• A kad je mićo čekao u ateni interview od vaterpolista i nešto ga Grci sa strane zajebavaju, a on: "Pa dobro koja je ovo pička materina, pa pola sata čekamo...Ispričavamo se štovani gledaoci što ste morali ovako dugo čekati..."
• Utakmica Nizozemska - Jugoslavija (1998), Čosič ili Sušec: penal za Jugoslaviju: Mijatović, Mijatović i prečka, Ima boga....
• ne znam koji komentator je u pitanju: ''sviđa mi se ovaj dečko''... nakon 30 sekundi: ''naravno mislio sam na njegov način igre''
• Mićo:
Ančić pukne dijagonalu gdje je našao komadić slobodnog prostora tako da Indijci nisu mogli uhvatiti loptu, a on viče: "Indijaca ima milijardu i trista milijuna, ali Ančić je uspio pronaći komadić terena di nema nijednog!"?
• Cvitković:
Kimi je ušao na nadoljevanje guma!!
• neznam jel ovo bilo...USA '94 (Bugarska-Svedska), ne mogu se sjetit komentatora
Trifon Ivanov ulazi u 16-erac Svedjana a komentetor ce: Trifon Ivanov! Triiiiifon Ivanooov! pa taj covjek stvarno izgleda zastrasujuce!
• Boris Mutic: I Janica se napokon vratila gdje joj je i mjesto. na HRT!
• dvije od legendarnog mirka kamenjasevica, komentatora radio-sarajeva:
'musemic...udarac..i golman brani!!!ponovo lopta do musemica...udarac - precka!!! opet lopta kod musemica - sut.. i promasaj!!!, jebo mu ja mater smotanu.
'bukal - strahovit sut sa 35 metara - gol!!!, nije gol, precka!!!...sjedi mali, picka ti materina!!! - nista ne vidim!
• Dok je Ivica Osim trenirao Sturm (ne znam da li još),ja sa rodbinom sjedim
u Beču i gledam prenos,Osim sav živčan hoda po rubu igrališta i viče na igrača:
''pa pokrivaj ga,pizda ti materina''
A austrijski komentator kaže :Trener Osim daje savjete svom igraču
• Cvitkovic F1, u boxu mislim mclaren stoji par sekundi previse: "Pa ovoga nema niti na ininim benzinskim crpkama"
• Mladen Delić - košarka početkom 70-tih
U reprezentaciji Jugoslavije svi su studenti osim Georgijevskog koji je Makedonac!?
• Ovo je delo Dobrosava Gajića. Inače, lik ima običaj da utakmice prenosi ovako.
Rebrača je postigao prve koševe za našu reprezentaciju na ovom susretu, dakle, sada je 2-0 za našu reprezentaciju protiv reprezentacije Rusije, na 20 evropskom prvenstvu koje se ove godine igra u Grčkoj.
Rusi u napadu, Panov postiže koš, to su prvi poeni na utakmici za reprezentaciju rusije, a sada je 2-2, nerešeno, na meču Jugoslavija-Rusija na 20 evropskom prvenstvu koje se ove godine igra u Grčkoj.....
i tako 40 minuta...
sad sam se sjetil jos 2...Boris Mutic:
"Kilian Albrecht, skijas koji prkosi prirodi bez kacige"
"Janica!!!!jos 40 stotinki prednosti ispred Anje Paerson.A sada suti Boris,ionako vise nemozes pomoci!!!"
• "Piresova supruga se u jednom intervjuu začudila kako se njen suprug ne umori nakon trčanja 90 minuta a kući se umori nakon svega par sekundi.......( pauza od 3-4 sekunde ) Hm....nije napomenula na kakav napor je mislila......
• a kad je blazicko prenosio skijanje i sad kao ide mislim schoenfelder ili kako se zove i blazicko: i evo shoenfeldera decka iz bleiburga di su mnogi hrvatski sinovi ostavili srca....
... i onda posto su cijelo vrijeme isli na dnu ekrana sms-ovi za podrsku janici i ivici ....
....prođe sms ...."blazicko ne seri"
• Jeste čuli jučer što je Blažičko rekao, da hajduk izgleda kao drogirani boksač! Bože, pa di je do tog došao...
• "I ode Chilavert grlom u jagode......(malo kasnije)......i evo opet gledamo intervenciju Chilaverta MEDO BERE JAGODE"
Utakmica: Hrvatska-Italija, kod drugog ponistenog gola Talijana.
Komentator: "Nemojte se veseliti, nije zgoditak. Cini mi se da je to jedanaesterac! Ne mozda je to svirano zaledje!? Ne nije jedanaesterac".
Onda reziser u krupnom planu pokaze pomocnog suca koji jasno pokazuje prekrsaj za Hrvatsku.
Komentator dalje: "Sta je to svirao, cini se ipak zaledje!"
Portugal - SAD, Portugal gubi na iznenadjenje svih.
Komentator: "portugalci su na prvenstvo dosli autobusom, samouvjereni, a na povratku ce im trebati kamion za rasute terete?????"
ITA-CRO, out za Talijane,i prepametni komentator kaze:
"Panucci se odlucio na ubacivanje rukom".
BIO JE OUT KAKO CE DRUGACIJE UBACITI.
"Ovi Japanci stvarno su napredni, uspjeli su nedavno proizvesti i najmanji televizor na svijetu... samo ne znam zasto su ga stavili u moju kabinu...."
Argentina ispala sa SP-a.
Komentator: "Dragi gledatelji ne znam ako ste upuceni, ali trenutno je u Argentini velika financijska kriza, ostali bez para, nema vise ni nogometa ostao je samo TANGO!"
"utakmica ja zanimljiva kao izravan prijenos plime i oseke!"
Ulazi novi igrac i cetvrti sudac dize onaj semaforcic i pokazuje 8 (ulazi broj osam), a komentator sav prenerazen:
"...OSAM MINUTA !!!!!... NEVJEROJATNO,DA LI JE TO OSAM MINUTA PRODUZIO SUDAC.... DA, OSAM MINUTA.."
Poslije koje minute komentira: "..i to je taj novi igrac usao s brojem osam".
Kao, nista se nije dogodilo.
Svedska - Senegal
Komentator: "to je bio svensson, ali onaj drugi, zgodni svensson, a ne onaj....kako da kazem...robusni svensson!"
Italija-Hrvatska: nakon naseg prvog gola komentator veselo govori:"Samo se ti ljuti moj Panucci!"
Francuska i Senegal: poslje gola Senegala komentator provaljuje: "MONA LISA SE SMIJE, LJUBITE SE TELETABISI!!!!???"
Koreja - SAD
Komentator: "I puce. Puce arkada."
Obrambeni igrac pomalo panicno ispucava loptu u out, a komentator ce:
"I lopta je daleko na tribinama, u strahu su velike noge."
(?????!!!!!!)
Njemacka - S. Arabija
Komentator (O Ballacku): "...on je narocito bitan, narocito u situaciji kada Njemcima nedostaju preostala dvojica igraca s mozgom..."
Turska - Brazil
Nakon Rivaldove glume: "Da postoji Oskar u nogometu, Rivaldo bi osvojio sve kategorije"
Njemacka-S.Arabija
"Ziege je opasan igrac, ali u ovoj irokez - Mavrovicevoj kombinaciji cini se da je jos i opasniji"
"Oli Kahn je mogao mirno rjesavati krizaljke cijelu utakmicu"
Njemacka - S.Arabija
Komentator: "i sinovi pustinje da su danas pobijedili vjerojatno bi svaki dobio po svoje naftno polje, ali oni to nikako nisu zasluzili....."
Slovenija - Spanjolska
Na pad Ecimovica: "Opet Ecimovic i njegovi beogradski trikovi"
"Sva sreca za komentatore danas, ima samo dva Kima u pocetnoj postavi, inace ih ima pet-sest." Komentator, citajuci pocetnu postavu Rep. Koreje
Italija - Ekvador.
Slobodnjak sa oko 35m, ne zna da li ce Totti pucati po golu ili dodati loptu, a Komentator nakon sto Totti ipak opali po golu:
"..i moze Totti cak i odavdje, moze Totti i iz svlacionice."
Komentator u toku prijenosa Rusija - Japan pri vodstvu Japanaca:
"Hoce li to prvi puta nakon 8 godina jedna azijska momcad pobijediti europsku na svjetskom prvenstvu?"
(Par dana ranije J.Koreja - Poljska 2:0 !!)
• Gledao sam jednom neku utakmicu Jugoslavije, ne znam više protiv koga, i komentator će na malo pretjerano valjanje igrača na travi poslije faula: "pa nemoj bre od komarca da praviš magarca".
• Blazicko:
Stam! kakav panj! pa ja zaista ne znam na sta je Manchester potrosio novac. p..pa bolje da su otisli u brvnaru i deblo kupili i stavili u 16metara......
• Vela, utakmica između Njemačke i S. Arabije: "Vidimo puno više njemačkih navijača na tribinama, saudijskih je puno manje zasigurno zbog financijske situacije u zemlji"
• Davno,davno je Milka Babović za žensku odbojkašku ekipu rekla momčad
• Zvonko Mihajlovski: Lopta je prešla crtu. Ne znam je li korner ili Šurjak?
• Butulija.....Butulija na krilo do Kneževića......iiiiiiiiii..............gooooooooooooool.................bravo rođače!!!!!!!!!!
• Utakmica Hajduk-Steaua Susec: "ispricavamo sa na smetnjama, na odasiljac nam je sletio jedan golub. sada je sve u redu poslali smo ga u raj"Utakmica Hajduk-Steaua Susec: "ispricavamo sa na smetnjama, na odasiljac nam je sletio jedan golub. sada je sve u redu poslali smo ga u raj"
• dok je jos Veron bio u ManUTD-u, bila je organizirana prijateljska utakmica izmedju Walesa i Argentine. utakmica je bila u subotu. tijekom tijedna poslije jednog od treninga, dodje Giggs do Verona i kaze: i, vidimo se na tekmi u subotu? Veron mu na to odgovori: cisto sumnjam. igramo s nekim Velsanima!?
• denis šabić na prijenosu sinjske alke: predstavlja nekog alkara koji je na redu za trčat i kaže-on je inače jako brz konj
• "Upravo su me obavestili da je nasa atleticarka Olivera Jevtic izborila plasman u finale. Ovo je veliki uspeh...(cuje se glas u pozadini "Milojko,bre, nije izborila")...e, jebem joj mater....(pola minuta pauze)....i vracamo se posle manjih tehnickih problema"
• Hajduk-Debrecen pri rezultau 0:3, Zeljko Vela:
....ovo je sad vec samaranje mrtvog magarca...
• Srpski komentator: Teren je đombast, a publika se raskravila
• stolni tenis; Tamara Boroš - neka Kineskinja
Jura Ozmec:
Evo, konačno se ova gospođa koja se tko zna kojim čudom naziva sudac probudila iz popodnevne drijemke i odlučila suditi bod za Tamaru...
• Ovo nije od sportskih komentatora, al je meni jedna od luđih Mihajlovič- Pljunuo sam Jeremiesa jer mi sliči na nacista,
• Kaže danas Božo na atletici: "Uuuu, kako je zgodna finska ministrica kulture..."
• Ja se sjetio jednog starog lapsusa, još je Mima Jaušovec igrala tenis, ne znam tko je bio, ali rekao je :Mima skida gornji dio trenerke...nadamo se da će nam pokazati sve!
• Ne znam da li postoji neki link gde bi mogao naći sve njegove bisere tipa "Crnogorska orhideja,Savićević Deja" ili ono kad se uključuje iz Skoplja pa kaže "Ajme meni majko mila,Zagrebačkog Černobila,Vardar-Dinamo 5:1".
Jedan od najboljih komentara je onaj što je izrekao Dejan Pataković za utakmicu Iskra (Bugojno)-Hajduk 0:3.Za Iskru su tad igrali braća Dinko i Damir Vrabac,a Pataković će na kraju:"Šta reći nego,bolje golub na grani nego dva vrapca u timu".
• JUčer Drago Čosić utakmica Osijek- Rijeka. Na Gradski vrt osim gledatelja vratile su se i lijepe slavonke...
• decko nemoj da se igras sa vatrom ko dira pantica dira i mene
covek je postao ziva legenda za mene kad je komentarisao utaknicu brazil-svecka
da pojasnimo situaciju za neupucene posto je svecka bila domacin ona je igrala u zutim dresovima a zilbra u plavim a milojko je utripovo da su brazilci zuti sto imace u glavnom
jesu i tako je covek komentarisao utaknicu jedno trijes minuta i sve do kljucnog trenutka kada je ronaldo dao go za svecku
• Tamara Rakic (RTS):
Danas pocinje evropsko prvenstvo sveta u kosarci
Dobrosav Gajic (RTS) sa kosarkaskog F4 u Rimu:
Dobar dan, postovani gledaoci, javljamo vam se iz rimske lepotice, gde su sva mesta popunjena skoro do poslednjeg sedista
Neko sa BK, spanska fudbalska liga, repriza gola snimljena kamerom sa suprotne strane terena:
I...gol je postigao Angulo Contrario
• 1) Haduk-Roma:
I kod lopte je Lima, taj nam dolazi iz Manausa, kao i Mister No...
2) Hrvatska(mladi)-?:
Slaven Bilić je svu taktiku iznio u rečenici da naši moraju imati loptu u svojim nogama više nego suparnici, a to me nekako podsjeća na natpise s Grunfovih majica iz Alana Forda...
• Kad je Čosić (juventus-bayern) počeo kao manijak vikat: I kako se tamo tuče, kako se tamo tuče. A ono policajci hapse dvojcu navijača Juventusa. Valjda se usro kad je u Splitu prije onog famoznog finala kupa dobio po lampi od Torcide, i izjavio za vrijeme utakmice da mu je to zadnji put da je na poljudu.
• Blazicko(Dinamo-Heereeven(valjda se tako pise)) nakon sto netko od igraca dinama ocito povlaci za dres nizozemskog napadaca "I ovdje niti najmanjeg kontakta nije bilo, bio je metar od njega"
• ova lopta ide kao da je... (sada Cosic pojacava glas) VODJENA PLAYSTATIONOM
i igraci kao da su.... (opet Cos povisuje glas) PRIKLJUCENI NA PLAYSTATION
• Kemal Ahmetovic ima obicaj reci i i kakav prodor drogba sutira i ho ho hooooooooooooo kakav sut.......kakav idiot od komentatora
• Evo i nekoliko "tomićevština" po sjećanju:
* Il' je efektan, il' defektan, il' perfektan (za Marka Mlinarića tijekom prijenosa utakmice Dinamo-Hajduk 2-2, iz 80-neke).
* Dinamovo med i mlijeko, to je naš Zajec Zeko (za Velimira Zajeca, kapetana Dinama iz 80-ih).
* Lane sa Korane (za Boru Cvetkovića, napadača Dinama i Crvene Zvezde u 80-ima, inače rođenog u Karlovcu)
Sta je jos tu bilo od Ive Tomica:
Malisa iz Nisa - Piksi.
Dzevad Prekazi dobro gazi.
Kerefeke Jasmin Dzeke.
Bio je u tom sutu kao u nekom krombi kaputu.
Pozdravimo bombardera sa Kvarnera - Ivic.
Onaj koji grmi i seva, mislim na Panceva.
Vardarova zvezda nova - mislim na Dzipunova.
A secate li se pesmice koja je bila u EPP:
Upitao Gavran na drvetu cvorka
Sta to znaci velika cetvorka
Slatko, slatko kao optimizam Zvezda, Hajduk, Dinamo, Partizan
Hajduk, Zvezda, Partizan, Dinamo
Pravi Pionir iz Subotice samo.
TOMIĆ JE NARVNO OSTAO NAJVIŠE U SJEČANJU I ZBOG:LJUDI MOJI DAL JE ISTINA, NA KANTRIDI VODI PRIŠTINA. ILI ŠELE( ŠESTIĆ) ZVEZDIN PELE,PA VINKOVČANI IMAJU IGRAČA KOJI PUCA KAO IZ TOPA,SJAJNOG DAVORA ČOPA.SJEĆAM SE DA SU MNOGI OČEVI I SINOVI SLUŠALI PRIJENOSE U AUTIMA,NAJČEŠĆE SU TO BILI STOJADINI
A meni je bilo super kad se javi komentator iz Ljubljane, na slovenackom, naravno, nesto kao:"...Sestic z desne v sredino na 18 metrih, Borovnica v padcu strelja, zogo gre od vratnice v gol...na Bezigradu edin-edin!"
I sada kad cujem slovenacki prvo pomislim na radio-prenose nedeljom popodne. Proslo je dosta vremena od tada, taj jezik sve manje znam...samo je rec 'tekma' svuda ostala u upotrebi.
• Vela danas: " Ja kada sam prvi puta vidio Šurjaka uživo nisam mogao spavati dva dana"
• Sjećam se i jednog bisera od našega Bože.
Igrala je Španjolska sa nekim, i Zubizzareta odbrani udarac, a Božo ničim izazvan počne skandirati:
"Zubizzareta, Zubizzareta!" Kakav lik
• A Mladen Delić (Hajduk - čini mi se St.Etienne, 4 : 1) :
Sudac Lienemayer ima dva sina, starijeg i mlađeg
legendarni Nikita/ susret Partizan-Aris u Beogradu i duel Divca sa kanadskim igracem Wiltjerom 'susreli su se negde na trecem spratu solitera'
iz iste utakmice 'kao da je na jednoj strani Simplon Express a na drugoj lokalni Beograd-Pozarevac'
• Boris Mutić 94-te u pretkolu Lige prvaka Panathianaikos-Hajduk, Grci su morali igrati bez gledatelja:"...atmosfera na stadionu je korektna."
Mićo Dušanović o Duji Draganji nakon finala utrke na 100 delfin na svjetskom prvenstvu (bio je mislim sedmi):"Duje nažalost nije u svjetskom vrhu u delfinovom stilu"
• Sabahudin Topalbecirevic BHT1, Celzi - Arsenal... Celzi u kontri, tu je on mislio da je ofsajd ali je akcija nastavljena i Celzi je u sansi za go... Baho... " Krespo... Krespo... opsajdno je.."
• komentator nemackog dsf-a na ep u rukometu, utakmica scg-slovenija. djukanovic se svadja sa slovenackim igracem, kamera mu zumira facu i jasno se cuje ''mars u picku materinu''. na to ce nemac:
''pickamaterin...pickamaterin...pickamaterin...kein schoenes wort in serbisch!''
• "Žarko Paspalj poentira s dodatnom finesom"
Dvoboj Sabonisa i Đorđevića-" kao pionir i pionirski starešina"
• Komentator RTS-a na svjetskom plivačkom prvenstvu poslije finala za žene opisuje pobjednicu-visoka 175 teška 65 kg.Izgleda ko hodajuća reklama UNICEFA
• Salt Lake City 2002:
Bozo Susec, biathlon, nakon sto je Bjorndalen (koji je ionako najbrzi skijas) pogodio i zadnjih 5 meta (za 20 pogodjenih od 20):
I ode Bjorndalen prema šumi i pobjedi. Ništa ga sada ne može zaustaviti, osim ako , ne daj bože, slomi nogu , ili ako ga ne napadne neki medvjed. Što bi sad mogao biti problem, budući da je ispucao zadnje metke.
• Utakmica Hajduk-Zvezda, davno, oni stariji navijači Hajduka vjerojatno znaju ovaj biser.
Čini mi se da je prenosio Pantić.
Počela bakljada Torcide, a Pantićev komentar:
"Šta se ovo dešava na tribinama!?
Navijači Hajduka pale nekakve dekorativne sveće!"
• Z. Mihajlovski krajem osamdesetih...
Utakmica u hokeju na ledu (njegov omiljeni sport, mislim da ga je i igrao) izmedju CZ i cini mi se Olimpije. Opca tuca na terenu. Mlate se svi. On suti. Nakon deset minuta tuce kada su na potpuno krvavom ledu ostale sam kacige, palice i rukavice on izvaljuje:
"I da dragi gledaoci, to je hokej na ledu, najbrza timska igra na svjetu!"
• Neka godina, neka utakmica, ne sjećam se više... Eurosport, Hrvatska igra protiv nekoga, jelte... Sport je košarka... Mali prekid (faul, aut ili tako nešto) i kamera zumira Vrankovića (Stojka, da ne bi bilo) i to njegovu facu.. Ovaj, klempav, s poluotvorenim ustima, znojan, kratka crna kosica zalijepljena za glavu, bulji negdje (valjda u suca).. Jednostavno - ružan prizor.. .Znate već kako sportaši znaju glupo izgledati kad se oznoje...
Engleski komentator:
"No, da.. Ako Rowan Atkinson ikad prestane s glumom, vidimo tko ga može dostojno zamijeniti."
• Olimpijada u Atlanti, prenos atletskih disciplina, A Milojko ce " Dobro jutro, prijatelji fudbala..."
• Ivan Tomić:
1. Moca Vukotić - tata mata iz antikvarijata.
2. Na Kantridi se sastaju riječki galebovi i vinkovački jastrebovi.
3. Jagodinska haubica Nikolić Jovica.
• na utakmici zeljo-celik, navijaci ''skandiraju'' Tolji, tada golman celika:
Almire, almire, almireee............napusi se kur*ine!!!! i tako par puta, a komentator veli: ''pogledajte kako sarajevska publika pozdravlja Almira Tolju'', pa nakon jos jednog kruga tog skandiranja, opet ponavlja: ''pogledajte kako sarajevska publika cijeni kvalitete Almira Tolje''............
• Mihajlovski je na RTS , prilikom tekme ns SP 98, za Martina Jorgensena ( kad je promasio gol sa 20 tak metara ) rekao : ... i dragi gledaoci, eto sta se dogadja kad je igrac netalentovan....
• Mutic:
"Dennis Bergkamp... sreo sam ga u muskom WC-u... krasan decko..."
• "Sve i da ne volite fudbal, kao što ga vole milioni ljudi, građanska pristojnost vam nalaže da sad uzviknete 'Piksi - majstore!'".
Milojko Pantić na RTS, prilikom prenosa oproštajne utakmice Dragana Stojkovića - Piksija, 30. oktobra 2001
"Malo je nedostajalo da Asasunas pogodi pogodak, ali je na sreću gostiju ovaj igrač promašio čitav go i lopta je završila tamo gde je završila - u rukama golmana Barselone koji je umalo imao priliku da interveniše, ali, kao što ste videli, nije bilo potrebe jer je Asasunas promasio čist pogodak, na sreću gostujućeg tima iz Barselone, naročito golmana koji nije morao ni da interveniše".
Sportski komentator RTS 24. avgust 2001.
"Selektorska komisija na čelu sa Dejanom Savićevićem sastavila je igrače za naš tim."
Sportski voditelj na TV NS, 1. oktobar 2001.
Slobodan Šarenac (sportski komentator RTS) na utakmici Jugoslavija - Nemačka, na Evropskom prvenstvu u košarci u Turskoj:
- "Ne treba padati na provokacije, ne treba gubiti nervozu".
- "Pa dobro, ako igra u NBA, to ne znači da treba da pobije pola igrača!"
- "Pa ovo bi trebalo kažnjavati sa 2000 dolara!"
- "Kakav faul! Pa za ovo se ide u zatvor!
- "Smirite se svi, svi sa mnom na čelu. Stvarno sam se iznervirao i svašta pričam"
"U sali sad već ima hiljadu - hiljadu i dvesta publike. Zavidan, stvarno, veoma-veoma zavidan broj publike..."
Luka Tešanović, voditelj TV Pink na utakmici Krka - Sloboda Dita, 22. avgusta 2001.
• Ćosić:
(rukomet EP Španjolska-Hrvatska) Pa valjda će sada napokon i nama sreća okrenuti leđa....tj. svoj prednji dio!
• Šah...i kada protivnik ovako previdi pješaka mora priznati mat...Raul i 1:0 za Španjolsku! (Portugal - EP u nogometu - Španjolska-Grčka)
• blažičko danas:
ako vidite da krave leže na travi znači da pada kiša, ako krave pasu kiše nema ili će pasti za pola sata, a ako vidite kravu sa nogama u zraku - to je mrtva krava
• even novak prije utrke u SPA, jučer:
"Nakon dugo vremena ovo je prva mokra kiša!"
• Sinoc na Televiziji Federacije BiH, Kemal Ahmetasevic, utakmica Lige prvaka Lyon - Real, nakon treceg gola Lyona:
"Ovo je roditeljska paznja djeco, zatvorite oci!"
• Sampdoria-Milan komentator Pinka:
Sevcenko je ubio nekoga u zivome zidu.
• Edo Pezzi na radiju prenosi Hajduk-Rijeka.
Njegov komentar nakon što je po njegovom"ne"tendecioznom mišljenju pomoćni sudac podigao zastavicu za zaleđe Hajdukovih igrača:
Mislim da bi pomoćnik Mujić trebao otići na alkotest.
• Ivan Tomić jednom prilikom sa Kantride)Rijeka).
Mladenović je opalio bombu preko gola, i lopta je završila na semaforu, a njegov kometar:
Mladenović, Mladenović, ali ode lopta prema nikad prežaljenom Trstu!
• Ma komentatori su nam zakon pogotovo Boris Mutić kad je skijanje komentir'o na Olimpijskim igrama:" Imamo mi naše proizvode - Bajadera, Dubrovnik, Vegeta , Sumamed ...i Janica Kostelić!!!"
• Evo najnovijeg bisera Slavka Cvitkovića sa prenosa rukometa Hrvatska-Njemačka:
Evo osmjeha na licu Džombe, kako bi se reklo, od usta do usta.
• Nedavno, tekma Bayern - Juve, Juve smanji na 2:1 u zadnjim minutama, a vrli "komentator" Drago Čosić će na to:
" ........ovaj pogodak vratio je osmijeh na čelo Fabia Capella........."
• Blažičko u Petici, englesko prvenstvo, tip daje gol rukom: "Postigao je pogodak u duhu svog prezimena". Pokažu igrača s leđa, iznad broja piše Pedersen!?
• Gani Ajeti se 80tih ukljucuje u radijaski prenos utakmice u Kosovskoj Mitrovici, Trepca igra..i urla...pao je gol u Kosovskoj Mitrovici,al ne zato jer su ga postigli trepčini napadaci već zato jer su ga srušili razjareni navijači..
Vlastimir Čekić je reka da je Matija Ljubek čak kleknuo na jedno koljeno kako bi jače veslao..a bio je kanu jednoklek...haha