Ako Srbi krenu

Vodenjak

#76 Re: Ako Srbi krenu

Post by Vodenjak »

nikad_izvini wrote:
turban wrote:
vjesticanametli wrote:e vidis turbane neki su odgulili i nisu dobili niti ce ikada dobiti ono za sta su se borili. na vlasti su lopovi i narod suti. sta trebaju ? da se opet bore za kriminalce :? sumnajm da ce neko htjeti a kako neko vec rece kad djeca politicara stanu prva u red i vecina ce onda mozda za njima. ali i to je opet upitno
Znam ja da je bilo raznih anomalija,ali to je sve u paketu sa AGRESIJOM.NEKOM rat nekom brat.Znam ja to i TO me bolilo 92,93,94,95.A onda kada je stao rat ja sam bio odbacen.Odbacen od Tuzlaka,Sarajlija,pa i u Zenici sam dozivio losa iskustva.Bila je to 96 kad su po nama iz Podrinja pljuvali i obicni gradjani,jer smo navodno donjeli ne kulturu.Ali sam to sada uspio sazvakati.
Sve u svoje vrjeme.Svi su tada imali razne socioloseke i druge teskoce.Nadati se je da cemo se jednom dozvati pameti.Ovo je opasno ponovo potencirati.Potencirati unaprjed zamisljenu sopstvenu moc oprastana sebi ako ponovo dodje do neceg starsnog po nasu zemlju.
Neka dijaspora sada malo ratuje.A mi malo da hodamo po inostranstvu,učimo djecu jezicima,da završavaju škole pa da se nakon završetka belaja vratimo ko pobjednici sa pričom kako nam je bilo teško :D
Evo ja cu ostati da vam pomognem s jezikom...
Sevap je...

:D
carla del ponte

#77 Re: Ako Srbi krenu

Post by carla del ponte »

Ne znam za turbana kad se ispalio odavde, ali očito je da ne zna kako su organizovane Oružane snage BiH. Ni on ni voajer.
O kojim naoružanim probosanskim snagama pričate vi sa daljine? O onim koje s vremena na vrijeme uhvate sa ''nešto'' naoružanja i onda ovi kukaju: -nismo mi majkemi, ostalo nam od prošlog rata, podmetno mi komšija i sl.
I što reče neko prije mene, ne rekoste za kakvu bi se vi državu borili?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#78 Re: Ako Srbi krenu

Post by mIRCerka »

1964Nermin wrote:Sta je tvoj problem sa dijasporom?
Upravo tvoj ostatak posta predstavlja ono sto je moj problem sa dijasporom, pogotovo likovima poput turbana.
Mene isti taj turban i turbanici razni na ljetnom odmoru kad dodju u BiH poprijeko gledaju zato sto se ne zovem onako kako bi njima odgovaralo. Isti takvi turbanici kazu JURIS a sipak nece reci ZA MNOM.
Sta je dijaspori problem sa mnom? Zbog mog imena i prezimena mene vajna dijaspora u pamfletu proglasi cetnikom, jebi ga samo citaju i forumaju a ne prate i ne provjeravaju.
Hvala dijasporo, nemoj me braniti vise. :D
skolica

#79 Re: Ako Srbi krenu

Post by skolica »

turban wrote:Ako se nastavi ovakvim tempom sigurno je da je krajnji cilj politike iz Banja Luke otcjepljenje tzv rs.Ista bi se odmah pripoila Srbiji.
Ako se to dogodi a mozda hoce sta sec TI poduzeti u tom slucaju,Ti kao pojedinac???

Hoces se pomiriti sa tim uz,obralozenje da Ti ni tvoji postupci nisu doveli do ovakvog ishoda?Hoces se pomiriti sa tim da Tebi odnesu pola drzave,a Ti i dalje ostajes isti.

Dali nas domovina ponovo ne zove???
Obecala sam sebi da se necu javiti na temu politike ali nisam izdrzala.Pitanje Turban za tebe:da li ti smatras zato sto se zoves npr Tarik da ce te sutra Turska primititi otvorenih ruku i dati ti posao, stan, drzavljanstvo samo za to sto ste iste vjere?Ili da neko iz BIH ko se zove Mato ili iz RS Milan sutra to isto dobiti u Hrvatskoj ili Srbijji i imati protekcije samo zato sto je kataloik odnosno Srbin? Mi smo svi zajedno zaglavili u ovoj drzavi i nema nam druge i kakva je god, vjeruj da ces se prije zaposliti u Mostaru ili Banjaluci nego u Istambulu.
Po ovolikim temama koje otvaras na politici i koje su sve usmjerene ka mrznji, rekla bih da imas ozbiljnih problema.Moraces nauciti kako da izadjes na kraj sa bolom koji nosis u sebi, ukoliko cijeli zivot svoj usmjeris na mrznju prema pripadnicima odredjenog naroda, ona ce te i unistiti.A ti skontaj da li je to vrijedno.I jos nesto za kraj posto nemam namjeru da se vise javljam na ovu temu, za mene neko ko moze da ubije zenu, dijete,nemocne starce nije covjek i ne zanima da li se zove Tarik, Mate ili Milan.
Maraschino

#80 Re: Ako Srbi krenu

Post by Maraschino »

nikad_izvini wrote:
turban wrote:
vjesticanametli wrote:e vidis turbane neki su odgulili i nisu dobili niti ce ikada dobiti ono za sta su se borili. na vlasti su lopovi i narod suti. sta trebaju ? da se opet bore za kriminalce :? sumnajm da ce neko htjeti a kako neko vec rece kad djeca politicara stanu prva u red i vecina ce onda mozda za njima. ali i to je opet upitno
Znam ja da je bilo raznih anomalija,ali to je sve u paketu sa AGRESIJOM.NEKOM rat nekom brat.Znam ja to i TO me bolilo 92,93,94,95.A onda kada je stao rat ja sam bio odbacen.Odbacen od Tuzlaka,Sarajlija,pa i u Zenici sam dozivio losa iskustva.Bila je to 96 kad su po nama iz Podrinja pljuvali i obicni gradjani,jer smo navodno donjeli ne kulturu.Ali sam to sada uspio sazvakati.
Sve u svoje vrjeme.Svi su tada imali razne socioloseke i druge teskoce.Nadati se je da cemo se jednom dozvati pameti.Ovo je opasno ponovo potencirati.Potencirati unaprjed zamisljenu sopstvenu moc oprastana sebi ako ponovo dodje do neceg starsnog po nasu zemlju.
Neka dijaspora sada malo ratuje.A mi malo da hodamo po inostranstvu,učimo djecu jezicima,da završavaju škole pa da se nakon završetka belaja vratimo ko pobjednici sa pričom kako nam je bilo teško :D
odratovao svoje :D
i opet bi, jer druge domovine nemam (osim na papiru) :-)
u dijaspori sam pa sta, trebam ja za ruku da te vodam po Europi
nikad_izvini

#81 Re: Ako Srbi krenu

Post by nikad_izvini »

Hvala ti,ne vodao.Hvala ti što si patriota.Nego,ako je tako dobro,što ode? Za šta bi ratovao,za domovinu? Koju,onu u kojoj je legalista Branković nosilac ZLATNOG LJILJANA :shock: Onu,gdje sam građanin šestog reda,gdje masa ljudi ima više prava od mene...Ne,ne.........Dobro neko reče,Novi Zeland i stado ovaca,lakše bi mi bilo sa njima nego s ljudima.Ovdje mi se zgadilo.....malo reći.
mIRCerka

#82 Re: Ako Srbi krenu

Post by mIRCerka »

I naravno, turban po obicaju baci kosku, i ode...a ne rece nam sta bi on uradio...e turbane turbane...

puno pozdrava Ce Gevari :D
gospodar kuglastih munja

#83 Re: Ako Srbi krenu

Post by gospodar kuglastih munja »

Uzraku visi samo jedna rijec....

VEHABIJE

Ovakve pozive mogu uputiti samo oni, jer oni bi se borili protiv svega, nema veze sta je , samo neka borba traje, bilo kakva...ne zaboravite da je u Evropi medju dijasporom prosle godine registrovano 16000 brakova po Serijatu, a vani su vehabije te koje djeluju medju nasom dijasporom.Otud i ovakvi pozivi.
1964Nermin

#84 Re: Ako Srbi krenu

Post by 1964Nermin »

Djete drago, ja niti te poznajem, niti ti znam ime, niti me zanimas, ja odgovaram na Mircerkine postove, od kojih mi se dize kosa na glavi. Kad sam ja bila tvojih godina, to se zvalo "svakom loncu poklopac". Ali, ne lezi vraze, ne bas svakom, samo onima koji se direktno ticu BiH, patriotizma, ratova, proslih i buducih i slicnih tema.Danas ti se u Parlamentu rjesava sudbina, ti svoje frustracije lijecis na dijaspori. Ti bar imas RVI, za razliku od mnogobrojnih kojima je i ta mogucnost oduzeta!
Evo, ja ti obecavam: ni ja, niti iko moj te nece braniti, ni tebe ni, na zalost ,vecinu u BiH. Branicemo RBiH i svoje.Ja ne znam kako tebe dijaspora gleda, ali cu ti reci da se ja u svom Sarajevu osjecam vise strancem nego ovdje gdje sam ( a da ti ne govorim, kako nam je tesko kao strancima u tudjim zemljama, da ti sta ne bude)
Ocekivao bi covjek od ove mladje raje malo drugaciju diskusiju, ljudi se druze, iznose svoje misljenje, a vi odmah na noz, zasto kritikovati osobu, u stvari nick,ali jok, vazno je nekoga zalijepiti, proglasiti nepismenim, smijesnim, ludim, pa onda i ostalo sljeduje.
I tako, dok Silajdzici, Borovci, Tihici i ostali, rade svoj posao da ne rade, pricaju suplju i bez p'o muke nas uvode u Srbiju, pardon, ne uvode, nego nju dovode nama!
Maraschino

#85 Re: Ako Srbi krenu

Post by Maraschino »

nikad_izvini wrote:Hvala ti,ne vodao.Hvala ti što si patriota.Nego,ako je tako dobro,što ode? Za šta bi ratovao,za domovinu? Koju,onu u kojoj je legalista Branković nosilac ZLATNOG LJILJANA :shock: Onu,gdje sam građanin šestog reda,gdje masa ljudi ima više prava od mene...Ne,ne.........Dobro neko reče,Novi Zeland i stado ovaca,lakše bi mi bilo sa njima nego s ljudima.Ovdje mi se zgadilo.....malo reći.
izvini, nista licno ;-)

posle rata sve sam probao al' ne ide pa ne ide i sta treba da cekam da umrem u bijedi

nigdje nije sjajno, sesti red ti ne gine bilo gdje da si, :D

pozdrav :bih:
mIRCerka

#86 Re: Ako Srbi krenu

Post by mIRCerka »

1964Nermin wrote:Djete drago, ja niti te poznajem, niti ti znam ime, niti me zanimas, ja odgovaram na Mircerkine postove, od kojih mi se dize kosa na glavi. Kad sam ja bila tvojih godina, to se zvalo "svakom loncu poklopac". Ali, ne lezi vraze, ne bas svakom, samo onima koji se direktno ticu BiH, patriotizma, ratova, proslih i buducih i slicnih tema.Danas ti se u Parlamentu rjesava sudbina, ti svoje frustracije lijecis na dijaspori. Ti bar imas RVI, za razliku od mnogobrojnih kojima je i ta mogucnost oduzeta!
Evo, ja ti obecavam: ni ja, niti iko moj te nece braniti, ni tebe ni, na zalost ,vecinu u BiH. Branicemo RBiH i svoje.Ja ne znam kako tebe dijaspora gleda, ali cu ti reci da se ja u svom Sarajevu osjecam vise strancem nego ovdje gdje sam ( a da ti ne govorim, kako nam je tesko kao strancima u tudjim zemljama, da ti sta ne bude)
Ocekivao bi covjek od ove mladje raje malo drugaciju diskusiju, ljudi se druze, iznose svoje misljenje, a vi odmah na noz, zasto kritikovati osobu, u stvari nick,ali jok, vazno je nekoga zalijepiti, proglasiti nepismenim, smijesnim, ludim, pa onda i ostalo sljeduje.
I tako, dok Silajdzici, Borovci, Tihici i ostali, rade svoj posao da ne rade, pricaju suplju i bez p'o muke nas uvode u Srbiju, pardon, ne uvode, nego nju dovode nama!
Kao sto rekoh, pozdrav ce gevari i kompletnom Kongresu.
simi5

#87 Re: Ako Srbi krenu

Post by simi5 »

Šta sam se "turbana" naslušala u vezi otcepljenja Kosova, koliko su se puvali Garda Cara Lazara i sliični, kad tamo sve puf u vetar. Ako ste pametni, a jeste, gradićete među sobom novi mir a ne novi rat.
nikad_izvini

#88 Re: Ako Srbi krenu

Post by nikad_izvini »

Maraschino wrote:
nikad_izvini wrote:Hvala ti,ne vodao.Hvala ti što si patriota.Nego,ako je tako dobro,što ode? Za šta bi ratovao,za domovinu? Koju,onu u kojoj je legalista Branković nosilac ZLATNOG LJILJANA :shock: Onu,gdje sam građanin šestog reda,gdje masa ljudi ima više prava od mene...Ne,ne.........Dobro neko reče,Novi Zeland i stado ovaca,lakše bi mi bilo sa njima nego s ljudima.Ovdje mi se zgadilo.....malo reći.
izvini, nista licno ;-)

posle rata sve sam probao al' ne ide pa ne ide i sta treba da cekam da umrem u bijedi

nigdje nije sjajno, sesti red ti ne gine bilo gdje da si, :D

pozdrav :bih:
Ne svađam se :D Nego konstatujem.Ipak,ne da se porediti šesti red inozemni i domaći ;-) Mislim da se tu slažemo.Pod ovim spominjenjem dijaspore,mislim na one što su pobjegli 92,vratili se(bez djece koja su ostala u bijelom svijetu),otkupili stanove,našli solidne poslove,djeca im se eventualno vratila,također našla dobre poslove zbog jezika i računara koje su naučili vani i onda počeli da pametuju kako je teško biti vani,da su jedva čekali da se vrate i da bi haman opet ratovali.Kako ništa ne valja.Sve to,uz legalistu Brankovića :run:
JohnnyS

#89 Re: Ako Srbi krenu

Post by JohnnyS »

turban wrote:Ako smo zavrsili sa pitanjima da,krenomo dalje.Sta sec ti uraditi,Ti kao pojedinac.
Ako Srbi krenu, ja ću kao pojedinac ispraviti grešku moga oca. Bit ću ratni profiter... Dok je on pod granatama radio drugi su prodavali brašno iz humanitarne pomoći.
Vodenjak

#90 Re: Ako Srbi krenu

Post by Vodenjak »

zoom66 wrote:
mIRCerka wrote:
Upravo tvoj ostatak posta predstavlja ono sto je moj problem sa dijasporom, pogotovo likovima poput turbana.
Mene isti taj turban i turbanici razni na ljetnom odmoru kad dodju u BiH poprijeko gledaju zato sto se ne zovem onako kako bi njima odgovaralo. Isti takvi turbanici kazu JURIS a sipak nece reci ZA MNOM.
Sta je dijaspori problem sa mnom? Zbog mog imena i prezimena mene vajna dijaspora u pamfletu proglasi cetnikom, jebi ga samo citaju i forumaju a ne prate i ne provjeravaju.
hajde bona, i mene dijasporca proglasishe chichom :D ko nije uz njih protiv njih je :D

neda dijasporac svoju mirci :kiss:

u potpisu: vrhovna komanda juznoskandinavske lahke motorizirane brigade :D
Napustam ja i Skandinaviju ako si joj TI u komandi! :run:

:mrgreen:
bosn.om

#91 Re: Ako Srbi krenu

Post by bosn.om »

Ja druge zemlje nemam, ako Bosnu treba braniti, sta drugo nego kao '92. na cetnike dok nijedan ne ostane, bas kao moj otac tokom Juge, kao dedo i cijeli porodicni klan '41., a bogme i svi preci prije tog vremena. A ovi sto bi bijezali/ne bi se vracali/bi profitirali/neku pamet zatucaju=seru, branio bih ja i vas, iako ste glupi, ali ne cudi me, tako je bilo i '92., vecina vas "gradjana" se nakim filozofijama bavila zgrazavajuci se o tim strasnim barikadama i pucnjevima tu i tamo, dok se moja "seljacka" porodica naoruzavala i rasporedivala po Pofalicima jedni, po Hrenovici drugi (to jest sve tamo gdje zivimo kao vecinsko stanovnistvo) da se ne dopusti cetniku da se tek tako lako provede, kao sto smo uvijek radili otkako nam se biljezi porodicna povijest.
Zahvaljujuci toj filozofiji nikad nismo bili zrtve njihove, vec naprotiv njihov najveci strah, od cijeg prezimena i danas strepe od Pala do Drine, i znao sam kakvih sve Bosanaca ima, ali ne zalim ni rane, ni muku, jer nema sta da se zali, glupost jednog naroda ne zasluzuje njegovo istrebljenje, ipak. Neki od vas stvarno nemaju pojma gdje zive i s kakvom bagrom imaju posla, moji se sa velikosrpskom ruljom ganjaju vec 2 vijeka, to je jedno veliko iskustvo s njima koje nam dozvoljava da predvidimo da ce biti jos dosta sranja s tim divljacima, bas kao sto smo predvidili sranje '90-tih.

Zato imajte malo mijere i suzdrzanosti prije nego odlucite da se ismijavate i pravite pametni ljudima koji vide malo dalje od svog nosa, jer bice vam glup osjecaj kad ti isti kojima ste se ismijavali stanu da vas brane, opet...sredim nogu i vracam se da branim, naravno, nisam izasao da penziju zaradjujem. Ko ne moze, uredu, ne moze, i finansijska pomoc je jako bitna i lobbying na strane medije je koristan, nije svako ni za borca, ne treba suditi, ali ko moze a nece je obicna picka, nema sta drugo da se kaze! Sreca pa smo pravi Bosanci uvijek tu i solidarni kad zagusti stvarno (sem malih zuzetaka, tj. govana), sta god da pricali prije toga, zato se i ponosim nama, 3. evropskoj armiji smo nekako stali u kraj, kakvi god bili, to nam se ne moze izbrisati.
pitt

#92 Re: Ako Srbi krenu

Post by pitt »

zoom66 wrote:
mIRCerka wrote:
hajde bona, i mene dijasporca proglasishe chichom :D ko nije uz njih protiv njih je :D

neda dijasporac svoju mirci :kiss:

u potpisu: vrhovna komanda juznoskandinavske lahke motorizirane brigade :D

vazda dijaspora kriva. Oni bas najvise gledaju ljude poprijeko radi imena :D :D :D samo se ljeti to desava :D
popajic

#93 Re: Ako Srbi krenu

Post by popajic »

simi5 wrote:Šta sam se "turbana" naslušala u vezi otcepljenja Kosova, koliko su se puvali Garda Cara Lazara i sliični, kad tamo sve puf u vetar. Ako ste pametni, a jeste, gradićete među sobom novi mir a ne novi rat.
Tako je @simi,a pravit cemo i nove bebe,bosanske,sarajevske bez zavirivanja jesu li im cune srpske,hrvatske ili bosnjacke.
mIRCerka

#94 Re: Ako Srbi krenu

Post by mIRCerka »

bosn.om wrote:Ja druge zemlje nemam, ako Bosnu treba braniti, sta drugo nego kao '92. na cetnike dok nijedan ne ostane, bas kao moj otac tokom Juge, kao dedo i cijeli porodicni klan '41., a bogme i svi preci prije tog vremena. A ovi sto bi bijezali/ne bi se vracali/bi profitirali/neku pamet zatucaju=seru, branio bih ja i vas, iako ste glupi, ali ne cudi me, tako je bilo i '92., vecina vas "gradjana" se nakim filozofijama bavila zgrazavajuci se o tim strasnim barikadama i pucnjevima tu i tamo, dok se moja "seljacka" porodica naoruzavala i rasporedivala po Pofalicima jedni, po Hrenovici drugi (to jest sve tamo gdje zivimo kao vecinsko stanovnistvo) da se ne dopusti cetniku da se tek tako lako provede, kao sto smo uvijek radili otkako nam se biljezi porodicna povijest.
Zahvaljujuci toj filozofiji nikad nismo bili zrtve njihove, vec naprotiv njihov najveci strah, od cijeg prezimena i danas strepe od Pala do Drine, i znao sam kakvih sve Bosanaca ima, ali ne zalim ni rane, ni muku, jer nema sta da se zali, glupost jednog naroda ne zasluzuje njegovo istrebljenje, ipak. Neki od vas stvarno nemaju pojma gdje zive i s kakvom bagrom imaju posla, moji se sa velikosrpskom ruljom ganjaju vec 2 vijeka, to je jedno veliko iskustvo s njima koje nam dozvoljava da predvidimo da ce biti jos dosta sranja s tim divljacima, bas kao sto smo predvidili sranje '90-tih.

Zato imajte malo mijere i suzdrzanosti prije nego odlucite da se ismijavate i pravite pametni ljudima koji vide malo dalje od svog nosa, jer bice vam glup osjecaj kad ti isti kojima ste se ismijavali stanu da vas brane, opet...sredim nogu i vracam se da branim, naravno, nisam izasao da penziju zaradjujem. Ko ne moze, uredu, ne moze, i finansijska pomoc je jako bitna i lobbying na strane medije je koristan, nije svako ni za borca, ne treba suditi, ali ko moze a nece je obicna picka, nema sta drugo da se kaze! Sreca pa smo pravi Bosanci uvijek tu i solidarni kad zagusti stvarno (sem malih zuzetaka, tj. govana), sta god da pricali prije toga, zato se i ponosim nama, 3. evropskoj armiji smo nekako stali u kraj, kakvi god bili, to nam se ne moze izbrisati.
U tome jeste stos, sto bi on da diriguje otamo kako ces i sta ces ti ovdje ako se ne daj Boze zapuca...
Dabogda mu se u avliji pucalo ko god pucanje prizivao.
maccarona

#95 Re: Ako Srbi krenu

Post by maccarona »

mIRCerka wrote:

ja nikad ne bih saznala to tvoje prezime (nacionalnost :D) , da ga sama nisi 13576934589 puta pomenula na ovom forumu.... :D
i ne :D nije cijela dijaspora tobom opcinjena :D
ZANMAR95

#96 Re: Ako Srbi krenu

Post by ZANMAR95 »

Evo da ja odgovorim turbanu nesto konkretno:

Ti budi moj duhovni vodja, a ja cu uraditi sve sto ti pozelis, doslovno SVE. Dosaptavaj mi iz Evrope sta tebi u Bosni smeta, a ja cu to odmah srediti, pa makar bio i Dodik licno....

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ............................. :shock:

Pa ti nisi normalan, bavi se svojim zivotom gdje god da si ga ponovo poceo i ne pravi se pametan sa tim pitanjima: Sta ces TI uraditi? a sta ces to ti uraditi ? Razmisljaj o necemu pozitivnom i ne raspiruj mrznju u BiH, a nisi ni blizu Bosne.

Ovakvi likovi mi ne idu u glavu nikako.....
carla del ponte

#97 Re: Ako Srbi krenu

Post by carla del ponte »

Draga naša dijasporo - lezi. gdje si da si - i bogati ne kakite više. Nemojte nas vi braniti, matere vam, a nama kako bude. /već me hvata muka od ljeta :x /
alphonse kauders

#98 Re: Ako Srbi krenu

Post by alphonse kauders »

Već zamišljam front kod trolejbuske okretaljke na Dobrinji, mi rokamo fišecima iz Mercatora, vojska RS drma praćkama sa autobuske stanice, kod Stake na Vracama se vodi velika bitka "na šake" i bokserima, na Bazenima smo smjestili logistiku i jedinice za "podizanje morala borcima", a sve će to (nakon 2-3 dana, dok se ne umore) se okončati konačnom spoznajom da nam je CIA smjestila, jer je htjela da zavadi pobratimljene narode.

Daj, ba ne provaljujte se. Čak i u slučaju, hahaha, oružanog sukoba sjeo bih u kafanu (dobro osunčanu), naručio pivo i smijao se svim vjernim glasačima SDA i SzBiH koji su svojim dosljednim glasanjem pozamašno doprinijeli "otcepljenju".
bosn.om

#99 Re: Ako Srbi krenu

Post by bosn.om »

@Mirc : Ma to su sad rasprave, prepucavanja i bog zna sta koje me ne zanimaju, niko ne mora nista, svakom na savjest, zelim da se popenjem iznad toga. Ne zelim rat, mrzio bih da opet izbije, nadam se da nikad nece vise, ama bas nikad iako u ovo sumnjam, nikad me niko nece vidjeti da jurisam na icije, ali ako budem morao biti jedini koji stane da brani ovu zemlju, bicu i nece me biti tako lako proci, ne sto sam bog zna sta hrabar, vec sto znam da iza mene imaju moji roditelji, sestra, rodjaci, djeca, zene, nejaki, jbg sta mi drugo preostaje. Ali znam da necu biti sâm, jer ovaj narod ipak nesto malo vrijedi, vidio sam to kad je bilo najteze. A sto se tice tvog prezimena, te problema s tim, meni je iskreno zao za to, nadam se da ce toga biti sve manje ubuduce, jer bilo koji supak koji te za to uvrijedi ocigledno je raspalio prvi dan rata pa ne zna koliko ih je bilo nemuslimana u redovima nase armije, medju njima dobar broj i visoko-odlikovanih cak. Pravi te borac nikad zato nece uvrijediti. Veliki je nas trud da se ne mjesa nemuslimanstvo i velikosprska ideologija, ali uvijek ima neupucenih, nepismenih, koji sve mijesaju; nikad nije bilo ekstremno, sreca, ali sve dok ima ijedna takva primjedba, treba svi da se borimo da to strogo osudimo i kaznimo. To je sve sto ima da se kaze, tome nema opravdanja nikakvog.
manijak1

#100 Re: Ako Srbi krenu

Post by manijak1 »

:oops: Ako se upute u tu avanturu ni Putin im neće pomoći da ostanu na sadašnjiim pozicijama .
Što se tiče vojne opcije da mogu već bi je odavno isprovocirali .
Ovako samo stvaraju atmosferu igranja s ganglijama i ispitivanja ostalih faktora koji su činioci mira i rata ovdje(EU i SAD ) .
Što će reć' .....kako oni preko Miće postavljaju neke zahtjeve i neke opcije tako i njima treba uzvratiti .
Dakle ako krenu u otcijepljenje , sve će zavisti od međunarodnog faktora i EU .....i njihove analize :oops: :D
Mi ćemo kao i u bliskoj prošlosti biti prepušteni sagledavanju posljedica :oops: :D pa tako će neko htio ne htio , rokati se ako bude tako opet a neko će :oops: :D pokušati ispaliti se :oops: :D .
Ovakav način pristupa ovim temama je neispravan.
Ložiona stoput do sad viđena.
Macca .....nisi mi platila autorska prava :oops: :D
Locked