Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#26 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by ladyblue18 »

Fiore wrote:
ladyblue18 wrote:hahahaha vlada ce pasti? narod ce se dici? gdje to, kada?
U kojem je to filmu da i ja pogledam?
Narod se nece dici ni da se sutra zapuca, zato ne dramite, mirno spavajte, vlada ne pada :)
jer je narod odavno pao...... prema tome nema ko da obara vladu. 8-)
mozes i tako posmatrati, cak sta vise, zvuci odlicno :thumbup:

@kolumbo-mogu ja reci, nije problem, ali ostat ce samo na tome. Jer na forumu se svasta kaze, i svasta hoce da se uradi, ali samo ostane na kuckanju. Ovdje se 100 puta dnevno spomene obaranje vlade, protesti protiv ovog i onog, bune, ustanci, ali...niko nece da se pomakne iz idubnih stolica i fotelja.
To je tako i u drzavi, i vlada to zna, politicari to znaju, da smo mi stoka od naroda, i mogu da rade sta hoce.
Nazalost...tako je kako je.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by mIRCerka »

DobroJutroKolumbo wrote:
Narod se nece dici ni da se sutra zapuca, zato ne dramite, mirno spavajte, vlada ne pada :)

Dajte vi poticaj ljudima iz vlade koji su ovde na forumu i vrijedno prate mnoge komentare isto tako i novinarima...Kad masa ljudi kaze nece se desiti nista , oni to fino vide i urade sta treba da urade , jer je narod rekao, nece se desiti nista! Treba reci da ce se desiti svasta i ako oni urade svoje , da se to i desi!
Ok. Ti ces se samospalit, ja cu selancima vezati za glavna ulazna vrata u zgradu Vlade, tamo gdje pise ZA VIP POSJETIOCE.
Hajmo dalje slagati naucnu fantastiku.
PS Ti ces biti proglasen udbasem, ja cetnikom, a GOD stranim placenikom.
Fiore

#28 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by Fiore »

Lady idemo mi na tekmu.. nema nista od ovih strajkova i protesta :skoljka: JA vooooolim Zeeeeeeeljuu... :thumbup:
Arc_Angel

#29 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by Arc_Angel »

pa naravno da ce smanjiti i taj topli obrok, mozda kako neko rece zbog poreza a mozda da stimulisu privatnike ko ce ga znati. jedno je sigurno kad ga smanje privatnici ce jedva to decekati da jos vise ogule radnike.

nece se nista desiti, zato sto je narod glupa ovca i to je cinjenica, ovdje ce samo biti gore i gore u nasoj drzavi nepostoji svjetlo na kraju tunela i to je tako.
glup narod glupi politicari glupa drzava sve glupo.

tek kad ljudi pocnu umirati od gladi i bolesti i neuhranjenosti i kad zavladaju bolescure mozda ali veliko mozda da ce se narod probuditi, do tada ima kozu da nam oderu.
G.O.D.

#30 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by G.O.D. »

mIRCerka wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:

Dajte vi poticaj ljudima iz vlade koji su ovde na forumu i vrijedno prate mnoge komentare isto tako i novinarima...Kad masa ljudi kaze nece se desiti nista , oni to fino vide i urade sta treba da urade , jer je narod rekao, nece se desiti nista! Treba reci da ce se desiti svasta i ako oni urade svoje , da se to i desi!
Ok. Ti ces se samospalit, ja cu selancima vezati za glavna ulazna vrata u zgradu Vlade, tamo gdje pise ZA VIP POSJETIOCE.
Hajmo dalje slagati naucnu fantastiku.
PS Ti ces biti proglasen udbasem, ja cetnikom, a GOD stranim placenikom.
smijesno ali istinito :roll:
ali na kraju smo mi hebena stranka....
terapija

#31 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by terapija »

K'o da gledam, iskoristice frku oko IZ, Bukovice i td. da ovo neprimijetno provuku :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
zgembo_sa

#32 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by zgembo_sa »

Ma nema od bunta nista. Koliko u stvari ljudi uopste ima topli obrok i koliko od ovih koji ga imaju uopste imaju preko 8 - vrlo malo. Oni koji imaju te tople obroke od po 14 KM, uglavnom imaju i plate preko 1000, pa nece bas umrijeti od gladi... Nista od haosa... nazalost.
mIRCerka

#33 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by mIRCerka »

Fiore wrote:Lady idemo mi na tekmu.. nema nista od ovih strajkova i protesta :skoljka: JA vooooolim Zeeeeeeeljuu... :thumbup:
have i igara druze Fiore :D
G.O.D.

#34 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by G.O.D. »

sta je potrebno ovom narodu da izadje na ulicu i napravi protestnu setnju?
Arc_Angel

#35 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by Arc_Angel »

G.O.D. wrote:sta je potrebno ovom narodu da izadje na ulicu i napravi protestnu setnju?

:D :D :D :D :D :D
treba mu nesto nabiti u guzicu

nemozes ga istjerati iz kuce da protestira da si pita :D :D :D :D :D :D

sala na stranu izvinjavam se zbog rijecnika
mIRCerka

#36 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by mIRCerka »

G.O.D. wrote:sta je potrebno ovom narodu da izadje na ulicu i napravi protestnu setnju?
hmmm,u Sarajevu bi se mozda iskupila veca masa ako najavimo gay paradu, sa sve kamionima sa DJima i slicno...a onda ih samo obavijestimo GAYEevi i islamofobi su na Trgu BiH 1 ;)
I kad stignu na nas PLato, onda im kazemo: Dragi nasi, nek ste dosli. Eno gamad sebi dize plate u nebesa, dok Shushama hoce otet i gace s guzice. Dalje nastavi ti.
G.O.D.

#37 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by G.O.D. »

Arc_Angel wrote:

treba mu nesto nabiti u guzicu

nemozes ga istjerati iz kuce da protestira da si pita :D :D :D :D :D :D

sala na stranu izvinjavam se zbog rijecnika
istina...nekima ce prije metar u guz... nego cenat u glavu...
tuzno, ali istinito
barby02

#38 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by barby02 »

Ja mislim da Oni misle unaprijed i da TO naspram plate jeste visok i znaju da mnogi zive od njega, zato sto TO ne ulazi u prosjek za peMziju, koju ako docekamo da zaradimo i ako u ta doba, 2040-tih bude postojala peMzija,kao vid nadoknade, ce kao i danas ovim poMzionerima, biti crkavica . . . :-)
uvijek dobar post

#39 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by uvijek dobar post »

nekako mi se nameće zaključak da vlasti u bih bezuspješno pokušavaju da dignu narod na noge i to smišljeno.
razlozi za to leže u činjenici da kada se narod digne i pokuša skinuti glavešine, ovi će za sobom povući svoje pajdaše u privredi i kriminalu, početi će sve da pada,
novopečeni bogataši i vlasnici ove zemlje će početi gubiti svoje bogatstvo a to kad se desi, započet će novi rat i narod niko ništa neće pitati.
sa početkom i trajanjem novog rata, sav kriminal trenutnih i prošlih vlastodržaca pada u zaborav i oprašta se novim poslijeratnim zakonom o amnestiji...

nisam sklon konspiraciji, samo mi eto prođe kroz glavu i ovakav scenario...
Alhemicarkaa

#40 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by Alhemicarkaa »

DobroJutroKolumbo wrote: Dajte vi poticaj ljudima iz vlade koji su ovde na forumu i vrijedno prate mnoge komentare isto tako i novinarima...Kad masa ljudi kaze nece se desiti nista , oni to fino vide i urade sta treba da urade , jer je narod rekao, nece se desiti nista! Treba reci da ce se desiti svasta i ako oni urade svoje , da se to i desi!
Ma hajde molim te, bas ce se bunt desiti na forumu :roll: Jaki su mi to novinari koji jos uvijek misle da je ovo piskaranje po forumu odraz misljenja naroda, how yes no. Obrati paznju, uvijek isti pokrecu teme o buntu, uvijek od istih ljudi dobivam poziv da se pridruzim kojekakvim fb grupama, te ni ja ne razumijem bos selo, i ja mrzim Brankovica, ja sam napisao grafit, dolje vlada, itd, sve se vrti u krugu od stotinjak ljudi, uvijek isti clanovi i uvijek isti pokretaci. Da te grupe i teme po internetu mogu sta promjeniti, ne bi uvijek isti broj istih ljudi bio u njima. Napolju su ljudi, koji nemaju internet i kojima mozda i jeste dozlogrdilo, napolju je revolucija, ne ovdje.
Nego, kome je do bunta, pistu u ruke i na ulicu, sve osim toga je cisto mazanje ociju...
nosara

#41 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by nosara »

uvijek dobar post wrote:nekako mi se nameće zaključak da vlasti u bih bezuspješno pokušavaju da dignu narod na noge i to smišljeno.
razlozi za to leže u činjenici da kada se narod digne i pokuša skinuti glavešine, ovi će za sobom povući svoje pajdaše u privredi i kriminalu, početi će sve da pada,
novopečeni bogataši i vlasnici ove zemlje će početi gubiti svoje bogatstvo a to kad se desi, započet će novi rat i narod niko ništa neće pitati.
sa početkom i trajanjem novog rata, sav kriminal trenutnih i prošlih vlastodržaca pada u zaborav i oprašta se novim poslijeratnim zakonom o amnestiji...

nisam sklon konspiraciji, samo mi eto prođe kroz glavu i ovakav scenario...
Mislim da bi, za razliku od proslog, ovo bio rat sa viskom naoruzanja, a manjkom ljudi... :D
barby02

#42 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by barby02 »

Ako budNe rat, ja ostavljam i kredit ako treba. . :D
karanana

#43 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by karanana »

nas ce jedino rat i spasiti.
mIRCerka

#44 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by mIRCerka »

karanana wrote:nas ce jedino rat i spasiti.
Ne daj Boze rata, obecavam da cu plakati i sekirati se gledajuci ga na CNNu ovaj put.
Alhemicarkaa

#45 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by Alhemicarkaa »

mIRCerka wrote:
Ne daj Boze rata, obecavam da cu plakati i sekirati se gledajuci ga na CNNu ovaj put.
Takodjer, jos cu govoriti, eh, kako je tek meni ovdje tesko, ni luk ovdje ne mirise...
Alfons Kauders

#46 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by Alfons Kauders »

pa fakat dosta vise... em pada euro, em me zaklase rezije, skupa hrana, visoke kamate... jebote, jedva na kraju mjeseca da mogu ostavit 2 i kusur hiljade na stranu, fakat ovako vise ne moze...
G.O.D.

#47 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by G.O.D. »

Alhemicarkaa wrote:
mIRCerka wrote:
Takodjer, jos cu govoriti, eh, kako je tek meni ovdje tesko, ni luk ovdje ne mirise...
pa fakat ne mirise... :-) :-) :-)
drsrle

#48 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by drsrle »

PROVJERENO ZNAM :

Plate u VLadi FBiH i korisnicima Federalnog budzeta su smanjene na junski nivo sto je za oko 100 km nize
i topli obrok za januar je vec smanjen sa 15 km na 10 km po danu

Nista novo.

Jaa sam sebi uveo novo pravilo u mom kucnom budzetu : kad dodje plata od roditelja prvo se odvaja koliko nam treba za hranu i zivot, a ono sta ostane placaju se rezije.

Ja necu gladovati a bit redovni platisa silnih previsokih rezija. Pola drzave je duzno pa mogu biti i ja. Samo struju redovno placam a ostalo jok.

Rezije na europskom nivou a plate ko da smo u UGANDI.
Olympus C170

#49 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by Olympus C170 »

Ha,ha,ha,ha-nek "oni"imaju plate od 10000 KM,a narod ko hebe!Eeeeeee,LOPOVI,VRATITE STANOVE!Image
mIRCerka

#50 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!

Post by mIRCerka »

Alhemicarkaa wrote:
mIRCerka wrote:
" e da mi je sad paradajza iz nanine baste, pa da umrem sretna"...
Post Reply