Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
- DobroJutroKolumbo
#1 Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Vlada zeli da izglasa , smanjenje zakonski naknade "toplog obroka" na maximum od 8 KM , ako to urade tek ce u ovoj zemlji nastati haos! Ako ovo urade VLADA SIGURNO PADA ! Zasto ! Zato sto je 99% stanovnista zaduzeno kreditima , kod banaka i mikrokreditnih organizacija , i ljudi koji rade bilo u privatnom ili drzavnom sektoru , bukvalno zive od tog toplog obroka! Ljudi nece da idu na odmor ili bolovanje , rade bolesni , samo da bi donijeli kuci tu naknadu za "topli obrok"!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Sanjaj kolumbo. JEdino kad ce se narod dici jeste za jedno 30 godina, kad opet bude rat. Ovo ovdje je sve prelijeno da bi se diglo.DobroJutroKolumbo wrote:Vlada zeli da izglasa , smanjenje zakonski naknade "toplog obroka" na maximum od 8 KM , ako to urade tek ce u ovoj zemlji nastati haos! Ako ovo urade VLADA SIGURNO PADA ! Zasto ! Zato sto je 99% stanovnista zaduzeno kreditima , kod banaka i mikrokreditnih organizacija , i ljudi koji rade bilo u privatnom ili drzavnom sektoru , bukvalno zive od tog toplog obroka! Ljudi nece da idu na odmor ili bolovanje , rade bolesni , samo da bi donijeli kuci tu naknadu za "topli obrok"!
- DobroJutroKolumbo
#3 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
mIRCerka wrote:Sanjaj kolumbo. JEdino kad ce se narod dici jeste za jedno 30 godina, kad opet bude rat. Ovo ovdje je sve prelijeno da bi se diglo.DobroJutroKolumbo wrote:Vlada zeli da izglasa , smanjenje zakonski naknade "toplog obroka" na maximum od 8 KM , ako to urade tek ce u ovoj zemlji nastati haos! Ako ovo urade VLADA SIGURNO PADA ! Zasto ! Zato sto je 99% stanovnista zaduzeno kreditima , kod banaka i mikrokreditnih organizacija , i ljudi koji rade bilo u privatnom ili drzavnom sektoru , bukvalno zive od tog toplog obroka! Ljudi nece da idu na odmor ili bolovanje , rade bolesni , samo da bi donijeli kuci tu naknadu za "topli obrok"!
Ne radi se o tome , ako to urade , dovest ce narod na rub egzistencije , sto logicno povlaci to, da narod nece moci vracati kredite , a kad bankarski sektor ode u helac , sve ce otici u helac!
-
vanjki
#4 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
ma raja ce i dalje sjediti kod kuce
- DobroJutroKolumbo
#5 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
vanjki wrote:ma raja ce i dalje sjediti kod kuce
Ja cu se javno sam zapaliti pred predsjednistvom urade li to!
-
mIRCerka
#6 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Hoces malo sutra. Kad krenes da se spalis, ja cu doci i oba ti koljena slomit. Ne drami, sjedi i uzivaj.DobroJutroKolumbo wrote:vanjki wrote:ma raja ce i dalje sjediti kod kuce
E sad malo ozbiljnije, ako se narod sad ne digne, kad je gamad sebi digla plate do neba a nama hoce da spuste TO, fakat se odavde treba iseliti i sve ovo zatjerat u macku piterinu, jer ne moze saka pojedinaca koja zna matematiku (njima plus nama debeli minus) ispraviti krivu Drinu.
- Alhemicarkaa
#7 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Narod se nece dici, vec ce i onu saku jada sto se digne napasti da su placenici i ubaceni elementi, da iza njih stoje strane organizacije, SDP, Islamofobi i vanzemaljci, i da niko nema pravo da govori u njihovo ime 
- DobroJutroKolumbo
#8 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
mIRCerka wrote:Hoces malo sutra. Kad krenes da se spalis, ja cu doci i oba ti koljena slomit. Ne drami, sjedi i uzivaj.DobroJutroKolumbo wrote:vanjki wrote:ma raja ce i dalje sjediti kod kuce
E sad malo ozbiljnije, ako se narod sad ne digne, kad je gamad sebi digla plate do neba a nama hoce da spuste TO, fakat se odavde treba iseliti i sve ovo zatjerat u macku piterinu, jer ne moze saka pojedinaca koja zna matematiku (njima plus nama debeli minus) ispraviti krivu Drinu.
Hocu matere mi , evo im onda i zivot , kad su nam sve uzeli... Radimo bolesni , ubijeni u pojam , samo da bi donijeli kuci to malo crkavice , a sad hoce da nas vrate 10 godina unazad... Majku im lopovsku!
-
Klodovik
#9 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Pa, topli obrok je bio manji već prošli mjesec. Niko se nije spalio.
- slavkoimamodilera
#10 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Nece "gradjani" nista uradit... bit ce opet po starom, u kuci ce sjedit i ybat majku pokvarenim i korumpiranim politicarima, ali ce potom uslijedit i umirujuci komentar: ma haj dobro je dok ne tuku!
Jedino ko moze (a i mora!) napraviti sranje oko ovoga su poslodavci/privrednici, jer dobro je valjda poznato da se vecina plate isplacuje preko toplog obroka jer je neoporeziv.
Jedino ko moze (a i mora!) napraviti sranje oko ovoga su poslodavci/privrednici, jer dobro je valjda poznato da se vecina plate isplacuje preko toplog obroka jer je neoporeziv.
-
mIRCerka
#11 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Nece se spaliti ni kad ga ukinu skrozKlodovik wrote:Pa, topli obrok je bio manji već prošli mjesec. Niko se nije spalio.
- DobroJutroKolumbo
#12 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Meni stvarno nije do zajebancije...A vjeruj i da ogroman broj populacije razmislja kao ja i da zivi kao ja , upravo od te crkavice...
- Fiore
#13 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
ovde im arazlike privatnik-drzavna firma.. Ko placa poreze nema straha.. problem je u onima sto rade kod privatnika.. jer mogu vec sutra ostati bez posla., a da se zale drzavi.. reci ce pa Vi ne uplacujete doprinose.. 
-
lelica
#14 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
prvo molim te daj izvor odakle ti ta informacija.......... kao drugo i ja sam čula za tu vijest ali kažu to je iz razloga zato što se uzima porez na sve što ide preko banke a veće je od 300 KM............a što se tiče toga da će se raja dići na noge čisto sumnjam i mislim da smo mi vrlo glup narod kad nas sve ovo što se događa može ostaviti ravnodušnim ili samo na komentarima da su ovo "gore" lopovi itd..........pitam se samo šta je sa onim ljudima koji rade samo za topli obrok, a ima ih vjerujte i sama sam bila u toj situaciji.........živi bili pa vidjeli šta će se desiti..............mislim da će to biti jedno veliko NIŠTA............DobroJutroKolumbo wrote:Vlada zeli da izglasa , smanjenje zakonski naknade "toplog obroka" na maximum od 8 KM , ako to urade tek ce u ovoj zemlji nastati haos! Ako ovo urade VLADA SIGURNO PADA ! Zasto ! Zato sto je 99% stanovnista zaduzeno kreditima , kod banaka i mikrokreditnih organizacija , i ljudi koji rade bilo u privatnom ili drzavnom sektoru , bukvalno zive od tog toplog obroka! Ljudi nece da idu na odmor ili bolovanje , rade bolesni , samo da bi donijeli kuci tu naknadu za "topli obrok"!
-
mIRCerka
#15 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
JA suza vise nemam druze moj. Ja tuge vise nemam. A ni para. I iskreno, smijesna sam sama sebi. Ocekujem da ce se nesto promijeniti, ocekujem da ce politicarima naglo narasti obraz. Ko ceka, taj se naceka, a daBogda da doceka.DobroJutroKolumbo wrote:Meni stvarno nije do zajebancije...A vjeruj i da ogroman broj populacije razmislja kao ja i da zivi kao ja , upravo od te crkavice...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#16 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
hahahaha vlada ce pasti? narod ce se dici? gdje to, kada?
U kojem je to filmu da i ja pogledam?
Narod se nece dici ni da se sutra zapuca, zato ne dramite, mirno spavajte, vlada ne pada
Narod se nece dici ni da se sutra zapuca, zato ne dramite, mirno spavajte, vlada ne pada
-
G.O.D.
#17 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
poslah post, ali nesto ne prodje...pa evo opet
Koliko sam uspio skontati, ONI zele da se topli obrok do 8 km po danu ne oporezuje, a sve preko toga da bude oporezivo, iskreno se nadam da je to pokusaj da izmame od poslodavaca da uplacuju vece plate i poreze na njih, jer vecini ljudi topli obrok iznosi haman pola plate...mada po dosadasnjim iskustvima naseg "vodeceg vrha", nisu oni mislili na nase penzije i socijalno, nego na svoja nova odijela i automobile, kuce, vikendice, stanove, firme.... i Boga dragog pitaj na sta jos... a valja se prezderavat po kafanama svaki dan....samo na ciji racun "GOSPODO" !!! sebi je topli podigao, naravno neoporeziv, dok ZDERE po restoranima na racun "DRZAVE" ili ti na nas racun! pa samo pogledaj te stomacine i obraze....ubili se za pihtijanja....
ma gadi mi se....
@ samozapaljivach:
ne trebas sebe zapaliti, TREBA NJIH ZAPALITI...pa ce naredna uprava malo razmisljati hoce li krasti ili nece...
Koliko sam uspio skontati, ONI zele da se topli obrok do 8 km po danu ne oporezuje, a sve preko toga da bude oporezivo, iskreno se nadam da je to pokusaj da izmame od poslodavaca da uplacuju vece plate i poreze na njih, jer vecini ljudi topli obrok iznosi haman pola plate...mada po dosadasnjim iskustvima naseg "vodeceg vrha", nisu oni mislili na nase penzije i socijalno, nego na svoja nova odijela i automobile, kuce, vikendice, stanove, firme.... i Boga dragog pitaj na sta jos... a valja se prezderavat po kafanama svaki dan....samo na ciji racun "GOSPODO" !!! sebi je topli podigao, naravno neoporeziv, dok ZDERE po restoranima na racun "DRZAVE" ili ti na nas racun! pa samo pogledaj te stomacine i obraze....ubili se za pihtijanja....
ma gadi mi se....
@ samozapaljivach:
ne trebas sebe zapaliti, TREBA NJIH ZAPALITI...pa ce naredna uprava malo razmisljati hoce li krasti ili nece...
- Maxwell2008
#18 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Cuj topli obrok
,to mi dodje kao neka sadaka radniku
.Topli obrok je cisto izbjegavanje placanja poreza.
Taj oblik nadoknade radnicima ne postoji ni u jednoj zapadnoj zemlji.
Na "zapadu" dobijes normalnu platu pa ti sebi kupuj za svoj novac sto pozelis, topli obrok ili sta ti volja.
Bolje bi bilo da povecaju plate pa ne bi morao ni davati taj topli obrok tj. sadaku.
Da su normalne plate ne bi trebalo ni prevoz posebno isplacivati nego bi se to godisnje prebijalo iz poreza na platu, zavisno koliko je posao udaljen od kuce...Al posto kod nas nista nije normalno...nije ni to...
Taj oblik nadoknade radnicima ne postoji ni u jednoj zapadnoj zemlji.
Na "zapadu" dobijes normalnu platu pa ti sebi kupuj za svoj novac sto pozelis, topli obrok ili sta ti volja.
Bolje bi bilo da povecaju plate pa ne bi morao ni davati taj topli obrok tj. sadaku.
Da su normalne plate ne bi trebalo ni prevoz posebno isplacivati nego bi se to godisnje prebijalo iz poreza na platu, zavisno koliko je posao udaljen od kuce...Al posto kod nas nista nije normalno...nije ni to...
- Topla voda
#19 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
a odkad odbijaju prevoz ako si na godisnjem.
a i smanjili su na 49 prevoz,pa sad skidaju po danu godisnjeg po 2-3km od prevoza
a topli obrok je svakako samo lov u mutnom,drzava samu sebe vara.to su prihodi a neoporezuju se,robovlasnici daju minimalac i na njeg placaju doprinose,a topli dodaju koji je veci od minimalaca.budalastina
to i treba ukinuti ,a povecati plate,kakav topli,kakav prevoz.
bruto i neto i vozdra
a i smanjili su na 49 prevoz,pa sad skidaju po danu godisnjeg po 2-3km od prevoza
a topli obrok je svakako samo lov u mutnom,drzava samu sebe vara.to su prihodi a neoporezuju se,robovlasnici daju minimalac i na njeg placaju doprinose,a topli dodaju koji je veci od minimalaca.budalastina
bruto i neto i vozdra
- Fiore
#20 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
jer je narod odavno pao...... prema tome nema ko da obara vladu.ladyblue18 wrote:hahahaha vlada ce pasti? narod ce se dici? gdje to, kada?
- Maxwell2008
#21 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Zasto se nas narod "ne dize"... pa ja mislim da smo i na Viagru postali imuni... ni na nju se vise ne dizemo... 
- DobroJutroKolumbo
#22 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
ladyblue18 wrote:hahahaha vlada ce pasti? narod ce se dici? gdje to, kada?
Dajte vi poticaj ljudima iz vlade koji su ovde na forumu i vrijedno prate mnoge komentare isto tako i novinarima...Kad masa ljudi kaze nece se desiti nista , oni to fino vide i urade sta treba da urade , jer je narod rekao, nece se desiti nista! Treba reci da ce se desiti svasta i ako oni urade svoje , da se to i desi!
- Maxwell2008
#23 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Topla voda wrote:a odkad odbijaju prevoz ako si na godisnjem.
bruto i neto i vozdra
Upravo tako: "NORMALNA PLATA"
-
AbU_JamaL_MovE
#24 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Izvor informacije? Ja sam cuo u svojoj firmi da ce TO biti smanjen na 10 KM...
-
GoschaUkuchi
#25 Re: Ako smanje "topli obrok" - bice "haos"!
Ja cu se roknut