Ako si ateista ne mos imati temu na religiji?
-
_MaYa_
#1 Ako si ateista ne mos imati temu na religiji?
pišam vam se na tu teoriju!
-
_MaYa_
znaci dvije nas je, ja i ti koje mislimo isto
i jos par deckiju koji su mis e javili privatno porukama, nisu smjeli javno da kazu svoje misljenje jer....
znas kakvi su ovi stari i dosadni ofrumasi odmah bi skocili na njih...
tako je i najbolje neka ljudi zive
ako ne mogu ja
cak mi jedan decko rekao da sam dobra za sviju samo en za sebe
pravo fini decki ahamm
os da ti sredim kojeg hano?
nego , ... obrisali su mi temu onu znas od prije pa sam morala reagirati
tako je i najbolje neka ljudi zive
cak mi jedan decko rekao da sam dobra za sviju samo en za sebe
pravo fini decki ahamm
nego , ... obrisali su mi temu onu znas od prije pa sam morala reagirati
-
hananah
moja Majo to je jako opsirno nesto, vidis svako zivo bice se moze izmedju ostalog reinkarnirati u boga
ali nije to bog u onom apsolutnom smislu nego bog sa osobinama slicnim ljudskim: koji voli, mrzi, prasta, place itd.
ali je u svakom slucaju na visem stupnju razvitka nego covjek i puno je mocniji 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
_MaYa_ wrote:i jos par deckiju koji su mis e javili privatno porukama, nisu smjeli javno da kazu svoje misljenje jer....
-
_MaYa_
hare ramaaaahananah wrote:moja Majo to je jako opsirno nesto, vidis svako zivo bice se moze izmedju ostalog reinkarnirati u bogaali nije to bog u onom apsolutnom smislu nego bog sa osobinama slicnim ljudskim: koji voli, mrzi, prasta, place itd.
ali je u svakom slucaju na visem stupnju razvitka nego covjek i puno je mocniji
haree ramaaaa
-
_MaYa_
pape wrote:_MaYa_ wrote:i jos par deckiju koji su mis e javili privatno porukama, nisu smjeli javno da kazu svoje misljenje jer....
znas kakvi su ovi stari i dosadni ofrumasi odmah bi skocili na njih...Mayo, .... Mayice, .... hajde kazi nam koji su to decki, ...
... da im malo na kichmu sjednemo.
![]()
neka nemoj dragi su decki stvarno...
- Bosanac sa dna kace
ma samo vi, niko vas nece dirat odje, jerbo nadje krpa zakrpu!_MaYa_ wrote:znaci dvije nas je, ja i ti koje mislimo isto
i jos par deckiju koji su mis e javili privatno porukama, nisu smjeli javno da kazu svoje misljenje jer....
- Bosanac sa dna kace
sto bi se reklo od viska glava ne boli!_MaYa_ wrote:e vise bogova nije na odmethananah wrote:ma nisam ti ja bona ateista, samo nisam ni muslimanka niti kriscanka, ja vjerujem u vise bogova
a za sredjivanje fala, ne bih dala svog ni za sto, on je vjernik a vjeruje u samo jednog bogai super se slazemo
![]()
- danas
ma jasta...Bosanac sa dna kace wrote: ma samo vi, niko vas nece dirat odje, jerbo nadje krpa zakrpu!![]()
dok jedni druge resetuju stocem
-
_MaYa_
lolBosanac sa dna kace wrote:sto bi se reklo od viska glava ne boli!_MaYa_ wrote:e vise bogova nije na odmethananah wrote:ma nisam ti ja bona ateista, samo nisam ni muslimanka niti kriscanka, ja vjerujem u vise bogova
a za sredjivanje fala, ne bih dala svog ni za sto, on je vjernik a vjeruje u samo jednog bogai super se slazemo
![]()
![]()
![]()
- Kareem Abdul-Jabbar
- Bosanac sa dna kace
i ateizam je religija kazu, je je, ne zezam se ja, jer kazu vjerujes da Ga nema! 
- Vodenjak
Necu sffovcu pominjati blizu i dalju familiju ali ne mogu da ga ne upitam sto on i njemu slicni svoju vjeru petlja i gdje treba i gdje ne treba?moderator wrote:vidis upravo takve provokacije izazovu gnjev "onih drugih koji ne misle kao ti" i onda nastane krvoprolice, pljuste uvrede, pominju se clanovi familije.... to ne lcii na dijalog vec na pijacu, i to stocnu....sffovac wrote:jao ovi ateisti su pravo slatki, ono et da se i mi ubacimo u religiju iako se ne osjecamo dobro dosli i ako je ne posmatramo suvislo, ali mi bi ipak i tu da budemo da nam koja ne promakne
zato tema i jeste prebacena na Diskusije, da se CIVILIZOVANO diskutuje o takvom problemu.
P_E
Pravom vjerniku bi trebalo da bude izazov da se ateisti javljaju na podforumu religija ako ni zbog cega drugog a ono da pokusaju iste okrenuti pa da dodju "tobe"!
Tako nesto moze da smeta samo onima koji sa sobom jos uvijek nisu rascistili i koji se cak na odredjeni nacin plase iznosenja stavova ateista po pitanju religije uopste...
Nadalje, jedan od nasih najvecih problema po ovom pitanju je da mnogi ateizam izjednacavaju sa antiteizmom.
Razlika je ogromna za onog ko zna misliti svojom glavom, a za onoga ko to ne umije razlikovati nije mjesto ni u podforumima podforuma, a kamo li na forumu!
-
mosor1
Vodenjak wrote:Pravom vjerniku bi trebalo da bude izazov da se ateisti javljaju na podforumu religija ako ni zbog cega drugog a ono da pokusaju iste okrenuti pa da dodju "tobe"!
(Ja jos uvijek vjerujem da je pravi vjernik usmjeren na vlastiti odnos sa svojim bogom, da ne viri drugima u lonac i ne naporise ih.)
Ali da i nije tako, da je stvarno tim velikim vjernicima stalo da imaju podforum Religija sami za sebe, sto im ne bi ubrzo dosadilo mantrati jedno te isto i hvaliti jedni druge? Ne bi li uskoro izmedu sebe proizveli disidente, frakcije i izdajnike i ubrzo se posvadali gore nego sto se sada svadaju s nevjernicima? Oni bi ovo malo nevjernika zapravo trebali drzati kao malo vode na dlanu, jer im bas mi dajemo na vaznosti, mobiliziramo ih i cinimo njihovu egzistenciju (na forumu, i sire) tako bitnom.
Ovo se nije odnosilo na sve vjernike, samo na one militantne, koji bi nas malo kao cistili, danas sa podforuma, a sutra...?
- danas
pa idi i procitaj temu dervisi...mosor1 wrote: Ali da i nije tako, da je stvarno tim velikim vjernicima stalo da imaju podforum Religija sami za sebe, sto im ne bi ubrzo dosadilo mantrati jedno te isto i hvaliti jedni druge? Ne bi li uskoro izmedu sebe proizveli disidente, frakcije i izdajnike i ubrzo se posvadali gore nego sto se sada svadaju s nevjernicima?
mal' se ne poklase... braca muslimani... medj' sobom...