Ako si ateista ne mos imati temu na religiji?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_MaYa_

#1 Ako si ateista ne mos imati temu na religiji?

Post by _MaYa_ »

pišam vam se na tu teoriju!
hananah

Post by hananah »

joj Majo ti si meni kraljica :lol: :lol: :lol: :lol:
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

znaci dvije nas je, ja i ti koje mislimo isto

:lol: i jos par deckiju koji su mis e javili privatno porukama, nisu smjeli javno da kazu svoje misljenje jer....

znas kakvi su ovi stari i dosadni ofrumasi odmah bi skocili na njih...

tako je i najbolje neka ljudi zive :) ako ne mogu ja

cak mi jedan decko rekao da sam dobra za sviju samo en za sebe :)

pravo fini decki ahamm :) os da ti sredim kojeg hano? :D

nego , ... obrisali su mi temu onu znas od prije pa sam morala reagirati
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D Mayo, .... Mayice ... :-) ... zrela si za "razbucati k`o Oslobodjenje". :oops: :zzzz:
hananah

Post by hananah »

ma nisam ti ja bona ateista, samo nisam ni muslimanka niti kriscanka, ja vjerujem u vise bogova
a za sredjivanje fala, ne bih dala svog ni za sto, on je vjernik a vjeruje u samo jednog boga :) i super se slazemo :)
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

hananah wrote:ma nisam ti ja bona ateista, samo nisam ni muslimanka niti kriscanka, ja vjerujem u vise bogova
a za sredjivanje fala, ne bih dala svog ni za sto, on je vjernik a vjeruje u samo jednog boga :) i super se slazemo :)
e vise bogova nije na odmet :D :lol:
hananah

Post by hananah »

moja Majo to je jako opsirno nesto, vidis svako zivo bice se moze izmedju ostalog reinkarnirati u boga :) ali nije to bog u onom apsolutnom smislu nego bog sa osobinama slicnim ljudskim: koji voli, mrzi, prasta, place itd. :) ali je u svakom slucaju na visem stupnju razvitka nego covjek i puno je mocniji :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

_MaYa_ wrote: :lol: i jos par deckiju koji su mis e javili privatno porukama, nisu smjeli javno da kazu svoje misljenje jer....
:D Mayo, .... Mayice, .... hajde kazi nam koji su to decki, ... :-) ... da im malo na kichmu sjednemo. :oops: :lol:
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

hananah wrote:moja Majo to je jako opsirno nesto, vidis svako zivo bice se moze izmedju ostalog reinkarnirati u boga :) ali nije to bog u onom apsolutnom smislu nego bog sa osobinama slicnim ljudskim: koji voli, mrzi, prasta, place itd. :) ali je u svakom slucaju na visem stupnju razvitka nego covjek i puno je mocniji :)
hare ramaaaa

haree ramaaaa

:lol: ma narafno hano ja cak mislim da si ti bog :D
hananah

Post by hananah »

fala Majo :)
a nisam ti ja hare krisna :) nesto sasvim drugo :)
a ti Papetalo ne diraj Maju :x jer cu te popapetati za veceru :D
haj sad ti sukni Papendo :D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

pape wrote:
_MaYa_ wrote: :lol: i jos par deckiju koji su mis e javili privatno porukama, nisu smjeli javno da kazu svoje misljenje jer....
:D Mayo, .... Mayice, .... hajde kazi nam koji su to decki, ... :-) ... da im malo na kichmu sjednemo. :oops: :lol:
:lol: oces ih sve :) a?

neka nemoj dragi su decki stvarno... :) ako bude neko smetao budem ja javila :)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

_MaYa_ wrote:znaci dvije nas je, ja i ti koje mislimo isto

:lol: i jos par deckiju koji su mis e javili privatno porukama, nisu smjeli javno da kazu svoje misljenje jer....
ma samo vi, niko vas nece dirat odje, jerbo nadje krpa zakrpu! :-) :D
Bosanac sa dna kace

_MaYa_ wrote:
hananah wrote:ma nisam ti ja bona ateista, samo nisam ni muslimanka niti kriscanka, ja vjerujem u vise bogova
sto bi se reklo od viska glava ne boli! :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote: ma samo vi, niko vas nece dirat odje, jerbo nadje krpa zakrpu! :-) :D
ma jasta... :D isto ti je ovo bosanac ko kad se vjernici pocnu krpit po svojim temama... :D i ne daju da ih iko dira :D
dok jedni druge resetuju stocem :lol: 8) :-)
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

Bosanac sa dna kace wrote:
_MaYa_ wrote:
sto bi se reklo od viska glava ne boli! :lol: :lol: :lol:
lol
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:D :D procjenjujem: jos dva posta i ovo seli na BC :D:D
sffovac

Post by sffovac »

jao ovi ateisti su pravo slatki, ono et da se i mi ubacimo u religiju iako se ne osjecamo dobro dosli i ako je ne posmatramo suvislo, ali mi bi ipak i tu da budemo da nam koja ne promakne
Bosanac sa dna kace

i ateizam je religija kazu, je je, ne zezam se ja, jer kazu vjerujes da Ga nema! :-)
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:i ateizam je religija kazu, je je, ne zezam se ja, jer kazu vjerujes da Ga nema! :-)
nisu ti dobro kazali... 8) ateizam nije religija, niti to moze biti...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

moderator wrote:
sffovac wrote:jao ovi ateisti su pravo slatki, ono et da se i mi ubacimo u religiju iako se ne osjecamo dobro dosli i ako je ne posmatramo suvislo, ali mi bi ipak i tu da budemo da nam koja ne promakne
vidis upravo takve provokacije izazovu gnjev "onih drugih koji ne misle kao ti" i onda nastane krvoprolice, pljuste uvrede, pominju se clanovi familije.... to ne lcii na dijalog vec na pijacu, i to stocnu....
zato tema i jeste prebacena na Diskusije, da se CIVILIZOVANO diskutuje o takvom problemu.
P_E
Necu sffovcu pominjati blizu i dalju familiju ali ne mogu da ga ne upitam sto on i njemu slicni svoju vjeru petlja i gdje treba i gdje ne treba?

Pravom vjerniku bi trebalo da bude izazov da se ateisti javljaju na podforumu religija ako ni zbog cega drugog a ono da pokusaju iste okrenuti pa da dodju "tobe"!

Tako nesto moze da smeta samo onima koji sa sobom jos uvijek nisu rascistili i koji se cak na odredjeni nacin plase iznosenja stavova ateista po pitanju religije uopste...

Nadalje, jedan od nasih najvecih problema po ovom pitanju je da mnogi ateizam izjednacavaju sa antiteizmom.
Razlika je ogromna za onog ko zna misliti svojom glavom, a za onoga ko to ne umije razlikovati nije mjesto ni u podforumima podforuma, a kamo li na forumu!
mosor1

Post by mosor1 »

Vodenjak wrote:Pravom vjerniku bi trebalo da bude izazov da se ateisti javljaju na podforumu religija ako ni zbog cega drugog a ono da pokusaju iste okrenuti pa da dodju "tobe"!

(Ja jos uvijek vjerujem da je pravi vjernik usmjeren na vlastiti odnos sa svojim bogom, da ne viri drugima u lonac i ne naporise ih.)

Ali da i nije tako, da je stvarno tim velikim vjernicima stalo da imaju podforum Religija sami za sebe, sto im ne bi ubrzo dosadilo mantrati jedno te isto i hvaliti jedni druge? Ne bi li uskoro izmedu sebe proizveli disidente, frakcije i izdajnike i ubrzo se posvadali gore nego sto se sada svadaju s nevjernicima? Oni bi ovo malo nevjernika zapravo trebali drzati kao malo vode na dlanu, jer im bas mi dajemo na vaznosti, mobiliziramo ih i cinimo njihovu egzistenciju (na forumu, i sire) tako bitnom.

Ovo se nije odnosilo na sve vjernike, samo na one militantne, koji bi nas malo kao cistili, danas sa podforuma, a sutra...?
halo

Post by halo »

Bosanac sa dna kace wrote:i ateizam je religija kazu, je je, ne zezam se ja, jer kazu vjerujes da Ga nema! :-)
Ova je dobra sto jest jest :thumbup:
Shoshana

Post by Shoshana »

Zato treba biti agnostik :D
danas

Post by danas »

mosor1 wrote: Ali da i nije tako, da je stvarno tim velikim vjernicima stalo da imaju podforum Religija sami za sebe, sto im ne bi ubrzo dosadilo mantrati jedno te isto i hvaliti jedni druge? Ne bi li uskoro izmedu sebe proizveli disidente, frakcije i izdajnike i ubrzo se posvadali gore nego sto se sada svadaju s nevjernicima?
pa idi i procitaj temu dervisi... :D :D :D ako je nisu pobrisali do sada... :D
mal' se ne poklase... braca muslimani... medj' sobom... :roll:
mosor1

Post by mosor1 »

danas wrote:pa idi i procitaj temu dervisi... :D :D :D ako je nisu pobrisali do sada... :D
mal' se ne poklase... braca muslimani... medj' sobom... :roll:
Pa jasno. Ljudi nisu ni pcele, ni mravi, ni ovce, cak ni kad bi htjeli biti. :)
Post Reply