zateznistub wrote:Opetja033 wrote:N.N. wrote:Samo Bosnjama niko nije heroj, samo se oni ogradjuju od svega, zapitkuju, analiziraju, sude. Nema koga taj nece popljuvati
Gluplje nacije, naroda, kako hocete, na dunjaluku nema.
Ti fakat mislis da par frustriranih mozgova koji svoje frustracije izbacuju piskarajuci po forumima i portalima predstavlja pravi sliku Bosnjaka? Ni ovaj forum, niti bilo koji drugi ne daju pravu sliku prosjecnog Bosnjaka. Nemoj biti u zabludi.
Osvrnite se malo okolo, vecina ljudi sa kojima sam pricao u potpunosti podrzava ovu odluku.
A koja je to slika pravog bosnjaka? Onog koji, pored ociju, ne vidi ko ga je to ostavio kad je bilo najteze? Onaj koji ce đenazu tolikog broja ubijenih odgoditi zarad politckih poena? Znaci pravi bosnjo ce reci JOK smiraju tolikog broja napacenih dusa, koje su by the way, trebale biti davno sahranjene.
Ako je to pravi bosnjak, bogu hval ja nisam...
I da, mi imamo itekako mnogo heroja samo ne mogu stici na red od dnevno-politickih...
Ako ti smatras da porodice zrtava ciji najmiliji i najblizi trebaju naci smiraj, odgadjaju dzenazu radi dnevnopolitickih poena - tebi na obraz. Uostalom pricaju se gluposti ovdje, i to uglavnom od ljudi koji nikada nisu bili u Potocarima, koji nikada nisu razgovarali sa nekim iz Srebrenice i koji je (kao sto sam rekao) vjerovatno ne znaju ni na karti naci.
U Srebrenici sam 6-7 puta godisnje. Vi pricate nesto o tijelima i o tome da se predstavnice udruzenja namjerno ne zele da sahrane najmilije kako bi na njihovoj tragediji uzimale pare.
Po obicaju pojma nemate o cemu pricate i pametujete.
Znate li pametnjakovici da identifikacija ubijenog nije isto sto i pronalazak tijela?
Znate li pametnjakovici da se tu u najvecem broju slucajeva radi o jednoj ili par kostiju - potkoljenica, ruka, podlaktica, celjust, itd? Da vecina porodica (ima izuzetaka koji kopaju i po jednu kost) ne zeli da sahranjuje samo butnu kost sina, muza, oca?
Jeste li vi ikada bili u slicnoj situaciji pa da ih mozete osudjivati zbog toga?
O kakvom Naserovom bijegu pricas? Covjek je dobio naredjenje da ode u Tuzlu od vojnog vrha. Znas ti to vrlo dobro samo namjerno izvrces cinjenice. A onda govoris nekome drugom o prikupljanju politickih poena.
I @insomnia78 je u potpunosti u pravu: do sada nisam sreo nijednu jedinu osobu iz Srebrenice koja bi bilo sta lose rekla o Naseru. A pricao sam sigurno sa par stotina prezivjelih, sto u Sarajevu, sto u srebrenickom kraju. I za razliku od vas zlonamjernih vrlo dobro znam o cemu pricam jer sam, kao sto rekoh, prirodom posla u Srebrenici barem 6-7 puta godisnje. Mimo posla, dakle privatno, bio sam 6 puta na dzenazi. A nikakve licne ili porodicne veze nemam sa Srebrenicom. Hajde da vidimo koliko ste puta na dzenazi u Potocarima bili vi koji kritikujete ovu odluku organizacionog odbora?
O kakvog politizaciji pricate? U pitanju je komandant odbrane Srebrenice, osoba koja je bila komandant u Armiji RBiH, osoba koja je i dan danas zakletva ogromnoj vecini Srebrenicana. Ovo je mnogo vise od politizacije, ovo je pitanje drzave i dostojanstva drzave. Ali ne mozes sa sitnim dusama pricati o visem interesu.
Ne mogu opisati nivo gadjenja i prezira kojeg osjecam prema ovom minornom ali online vrlo aktivnom dijelu sopstvenog naroda. Jedino sto me tjesi jeste cinjenica da im je jedina preostala arena za bljuvanje upravo internet. U stvarnosti ih vec odavno niko ne jebe ni 5%.
Cascenje i vrlo probrane rijeci sa moje strane nemaju nikakve veze konkretno sa tobom. Odgovorio sam tebi ali tvoji su komentari odlicni kakvih bljuvotina ima.