Svi smo uz našeg heroja Nasera Orića!!!
Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
-
skambrljo
- Danguba
#2 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ja vala i nisamskambrljo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/ako-oric-ne- ... /150623044
Svi smo uz našeg heroja Nasera Orića!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam protiv principa, krsenja sporazuma, svako malo stavljanja prsta u oko, cetnicke politike...a Naser k'o Naser. Nista njemu nece biti. Snace se on.
...i kakve veze ima dzenaza sa Naserom koji ionako nece biti prisutan.
- BHCluster
#3 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Prije ovog hapsenja je rekao da ce biti prisutan.Danguba wrote:Ja vala i nisamskambrljo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/ako-oric-ne- ... /150623044
![]()
![]()
![]()
Ja sam protiv principa, krsenja sporazuma, svako malo stavljanja prsta u oko, cetnicke politike...a Naser k'o Naser. Nista njemu nece biti. Snace se on.
...i kakve veze ima dzenaza sa Naserom koji ionako nece biti prisutan.
-
samki12
#4 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
I ovdje na forumu postoji tema o trecoj jugoslaviji.. pa stvarno moras biti malouman 
-
emmir1
#5 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Nevjerovatno.
Ljudi trguju sa ubijenim u Srebrenici, postavljaju uvjete hoće li biti dzenaza održana i ljudi biti ukopani.
Dotakli smo dno.
Ko dozvoli da to rade?
Ko je u tom organizacionom odboru.
Ovo je skandal i ponižavajuće da neko trguje genocidom u Srebrenici i našom nesrećom.
Zbog Nasera, upitnog heroja koji je pobjegao iz Srebrenice i ostavio narod tamo, ako on je htio da ide da se bori ali nisu mu dali.
Zbog Nasera poslije ratnog kriminalca.
Ovo je poniženje svih naših žrtava u Srebrenici
Ljudi trguju sa ubijenim u Srebrenici, postavljaju uvjete hoće li biti dzenaza održana i ljudi biti ukopani.
Dotakli smo dno.
Ko dozvoli da to rade?
Ovo je skandal i ponižavajuće da neko trguje genocidom u Srebrenici i našom nesrećom.
Zbog Nasera, upitnog heroja koji je pobjegao iz Srebrenice i ostavio narod tamo, ako on je htio da ide da se bori ali nisu mu dali.
- afannedim
#6 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Nešto najgluplje što su odlučili, bitniji im orić od njihovih mrtvih sinova, muževa. Koji maloumni potezskambrljo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/ako-oric-ne- ... /150623044
![]()
![]()
![]()
- Ljakan
#7 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Uzas,kakvi moroni.afannedim wrote:Nešto najgluplje što su odlučili, bitniji im orić od njihovih mrtvih sinova, muževa. Koji maloumni potezskambrljo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/ako-oric-ne- ... /150623044
![]()
![]()
![]()
-
samki12
#8 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Svi smo uz našeg heroja Nasera Orića!!!
Last edited by samki12 on 23/06/2015 13:27, edited 1 time in total.
- afannedim
#9 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Dok je subašićke i mehmedovićke tako će i biti, bože bože orić im bitniji od njihovih nakmilijihemmir1 wrote:Nevjerovatno.
Dotakli smo dno.
Ko dozvoli da to rade?
-
dječak sa šibicama
#10 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ovim potezom organizatori su samo ispolitizirali cijelu stvar.
dodatno gorivo za RTRS, vec danas ce ga Dodikova tv posuti na vatru.
dodatno gorivo za RTRS, vec danas ce ga Dodikova tv posuti na vatru.
- It_is_a_Leclerc
#11 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Je li pitao neko porodice ubijenih koje treba ukopati sad, šta misle ? Ili će ih cinculirati ovako do u nedogled ?
Na godišnjicu kad su nam najavljene visoke delegacije, kad Srebrenica i cijela istina o genocidu može dobiti na nevjerovatnom značaju, kakav dosad nije imala, ovakva odluka je kontraproduktivna.
Na godišnjicu kad su nam najavljene visoke delegacije, kad Srebrenica i cijela istina o genocidu može dobiti na nevjerovatnom značaju, kakav dosad nije imala, ovakva odluka je kontraproduktivna.
-
Did
#12 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Da su ukinuli komemoraciju i sve druge aktivnosti, a da se obavi dženaza pa hajde i nekako. Ali da se odgodi ukop?!?! Samo me zanima jesu li pitali baš sve porodice onih kojima treba biti dženaza.
-
Drinski
#13 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Hebote, koliko provokatora na temi! Ovo moze slobodno pod katanac.
- agent_zero
- IcedMFEarth
#15 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
A da mi neko objasni zašto je Orić heroj ? Ozbiljno pitam, znam da se veže za Srebrenicu ali ja nikakav očigledan uspjeh nisam tamo primjetio, nego naprotiv. Zašto je on sad heroj ?
-
iamx
#16 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Upravo vidjoh vijest, zabranjeni komentari, dodjoh ovamo da napisem upravo ovako nesto... Nevjerovatno...emmir1 wrote:Nevjerovatno.
Dotakli smo dno.
Ko dozvoli da to rade?
-
dječak sa šibicama
#17 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
ako je srebrenicanima heroj, onda je njima heroj.IcedMFEarth wrote:A da mi neko objasni zašto je Orić heroj ? Ozbiljno pitam, znam da se veže za Srebrenicu ali ja nikakav očigledan uspjeh nisam tamo primjetio, nego naprotiv. Zašto je on sad heroj ?
Ali glupo je otkazati dzenazu, zbog Orica. Sta je sa porodicama koje cekaju taj dan, da konacno ukopaju najmilije. Nesto sumnjam da je njima vazniji Oric, od dzenaze.
Cista politizacija, od strane nekoliko zena koje su to udruzenje Majki Srebenice prakticno privatizovale i zive od politizacije nesrece svog naroda. Uostalom, ona jedna je i pred kamerama priznala da dooobro zivi na racun udruzenja.
- sinuhe
#18 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ne razumijem na koga se vrsi pritisak odlaganjem dzenaze.
- avetinja
#19 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Bože sačuvaj. Zar mrtvima da se ne da mira, zbog Nasera Orića, koji ne predstavlja nikakvog heroja, niti čovjeka za primjer. Bez obrzira da li se radi o Oriću ili nekoj drugoj osobi, dženaza u Potočarima se mora održati iz poštovanja prema porodicama ubijenih.
- O'zone
- Globalni moderator
#20 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Fakati se vidi da smo nesposobni organizirati bilo šta u našem interesu
samo napravimo kontraefekat i sami sebe spucamo šakom u facu.
Ovaj dio mi je vrh
Na kraju kad isporuče Nasera Srbiji (nadamo se da neće) će biti svi krivi osim zaštitnika Bošnjačkog naroda koji prstom nisu mrdnuli......
Ovaj dio mi je vrh
Imamo "državu" i "državnike" a unutar toga imamo zaštitinike Bošnjačkog naroda i koliko ja vidim a evo i Sadik to potvrđuje da niko nije stupio u kontakt sa vladom Švicarske njihovim ministarstvom pravde ili tužilaštvomČlan Organizacionog odbora i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović kazao je za Klix.ba kako bi volio da mu bilo ko iz vrha države kaže na kojem nivou je razgovarano sa vlastima Švicarske.
"Je li ko razgovarao sa ministrom pravde, sa ministrom unutrašnjih poslova, sa šefom države, predsjednikom vlade. To je taj nivo koji može riješiti ovaj problem, sve ispod toga je neozbiljno", rekao je Ahmetović.
Na kraju kad isporuče Nasera Srbiji (nadamo se da neće) će biti svi krivi osim zaštitnika Bošnjačkog naroda koji prstom nisu mrdnuli......
- travnik
#21 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Sramota.... jedno se boriti za nekoga, a potpuno drugo nanositi dodatnu patnju onima koji trebaju pokopati svoje najmilije odgađanjem dženaze. Za mene je to totalno iracionalno, nepotrebno i nekorektno.
-
dječak sa šibicama
#22 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Kako ce stupiti u kontakt sa Svicarskom, joj tebe, pa sezona godisnjih odmora vec pocela, ko ce se sad jebavati sa svicarskim pravosudjem, nasi politicari vec bukirali karte za Dubai, Barcelonu, Ibizu, neka se strpe malo do septembra, imaju i politicari dusu moraju se i oni odmoriti.
- cyprus
#23 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ovo je zaista maloumno... Dosad nisam komentarisao ovu dramu oko Orića, jer je to delikatna stvar, ali ovo je zaista loša odluka, koja otvara vrata svakoj mogućoj politizaciji žrtava sa svih strana...
Jasno je da Srbija jede govna sa ovim optužnicama i da je se mora zaustaviti u tome... Ako je Hag reko da Orić nije kriv, šta ovi imaju tu još da seru?
Međutim, da li to znači da je Orić heroj? Za mene sigurno ne znači... Kriminalci za mene sigurno nisu heroji... Čak i kada gledamo samo njegovu ratnu ulogu - opet u čemu je on to heroj? Srebrenica je pala, a gdje je bio on? Šta ga to čini herojem
Nadam se da će se ova katastrofalna odluka organizatora ko god oni bili, što prije povući... Ne može niko živ, pa ni Naser Orić biti važniji od ubijenih koji se trebaju ukopati taj dan, dan kada su oči svijetu uprte u mjesto tog najstrašnijeg civizilacijskog zločina - genocida... Politizirati taj događaj na ovaj način, ne da je kontraproduktivno, neko je jednom rječju - katastrofa...
Jasno je da Srbija jede govna sa ovim optužnicama i da je se mora zaustaviti u tome... Ako je Hag reko da Orić nije kriv, šta ovi imaju tu još da seru?
Međutim, da li to znači da je Orić heroj? Za mene sigurno ne znači... Kriminalci za mene sigurno nisu heroji... Čak i kada gledamo samo njegovu ratnu ulogu - opet u čemu je on to heroj? Srebrenica je pala, a gdje je bio on? Šta ga to čini herojem
Nadam se da će se ova katastrofalna odluka organizatora ko god oni bili, što prije povući... Ne može niko živ, pa ni Naser Orić biti važniji od ubijenih koji se trebaju ukopati taj dan, dan kada su oči svijetu uprte u mjesto tog najstrašnijeg civizilacijskog zločina - genocida... Politizirati taj događaj na ovaj način, ne da je kontraproduktivno, neko je jednom rječju - katastrofa...
-
zenit dozic
#24 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Koji ste vi moroni sa tom pričom o politizaciji.
Pa normalno da treba ovo ispolitizovat, pa samo hapšenje je političko, a četnicima treba odgovorit istom mjerom
Svaka čast kad već neće bake i ostali tzv probosanski političari tj. uhljebi, ima ko hoće, a vi se licemjeri i dalje zgražavajte
Pa normalno da treba ovo ispolitizovat, pa samo hapšenje je političko, a četnicima treba odgovorit istom mjerom
Svaka čast kad već neće bake i ostali tzv probosanski političari tj. uhljebi, ima ko hoće, a vi se licemjeri i dalje zgražavajte
- Ludzak
#25 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Samo Bosnjo moze tako glupe odluke donijeti. Cccuj odgadja se dzenaza... Pa kako je moglo bez Orica sve ove godine, zasto ne bi i ove?