E ovako. Imam K8-NSC-939 Gigabyte plocu, na kojoj je AMD Athlon 3200+. Za sad imam 512 Mb DDR-a, medjutim kupio sam jos jedan modul istog DDR-a (isto herca, isti proizvodjac, mozda je noviji modul al specifikacije su iste) i kada sam stavio u utor za memoriju kompjuter mi nece da buta.
Sad, imaju 4 slota za memoriju, dva plava (ddr1 ddr2) i dva zuta (3,4), Kaze da preporucuju da se ako se vec stavljaju dva modula da se stave jedan do drugog. (Inace ploca podrzava neku Dual Memory configuration koja valjda udvostrucuje bandwith)
Probao sam sve sto ja znam, tj vadio bateriju, stavljao jumper na clir-cmos. Mislio da ne radi mi novi modul, pa ga stavljao umjesto starog i radi. Kada stavim module jedan na DDR1 i jedan na DDR3 onda se kompjuter pokrene al mi odmah na pocetku pise "Memory not optimized - Chek manual", a tamo ne pise nista...
Cak sam i usisavao slotove
U Bios sam ulazio, al tamo nema nigdje da nadjem mozda da vidim ima li gdje da se aktivira ova Dual technologija, nema... Kontam da nije do nekih jumpera-- Sta vi mislite o ovome?
Unaprijed hvala.