OHR: Bilateralni razgovori o reformi policije i dalje traju
Bilateralni razgovori o reformi policije između visokog predstavnika Miroslava Lajčaka i lidera političkih partija u Bosni i Hercegovini i dalje se odvijaju, izjavio je u utorak na pres-konferenciji u Sarajevu glasnogovornik OHR-a Mario Brkić.
On nije mogao precizirati kakvi su rezultati tih razgovora, ali je naglasio da visoki predstavnik očekuje napredak na planu reforme policije.
Potrebno je da sporazum o ovom pitanju bude postignut u septembru, za što ima "dovoljno podloge", navode u OHR-u.
Ističu kako je pomak na ovom planu neophodan zbog godišnjeg izvještaja Evropske komisije o napretku u BiH koji će biti objavljen najesen.
Ako ne uspije Lajčak ide u septembru
- Liberalism
#1 Ako ne uspije Lajčak ide u septembru
Sta mislite bi li trebao Lajcak odmah otici u svoju komunisticku Slovacku u slucaju da nista ne uspije uraditi do septembra?
-
misterix
Kakvu komunisticku Slovacku, o cemu ti pricas?? Koliko ja znam Slovacka vec 17 godina nije komunisticka i clan je Evropske unije koje mi jos dugo necemo biti dio! Uostalom, nisam za to da ide. Ako smo mogli trpiti onu mumiju Schillinga godinu dana, mozemo i ovoga. Sposobniji je, to je sigurno a i ima sposobnost da zavrne ruke pravim ljudima da nesto postigne.
-
misterix
Kakvu komunisticku Slovacku, o cemu ti pricas?? Koliko ja znam Slovacka vec 17 godina nije komunisticka i clan je Evropske unije koje mi jos dugo necemo biti dio! Uostalom, nisam za to da ide. Ako smo mogli trpiti onu mumiju Schillinga godinu dana, mozemo i ovoga. Sposobniji je, to je sigurno a i ima sposobnost da zavrne ruke pravim ljudima da nesto postigne.
-
Bajrin najmladji
Lajkačeva izjava nekoliko dana prije preuzimanja funcija da će on biti neutralan je indikativna. Neuspije li napraviti policiju sličnu kao što je u Slovačkoj ili barem sličnu kao u dvoentiteskoj Belgiji,...neka ide u septembru, rujnu, kolovozu, srpnju, trpnju, orebiću,...Daleko je sunce...
- Liberalism
Neznam zasto uvijek samo provokacije.misterix wrote:Kakvu komunisticku Slovacku, o cemu ti pricas?? Koliko ja znam Slovacka vec 17 godina nije komunisticka i clan je Evropske unije koje mi jos dugo necemo biti dio! Uostalom, nisam za to da ide. Ako smo mogli trpiti onu mumiju Schillinga godinu dana, mozemo i ovoga. Sposobniji je, to je sigurno a i ima sposobnost da zavrne ruke pravim ljudima da nesto postigne.
2007 - 17 = 1990. za tvoj info.... Cehoslovacka se pocjepala na dva dijela 1993 godine zato sto je dio zemlje sa vecinskim slovacima (danasnja Slovacka) nije zeljela napustiti centralno planski sistem ekonomije.... nesto slicno onome sto je uradila Srbija 1991/2 godine.
Zato prije nego nekoga napadnes informisi se malo o svojim argumentima.
A sto ne bi otisao ako ce nam i on svaki mjesec samo lagati da ce naredni mjesec stvari biti pokrenute s mrtve tacke.
Zar nije ocigledno da je on tu samo da bi produzio stanje u kojem dobijaju svi osim građana Bosne i Hercegovine (u građane ne svrstavam nacionaliste / kriminalce).
- suncokret13
ne,a zasto bi se vratio ?
ima jos mnogo posla.
ima i vecih problema u ovoj zemlji osim reforme policije.
U PAKETU,smjeniti - ZAJEDNO i silajdzica i dodik,
zabraniti rad SDA-u,HDZ-u i SDS-u. ( i njihovim satelit stankama !)
svim clanovima navedene tri stranke ,a i u satelitskim ( podrunicama,filijlama ) - ZABRANITI bilo kakvo BUDUCE POLITICKO angazovanje.
jer ovdje ,na ovim prostorima vazi i narodna,
vuk dlaku mjenja,al' cud nikada !
e tek onda se moze planirati i poceti s PROSPERITETOM ove zemlje.
ima jos mnogo posla.
svim clanovima navedene tri stranke ,a i u satelitskim ( podrunicama,filijlama ) - ZABRANITI bilo kakvo BUDUCE POLITICKO angazovanje.
- MuaDib
Slovačka da je komunistička zemlja, ne bi ušla u EU. Jeste da je dugo odugovlačila sa prelaskom u tržišnu ekonomiju, ali je danas jedna od najnaprednijih država Evrope. Mi bi se trebali ugledat na njih, školovati što više građana BiH, privuči investicije tako što ćemo zaštititi radnike i istovremeno dati druge povlastice investitoru, zaštititi svoje resurse itd.,itd.. Također malo ko zna da je Ante Marković bio savjetnik premjera Slovačke i da su postigli zadivljujuće rezultate radeći strpljivo i polako.
A mi imamo samo lopove i ljude bez vizije koji ne gledaju ništa sem svog interesa. I ovo oko Dodika, Silajdžića je samo dogovor da zabavljaju narod, a istovremeno u sjeni prave svakakve ugovore, koncesije i prodaju drževnu imovinu u bescjenje.
A o Visokom imam sve najbolje riječi. Ako je u Crnoj Gori zavrnuo po ušima najodvratnije četnike i omogućio odvajanje bez krvi Crne Gore. Kod nas je priprijetio i Dodiku, i Silajdžiću, a u septembru će bez pogovora usvojiti nekoloko važnih reformi. Imati će mo i novi Ustav do kraja godine, bez entitetskog glasanja, ali proširenim ovlastima doma naroda.
A mi imamo samo lopove i ljude bez vizije koji ne gledaju ništa sem svog interesa. I ovo oko Dodika, Silajdžića je samo dogovor da zabavljaju narod, a istovremeno u sjeni prave svakakve ugovore, koncesije i prodaju drževnu imovinu u bescjenje.
A o Visokom imam sve najbolje riječi. Ako je u Crnoj Gori zavrnuo po ušima najodvratnije četnike i omogućio odvajanje bez krvi Crne Gore. Kod nas je priprijetio i Dodiku, i Silajdžiću, a u septembru će bez pogovora usvojiti nekoloko važnih reformi. Imati će mo i novi Ustav do kraja godine, bez entitetskog glasanja, ali proširenim ovlastima doma naroda.
- Liberalism
Dokle cemo vjerovati da ce neki Visoki predstavnik to sve uraditi. pa evo vec 11 godina ista prica.MuaDib wrote:Slovačka da je komunistička zemlja, ne bi ušla u EU. Jeste da je dugo odugovlačila sa prelaskom u tržišnu ekonomiju, ali je danas jedna od najnaprednijih država Evrope. Mi bi se trebali ugledat na njih, školovati što više građana BiH, privuči investicije tako što ćemo zaštititi radnike i istovremeno dati druge povlastice investitoru, zaštititi svoje resurse itd.,itd.. Također malo ko zna da je Ante Marković bio savjetnik premjera Slovačke i da su postigli zadivljujuće rezultate radeći strpljivo i polako.
Sta kada u septembru Lajcak nista ne uradi? Hoces li bar ti promjeniti svoje misljenje i reci da si pogrjesio i to ne samo sto si m vjerovao vec sto si i ti sam druge ljude u zabludu dovodio. Samim tim ti si pravio lose svima u bosni i hercegovini.
Naravno, naci ces neki izgovor i zato ovo pitam cisto retoricki bez nade u bilo kakav odgovor.
- fantom slobode
Nije valjda da se ozbiljno shvatilo da ce se reforma policije rijesiti do pocetka septembra.Od toga nsita nema, ljudi su sada na godisnjem odmoru.ne se previse sekirati.
-
zavrzlama
Lajcak ima moc odlucivanja u BIH isto koliko i bilo koji forumas na ovom forumu...on jednostavno radi sto mu se naredi iz EU i Amerike..njegov je posao da skuplja informacije o raspolozenju BIH lidera u vezi reformi i da prenosi njihove stavove gore navedenim..a oni shodno tome prave program i strategiju djelovanja....ono sto Lajcak moze da uradi na svoju ruku je da informise MZ-u bojeci svoj izvjestaj favorizirajuci jednu od strana u BIH...
Po meni njemu je dat zadatak da odrzava status quo..dok se Kosovo ne rijesi..posle se zna sta slijedi..
Po meni njemu je dat zadatak da odrzava status quo..dok se Kosovo ne rijesi..posle se zna sta slijedi..
- Liberalism
Upravo tako.
A ova glorifikacija njegovih sposobnosti od strane domacih medija i domacih politicara govori samo o tome kakve mi medije i politicare imamo.
A ova glorifikacija njegovih sposobnosti od strane domacih medija i domacih politicara govori samo o tome kakve mi medije i politicare imamo.
-
rashid
#14 Re: Ako ne uspije Lajčak ide u septembru
Bogati, koliko imas ti godina?Liberalism wrote:Sta mislite bi li trebao Lajcak odmah otici u svoju komunisticku Slovacku u slucaju da nista ne uspije uraditi do septembra?
Bilateralni razgovori o reformi policije između visokog predstavnika Miroslava Lajčaka i lidera političkih partija u Bosni i Hercegovini i dalje se odvijaju, izjavio je u utorak na pres-konferenciji u Sarajevu glasnogovornik OHR-a Mario Brkić.
On nije mogao precizirati kakvi su rezultati tih razgovora, ali je naglasio da visoki predstavnik očekuje napredak na planu reforme policije.
Potrebno je da sporazum o ovom pitanju bude postignut u septembru, za što ima "dovoljno podloge", navode u OHR-u.
Ističu kako je pomak na ovom planu neophodan zbog godišnjeg izvještaja Evropske komisije o napretku u BiH koji će biti objavljen najesen.
-
rashid
A sta to slijedi?zavrzlama wrote:Lajcak ima moc odlucivanja u BIH isto koliko i bilo koji forumas na ovom forumu...on jednostavno radi sto mu se naredi iz EU i Amerike..njegov je posao da skuplja informacije o raspolozenju BIH lidera u vezi reformi i da prenosi njihove stavove gore navedenim..a oni shodno tome prave program i strategiju djelovanja....ono sto Lajcak moze da uradi na svoju ruku je da informise MZ-u bojeci svoj izvjestaj favorizirajuci jednu od strana u BIH...
-
zavrzlama
20KM pa cu ti recirashid wrote:A sta to slijedi?zavrzlama wrote:Lajcak ima moc odlucivanja u BIH isto koliko i bilo koji forumas na ovom forumu...on jednostavno radi sto mu se naredi iz EU i Amerike..njegov je posao da skuplja informacije o raspolozenju BIH lidera u vezi reformi i da prenosi njihove stavove gore navedenim..a oni shodno tome prave program i strategiju djelovanja....ono sto Lajcak moze da uradi na svoju ruku je da informise MZ-u bojeci svoj izvjestaj favorizirajuci jednu od strana u BIH...
-
kub lajkan
Sljedeci ce samo biti sljedeci posljednji...The_Fluid wrote:Novi EU predstavnik, obzirom da je ovaj posljednji OHR Visoki predstavnik, sljedeci ce biti specijalno specijalni EU predstavnik![]()
-
Oficir s puzom
#19 Re: Ako ne uspije Lajčak ide u septembru
A sta bi to trebao gosp. lajcak da uradi bas me zanima...Liberalism wrote:Sta mislite bi li trebao Lajcak odmah otici u svoju komunisticku Slovacku u slucaju da nista ne uspije uraditi do septembra?
-
Tariq_rambo
Stani malo pa nije Lajcak Sadam Husein.suncokret13 wrote:ne,a zasto bi se vratio ?
ima jos mnogo posla.
Zasto smjenit Dodika i Silajdzica? Narod ih je izabrao i to ogromnom vecinom pa eto im sad.
Ako zabranis rad strankama SDS HDZ i SDA i njihovim satalitima kako kazes, bojim se da bi ostali jednopartijski sistem ili bezpartijski (onda anarhija neka vlada)
Po toj tvojoj logici nama treba sestojanuarska diktatura. Ukinuti sve stranke, pa bar smo taj periood u historiji prosli ne treba nam opet.
- Liberalism
#21 Re: Ako ne uspije Lajčak ide u septembru
Da prestane obmanjivati stanovnike Bosne i Hercegovine na primjer. Ako nesto ocekujes da ce biti uradjeno, mozes to ocekivati iz iracionalnih (ja bi volio da bude) ili racionalnih (postoje dokazi koji govore da je moguce da ce se neki dogadjaj desiti) razloga. Ako visoki predstavnik kaze da očekuje napredak po pitanju reforme policije u septembru cisto onako da bi podgrijavao nade jednog naroda da ce se ova farsa zavrsiti i kada prodje septembar nikome nista, onda je odgovor na tvoje pitanje: bolje da ide jer je ovom jadnom narodu i previse onih koji bi da vladaju i da se yajebavaju.Oficir s puzom wrote:A sta bi to trebao gosp. lajcak da uradi bas me zanima...Liberalism wrote:Sta mislite bi li trebao Lajcak odmah otici u svoju komunisticku Slovacku u slucaju da nista ne uspije uraditi do septembra?
Ako ti mislis da je bolje za Bosance da ima vise takvih koji zive na osnovu yajebavanja glupih bosanaca onda ok, ali ja ne mislim.
- Liberalism
#22 Re: Ako ne uspije Lajčak ide u septembru
Duplo vise nego ti skole, jel dovoljnorashid wrote:Bogati, koliko imas ti godina?Liberalism wrote:Sta mislite bi li trebao Lajcak odmah otici u svoju komunisticku Slovacku u slucaju da nista ne uspije uraditi do septembra?
- suncokret13
jest' al' smo zato dosli u jos gori sistem !Tariq_rambo wrote:Stani malo pa nije Lajcak Sadam Husein.suncokret13 wrote:ne,a zasto bi se vratio ?
ima jos mnogo posla.
Zasto smjenit Dodika i Silajdzica? Narod ih je izabrao i to ogromnom vecinom pa eto im sad.
Ako zabranis rad strankama SDS HDZ i SDA i njihovim satalitima kako kazes, bojim se da bi ostali jednopartijski sistem ili bezpartijski (onda anarhija neka vlada)
Po toj tvojoj logici nama treba sestojanuarska diktatura. Ukinuti sve stranke, pa bar smo taj periood u historiji prosli ne treba nam opet.
nacionalizna,bezvlasca ( ovo je gore od anarhije ),nije mi jasno ko vise krade i ubija ,jal' vlada i vladini ,jal' legalni-legitimni banditi-desparadosi ?
.....a sto se tice zabrane stranaka ZABRANIOTI SVE STRANKE koje imaju PREFIKS - NACIOnalni.
ako je ono onda bilo jednoumlje,sada je BEZUMLJE.
a to sto kazes,narod ih je izabarao........tu si 100% u pravu.
dobro,
a sto se onda narod STALNO buni ?
po stemu,
zayebao sam se....
jednom,
dvaput.........
sesnaest puta....
pa dokle.......?
a sto se tice sadama Huseina,
vjerovatno ce napokon,neko podici optuzbu protiv onoga majmuna busha,
dok je Sadam Huesin i vladao - bilo je reda.
i nije bilo kao sada - danas po 100 mrtvih u Iraku.
ovdasnjem narodu treba STALNO trubiti i citati im VOZDA ( od Radoja Domanovica ),mozda se nakon 1.437.496 puta citanja i ko UHAVIZA i skonta koga biraju za vodje i ko narod vodi !