Ako muslimani nuklearnim oružjem napadnu nas, mi ćemo..!!!!

The_Fluid

#1 Ako muslimani nuklearnim oružjem napadnu nas, mi ćemo..!!!!

Post by The_Fluid »

Američki republikanac: Ako muslimani nuklearnim oružjem napadnu nas, mi ćemo njukirati njihova sveta mjesta

--

Tancredo: If They Nuke Us, Bomb Mecca

Monday, July 18, 2005
Associated Press

Image

DENVER — A Colorado congressman told a radio show host that the U.S. could "take out" Islamic holy sites if Muslim fundamentalist terrorists attacked the country with nuclear weapons.

Rep. Tom Tancredo (search) made his remarks Friday on WFLA-AM in Orlando, Fla. His spokesman stressed he was only speaking hypothetically.

Talk show host Pat Campbell (search) asked the Littleton Republican how the country should respond if terrorists struck several U.S. cities with nuclear weapons.

"Well, what if you said something like — if this happens in the United States, and we determine that it is the result of extremist, fundamentalist Muslims, you know, you could take out their holy sites," Tancredo answered.

"You're talking about bombing Mecca," Campbell said.

"Yeah," Tancredo responded.

The congressman later said he was "just throwing out some ideas" and that an "ultimate threat" might have to be met with an "ultimate response."

Spokesman Will Adams said Sunday the four-term congressman doesn't support threatening holy Islamic sites but that Tancredo was grappling with the hypothetical situation of a terrorist strike deadlier than the Sept. 11, 2001, attacks.

"We have an enemy with no uniform, no state, who looks like you and me and only emerges right before an attack. How do we go after someone like that?" Adams said.

"What is near and dear to them? They're willing to sacrifice everything in this world for the next one. What is the pressure point that would deter them from their murderous impulses?" he said.

Tancredo is known in the House for his tough stand on immigration and had a 100 percent rating last year from the American Conservative Union (search) his votes and positions on issues.

Mohammad Noorzai, coordinator of the Colorado Muslim Council (search) and a native of Afghanistan, said Tancredo's remarks were radical and unrepresentative but that people in Tancredo's position need to watch their words when it comes to sacred religious sites and texts.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

a sa druge strane:

Al-Qaida dala ultimatum europskim zemljama za povlačenje iz Iraka

Image
DUBAI - Teroristička mreža Al-Qaida dala je europskim zemljama koje imaju vojnike u Iraku ultimatum od mjesec dana za povlačenje postrojba, prijeteći da će - ako to ne učine - u Europi pokrenuti nove napade, nakon onih u Londonu, piše u priopćenju objavljenom na internetu.

"To je posljednja poruka europskim državama. Dajemo vam rok od mjesec dana da povučete svoje vojnike iz Mezopotamije (Iraka)", kaže se u priopćenju koje su 16. srpnja 2005. potpisale brigade Abu Hafs al-Masri.

Nakon tog roka, koji načelno istječe 15. kolovoza, "neće biti novih poruka, već djela i riječi koje će se urezati u srce Europe", dodaje se u tekstu koji potpisuje skupina iz Al-Qaidine mreže koja je preuzela odgovornost za napade u Londonu.

Autentičnost teksta objavljenog na internetu nije se mogla odmah utvrditi.

(Hina)
Uh

Post by Uh »

Zar bi bombardovanje bilo neko iznenadzenje?

Japan je prvi okusio posljedice za...avanja zasto nebi i drugi?
Last edited by Uh on 19/07/2005 23:36, edited 1 time in total.
No_Comment

Post by No_Comment »

Extremisti sa obje suprotstavljene strane hrane jedni druge sa extremnim izjavama i prijetnjama ...a obicni ljudi su zastrasheni....

!
danas

Post by danas »

ma nekad mi se cini da ne bi bilo bas toliko lose da se ovi ludjaci i fanatici sa svih strana medjusobno istrijebe... mozda bi se tada moglo malo lakse disat?...
(al' sve mi se cini da bi njihovi medjusobni obracuni najmanje dotakli njih, a da bi najvise -- kao i uvijek -- sje8ali nas). :(
zapadnjak

Post by zapadnjak »

Otvoreno pozivam Amerikance da napadnu Meku i da je bombarduju atomskim oruzjem. Velikim Allahom se kunem nece joj nista moci! To ce biti najveci dokaz Allahove istine. Allah je obecao da nikad i niko nece moci nauditi Meki jer taj grad cuvaju meleci te s toga bi zelio da se svi osvjedoce da se Allahovoj sili niko ne moze suprostaviti.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

@danas
ma da bog da pocrkali svi
ali sto je najgore hiljade nevinih ce izginuti dok ti majmuni ne crknu...

@zapadnjak
imas li ti imalo mozga u toj glavi??
puno si gledao filmova 10 commandments itd...
pitt

Post by pitt »

danas wrote:ma nekad mi se cini da ne bi bilo bas toliko lose da se ovi ludjaci i fanatici sa svih strana medjusobno istrijebe... mozda bi se tada moglo malo lakse disat?...
(al' sve mi se cini da bi njihovi medjusobni obracuni najmanje dotakli njih, a da bi najvise -- kao i uvijek -- sje8ali nas). :(

MA najveci bi sevap bio da nas nesto strefi....kakva kometa i posalje sve u PM :roll:
danas

Post by danas »

Vozdra_123 wrote:@danas
ma da bog da pocrkali svi
ali sto je najgore hiljade nevinih ce izginuti dok ti majmuni ne crknu...
ma znam, to jeste najgore...
ne znam koji su mi gori, ovi talibani u kratkim pantalonicama i turbanima, ili ovi americki talibani u odijelima i kravatama (ovi prvi imaju makar jednu prednost -- odmah ih prepoznas)...
al' dzabe, kad se budale osile, sve ide preko nasih ledja...
Vozdra_123 wrote: @zapadnjak
imas li ti imalo mozga u toj glavi??
puno si gledao filmova 10 commandments itd...
ma nije gledao 10 zapovijedi, gledao je previse "pod zastavom muhameda" ili kako se vec zvao taj film...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

@danas

ma pade mi na pamet kad charlton heston stane na brdo pa dobaci bogu da more rastavi da bi prosli jevreji... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

pazi kretena... nuke mecca :roll:

i da sruse meku ljudi ce dalje ostati pri svojoj vjeri a ona sacica glupih fundamentalista ce da dobije podrsku njih milijardu. ko zna mozda im je to cak i cilj... :x
Toozla

Post by Toozla »

zapadnjak wrote:Otvoreno pozivam Amerikance da napadnu Meku i da je bombarduju atomskim oruzjem. Velikim Allahom se kunem nece joj nista moci! To ce biti najveci dokaz Allahove istine. Allah je obecao da nikad i niko nece moci nauditi Meki jer taj grad cuvaju meleci te s toga bi zelio da se svi osvjedoce da se Allahovoj sili niko ne moze suprostaviti.
[email protected]
....posalji mu mail i malo ga izazivaj....problem je sto ti on nece vjerovat za te meleke....

ps- kakav ce tebe mamurluk safatat.....kad-tad.... :shock: :shock: :shock:
gavrilo

Post by gavrilo »

Toozla wrote:[email protected]
navlacis nsa na forum... :roll:

:D
JBT

Post by JBT »

Ma sve je to suplja. Ne panicite.
Reze jedni na druge iz cistih frustracija. Ovi prvi ne mogu naci dobar nacin da rijese teroriste a ovi drugi, ako nastave ovim tempom napadati, trebat ce im bar 1 000 000 godina da dodju do nekog rezultata. Naravno, ako su besmrtni.
Navikne se narod na svasta.
Ko bi reko 80-tih da ce nam biti svakodnevnica trcati kroz kisu snajperskih metaka da bi donijeli vodu za umiti se.
Pa sta, sve bude i prodje. Panika je od svega toga najzafrkanija.
domoljub

Post by domoljub »

The_Fluid wrote:a sa druge strane:

Al-Qaida dala ultimatum europskim zemljama za povlačenje iz Iraka

Image
DUBAI - Teroristička mreža Al-Qaida dala je europskim zemljama koje imaju vojnike u Iraku ultimatum od mjesec dana za povlačenje postrojba, prijeteći da će - ako to ne učine - u Europi pokrenuti nove napade, nakon onih u Londonu, piše u priopćenju objavljenom na internetu.

"To je posljednja poruka europskim državama. Dajemo vam rok od mjesec dana da povučete svoje vojnike iz Mezopotamije (Iraka)", kaže se u priopćenju koje su 16. srpnja 2005. potpisale brigade Abu Hafs al-Masri.

Nakon tog roka, koji načelno istječe 15. kolovoza, "neće biti novih poruka, već djela i riječi koje će se urezati u srce Europe", dodaje se u tekstu koji potpisuje skupina iz Al-Qaidine mreže koja je preuzela odgovornost za napade u Londonu.

(Hina)

protok Internetskih informacija za cijeli svijet kontrolisu amerikanci preko svojih trinaest super racunara,pa mi nekako cudno da oni drze te teroristicke sajtove preko kojih oni uvijek prijete.znam da ameri kontrolisu i internetski i telefonski saobraj preko svojih satelita,pa mozda je neki satelit otkazao poslusnost i presao na arapsku stranu,ili to arapi imaju neku svoju super tajnu tehnologiju kojoj americka nije do koljena.mogu ameri totalno izolirati arapski svijet sto se tice komunikacija,nesto je tu drugo u pitanju.cesto puta pomislim na onog vojnika iz prvog svjetskog rata koji je napravio veliki belaj u drugom svjetskom ratu,kad kaze"sjedio sam i nesto mi rece,bjezi tamo za onaj kamen,ja se sakri za kamen a granata tacno na ono mjesto gdje sam sjedio"zasto ga je Bog UPOZORIO ili neka druga sila,jel' on bio taj s kojim ce se neko kazniti.cini mi se da i u jednoj svetoj knjizi pitaju"kako Bog odrzava mir i red na ovom svijetu,a odgovor je<pomocu drugog naroda>
pitt

Post by pitt »

rotok Internetskih informacija za cijeli svijet kontrolisu amerikanci preko svojih trinaest super racunara,pa mi nekako cudno da oni drze te teroristicke sajtove preko kojih oni uvijek prijete.znam da ameri kontrolisu i internetski i telefonski saobraj preko svojih satelita,pa mozda je neki satelit otkazao poslusnost i presao na arapsku stranu,ili to arapi imaju neku svoju super tajnu tehnologiju kojoj americka nije do koljena.mogu ameri totalno izolirati arapski svijet sto se tice komunikacija,nesto je tu drugo u pitanju

Shit of the week :D:D:D:D
MBA

Post by MBA »

zapadnjak wrote:Otvoreno pozivam Amerikance da napadnu Meku i da je bombarduju atomskim oruzjem. Velikim Allahom se kunem nece joj nista moci! To ce biti najveci dokaz Allahove istine. Allah je obecao da nikad i niko nece moci nauditi Meki jer taj grad cuvaju meleci te s toga bi zelio da se svi osvjedoce da se Allahovoj sili niko ne moze suprostaviti.

Ha-ha-ha-ha-ha; Ha-ha-ha-ha-ha; & Ha-ha-ha-ha-ha.
domoljub

Post by domoljub »

MBA wrote:

Ha-ha-ha-ha-ha; Ha-ha-ha-ha-ha; & Ha-ha-ha-ha-ha.
da li postoji i jedan valjan razlog za bombardovanje necijih svetih mjesta
jagomirka

Post by jagomirka »

..joj,ovo je grozno :( ..bas me neka jeza prosla kad sam ovo procitala..
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Meni se cini da su meleci davno zaspali cim su dopustili da Saudija onakva kakva jest, nakarada od drustvenog uredjenja, kontrolise Meku.
Uh

Post by Uh »

Meni se cini da si ti jarane ispo nekom meleku iz kofera i tresno na zemlju :lol:
da pamtis

#22 Re: Ako muslimani nuklearnim oružjem napadnu nas, mi ćemo..!

Post by da pamtis »

The_Fluid wrote:
DENVER — A Colorado congressman told a radio show host that the U.S. could "take out" Islamic holy sites if Muslim fundamentalist terrorists attacked the country with nuclear weapons.

"You're talking about bombing Mecca," Campbell said.

"Yeah," Tancredo responded.
Kakve veze ima Meka sa teroristima, veze s vezom, cista provokacija, prizivanje wwr3>
Fair Life

Post by Fair Life »

domoljub wrote:da li postoji i jedan valjan razlog za bombardovanje necijih svetih mjesta
Ni sva sveta mjesta nisu ista. Nekima je to bio WTC... (hebiga... dolar bog)
Image

Image

Zajebano ! ??
da pamtis

Post by da pamtis »

http://www.timesonline.co.uk/article/0, ... 66,00.html

Why blame the terrorists? Apparently we can agree that it's Britain's fault
Zadig

Post by Zadig »

Mislim da nije bitno sta prica jedan republikanac na radiju kratkih talasa u USA (ako i dalje vrlo popularan medij).

Mislim nije toliko bitan, stavovi americke vlade su poznati: we will "defend"...
bla bla bla

Sta to znaci je svima jasno, ako njima roknu nuklearnu, odma ce i oni, to je svima poznato da se ameri nece suzdrzavati.

Cak i da dodje do toga, sumljam da ce to biti mecca. Vjerovatno bi iskoristili istu situaciju da svrgnu jos jedan rezim (mada nisam bas siguran kako bi zadobili "srca i duse" lokalnog stanovnistva nakon nuklearne bombe).

Ako bi se kojim slucajem bombardovala mecca, to bi bio otvoreni poziv sa novi religijski rat, koji bio bojim se mogao biti i onaj poslednji.
Post Reply