Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
arslanbey

#126 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by arslanbey »

razonoda wrote:
arslanbey wrote:
Matzan wrote: Živim u BiH. Imam dosta rodbine vani i prilično dobro znam kako te stvari funkcionišu.
Jesi li zavrsio fax i imas li svoj posao?(ovo pitam iz razloga sto smatras da je ludilo doci u BIH a recimo osoba koja ima fax ovdje i radi svoj posao na zapadu ce raditi zadnje poslove,pa vidi isplatili se)
:shock: Ne mora raditi ZADNJE poslove.
Pa sta ce raditi? recimo ima 30 godina,radi ovdje kao neki inzenjer(lupam) ...doci ce u stranu zemlju ne zna jezik nista

sta ce raditi sta mislis
razonoda

#127 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by razonoda »

NAUCI JEZIK
insomnia78

#128 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by insomnia78 »

Matzan wrote:
insomnia78 wrote:
arslanbey wrote: ali je bila dijasporka
Tad' kad smo mi poceli vezu ne, ni blizu
Al' da se ne lažemo, kad bi ti iz nekog jakog razloga odlučio da se vratiš ovamo mogao bi očekivati razne scenarije i rasplete.
Pogotovo ako ste se tamo dobro snašli.
Pa normala
Moralo bi se dosta stvari posloziti da bi se to uopste razmatralo
Matzan

#129 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Matzan »

arslanbey wrote:
Matzan wrote: Živim u BiH. Imam dosta rodbine vani i prilično dobro znam kako te stvari funkcionišu.
Jesi li zavrsio fax i imas li svoj posao?(ovo pitam iz razloga sto smatras da je ludilo doci u BIH a recimo osoba koja ima fax ovdje i radi svoj posao na zapadu ce raditi zadnje poslove,pa vidi isplatili se)
Gdje sam ja rekao da je ludilo doći u BiH? Samo sam rekao da je činjenica da se mladi iz dijaspore rijetko kad vraćaju u BiH.
Na internetu se svašta nađe, tako sam iz neke radoznalosti posjetio nekoliko sajtova za to neko internacionalno upoznavanje žena i muškaraca kao i neke analize uspješnosti istih. Zajednička karakteristika svih sajtova i djevojaka/žena na njima je da u 99,9% slučajeva na pitanje da li se hoće preseliti u slučaju ostvarivanja neke veze, odgovor je bio NE kod onih koje žive u nekoj bogatijoj i uređenoj zapadnoj zemlji, a ukoliko dolaze iz zemalja kao što je BiH, afričkih i istočnoevropskih zemalja odgovor je bio DA hoće. Mislim da za ovo nije potrebna neka velika pamet.
arslanbey

#130 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by arslanbey »

Matzan wrote:
arslanbey wrote:
Gdje sam ja rekao da je ludilo doći u BiH? Samo sam rekao da je činjenica da se mladi iz dijaspore rijetko kad vraćaju u BiH.
Na internetu se svašta nađe, tako sam iz neke radoznalosti posjetio nekoliko sajtova za to neko internacionalno upoznavanje žena i muškaraca kao i neke analize uspješnosti istih. Zajednička karakteristika svih sajtova i djevojaka/žena na njima je da u 99,9% slučajeva na pitanje da li se hoće preseliti u slučaju ostvarivanja neke veze, odgovor je bio NE kod onih koje žive u nekoj bogatijoj i uređenoj zapadnoj zemlji, a ukoliko dolaze iz zemalja kao što je BiH, afričkih i istočnoevropskih zemalja odgovor je bio DA hoće. Mislim da za ovo nije potrebna neka velika pamet.
Tacno ,ali to opet zavisi kako se ko snasao gdje.Ako na zapadu ima neki prosjecan posao,a momak joj u BIH super posao radi,..normala da ce ici u BIH za njegovom platom,to je zajednicko planiranje za zivot
Matzan

#131 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Matzan »

Naravno. Samo bi bilo veoma interesantno da nam neko da barem približan podatak koliko je takvih zaljubljenih došlo u BiH,
a koliko je otišlo iz nje u peridu 1995 - 2015.
insomnia78

#132 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by insomnia78 »

Vi isto mala djeca razmisljate, iskustvo nula

To je mladalacka veza, sumnjam da neko misli ulaziti u brak

Ona bi morala ako misli ostati u BiH, danas sutra se razjebu i sta ce ona, ni tamo ni ovamo?
BiH ima dosta zajebane zakone o imigraciji

Ona iz bjede dogurala do Amerike, zavrsila fax i vec se zaposlila, pare salje porodici i vjerovatno konta kako da ih prebaci tamo, makar bracu il sestre, odlazak iz USA za nju 1000% nije opcija

Znam par ljudi ovdje, s par njih se i druzim, koji su ozenjeni afrikankama il uopsteno crnkinjama iz siromasnijih zemalja
Tu si odmah ozenio citavu familiju, a familije su mnogobrojne
Tako kad njenom ujaku krepa krme na papua novoj gvineji budi siguran da ces, finansijski naravno, ucestvovati u kupovini novog :lol:
prog321

#133 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by prog321 »

Matzan wrote:
Nije potrebna velika pamet ali moraš imati barem malo izmedju ušiju. :-D
Situacija je svagdje ista. Ali razlika je u nijansama.
Svagdje moraš raditi i privredjivati da bi zivio. Ali zapad daje dodatnu sigurnost kroz socijalu i ranu penziju.
Cherry-Cherry

#134 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Cherry-Cherry »

arslanbey wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Grean wrote:Ljubav ne poznaje granice. Neka se mlada doseli u BiH.
:-D
sta je smijesno,pa nije BIH katastrofa? znam par primjera gdje je neka dijasporka dosla da zivi u BIH kod muza
Nisam ni rekla da je smiješno, nisam stavila ovaj smajli :mrgreen: nego ovaj :-D
Sephora

#135 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Sephora »

insomnia78 wrote:Vi isto mala djeca razmisljate, iskustvo nula

Ona bi morala ako misli ostati u BiH, danas sutra se razjebu i sta ce ona, ni tamo ni ovamo?

Ona iz bjede dogurala do Amerike, zavrsila fax i vec se zaposlila, pare salje porodici i vjerovatno konta kako da ih prebaci tamo, makar bracu il sestre, odlazak iz USA za nju 1000% nije opcija

Znam par ljudi ovdje, s par njih se i druzim, koji su ozenjeni afrikankama il uopsteno crnkinjama iz siromasnijih zemalja
Tako kad njenom ujaku krepa krme na papua novoj gvineji budi siguran da ces, finansijski naravno, ucestvovati u kupovini novog :lol:
Je li tvoje iskustvo ?
ZenaZbrkovima

#136 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by ZenaZbrkovima »

_BataZiv_0809 wrote:Ovo je jace od lika sa 11storo djece koji nije u stanju da radi jer ga,end aj kvout: "bole ledja"
pa mozda su ga zaboljela tek kad je posljednje napravio :-D

na temu, cini mi se da sam jedina koju ova prica nimalo, ali nimalo nije dirnula :oops: puno tezih i nesretnijih sudbina ima, sta se moze.
sinuhe

#137 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by sinuhe »

Američka priča za njihovu publiku. Druga stvar što naši mediji prenose.
jao_situacije

#138 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by jao_situacije »

Sephora wrote:

Je li tvoje iskustvo ?
:lol: :lol: :lol:
sephora jesi :evil:
:bije:
Sephora

#139 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Sephora »

jao_situacije wrote:
Sephora wrote:

Je li tvoje iskustvo ?
:lol: :lol: :lol:
sephora jesi :evil:
:bije:
Pa kaze nama "iskustvo nula"... Pa reko ovo sto je naveo, mozda njegovo iskustvo... :?
SSemir

#140 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by SSemir »

a vala i on je budala. za taj period on nasao sebi neku afrikanku iako je znao da mu je noga ako se ne snadje za posao. a prilicno sam siguran, da je amerikanku nasao i ozenio je, da se ne bi vracao u bosnu.

Ako mi ne pomognu i sutra cu se probuditi u Bosni! :(
VjecitiStudent

#141 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by VjecitiStudent »

Nek se učlani u DF, naći će se neko ministarstvo kulture i za njega. :D
JThomas

#142 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by JThomas »

dunoviću reaguj! :D
VjecitiStudent

#143 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by VjecitiStudent »

"savjetnik za odnose sa Etiopijom" :D
Sephora

#144 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Sephora »

SSemir wrote:a vala i on je budala. za taj period on nasao sebi neku afrikanku iako je znao da mu je noga ako se ne snadje za posao. a prilicno sam siguran, da je amerikanku nasao i ozenio je, da se ne bi vracao u bosnu.

Ako mi ne pomognu i sutra cu se probuditi u Bosni! :(
:roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#145 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by _BataZiv_0809 »

ZenaZbrkovima wrote:
na temu, cini mi se da sam jedina koju ova prica nimalo, ali nimalo nije dirnula :oops: puno tezih i nesretnijih sudbina ima, sta se moze.
Ma gdje ce me dirnuti ovo. Preseravanje :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#146 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by _BataZiv_0809 »

vivak wrote:Momak probo nije mu upalilo i jebi ga. Najjace mi je kad se na ovu pricu smiju dobro uhljebljeni likovi iz dijaspore :izet: ga on znaju kako je ovde :lol: :lol:
Meni su oni najjaci bili sa podrskom protestima kod nas (podrzavam i ja motive za protest, da se razumijemo odmah), a kad je bilo ono u Frankfurtu, onda ti isti navijaju da rijamu gazi stoku :lol: :lol:
zambaklija

#147 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by zambaklija »

I ja bih da karam Vesnu Zmijanac, al ne ide :run:
mali_balon

#148 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by mali_balon »

Toliko me je prica dirnula da sam se usro et....zalosna prica....jadan momak.....
Sephora

#149 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by Sephora »

mali_balon wrote:Toliko me je prica dirnula da sam se usro et....zalosna prica....jadan momak.....
Tako osjetljiv veci si ti jadnik od njega!
mali_balon

#150 Re: Ako mu ne pomognu za 2 dana mora nazad u Bosnu!

Post by mali_balon »

Sta ces, kad sam sanjar i romanticar, vazda me procera .... slab sam na ljubav
Post Reply