xtyling wrote:Pozdrav ljudi,prije sveg Sretna svima N.G i da ste mi zivi i zdravi..
Imam 19 godina,i djevojku koja ima 17,vec godinu dana smo u vezi,i sve u svemu je lijepo kad bolje razmislim.Volimo se.Ja sam iz fine porodice,normalne jedinac sam.Moja djevojka nije te sreće,Zivi sa nanom,i ona je vanbračno dijete,njena majka nikad joj nije rekla zapravo ko joj je tata,udala se po drugi put, ne računajući moju djevojku i ima kčerku iz prvog braka..moja je djevojka i dalje ostala sa nanom.Ali bukvalo njena cijela familija koliko sam upoznat nije bas srećna,sto se tiče ljubavi sve je nekako uzburkano,i poremečeno..da ne idemo u detalje..postoji sad problem,samo mojim RODITELJIMA.Nekako u počtku nisu branili i podrzavali su je u tom smislu da joj nije lahko,i da ona nije nista kriva tome samo je nesrećno dijete,sad vec nije bas tako,imam osjećaj kad pričamo na tu temu,kao da mi hoce reci da im se ta djevojka ne svidja,da nije za našu kuču,i mama često kaze da nije to,to.I toliki je pritisak oko toga,toliko vlada negativna energija,da se bukvalno svako na svakoga dere,da jednostavno svaki put zaplačem i ako sam momak jer sam i ja osjetljiv puno.Meni je jako teško kad pričamo o tome..ja shvatam svoje roditelje,da zele meni dobro,i zele da se ne desi to i meni,kako u narodu kazu "kakva majka,takva kčerka".Znate na sta mislim.Ali ja je volim,i imam namjernu da je zenim

,ne zelim da nas iko rastavi i da nam bilo ko brani..ali nije jednostavno biti u vezi koju roditelji ne podrzavaju,još toliko dugo.Zelim da mi neko da savjet kakav bilo,kako bih mogao neke dileme rijesiti,ne zelim da nju sekiram,puno je osjećajna i puno smo se vezali jedno za drugo.Ne zelim da patimo oboje,zelim da sam sa njom srećan zauvijek,naravno ako bude sudbine

Ko prvo, također ne budi šonjo

, ko drugo, da prostis nit ce tvoji roditelji, nit svi ti sto su kao ''protiv'' u krevet sa tvojom djevojkom neg ti, i ti ces sa njom zivljeti i ti ces sa njom da vodis zivot ako dodje do tog stadija ozbiljnosti.Za pocetak jos si mlad, i ona isto, kako ce se sve to zavrsit, da li cete odgovarat jedno drugom, do kraja to je upitno i to ostaje sudbina.Prvo tvojoj materi bi savjetovao da malo propita stare svoje, pa da cuje da je grehota, i veliki grijeh rastavit decka i curu koji se vole.Tako da malo manje slusa gatarske price i ''kakva mater, takva kcer'', sto znaci ako je meni caca ubojica, da moram i ja bit?To sto ti mater prica je GLUPOST.Prije sveg, premladi ste i jedno i drugo, pamet u glavu i pusti vrijeme sta ce se desit.Pritisak?Ne nema tu pritiska, pritisak cinis sam sebi, tako sto pustas da ti ''odbrojavaju''.Nemas 12 godina pa da te mama i tata uce, ni 15 pa da tata obavi ''muski razgovor s tobom'' imas 19 godina, punoljetan si po zakonima ove drzave i odgovaras sam sebi.Ono sto je sudjeno bit ce, sudbinu nemozes izbjec, mnogi su tako govorili ''eh sine ova ti je cura plaha bas za te, pa nakon 2 godine il krace braka razlaz''.Danas je statistika da se svaki treci brak raspadne.Ako sad popustis, onda najbolje da ti roditelji naprave klendarski raspored zivota, pa nek ti dovedu zensku kaku oni hoce pa je zeni, radi gdje oni hoce, a onda kad nestane roditelja, onda ce ti se zivot blago receno raspast, jer neces znat ''kud dalje?''
Jedinu stvar koju bi ti materi opravdao je da je zenska fuksa, da se drogira, da te iskoristava i takve stvari, ukoliko je cura normalna, svi smo mi imali tezak zivot, ja prvi i mnogi moji vrsnjaci su 5 godina proveli u podrumu, mnogo je djece ostalo bez roditelja, mnogi su imali nesretan zivot, ali osobe koje uspiju da oforme kakav takav zivot i ostanu normalne poslije takvih zivotnih uslova, na kraju zapravo postanu prave osobe.Ako je normalna, fina cura ne dopusti nikom da ti se u to mjesa, jednostavno ogranici pricu o njoj pred roditeljima, kad pocnu da ti nabilavaju ovako il onako il prebaci temu il prebaci se u drugu prostoriju.
Ja imam jednu zanimljivu tezu, da su nasi roditelji tako pametni kako tvrde da jesu, valjda ne bi 5 godina ratovali (ovo vrijedi za sve roditelje u BiH), ne bi 20 godina u nase ime birali one koji ce unistit zivote i perspektivu njihove djece.Roditelji cesto vise zele ''dobro sebi'' nego djetetu, jer imaju prevelike ambicije.