Drzi se teme, matere ti...ČikaJosip wrote:Stvarno je čudan ovaj svijet. Vi znate više o nama samima nego mi samo. To je fascinantno.kv99 wrote:Od tada je proslo 10 godina i oni koji su krivi za to su i kaznjeni. Nisu mozda direktno za to ali su na indirektan nacin izgubili vise nego sto su prije toga imali.
Vec tada je znao ko je trebao da zna ( od policije i vojske pa do DB i SFOR i odgovornih politicara ) , par godina poslije se o tome javno pricalo po kafanama u zapadnojercegovini a i dalje a danas mozes o tome cuti i od obicnih ljudi. Sve se zna a to sto ti ne znas nije sramota priznati neznanje , zato smo na forumu da se informisemo i razmjenimo informacije.
Tko zna, možda i ja po toj logici znam više o vama nego sami vi. Samo toga još nisam postao svjestan.
Ako je tačno onda je žalosno
- nosara
#51 Re: Udruge HVO i Peticija
- ČikaJosip
#52 Re: Udruge HVO i Peticija
nosara wrote:Drzi se teme, matere ti...ČikaJosip wrote:Stvarno je čudan ovaj svijet. Vi znate više o nama samima nego mi samo. To je fascinantno.kv99 wrote:Od tada je proslo 10 godina i oni koji su krivi za to su i kaznjeni. Nisu mozda direktno za to ali su na indirektan nacin izgubili vise nego sto su prije toga imali.
Vec tada je znao ko je trebao da zna ( od policije i vojske pa do DB i SFOR i odgovornih politicara ) , par godina poslije se o tome javno pricalo po kafanama u zapadnojercegovini a i dalje a danas mozes o tome cuti i od obicnih ljudi. Sve se zna a to sto ti ne znas nije sramota priznati neznanje , zato smo na forumu da se informisemo i razmjenimo informacije.
Tko zna, možda i ja po toj logici znam više o vama nego sami vi. Samo toga još nisam postao svjestan.
Misliš, majke ti.
- nosara
#53 Re: Udruge HVO i Peticija
Ja predlazem drukciji naslov... "Govna all about"... To je prepoznatljivije...Gandalf wrote:Predlažem da na podforumu politika pokrenemo temu "Poskok All About" pošto vidim da su se HB forumaši razmahali u punom kapacitetu, konstitutivnosti i legitimnosti na ovom forumu
-
exAprilica
#54 Re: Udruge HVO i Peticija
.
Last edited by exAprilica on 17/09/2011 19:38, edited 1 time in total.
- MrMaliJoe
#55 Re: Udruge HVO i Peticija
ma nije ni cudo sto su presli na sax jer im svaka tema traje negdje izmedju 7 i 15 postova. Ljudi se ne svadjaju jer se u svemu slazu i razumiju, ali ih ne treba tjerati. radi se o grupi koja je zatrovana nacionalizmom pa stoga predlazem da umjesto teme poskok all about uzmemo naslov kabina za dekontaminciju nacionalno onesvjestenih!Ljudima treba pomoci nije lako nositi takav teret.Gandalf wrote:Predlažem da na podforumu politika pokrenemo temu "Poskok All About" pošto vidim da su se HB forumaši razmahali u punom kapacitetu, konstitutivnosti i legitimnosti na ovom forumu
- laker
#56 Re: Udruge HVO i Peticija
Športski Forumski Klub "Darijo Kordić-Kviskoteka" 
-
hecimnadri
#57 Re: Udruge HVO i Peticija
Dobro bi bilo da je neko od ovih raspisao PETICIJU pod nazivom DA LI VELEŽ KAO MOSTARSKI KLUB IKA PRAVO DA IGRA POD BJELIM BRIJEGOM,ili peticiju o ukidanju naziva ulica koje nose imena zločinaca.......
- laker
#58 Re: Udruge HVO i Peticija
hecimnadri wrote:Dobro bi bilo da je neko od ovih raspisao PETICIJU pod nazivom DA LI VELEŽ KAO MOSTARSKI KLUB IKA PRAVO DA IGRA POD BJELIM BRIJEGOM,ili peticiju o ukidanju naziva ulica koje nose imena zločinaca.......
E moj prijatelju,ta njih prava ne zanimaju,to je po njima O.K.Prava koji Bosnjaci uzivaju gdje su oni vecina......,
puno veca prava ima krme u Teheranu.
A sto je simptomaticno,vidis da nam je pola Hercegovine izvrsilo invaziju(virtualnu,samo takvu i mogu srecom)
na SA-X,sve nas ubjedjujuci u svoja prava,a ja im crko od smjeha!
-
Alfa_Ze
#59 Re: Udruge HVO i Peticija
ili je to po sistemu : OTVORENO do ZATVARANJA !!
-
oldplague
#60 Re: Udruge HVO i Peticija
Na tzv. hrvatskim teritorijama niko, osim Hrvata, uglavnom nema nikakva prava. Oni koji tamo još žive snalaze se, nekome nešto naleti, previše ne išću i šute. A šute jer im je rečeno da šute, jer su sve te nepodobštine gurane pod tepih uz amin i po nalogu bošnjačkih i hrvatskih političkih prvaka. Koje su birali bošnjački i hrvatski narod. A zašto su ih birali? Pa da im je serbeznije. E sad im je serbez, nema bježat.
- 1gorstak
#61 Re: Udruge HVO i Peticija
Zbog manipulacija.oldplague wrote:sve te nepodobštine gurane pod tepih uz amin i po nalogu bošnjačkih i hrvatskih političkih prvaka. Koje su birali bošnjački i hrvatski narod. A zašto su ih birali?
Sa losim se stanjem ne treba miriti. Oni koji misle da treba prihvatiti ruznu realnost i ne mijenjati je, imaju slobodu da taj pristup primjene u svojim zivotima, nemaju pravo da i od drugih to ocekuju.E sad im je serbez, nema bježat.
- Bosnolog
#62 Re: Udruge HVO i Peticija
To je ona zlocinacka tvorevina sto joj se sudi liderima u Hagu,koja je trebala biti dio zamisljene Banovine kako je zamislio kokosar Susak,Tudnam i HDZ zlocinacko teroristicka velikohrvatska banda koju treba tuziti za nadoknadu ratnih reperacije logorasima,nevino pobijenim i protjeranim sa svojih ognjista te porusene i unistene licne imovine,privrednih dobara i bogomolja,...ČikaJosip wrote:neretvanac wrote:Herceg-Bosna nikada nije ni postojala, paradrzavna tvorevina umrla prije nego sto je pocela i dojiti.
Postojala je i kao takva je i unjeta u Federaciju. Zato se Federacija i zove Federacijom i zato smo imali paritet u svemu na početku dok nam to nisu uzeli Viskoi predstavnici.
Fasisticki aparthejd koji je bio kopija velikosrpskog Karadzicevog,ciji bojovnici i danas primaju mirovine od drzave koja ih je forimrala,finansirala i kadrovski kontrolisala,a danas nastavljaju da sluze istoj toj anti BH HDZeologiji....
Hrvatska treba biti tuzena za agresiju na BiH nakon presude Prlicu gdje se konacno objelodanilo velikohrvatska agresivno osvojacka politika protiv BiH sto ce biti potvrdeno nakon presude tom zlocinackom vodstvu zlocinacko teroristicko pobunjenicke druzine sto je HVO bio u BiH,..
Sam znas da ratni zlocini ne zastarjevaju,.....
-
oldplague
#63 Re: Udruge HVO i Peticija
Imam ja pravo očekivati šta mi volja. Recimo, očekujem da Dom naroda parlamentarne skupštine BiH po hitno usvoji deklaraciju u kojoj se izvinjava svim pripadnicima Ostalih za neizmjernu glupost, oduzimanje dostojanstva, konstantno ponižavanje i varanje, zloupotrebu i diskriminaciju, te da se u to ime isjeku čakijom na svečanoj sjednici. To očekujem, tome se nadam i na tome ću raditi. A za prava konstitutivaca u bilo kojem ćošku ove zemlje mi puca neka stvar, kao što je i vama pucala za mnom početkom 90-ih. Dobili ste državu kakvu ste i zaslužili, kakvu sam vam i govorila da ćete dobiti, jedni bi pobjegli, ali ne mogu, drugi bi poklopili, ali ne mogu, treći bi se ogradili, ali ne mogu. Zasluženo, opravdano i tako treba zauvijek ostati.1gorstak wrote:Zbog manipulacija.oldplague wrote:sve te nepodobštine gurane pod tepih uz amin i po nalogu bošnjačkih i hrvatskih političkih prvaka. Koje su birali bošnjački i hrvatski narod. A zašto su ih birali?
Sa losim se stanjem ne treba miriti. Oni koji misle da treba prihvatiti ruznu realnost i ne mijenjati je, imaju slobodu da taj pristup primjene u svojim zivotima, nemaju pravo da i od drugih to ocekuju.E sad im je serbez, nema bježat.
-
panorama
#64 Re: Udruge HVO i Peticija
To ti misliš na onu dvojicu u Posušju što su na privremenom radu?exAprilica wrote:Kad ce biti peticija za ugrozene Bosnjake u Z. Hercegovini
-
palermo
#65 Re: Udruge HVO i Peticija
Pa jes, koji će k...c muslimani na hrvatskoj zemlji......to vi časom sredite..........panorama wrote:To ti misliš na onu dvojicu u Posušju što su na privremenom radu?exAprilica wrote:Kad ce biti peticija za ugrozene Bosnjake u Z. Hercegovini
ma legende ste sa vašim arghumentima i načinom kako ih izlažete
-
oldplague
#66 Re: Udruge HVO i Peticija
Hajde odjebaus. Nikada ih neće biti toliko koliko je Hercegovaca dolazilo i dolazi u Bosnu na privremeni i trajni rad. Punimo vam sepete stotinama godina i ti ćeš meni o Bosancima koji rade po Hercegovini. Ionako rastovaraju robu koju ste poskidali sa konvoja namijenjenih njima.panorama wrote:To ti misliš na onu dvojicu u Posušju što su na privremenom radu?exAprilica wrote:Kad ce biti peticija za ugrozene Bosnjake u Z. Hercegovini
- kiky
#67 Re: Udruge HVO i Peticija
tamo gdje sam ja večina, to je moje ...
tamo gdje nisam hoču ravnopravnost ...

tamo gdje nisam hoču ravnopravnost ...
-
Max Bunker
#68 Re: Udruge HVO i Peticija
Zar se peticija nije trebala zvati " Stop majorizaciji NAD Hrvatima " a ne " Stop majorizaciji Hrvata ". Ovako ispade kao da Hrvati provode majorizaciju a ne da se majorizacija provodi nad njima

-
oldplague
#69 Re: Udruge HVO i Peticija
Nije. Kaže se majorizacija nekoga. Eventualno možeš reći vršiti majorizaciju nad nekim, da zvuči sočnije.Max Bunker wrote:Zar se peticija nije trebala zvati " Stop majorizaciji NAD Hrvatima " a ne " Stop majorizaciji Hrvata ". Ovako ispade kao da Hrvati provode majorizaciju a ne da se majorizacija provodi nad njima![]()
-
Max Bunker
#70 Re: Udruge HVO i Peticija
oldplague wrote:Hajde odjebaus. Nikada ih neće biti toliko koliko je Hercegovaca dolazilo i dolazi u Bosnu na privremeni i trajni rad. Punimo vam sepete stotinama godina i ti ćeš meni o Bosancima koji rade po Hercegovini. Ionako rastovaraju robu koju ste poskidali sa konvoja namijenjenih njima.panorama wrote:To ti misliš na onu dvojicu u Posušju što su na privremenom radu?exAprilica wrote:Kad ce biti peticija za ugrozene Bosnjake u Z. Hercegovini
Sto rece Raspudic: " U Hercegovinu se slalo vise zandara i vojnika, nego doktora i inzinjera. "
A ono oko naziva peticije i dalje mislim da nije pravilan naziv ali eto
- ČikaJosip
#71 Re: Udruge HVO i Peticija
Ne pjeni se, ne stoji ti.Bosnolog wrote:To je ona zlocinacka tvorevina sto joj se sudi liderima u Hagu,koja je trebala biti dio zamisljene Banovine kako je zamislio kokosar Susak,Tudnam i HDZ zlocinacko teroristicka velikohrvatska banda koju treba tuziti za nadoknadu ratnih reperacije logorasima,nevino pobijenim i protjeranim sa svojih ognjista te porusene i unistene licne imovine,privrednih dobara i bogomolja,...
Fasisticki aparthejd koji je bio kopija velikosrpskog Karadzicevog,ciji bojovnici i danas primaju mirovine od drzave koja ih je forimrala,finansirala i kadrovski kontrolisala,a danas nastavljaju da sluze istoj toj anti BH HDZeologiji....
Hrvatska treba biti tuzena za agresiju na BiH nakon presude Prlicu gdje se konacno objelodanilo velikohrvatska agresivno osvojacka politika protiv BiH sto ce biti potvrdeno nakon presude tom zlocinackom vodstvu zlocinacko teroristicko pobunjenicke druzine sto je HVO bio u BiH,..
Ovo napisano su samo tvoje riječi. Gdje su ti dokazi da su željeli ovako nešto?
- Been
#72 Re: Udruge HVO i Peticija
Peticija odnosno građanska inicijativa koju potpisuju i građani Republike Hrvatske te drugih susjednih zemalja, neće prihvatiti niti jedna zakonodavna instanca u državi BiH. Prema tome, tople preporuke besposličarima iz Lištice da se okane demokratije jer im to, sada je to očigledno, i ne ide od ruke. Uostalom, inicijativa protiv "majorizacije Hrvata" ( koja debilna formulacija ) ne može biti podnešene nikome jer nijedan parlament nije kriv za to. Jedina adresa za to je dragi Bog, a bojim se da on peticija razjarenih HDZ-ovaca ne uzima odveć ozbiljno 
-
hecimnadri
#73 Re: Udruge HVO i Peticija
Možda je i prizna naša država ukoliko se među potpisnicima nadje g-din Radončić Fahrudin
HA , HA ,HA..........
HA , HA ,HA..........
Last edited by hecimnadri on 11/02/2011 04:49, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#74 Re: Udruge HVO i Peticija
ČikaJosip wrote:Ne pjeni se, ne stoji ti.Bosnolog wrote:To je ona zlocinacka tvorevina sto joj se sudi liderima u Hagu,koja je trebala biti dio zamisljene Banovine kako je zamislio kokosar Susak,Tudnam i HDZ zlocinacko teroristicka velikohrvatska banda koju treba tuziti za nadoknadu ratnih reperacije logorasima,nevino pobijenim i protjeranim sa svojih ognjista te porusene i unistene licne imovine,privrednih dobara i bogomolja,...
Ovo napisano su samo tvoje riječi. Gdje su ti dokazi da su željeli ovako nešto?
Na osnovu čega misliš da su ove optužnice pisane?Haaško tužiteljstvo
Zatraženo 220 godina zatvora za šestoricu zvaničnika Herceg-Bosne
Haško Tužilaštvo zatražilo je danas 220 godina zatvora za šestoricu visokih zvaničnika Hrvatske Republike Herceg-Bosne.
Završne riječi naredna dvije do tri sedmice
Tužilac Keneth Scott zatražio je na kraju iznošenja završnih riječi da bivši premijer Herceg-Bosne Jadranko Prlić, ministar odbrane Bruno Stojić, komandanti HVO-a general Slobodana Praljak i Milivoj Petković budu osuđeni na po 40 godina zatvora, komandant vojne policije HVO-a Valentin Ćorić na 35, a šef kancelarije za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 25 godina zatvora.
Scott je u završnim riječima naglasio da je odbrana optuženih sve vrijeme tvrdila da oni nisu bili odgovorni za zločine nad bošnjačkim stanovništvom tokom 1993. godine i da su šestorica optuženih često bježali što dalje od dešavanja pri čemu su i upirali prstom jedni u druge.
Tužilac je rekao da su etničko nasilje činili oficiri i vojnici HVO-a, ali sa znanjem i u okviru navodnog programa vrha Herceg-Bosne čiji je cilj bio stvaranje etnički čistog područja unutar BiH.
Tužilaštvo je ranije u završnoj riječi ocijenilo da je ova šestorka stvarala etnički čistu veliku Hrvatsku po nalogu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.
Bivši čelnici Herceg Bosne optuženi su za zločine protiv čovječnosti počinjene u okviru udruženog zločinačkog pothvata protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj.
Izvođenje završnih riječi odbrane šestorice Hrvata počeće sljedeće sedmice.
pe es imaš na ovom forumu temu u kojoj su ti izneseni svi dokazi koje tražiš, vejrovatno i više već što je potrebno ali eto..nek se nađe....da se ne ponavljamo ko papagaji..
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#75 Re: Udruge HVO i Peticija
A zasto bi potpisivali tu peticiju u Sarajevu tamo nema Hrvata, a ostali u Sarajevu majoriziraju Hrvate?