Ako je tačno onda je žalosno

Post Reply
Dingos

#126 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Dingos »

plain vanilla wrote:
Dingos wrote:Ja sam isto za potpis podrske....Pozdrav!!
pa potpisi onda, to su cari demokratije

imaju standove od ljubljane do sirokog, pa bujrum
trebao je neko okaciti tekst te peticije, pa da znamo o cemu trunimo :D
Tako i treba, potpis je vec tamo...Hvala na razumjevanju
therrarrius

#127 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by therrarrius »

Dingos wrote: Tako i treba, potpis je vec tamo...Hvala na razumjevanju
Kakvom? :-)
abdulah_skretnicar

#128 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by abdulah_skretnicar »

A kako znaju da su u pitanju Bošnjaci? Je li pored imena i prezimena bilo obavezno da se napiše i nacionalna pripadnost. Ili su u Sarajevu po automatizmu svi Bošnjaci :lol:
Dingos

#129 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Dingos »

therrarrius wrote:
Dingos wrote: Tako i treba, potpis je vec tamo...Hvala na razumjevanju
Kakvom? :-)
Demokratskom....
zemo_online

#130 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zemo_online »

stvarno? kako to?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#131 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

Dingos wrote:
plain vanilla wrote:
pa potpisi onda, to su cari demokratije

imaju standove od ljubljane do sirokog, pa bujrum
trebao je neko okaciti tekst te peticije, pa da znamo o cemu trunimo :D
Tako i treba, potpis je vec tamo...Hvala na razumjevanju
A da li bi bio ljubazan da nam kazes sta si tacno potpisao? Je li neki duzi tekst ima ili samo "Stop majorizaciji Hrvata u BiH" ? Nije provokacija, stvarno me zanima sta se tacno potpisuje.
veleno

#132 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by veleno »

hecimnadri wrote:.Znate li kad bi iz Širokog neko potpisao Ovakvu peticiju da su je raspisali Bošnjaci.
Jadno Sarajevo ako je spalo na to da ga se poredi sa Širokim Brijegom. :-)
Dingos

#133 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Dingos »

Olovkom...:) A potpisao sam se zbog toga sto su Hrvati stvarno ugrozeni i tako se osjecau, a nema napretka u BiH dok sva tri naroda ne budu sretna, ako je to moguce
abdulah_skretnicar

#134 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by abdulah_skretnicar »

uroborus wrote:
plain vanilla wrote:Kakva se kampanja vodi, pogledajte Slobodnu Bosnu, TV1, Avaz o majorizaciji Hrvata, da ne spominjem hrvatske medije ili srpske, tako da 50 potpisa ne znaci nista.
Prvi Suljo prica o tome, pa FahrA, elem sve bosnjacki lideri se brinu o toj majorizaciji.

Sto neko rece, dobro je da ima Hrvata koji to nece potpisati, ali i Bosnjaka koji hoce, mada ne znam sta pise u toj peticiji pa je glupo donositi ikakav sud.
Kad smo već kod majorizacije, sestro, reci ti meni akako bi se ti osjećala da su tebi Hrvati izabrali u presjedništvo Elviru Abdić? :-)

Bolje nego naši preci od 1878. do 1945.... A i poslije toga dobrim dijelom ;-)
dragan a

#135 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by dragan a »

Možda su Čoviću legitimniji ovi bošnjaci negoli oni hrvati koji nisu potpisali peticiju,samo se onda postavlja drugo pitanje koliko je validna ta peticija ako su je i bošnjaci potpisali .
Ovo pitam iz razloga što će se poslije ovoga baratati brojkama a ne imenima onih koji su potpisivali
Tako može ispast da obadva HDZ imaju podršku svih Hrvata što nije tačno
Osnivačima peticije je to bio i cilj da kažu kako sad i ovi ostali koji su glasali za HSP,NSRB...daju podršku HDZ-eovima.
Mada znamo da nemaju podršku čak ni nekih koji su glasali za HDZ 1990
plain vanilla

#136 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

Hvala ti, Zagi :kiss:

Nisam htjela osudjivati dok ne vidim o cemu se radi..ne bi me iznenadilo da Suljo i Fahra potpisu
I tri Senada, naraFno :mrgreen:
Alfa_Ze

#137 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Alfa_Ze »

Ne osporavajuci pravo nekome da organizuje potpisivanje peticije :
"Stop majorizaciji Hrvata u BiH"
mislim da je uz taj stand ,neka od nevladin udruga trebala postaviti i svoj, za potpisivanje peticije pod nazivom :

''STOP APARTHEJDU I FAŠIZAMU U STOCU’’

:bih: :sax: :bih:
Prpa.ba

#138 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Prpa.ba »

veleno wrote:Jadno Sarajevo ako je spalo na to da ga se poredi sa Širokim Brijegom. :-)

A sto se ne bismo poredili?
plain vanilla

#139 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

Prpa.ba wrote:
veleno wrote:Jadno Sarajevo ako je spalo na to da ga se poredi sa Širokim Brijegom. :-)

Zato sto se podrazumijeva da je Sarajevo multieticno, a SB nije
Zato sto se podrazumijeva da je Sarajevo tolerantno, a SB ne
Ako se sta lose desi Hrvatu u Sarajevu, to ce zavrsiti na Dnevniku
a ako se u SB desi sta dobro Bosnjaku, to ce zavrsiti u Dnevniku, to je vijest

Zato sto se podrazumijeva da su u Sarajevu svi jednakopravni, a u SB da su Hrvati "jednakopravniji"
Zato sto se podrazumijeva da Bosnjaci zele jedinstvenu BiH, a ostali je zele rasparcati

da nabrajam dalje?
seshat

#140 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by seshat »

plain vanilla wrote:
Prpa.ba wrote:

Zato sto se podrazumijeva da je Sarajevo multieticno, a SB nije

Zato sto se podrazumijeva da su u Sarajevu svi jednakopravni, a u SB da su Hrvati "jednakopravniji"
Zato sto se podrazumijeva da Bosnjaci zele jedinstvenu BiH, a ostali je zele rasparcati

da nabrajam dalje?
"Zato sto se podrazumijeva da je Sarajevo multieticno, a SB nije" - ovo je baš beze, jer ŠB nikada i nije bio multietnički grad/mjesto/selo (zovite ga kako želite), pa ne vidim nikakvu sličnost sa Sarajevom koje je bilo, a danas baš i nije (razlozi su mnogobrojni, pa da ih ne nabrajam). O ostalom bi se dalo raspravljati...
BSn

#141 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by BSn »

Od ugrozenosti Hrvata, peticija, placa i kuknjave Ljubica i Covica se ne moze disat vise. Kako oni mogu biti ugrozeni, kada Bosnjaci, kao narod sa najvise zrtava u proteklom ratu, nisu dobili svoj entitet, nego moraju dijeliti podjednako vlast sa Hrvatima koji su brojcano manjina?!
Sto se tice HVO-a, rijekti su gradovi u kojima HVO u jednom trenutku rata nije presao na stranu VRS, odnosno poceli se voditi Alijnom politikom od podne i do podne. Jedino sto nije realno, to je da Bosnjaci izjednacavaju HVO sa vlastitom vojskom, tj. sa bosnjackom ARBiH (nije bitno kakva je bila '92., nego '95. - a tad je bila klasicna bosnjacka vojska), te je najnormalnije da Bosnjaci dobiju svoj entitet. :oops:

Lijepo i na papir nabacite podjelu koju ste vec odavno napravili i za koju ste se borili, pa da pocnemo i nesto konkretno raditi. Od legitimiteta, ugrozenosti, spearatizma i drzavotvornosti do sada nismo imali svi zajedni nikakve fajde.
hecimnadri

#142 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by hecimnadri »

Stvarno je zanimljivo kako je Zdenko Marković predsjednik koordinacije HVO-a SŽ kao poseban problem izvojio zapošljavanje Hrvata u Sarajevu ,a naglasio također da sudbinu Hrvata djele i Srbi u Sarajevu.
Naravno g-din Zdenko Marković se nije sjetio da Bošnjaci i drugi narodiu imaju iste probleme u gradovima gdje su Hrvati većina.
No nije samo to zaboravio g-din Zdenko .Zaboravio je navodni zaštitnik Hrvatskog naroda da u HTMostar ,Žitoprometu Mostar ,Herning......a naročito firme koje su na budžetu gdje su rukovodioci Hrvati nema mjesta za obične Hrvate ,već da su ta mjesta rezervirana za djecu ,unuke,rođake,prijatelje.
Sjetimo se samo slučaja Stipe Prlića (HT Mostar)
I on je Hrvat samo nije podoban, i Želimir Rebac je bio Hrvat(znamo kako je završio)
Dakle gdin Zdenko Štiti interese uske grupe Hrvata krijući se iza cjelokupnog Hrvatskog naroda u BiH.

Da ne govorim o Bobanizaciji HVO Sarajevo( prije formiranja brigade Kralj Tvrtko i onih kada su pojedini članovi Sarajevskog HVO-a nasjeli na priče "Bobanovaca"kako treba da napuste Sarajevo ,kako će tamo gdje idu dobivati plaću,kako će im Srbi pripomoći da odu preko teritorije koju kotrolišu ..... ,a kad su prešli n preko miljacke ,njih pedesetak je završilo u zatvoru na KULI)

Naravno nisu nasjeli na to svi članovi Sarajevskog HVO-a.

Neka mu je načast ako je uopće ima.
Što nas više štite mi sve gore i gore živimo
Co0l

#143 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

Ma neka organizuju peticije kad im je dozvoljeno zakonom,sta se sad tu kofrcite,misa mu.Jos se neko cudi sto od cca 200k Bosnjaka u Sarajevu se naslo 50 onih koji su se slozili sa peticijom :lol: Pa to je samo dokaz sta ostali misle o tome kad ih se samo 50 naslo tu(a i to je diskutabilno kako se zakljucilo da je i tih 50 Bosnjaci).Pa da sad u centru Tel Aviva neko organizuje potpisivanje neke ankete u kojoj se pita jesu li Palestinci majorizovani u Izraelu naslo bi se daleko vise onih koji bi se slozili sa tim od ovih bijednih 50 'bosnjackih' potpisa u Sarajevu i opet nikom to ne bi bilo cudno.

Samo,malo mi je smijesno tu kad se,u uvodnom postu kaze da nije upitno jesu li Hrvati majorizovani,nego da su osim Hrvata i ostali majorizovani,zavisno od mjesta stanovanja,samo eto,niko ne organizuje takve peticije.Pa tako fra Luka kaze da su Bosnjaci i Srbi majorizovani u Sirokom i slicno,sto je apsolutno tacno.Pa eto,ovi su organizovali peticiju u Sarajevu,ko nekom brani da pokusa isto u Grudama?Druga stvar je sto se tamo ne bi naslo ni 5 potpisa Hrvata koji bi priznali da su drugi majorizovani ali to ne znaci da bi anketa bila manje vazan pokazatelj.
Smijesno je sad to neko ibrecenje oko tih 50 'bosnjackih' potpisa,pravo pitanje bi bilo sta o tome svemu misli HSP i Zvonko Jurisic a ne tih 50 na osnovu kojih se izvlace neki zakljucci.
valterbranisarajevo

#144 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by valterbranisarajevo »

Do 13 sati peticiju je potpisalo oko 250 građana, od kojih pedeset Bošnjaka, koji podržavaju Hrvate u traženju jednakopravnosti, piše Večernji list. :D

Sarajevski Hrvati opet nisu prepoznali "stoljetne težnje Hrvatskog naroda" i sada će, očekivano, od strane "pravih Hrvata" opet biti proglašeni "izdajicama Hrvatskog naroda i lažnim Hrvatima".
BiH-x

#145 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by BiH-x »

abdulah_skretnicar wrote:A kako znaju da su u pitanju Bošnjaci? Je li pored imena i prezimena bilo obavezno da se napiše i nacionalna pripadnost. Ili su u Sarajevu po automatizmu svi Bošnjaci :lol:
Najcesce se vidi po (prez)imenima ko je ko. Sanse da su Mirza, Selma, Adnan, Emina itd Hrvati su prilicno male.

A i ovaj broj nije tako strasan...mislim, 50 od vise od 200 000 i nije nesto. Kakvi smo, ocekivao da ce ih biti vise :)
Hemel

#146 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Hemel »

valterbranisarajevo wrote:Do 13 sati peticiju je potpisalo oko 250 građana, od kojih pedeset Bošnjaka, koji podržavaju Hrvate u traženju jednakopravnosti, piše Večernji list. :D

Sarajevski Hrvati opet nisu prepoznali "stoljetne težnje Hrvatskog naroda" i sada će, očekivano, od strane "pravih Hrvata" opet biti proglašeni "izdajicama Hrvatskog naroda i lažnim Hrvatima".
ovo pisi propalo...
covic to i onako nece racunati...dzaba su potpisivali...''nece meni bosnjaci govoriti da sam ja ugrozen''... :-) :D

p.s. kaze da ce pregledati sve potpise i nece racunati nikoga ko nije iz ''dva ukusa hdz-a''... :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#147 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by PipiDugaDevetka »

valterbranisarajevo wrote:Do 13 sati peticiju je potpisalo oko 250 građana, od kojih pedeset Bošnjaka, koji podržavaju Hrvate u traženju jednakopravnosti, piše Večernji list. :D

Ovih pedesetak su vizionari. Sy.ebaše him koncepciju.

Kada bi bilo nekoliko tisuća bošnjačkih potpisa (Po mogućnosti ćirilicom), razočarenje hrvatskih šovinista i negativnih nacionalista bi bilo isto kao kad saznaše da su ubili Hrvata - Vedrana Puljića iz HZ.
:skoljka: :dance: :run: :bih: :bih:
Last edited by PipiDugaDevetka on 13/02/2011 15:13, edited 2 times in total.
plain vanilla

#148 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

Trebamo svi izaci i potpisati

da im majoriziramo peticiju protiv majorizacije :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#149 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by PipiDugaDevetka »

plain vanilla wrote:Trebamo svi izaci i potpisati
da im majoriziramo peticiju protiv majorizacije :mrgreen:
Потписујем!

Boginja si ove hefte, čuj ''majoriziranje peticije protiv majorizacije''!
:bih: :bih: :bih:
Prpa.ba

#150 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Prpa.ba »

plain vanilla wrote:Zato sto se podrazumijeva da je Sarajevo multieticno, a SB nije
Znaci, ja trebam pruzati jednakopravnost ("ne porediti se sa njima, oni su takvi kakvi su, mi moramo biti bolji od njih :-) ") nekome ko je meni zeli uskratiti, a sve u ime
plain vanilla wrote:Zato sto se podrazumijeva da Bosnjaci zele jedinstvenu BiH, a ostali je zele rasparcati
BiH ce biti jedinstvena i sa i bez srbohrvatske dijaspore. Dakle, zasto na kamen uzvracati hljebom?
Post Reply