Pa i sam ovaj klip jeste takav, od toga je dakle sve i pocelo, zar ne?ljubav_aha wrote:Pala_sa_Marsa , pisem o dnevnom okruzenju koje je znatno bliskije od interneta
Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
-
PalaSa Marsa
#26 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
- ljubav_aha
#27 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
PalaSa Marsa wrote:Pa i sam ovaj klip jeste takav, od toga je dakle sve i pocelo, zar ne?ljubav_aha wrote:Pala_sa_Marsa , pisem o dnevnom okruzenju koje je znatno bliskije od interneta
aha,danas svi gledamo ratove na TV,i kako reagujemo,nikako,nastavimo s' poslom
a mnogi se nevjerovatno cude,kad je rat bio u BiH ,kako takve poruke sa TV nisu bile dovoljno svijetu jasne
osoba koej je tokom rata licno posjetila odredjenu lokaciju je sigurno tu istu teritoriju dozivjela drugacije
mi posjedujemo iskustvo,kojim mozemo lakse razumjeti druge u slicnoj situaciji,ali sto je sa onima koji ga uopste ne posjeduju
-
PalaSa Marsa
#28 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
Sve je to tako, sasvim si u pravu, i razumijem sta si htjela rec'. Al' eto svrha ove teme, barem kako je ja vidim i motiv koji je bio i uzrok da tema nastane, je taj sto danas ljudi, djeca, omladina ne znaju da cijene ono sto imaju, pa cesto budu nesretni jer nisu dobili ono sto su ocekivali i to im iz dana u dan donosi neko ne zadovoljstvo i nesretni su zbog toga, al' nesretni toliko da cak svoj zivot ne vole, sto je jako, jako zabrinjavajuce. I sam klip, odnosno klipom je mima, (autorica teme), htjela otvorit' oci masi, (kol'ko sam ja skontala) a, nadam se da jesam, skoro pa sam i sigurna u to. 
- ljubav_aha
#29 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
PalaSa Marsa wrote:Sve je to tako, sasvim si u pravu, i razumijem sta si htjela rec'. Al' eto svrha ove teme, barem kako je ja vidim i motiv koji je bio i uzrok da tema nastane, je taj sto danas ljudi, djeca, omladina ne znaju da cijene ono sto imaju, pa cesto budu nesretni jer nisu dobili ono sto su ocekivali i to im iz dana u dan donosi neko ne zadovoljstvo i nesretni su zbog toga, al' nesretni toliko da cak svoj zivot ne vole, sto je jako, jako zabrinjavajuce. I sam klip, odnosno klipom je mima, (autorica teme), htjela otvorit' oci masi, (kol'ko sam ja skontala) a, nadam se da jesam, skoro pa sam i sigurna u to.
gest je razumljivo humanog cilja,to nije ni bio dio moje kritike
i nama su govorli kad smo bili klinci da ne znamo sto imamo
-
PalaSa Marsa
#30 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
ljubav_aha wrote:PalaSa Marsa wrote:Sve je to tako, sasvim si u pravu, i razumijem sta si htjela rec'. Al' eto svrha ove teme, barem kako je ja vidim i motiv koji je bio i uzrok da tema nastane, je taj sto danas ljudi, djeca, omladina ne znaju da cijene ono sto imaju, pa cesto budu nesretni jer nisu dobili ono sto su ocekivali i to im iz dana u dan donosi neko ne zadovoljstvo i nesretni su zbog toga, al' nesretni toliko da cak svoj zivot ne vole, sto je jako, jako zabrinjavajuce. I sam klip, odnosno klipom je mima, (autorica teme), htjela otvorit' oci masi, (kol'ko sam ja skontala) a, nadam se da jesam, skoro pa sam i sigurna u to.
gest je razumljivo humanog cilja,to nije ni bio dio moje kritike
i nama su govorli kad smo bili klinci da ne znamo sto imamo
Ma zavisi, nisu mi imali kad govorit', bio je rat'.
- Jara
#31 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
Samo da bh. vlasti izjavu sličnu naslovu teme ne iskoriste kao opravdanje kad im se kaže da katastrofalno rade. Kao "šta se žalite, vidi ovo."
-
*mima*
#32 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
PalaSa Marsa wrote:Sve je to tako, sasvim si u pravu, i razumijem sta si htjela rec'. Al' eto svrha ove teme, barem kako je ja vidim i motiv koji je bio i uzrok da tema nastane, je taj sto danas ljudi, djeca, omladina ne znaju da cijene ono sto imaju, pa cesto budu nesretni jer nisu dobili ono sto su ocekivali i to im iz dana u dan donosi neko ne zadovoljstvo i nesretni su zbog toga, al' nesretni toliko da cak svoj zivot ne vole, sto je jako, jako zabrinjavajuce. I sam klip, odnosno klipom je mima, (autorica teme), htjela otvorit' oci masi, (kol'ko sam ja skontala) a, nadam se da jesam, skoro pa sam i sigurna u to.
Nema potrebe draga da se raspravljas sa bilo kim....ti dobro znas zasto sam ovo postavila...ponukana onom decackom temom temom......sam klip sve govori.......
-
PalaSa Marsa
#33 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
*mima* wrote:PalaSa Marsa wrote:Sve je to tako, sasvim si u pravu, i razumijem sta si htjela rec'. Al' eto svrha ove teme, barem kako je ja vidim i motiv koji je bio i uzrok da tema nastane, je taj sto danas ljudi, djeca, omladina ne znaju da cijene ono sto imaju, pa cesto budu nesretni jer nisu dobili ono sto su ocekivali i to im iz dana u dan donosi neko ne zadovoljstvo i nesretni su zbog toga, al' nesretni toliko da cak svoj zivot ne vole, sto je jako, jako zabrinjavajuce. I sam klip, odnosno klipom je mima, (autorica teme), htjela otvorit' oci masi, (kol'ko sam ja skontala) a, nadam se da jesam, skoro pa sam i sigurna u to.
Nema potrebe draga da se raspravljas sa bilo kim....ti dobro znas zasto sam ovo postavila...ponukana onom decackom temom temom......sam klip sve govori.......
- stochar
#34 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
i, sad trebamo reci: dobro je, ne puca, a ima se i za hljeba? sto neko rece, ovo treba uzeti kao pouku i opomenu, a nikako kao opravdanje kao: nama je dobro, suti, ne talasaj.
BTW, neki dan je na Visnjiku bila situacija kad se zena srusila na trotoaru, prisli su ljudi da joj pomognu, mislili su da ima napad epilepsije ili infarkt, i kad su je dizali pitali je 'gospodjo, jeste dobro?', ona kaze 'nemam sta da jedem...'. a uopste nije izgledala kao prosjak, bila je fino obucena.
kod nas ljudi slabo gledaju oko sebe, i vide samo sto neko snimi i stavi na 'jubito'...
BTW, neki dan je na Visnjiku bila situacija kad se zena srusila na trotoaru, prisli su ljudi da joj pomognu, mislili su da ima napad epilepsije ili infarkt, i kad su je dizali pitali je 'gospodjo, jeste dobro?', ona kaze 'nemam sta da jedem...'. a uopste nije izgledala kao prosjak, bila je fino obucena.
kod nas ljudi slabo gledaju oko sebe, i vide samo sto neko snimi i stavi na 'jubito'...
- Zlata M.
#35 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
Obavezno pogledati barem dvije epizode "U ime naroda", Josipa Pejakovica.stochar wrote:i, sad trebamo reci: dobro je, ne puca, a ima se i za hljeba? sto neko rece, ovo treba uzeti kao pouku i opomenu, a nikako kao opravdanje kao: nama je dobro, suti, ne talasaj.
Nije da smijemo zatvoriti oci pred grozotama u Africi, ne daj Boze... ali za osjetiti istinsku zelju za konkretnom pomoci, te je i sprovesti u djelo, dovoljno je - okrenuti se oko sebe u svojoj najblizoj okolini. Ako covjek i nije gladan...toliko starih i iznemoglih u ulici, u komsiluku...
Pa, ako nista drugo, upitati... otici umjesto njih do prodavnice, ponuditi se za jednom u mjesecu za besplatno, naravno, ciscenje stana, kao pratnja kad moraju ljekaru...
I eto mladom (ili ne bas mladom
Ali za takve stvari je (opet !
- ljubav_aha
#36 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
PalaSaMarsa,upravo tako,hvalaPalaSa Marsa wrote:*mima* wrote: Nema potrebe draga da se raspravljas sa bilo kim....ti dobro znas zasto sam ovo postavila...ponukana onom decackom temom temom......sam klip sve govori.......Ma nismo se raspravljale, otprilike smo na istoj frekvenciji bile.
- ljubav_aha
#37 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
eh to ,to ,zato sam malo pisala na ovoj temistochar wrote:i, sad trebamo reci: dobro je, ne puca, a ima se i za hljeba? sto neko rece, ovo treba uzeti kao pouku i opomenu, a nikako kao opravdanje kao: nama je dobro, suti, ne talasaj...
- ljubav_aha
#38 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
abosultnoZlata M. wrote:Ali za takve stvari je (opet !) pored roditeljskog odgoja i vlastite motivacije, potrebna i motivacija od cijelog drustva kao takvog !
-
PalaSa Marsa
#39 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
Ma nema na cemu, samo et' bila si mi malo otisla u krajnost, al' si se opet vratila.ljubav_aha wrote:PalaSaMarsa,upravo tako,hvalaPalaSa Marsa wrote:*mima* wrote: Nema potrebe draga da se raspravljas sa bilo kim....ti dobro znas zasto sam ovo postavila...ponukana onom decackom temom temom......sam klip sve govori.......Ma nismo se raspravljale, otprilike smo na istoj frekvenciji bile.
- ljubav_aha
#40 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
PalaSaMarsa,moj prostup je cesto takav
, najvise iz razloga,sto istovrmemeno posmatram problem iz vise uglova,i pokusavam konverzacijom obuhvatiti mnoge uglove,jer sve u zivotu uzrocno-posljedicnog procesa ,npr,stochar i zlata su rekli nesto sto sma vec obuhvatila svojim pisanjem na temi,ali negdje opasno bocnem,i to citoace malo dekoncentirse

-
PalaSa Marsa
#41 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
Heheh, dobro, al' nije bilo dekoncentracije sto se mene tice.
mislim da svi gledamo tako k'o sto si rekla, al' svi gledanjem ne mozemo doprin'jet' da i uradimo nesto konkretno i korisno, osim ovog pisanja (tj. pokazivanja agonije i razocarenja na sve ovo), barem ne, po pitanju ovog klipa u samom pocetku teme, a sto se tice okoline, e to je vec nesto drugo i to je sasvim drugo poglavlje u odnosu na ovo i garant se moze nesto, (al' nesto uradit').

- ljubav_aha
#42 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
PalaSa Marsa wrote:Heheh, dobro, al' nije bilo dekoncentracije sto se mene tice.mislim da svi gledamo tako k'o sto si rekla, al' svi gledanjem ne mozemo doprin'jet' da i uradimo nesto konkretno i korisno, osim ovog pisanja (tj. pokazivanja agonije i razocarenja na sve ovo), barem ne, po pitanju ovog klipa u samom pocetku teme, a sto se tice okoline, e to je vec nesto drugo i to je sasvim drugo poglavlje u odnosu na ovo i garant se moze nesto, (al' nesto uradit').
![]()
razumijem,u principu,treba sve pokusati,pa sto god "upali" nek' samo "upali"
-
PalaSa Marsa
- alibaba_i_30_godina
#44 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
Lijepo napisano Zlato.Zlata M. wrote: Obavezno pogledati barem dvije epizode "U ime naroda", Josipa Pejakovica.
Nije da smijemo zatvoriti oci pred grozotama u Africi, ne daj Boze... ali za osjetiti istinsku zelju za konkretnom pomoci, te je i sprovesti u djelo, dovoljno je - okrenuti se oko sebe u svojoj najblizoj okolini. Ako covjek i nije gladan...toliko starih i iznemoglih u ulici, u komsiluku...
Pa, ako nista drugo, upitati... otici umjesto njih do prodavnice, ponuditi se za jednom u mjesecu za besplatno, naravno, ciscenje stana, kao pratnja kad moraju ljekaru...
I eto mladom (ili ne bas mladom) covjeku, nacina da uz malo truda ojaca osjecaj vlastite vrijednosti.
Ali za takve stvari je (opet !) pored roditeljskog odgoja i vlastite motivacije, potrebna i motivacija od cijelog drustva kao takvog !
Zalosno je sto su nasi ljudi previse okupirani nekim drugim stvarima umjesto ovim pravim. Zalosno je sto i u nasoj drzavi imamo bezbroj primjera gdje ljudi nemaju sta da jedu niti imaju posla a rado bi radili i za nekoliko maraka dnevno samo da kupe hljeb i mlijeko djetetu. O Africi da i ne pricam.
Svidja mi se ona emisija 'Ispuni mi zelju' i kad god imam vremena pogledam je. Malo ko je od nas bio u mogucnosti da vidi u kakvoj neimastini zive nasi sugradjani ali i ostali ljudi diljem zemlje.
Svaka cast na temi mimo!
Znam za ovaj video vec nekoliko godina, doduse ja sam ovo nekad davno dobio na mail u obliku PP prezentacije.
-
miks
#45 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
kažu...ako ne glasaš, ode glas protivniku.........pa neka ide(to je samo njihova "fraza",ali to više ne prolazi............to prolazi samo kod njihove familije do 5 koljena,a ta njihova familija neka zna.....kada bude bježao taj njihov igrač ,on će samo povesti svoje bližnje) odoh i ja iz ove zemlje...jer ovi moji nisu sposobni da mi obezbjede minimum,oni su zadovoljni,a ja ne.......ali naći ću i ja negdje gdje ću biti zadovoljan,ako ne ja,onda moja djeca..........samo pitam se,šta će ovi zadovoljni što ostanu u ovoj zemlji,a bogami posijali su oni veliko sjeme........ko će braniti njih i ovu zemlju.......odmah da vam kažem ...NIKO....nema više budala,oni razmišljaju tako što misle da imaju pare, da mogu sve,jer su sve pokrali što se pokrasti može.........samo mi nije jasno kako se svi pozivaju na vjeru,a svi rade protiv nje,da li su to stvarno toliki nevjernici
ja sam bio borac cijeli protekli rat,veliki sam patriot.....ali došlo je vrijeme,ipak moram ići,radi svoje djece(nije me otjerao agresor iz ove zemlje,a evo otjera me moja vlast"nesposobna").........mislio sam da ću umrijeti u ovoj zemlji,ali izgleda nedaju mi ovi moji"zadovoljni"
ja sam bio borac cijeli protekli rat,veliki sam patriot.....ali došlo je vrijeme,ipak moram ići,radi svoje djece(nije me otjerao agresor iz ove zemlje,a evo otjera me moja vlast"nesposobna").........mislio sam da ću umrijeti u ovoj zemlji,ali izgleda nedaju mi ovi moji"zadovoljni"
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#46 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
E,MOJ @miks, NEMA BOSNE NIGDJE....Govori ti forumaš koji se pokušao ispaliti i našao posao baš na ovim mjestima kao na uvodnom komentaru i video clipu yt.
Plata dobra bila sa perspektivom na ugovor 10 000$ mjesečno i mnogim drugim povoljnostima, ali sam pobjegao nazad nakon dobijanja 3 malarije i vijesti od kuće da mi mati nije dobro, u zemlji gdje pobunjenici siluju bebe da bi se izliječili od SIDE. HIV pozitiva 35%, ideš, hebote, ulicom i naidju tri insana mimo tebe i znaš sa 100% sigurnošću da je za desetak godina jedan od ta tri insana meit, mrtvac jer nema lijekova da se smrt odgadja godinama kao u EU ili USA, a nakon dijagnoze SIDA.
Umrli od side po ''bolnicama'' se zavode pod UZROK SMRTI - NEPOZNAT! Stide se to što je HIV pozitiva tolika, a političari ništa ne čine da se narod obuči u borbi protiv SIDE,....Putem tv. samo muzika, filmovi, sport,....Ni riječi o kondomima i ostaloj zaštiti od prenošenja HIV pozitive. Zamisli, odluči se jedan HIV pozitivac na kriminal jer zna da je mrtav i spreman je ubiti bilo koga za mobitel, laptop ili kakvu drugu vrijednost.
Bijelci znaju za ovo, pa suvozači i vozači moraju držati stalno zaključana vrata. Ja sam bio prekršio ovo pravilo, pa jednom sjeo u njihov taxi, zaključao svoja vrata, a taxista namjerno kružio kroz gužvu i masu ljudi 8-milionskog velegrada da bi u gužvi namjerno usporio i pokuša jedan da otvori moja vrata vidjevši moju laptop-torbu u kojoj je bio samo neki junk od papira. Taxista se pravio lud, a ja ovom što je pokušao da provali, pa da mi otme torbu, pokazah srednji prst. Poznato je bijelcima da za otkup moraju dati 3000$, pa uvijek kod nekog prijatelja ostave tu sumu i kada se desi da bude otet, bijelac zove mobitelom prijatelja da ga spasi plaćajući otkup.
Nedo Bog da slučajno bijelac napravi saobraćajnu nesreću-Odmah, na licu mjesta linč, nego napravi li nesreću mora dodati gas i bježati što brže može. Linčuju tako što nabace staru automobilsku gumu preko vinovnika nesreće i zapale ga uz pomoć nafte ili benzina.
Nema benzinskih pumpi, nego karaj puta stoje preprodavci goriva sa karnisterima i tuše gorivo. Sva roba dolazi putem riječnih brodova i još dok brod nije uplovio u luku, okruže ga velenakupci i preuzimaju robu koju će utaliti preko malih švercera.
Evo priče JUGOSLAVA PETRUŠIĆA, plaćenika u toj zemlji-pogledati komentare na yt i njegovu biografiju na našem jeziku. Bio sam u gradu gdje je helikopterom sletio i izveo svo stanovništvo na ulicu, postrojio ih, terorisao tako da su djeca cvilila od straha. Pobjegao je podvijenog repa od revolucionara, pobjednika.
Moram napomenuti da im je muzika fenomenalna, narodnjaci u ritmu brze Rhumbe.
Iskreno vjeruju da ispijanje krvi ljudske liječi rak prostate. Bivši predsjednik - diktator, je ispijao ljudsku krv ne bi li se izliječio od ove opake bolesti. Mrze bijelce više, nego što smo mi prema njima rasisti kada oni dodju u Bosnu. Blizu moje kuće bila zakupljena kuća od strane FK ''Željo'' i svi iz te zemlje su imali djevojke i to ne profuknjače, nego prave cure.
Pobunjenici kada ubiju neke bijelce, pojedu im prijesne penise, jetre i srca.
Cijeli glavni grad je pijaca, svako ''otvara'' svoju tezgu/restoran, na asfaltu. Ulicama kruže u trokolicama na ručni pogon nepokretni RVI i žrtve nadriljekara koji su u mladosti tretirani kininskim injekcijama protiv malarije. U ovim asfaltnim restoranima služe ''fufu'' jelo od brašna od gomolja biljke kasava=manioka.
I KOD NJIH REDOVI BOGATAŠA PRED BELGIJSKOM AMBASADOM, KAO KOD NAS PRED EU AMBASADAMA!
Ma skoro sve isto kao kod nas i genocid su imali 4 000 000 žrtava genocida.
Niko centralnoj Vladi ne uplaćuje poreze, a rad trgovina regulišu potkupljivi policajci, pa nekome dozvole da radi nedjeljom ili praznikom, a nekome ne. Plata policajca je 5$ mjesečno.
Raj za pedofile. Djeca pobjegla od roditelja i ostala djeca bez roditelja spavaju na otvorenom i samo se pedofil parkira blizu njih, a pored belgijske ambasade. Djeca uskaču u vozilicu bogataša - pedofila.
Tamo je normala da dvojica muškaraca odraslih idu ulicom i drže se za ruke što bih ja protumačio kao pozitivno da su tolerantni prema osobama drugačije Q orijentacije. Druga zemlja drugačija kultura, tradicija i mentalitet.
DJECA RATNICI su najopasniji, osokoljeni gledanjem tv. filmova, u borbama neustrašivo jurišaju i ubijaju protivnike.
Ne boje se metaka.
Pisao sam o Democratic Republic of Fucking Congo (Nekada Zair)! Congo-Kinshasa, a kurvin sin, pilot JNA i zločinac Petrušić je sletio u grad Kisangani ( Orijentalna provincija- većina muslimani šiiti) i postrojio svo stanovništvo ispred grčke pravoslavne crkve obojene u iritantno zagasito plavo kao da je nastamba Štrumfova. Nemam ništa protiv grčke pravoslavne crkve i pravoslavaca, ali ovo je činjenica za tu crkvu.
Plata dobra bila sa perspektivom na ugovor 10 000$ mjesečno i mnogim drugim povoljnostima, ali sam pobjegao nazad nakon dobijanja 3 malarije i vijesti od kuće da mi mati nije dobro, u zemlji gdje pobunjenici siluju bebe da bi se izliječili od SIDE. HIV pozitiva 35%, ideš, hebote, ulicom i naidju tri insana mimo tebe i znaš sa 100% sigurnošću da je za desetak godina jedan od ta tri insana meit, mrtvac jer nema lijekova da se smrt odgadja godinama kao u EU ili USA, a nakon dijagnoze SIDA.
Umrli od side po ''bolnicama'' se zavode pod UZROK SMRTI - NEPOZNAT! Stide se to što je HIV pozitiva tolika, a političari ništa ne čine da se narod obuči u borbi protiv SIDE,....Putem tv. samo muzika, filmovi, sport,....Ni riječi o kondomima i ostaloj zaštiti od prenošenja HIV pozitive. Zamisli, odluči se jedan HIV pozitivac na kriminal jer zna da je mrtav i spreman je ubiti bilo koga za mobitel, laptop ili kakvu drugu vrijednost.
Bijelci znaju za ovo, pa suvozači i vozači moraju držati stalno zaključana vrata. Ja sam bio prekršio ovo pravilo, pa jednom sjeo u njihov taxi, zaključao svoja vrata, a taxista namjerno kružio kroz gužvu i masu ljudi 8-milionskog velegrada da bi u gužvi namjerno usporio i pokuša jedan da otvori moja vrata vidjevši moju laptop-torbu u kojoj je bio samo neki junk od papira. Taxista se pravio lud, a ja ovom što je pokušao da provali, pa da mi otme torbu, pokazah srednji prst. Poznato je bijelcima da za otkup moraju dati 3000$, pa uvijek kod nekog prijatelja ostave tu sumu i kada se desi da bude otet, bijelac zove mobitelom prijatelja da ga spasi plaćajući otkup.
Nedo Bog da slučajno bijelac napravi saobraćajnu nesreću-Odmah, na licu mjesta linč, nego napravi li nesreću mora dodati gas i bježati što brže može. Linčuju tako što nabace staru automobilsku gumu preko vinovnika nesreće i zapale ga uz pomoć nafte ili benzina.
Nema benzinskih pumpi, nego karaj puta stoje preprodavci goriva sa karnisterima i tuše gorivo. Sva roba dolazi putem riječnih brodova i još dok brod nije uplovio u luku, okruže ga velenakupci i preuzimaju robu koju će utaliti preko malih švercera.
Evo priče JUGOSLAVA PETRUŠIĆA, plaćenika u toj zemlji-pogledati komentare na yt i njegovu biografiju na našem jeziku. Bio sam u gradu gdje je helikopterom sletio i izveo svo stanovništvo na ulicu, postrojio ih, terorisao tako da su djeca cvilila od straha. Pobjegao je podvijenog repa od revolucionara, pobjednika.
Iskreno vjeruju da ispijanje krvi ljudske liječi rak prostate. Bivši predsjednik - diktator, je ispijao ljudsku krv ne bi li se izliječio od ove opake bolesti. Mrze bijelce više, nego što smo mi prema njima rasisti kada oni dodju u Bosnu. Blizu moje kuće bila zakupljena kuća od strane FK ''Željo'' i svi iz te zemlje su imali djevojke i to ne profuknjače, nego prave cure.
Cijeli glavni grad je pijaca, svako ''otvara'' svoju tezgu/restoran, na asfaltu. Ulicama kruže u trokolicama na ručni pogon nepokretni RVI i žrtve nadriljekara koji su u mladosti tretirani kininskim injekcijama protiv malarije. U ovim asfaltnim restoranima služe ''fufu'' jelo od brašna od gomolja biljke kasava=manioka.
I KOD NJIH REDOVI BOGATAŠA PRED BELGIJSKOM AMBASADOM, KAO KOD NAS PRED EU AMBASADAMA!
Niko centralnoj Vladi ne uplaćuje poreze, a rad trgovina regulišu potkupljivi policajci, pa nekome dozvole da radi nedjeljom ili praznikom, a nekome ne. Plata policajca je 5$ mjesečno.
Raj za pedofile. Djeca pobjegla od roditelja i ostala djeca bez roditelja spavaju na otvorenom i samo se pedofil parkira blizu njih, a pored belgijske ambasade. Djeca uskaču u vozilicu bogataša - pedofila.
Tamo je normala da dvojica muškaraca odraslih idu ulicom i drže se za ruke što bih ja protumačio kao pozitivno da su tolerantni prema osobama drugačije Q orijentacije. Druga zemlja drugačija kultura, tradicija i mentalitet.
DJECA RATNICI su najopasniji, osokoljeni gledanjem tv. filmova, u borbama neustrašivo jurišaju i ubijaju protivnike.
Ne boje se metaka.
Pisao sam o Democratic Republic of Fucking Congo (Nekada Zair)! Congo-Kinshasa, a kurvin sin, pilot JNA i zločinac Petrušić je sletio u grad Kisangani ( Orijentalna provincija- većina muslimani šiiti) i postrojio svo stanovništvo ispred grčke pravoslavne crkve obojene u iritantno zagasito plavo kao da je nastamba Štrumfova. Nemam ništa protiv grčke pravoslavne crkve i pravoslavaca, ali ovo je činjenica za tu crkvu.
Last edited by PipiDugaDevetka on 16/04/2010 01:34, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#47 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
PipiDugaDevetka,zar miks planira ici na istu lokacijuPipiDugaDevetka wrote:E,MOJ @miks, NEMA BOSNE NIGDJE....Govori ti forumaš koji se pokušao ispaliti i našao posao baš na ovim mjestima kao na uvodnom komentaru i video clipu yt.
Plata dobra bila sa perspektivom na ugovor 10 0000$ mjesečno i mnogim drugim povoljnostima, ali sam pobjegao nazad nakon dobijanja 3 malarije i vijesti od kuće da mi mati nije dobro, u zemlji gdje pobunjenici siluju bebe da bi se izliječili od SIDE. HIV pozitiva 35%, ideš, hebote, ulicom i naidju tri insana mimo tebe i znaš sa 100% sigurnošću da je za desetak godina jedan od ta tri insana meit, mrtvac jer nema lijekova da se smrt odgadja godinama kao u EU ili USA, a nakon dijagnoze SIDA.
Ne boje se metaka.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#48 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
Ne vjerujem da će tamo ići, ali NEĆE da glasa i tako će da potpomogne ublehaše koji su nas i doveli do ovakvog stanja da mladi moraju ići, doveli do ovakvog stanja VELEIZDAJOM, ostajem kod prve rečenice NEMA BOSNE NIGDJE, JEDNE I JEDINE! Teško ti, boli, patiš,...a lijepo ti!***ljubav_aha wrote:PipiDugaDevetka,zar miks planira ici na istu lokaciju![]()
@ljubavi-aha, ti bar razumiješ da Bosne nema nigdje, jer i ti si daleeekoooo, preko bare!
***Citirao sam ZLAJU DIZDAREVIĆA, nekadašnjeg ambasadora BiH u Hr., a gdje sada službuje, ne znam.
- ljubav_aha
#49 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
PipiDugaDevetka wrote:Ne vjerujem da će tamo ići, ali NEĆE da glasa i tako će da potpomogne ublehaše koji su nas i doveli do ovakvog stanja da mladi moraju ići, doveli do ovakvog stanja VELEIZDAJOM, ostajem kod prve rečenice NEMA BOSNE NIGDJE, JEDNE I JEDINE! Teško ti, boli, patiš,...a lijepo ti!***ljubav_aha wrote:PipiDugaDevetka,zar miks planira ici na istu lokaciju![]()
@ljubavi-aha, ti bar razumiješ da Bosne nema nigdje, jer i ti si daleeekoooo, preko bare!
***Citirao sam ZLAJU DIZDAREVIĆA, nekadašnjeg ambasadora BiH u Hr., a gdje sada službuje, ne znam.
svako najbolje nauci o svojoj domovini kad zivi izvan iste
razumijem,mora svako reagovati na nacin koji mu je ponudjen u poboljsanju svog zivota lokalno i globalno
medjutim,moras shvatiti da ne patim za BiH ,i moj povratak kad tad u BiH ne bi imao smisla,ovo vrijedi sa mene,znaci svako ima svoje razloge ,hvala
- PipiDugaDevetka
#50 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj
@ljubavi-aha,
Svako dobro ti želim tamo i da ne patiš ni za čim i ni za kim!
Evo jedne iz doba kada se masovno i organizovano, uz pomoć Titinih sindikata, odlazilo u Njemačku:
Svako dobro ti želim tamo i da ne patiš ni za čim i ni za kim!
Evo jedne iz doba kada se masovno i organizovano, uz pomoć Titinih sindikata, odlazilo u Njemačku: