Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

haubica_i_to_teshka

#2 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by haubica_i_to_teshka »

*mima* wrote:

:( :( :(

Vjerovatno niko od nas nije znao shta je glad do rata.
Na pocetku rata, 20-tak izbjeglica ( rodbine,prijatelja) sa Grbavice i Ilidze doshlo je kod nas. Najteze je bilo za bebe pronaci hranu.
Ne ponovilo se !!!
PalaSa Marsa

#3 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by PalaSa Marsa »

*mima* wrote:
Odlicna tema mima. :) :thumbup:
atko

#4 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by atko »

Uvijek i iznovam me ove slike prodrmaju ... kad kod ih pogledam :(

Hvala, mima ;) ... ovaj video treba 3x dnevno pogledati ... narocito ova balavurdija sto sa 17 godin vec mrzi svoj zivot ... dosada valjda :roll:
*mima*

#5 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by *mima* »

Interesantno ...ja sam ovila dobila na FB od stare prijateljice koja zivi u Canadi....i stalno ga gledam.
neo7

#6 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by neo7 »

atko wrote:Uvijek i iznovam me ove slike prodrmaju ... kad kod ih pogledam :(

Hvala, mima ;) ... ovaj video treba 3x dnevno pogledati ... narocito ova balavurdija sto sa 17 godin vec mrzi svoj zivot ... dosada valjda :roll:
ne nije dosada :) vec ne znaju sta je zivot i kolko je tesko :)
Djecica....mamini i babini mezimci...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by ladyblue18 »

Ja sam imala 17 kada mi je prijatelj poslao ovo, rekavsi "Jebote pogledaj sta su pravi problemi, a ne kukaj zbog gluposti".
Tacno mi doslo ko hladan tus.
I uvijek kad skontam i dan danas da imam nekih problema, sjetim se ovog videa. :(
PalaSa Marsa

#8 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by PalaSa Marsa »

Eeeee, kad se sjetim ovoga, i kad mi naumpadne na sta sam mislila, eeee. ..

simonese

#9 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by simonese »

pola planete nema pitke vode i mi peremo ulice
*mima*

#10 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by *mima* »

Nije vise stvar rata....nego naseg nezadovoljstva......ne mislim na odvratno stanje u zemlji......nego smo uglavnom nezadovoljni.....svojom linijom...izgledom...kosom...rukama...trepavicama....nalazimo neke glupe mane.....nezadovoljni hranom koju jedemo i koju bacamo u ogromnim kolicinama.......ja kad vidim sta ljudi bacaju.....koje kolicine hrane........cak i djecu bacaju..... :(
semmy

#11 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by semmy »

atko wrote:Uvijek i iznovam me ove slike prodrmaju ... kad kod ih pogledam :(

nije dosada, za njihovo ponasanje najvise krivim roditelje.........

mima opet me prodrma ovim kao i na fb sto si...boze kako samo neznamo cijeniti sve sto imamo u zivotu
*mima*

#12 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by *mima* »

Upravo to draga.....uopste ne cijenimo ono sto imamo..... :(
*mima*

#13 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by *mima* »

:) Havana je dobro napisao kad je ovo vidio........Ovo treba stalno da pustam svoj djeci.....
sakop

#14 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by sakop »

svaka caasst za ovu temu.kko nije prozivio rat i ne sjeca ga se nek pogleda a i mi svi

kad danas vidim pun mi frizider a ne znam ko sta bi,sjetim se rata
volio bih da ima negdje kupiti onaj launch packet iz rata,jer sve ovo je mozda bolje ali covjek manje cijeni
james_dean

#15 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by james_dean »

:( :( :(

poslao dalje
HAVANA

#16 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by HAVANA »

Sve nas nešto muči...a u stvari nismo ni svjesni koliko smo sretni...
Veliki je problem sa djecom jer žive u društvu totalno poremečenih vrijednosti gdje je materijalno postalo osnova svega,gdje većina ljudi živi u dubokim materijalnim,vjerskim...i svim mogućim podjelama...u zemlji u kojoj je vlast sposobna sebi izglasati penzije i plate a nije u stanju izglasati nešto što će olakšati jednom djetetu da ostane u životu...
Večini su puna usta vjere,morala,ispravnosti i čistoće a u stvari žive potpuno drugačije...postale su neke druge stvari bitne i one su mjerilo svega...i jako je teško odgajati djecu u ovakvom društvu poremečenih vrijednosti.Treba jako puno truda,strpljenja,razgovora da svoje dijete izvedeš na pravi put.Da,pustio sam im ovaj video...vidjele su i ovo i mnoge druge stvari... :( ...i skontale su... :-D

Zlata M.

#17 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by Zlata M. »

:thumbup: odlicna tema !
Samo, slaba fajda od ovoga, dokle god cijelo drustvo ne povuce isti kraj konopca ! Zasad su u prednosti oni s druge strane ! :(
Muka mi je kad pogledam na Hayat-u one "Savjete za bolji zivot" ili kako se vec zove... pa kad dicni kuhar pocne sa svojim carolijama... :-) ... a koliko ljudi stvarno moze sebi priustiti takav obrok svakodnevno ?!
Ali svi redom imaju televizor i svima je tog dana prezentiran "na tanjiru" :-x zivot koji bi "trebalo da zive".
Sta je sa stampom, sa velikim reklamnim plakatima po gradovima ?
Kako, zbilja, da se osjeca djevojka kojoj su roditelji, otkidajuci od usta, priustili tek podstanarsku sobicu u gradu, kad je svakodnevno bombardovana reklamama za skupe parfeme, odjecu...?!
...a oni koji imaju i mogu, u sred frke, opet, skuze da su bez veze bacali tolike pare i da je sreca ipak negdje izvan krpica, bibija... :D
Fali fundament. :(
biscanka2

#18 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by biscanka2 »

:roll: Za vrijeme uzrastanja mog sina nije bilo ovakvih medija ali i na tri, tada postojeca TV programa redovno su se
prikazivale slike gladnih i napacenih iz Africkih zemalja tako da je to u odredjenim trenutcima uvijek bila tema u
kojoj je i on ucestvovao od malih nogu.
Danas kao samostalan covijek zna da cijeni i vrijednosti mu nisu samo u materijalnom smislu i na to sam
ponosna. :)
Danasnji roditelji brzo su zaboravili ratne strahote - kako je kad ni za kruh nemas...
Toliko su se zanijeli "roditeljskom ljubavlju" ( cast pojedincima ) i pogledima na "savremeni " zivot, da je ne samo njima
nego i njihovoj dijeci realnost zivota postala strana. Zalosno :D
PalaSa Marsa

#19 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by PalaSa Marsa »

*mima* wrote:Nije vise stvar rata....nego naseg nezadovoljstva......ne mislim na odvratno stanje u zemlji......nego smo uglavnom nezadovoljni.....svojom linijom...izgledom...kosom...rukama...trepavicama....nalazimo neke glupe mane.....nezadovoljni hranom koju jedemo i koju bacamo u ogromnim kolicinama.......ja kad vidim sta ljudi bacaju.....koje kolicine hrane........cak i djecu bacaju..... :(
Nisam htjela bas da ovim klipom "izdignem" rat, (mada ima mozda i toga), htjela sam vise da kazem, u kakvoj sam ja muci odrastala, (kao i mnogi drugi) i nikad mi nije palo na pamet da padnem u depresiju ili ne daj Boze da ne volim svoj zivot. :)
ljubav_aha

#20 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by ljubav_aha »

video je poucan,ali ne treba iskljucivo potencirati kao rezultat i sredstvo rjesenja problema,vidoe bi trebao biti motiv,kako sprijeciti ovakav uzas u svijetu,umjesto kosntantnog osvratnja na sebe
sakop

#21 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by sakop »

ljubav_aha wrote:video je poucan,ali ne treba iskljucivo potencirati kao rezultat i sredstvo rjesenja problema,vidoe bi trebao biti motiv,kako sprijeciti ovakav uzas u svijetu,umjesto kosntantnog osvratnja na sebe
pa ne mogu i ne moze pojedinac promijeniti svijet globalno,ali moze sebe sigurno i svoje najbliže okruženje
cikavelja

#22 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by cikavelja »

Nevjerovatan video, na FB mi forwardovali nekad, ...........i jos uvijek neke stvari u svom zivotu nerazumijem i bunim se, ostro i bezkompromisno, zasto mi je ovako ili onako, i onda............nakon ovakvih slika, pih, sta je moja muka spram ovoga, ned'o Bog nikome.
Usput, jedna predivna melodija se vrti ovim videom i bio bih beskrajno zahvalan kad bi neko bar pokusao reci ko je izvodjac ili ime same kompozicije. Ilahija.
ljubav_aha

#23 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by ljubav_aha »

sakop wrote:
ljubav_aha wrote:video je poucan,ali ne treba iskljucivo potencirati kao rezultat i sredstvo rjesenja problema,vidoe bi trebao biti motiv,kako sprijeciti ovakav uzas u svijetu,umjesto kosntantnog osvratnja na sebe
pa ne mogu i ne moze pojedinac promijeniti svijet globalno,ali moze sebe sigurno i svoje najbliže okruženje
upravo u tom najblizem okruzenju ima dovoljno primjera
PalaSa Marsa

#24 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by PalaSa Marsa »

ljubav_aha wrote:
sakop wrote:
upravo u tom najblizem okruzenju ima dovoljno primjera
Sto ce rec' da je to to, ovim se vracas na sam pocetak teme, to jes' poente teme.
ljubav_aha

#25 Re: Ako je neko slucajno nezadovoljan..........obavezno pogledaj

Post by ljubav_aha »

Pala_sa_Marsa , pisem o dnevnom okruzenju koje je znatno bliskije od interneta
Locked