Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uz duzno postovanje prema Tosetu, njegovom zivotu i djelu, velikanu makedonske kulturne scene
ali ovo prevazilazi sve granice, pa ljudi moji imate li vi imalo duse, ja ne zelim da se mijesam u urednicke poslove bilo kojeg medija, tako ni sa-xa, ali ovo prevazilazi sve granice
u ovome gradu su danas pokopana 37 neduzno ubijena civila, gradjanina ovoga tumornog grada, zar ne mislite, da to ne zasluzuje bar mali kutak u akutelnostima za ovaj dan ili bi to mogla biti i udarna vijest
Sta ti majke ti zelis, da ljudi trce na tu temu o denazi 37 neduzno ubijenih ljudi ko na kakav vasar, da se o tome prica na sva zvona... skoro svako od nas ima svoj licni "ratni brodolom" skoro svako od nas je vadio svoje bliznje iz masovnoh grobnica i to je mnogo vise od tuge i tragedije i to se ne mjeri brojem posjeta i brojem objavljivanja, to je dio nasih zivota koji nosimo sa sobom 15 godina
kad pogine Tose to je zaista iznenadjujuce tuzna vijest, kad ljudi pricaju o smrti Ismeta Bajramovica to je prica puna kontraverzi to mozes mjeriti cime god zelis ...
Vise mi je prepun kufer pametnjakovica koji sebi daju za pravo da svima drze kojekakve lekcije... sjasite
Atko, potvrdjeno je da je Celo ziv, stoga dosta o tome...
Sffovac ima pravo donekle-ako ne pominjemo onda vremenom zaboravljamo, a na Hajatu je sinoc bila porazna anketa....od 5 ljudi 1 covjek je znao sto je dan zalosti i jedna djevojka je znala da je u pitanju "neka" zajednicka dzenaza, ostali svi nidje veze....
Ali SFFovac, ako nisi do sada skontao, TOSHE JE BIO NASH....prvo bice koje smo svi prisvajali, svima nam je bio kao clan familije... zato i jest bilo i sokantno i zato i jest imalo ovakve reakcije.
tema kao tema meni lici na opcu kritiku medija, a tu se ima svasta reci...
Sta ti majke ti zelis, da ljudi trce na tu temu o denazi 37 neduzno ubijenih ljudi ko na kakav vasar, da se o tome prica na sva zvona... skoro svako od nas ima svoj licni "ratni brodolom" skoro svako od nas je vadio svoje bliznje iz masovnoh grobnica i to je mnogo vise od tuge i tragedije i to se ne mjeri brojem posjeta i brojem objavljivanja, to je dio nasih zivota koji nosimo sa sobom 15 godina
kad pogine Tose to je zaista iznenadjujuce tuzna vijest, kad ljudi pricaju o smrti Ismeta Bajramovica to je prica puna kontraverzi to mozes mjeriti cime god zelis ...
Vise mi je prepun kufer pametnjakovica koji sebi daju za pravo da svima drze kojekakve lekcije... sjasite
Sve je "u dure", samo tishe,NJIHOVE dushe josh uvijek traze neshto...
3 vijesti o jucerasnjoj dzenazi su imale oko 1.500 ucitavanja, dok su Proeski vijesti imale preko 50.000 ucitavanja.
Smatram da to vise govori o publici nego o mediju.
mIRCerka wrote:3 vijesti o jucerasnjoj dzenazi su imale oko 1.500 ucitavanja, dok su Proeski vijesti imale preko 50.000 ucitavanja.
Dobro vrijeme za politicke i vojne vampire da se probude nakon 12 godina - nema sta.
Postavljac teme pametnjakovic? - ma jeste - Pametnjakovicu, gluhi nijemi i slijepi ne cuju i ne vide. Dzaba ti pricat'. Nazalost - i ja kazem - bezveze si temu i bezveze postavio.
Bas si Pametnjakovic.
mIRCerka wrote:Atko, potvrdjeno je da je Celo ziv, stoga dosta o tome...
Sffovac ima pravo donekle-ako ne pominjemo onda vremenom zaboravljamo, a na Hajatu je sinoc bila porazna anketa....od 5 ljudi 1 covjek je znao sto je dan zalosti i jedna djevojka je znala da je u pitanju "neka" zajednicka dzenaza, ostali svi nidje veze....
Ali SFFovac, ako nisi do sada skontao, TOSHE JE BIO NASH....prvo bice koje smo svi prisvajali, svima nam je bio kao clan familije... zato i jest bilo i sokantno i zato i jest imalo ovakve reakcije.
A postavlja se pitanje zasto nisu znali? Da li je do toga da od tih 5, 4 ne zeli da zna ili nije dovoljno obavijesteno ( i iako se trudim, ne mogu zapamtiti sva stradanja i pogibije i datume-a za neka saznajem jos uvijek, svakim novim danom) ili gleda Pink, a ne vijesti, ili smatra da je to dio zrtava koje ne pripadaju "nasim" zrtvama itd itd? Znaci zasto? I kakvu ulogu u istome igra drzava i mediji?
mIRCerka wrote:Atko, potvrdjeno je da je Celo ziv, stoga dosta o tome...
A postavlja se pitanje zasto nisu znali? Da li je do toga da od tih 5, 4 ne zeli da zna ili nije dovoljno obavijesteno ( i iako se trudim, ne mogu zapamtiti sva stradanja i pogibije i datume-a za neka saznajem jos uvijek, svakim novim danom) ili gleda Pink, a ne vijesti, ili smatra da je to dio zrtava koje ne pripadaju "nasim" zrtvama itd itd? Znaci zasto? I kakvu ulogu u istome igra drzava i mediji?
Obicno kazu NIJE SE DESILO AKO NIJE OBJAVLJENO U AVAZU...
Tako ti se kod nas krecu informacije...
ja za mnoge masakre u samom sarajevu manjeg obima od markala ne bi ni znala da nije forumasha koji su to prezivjeli pa me podsjete svake godine...
Midheta je sinoc fino rekla : Pritisak da zaboravimo...
mIRCerka wrote:3 vijesti o jucerasnjoj dzenazi su imale oko 1.500 ucitavanja, dok su Proeski vijesti imale preko 50.000 ucitavanja.
ne mislim da je nebitno sto je neko poginuo ili otisao na neki dr nacin, ali ljudi sta drugo da se ocekuje od sr... koje je zadesilo ovu (meni licno najdrazu) zemlju? BiH je zemlja masovnih grobnica! njihovo otkrivanje meni predstavlja olaksanje, a ne tugu, jer konacno ce oni koji su na najgore nacine napustili ovaj svijet dobiti tretman koji zasluzuju i biti ispraceni dostojanstveno, kao ljudska bica.
licno sam vise puta otvarala temu o danu zalosti, a o Toseu ni jednom (nije tip muzike koji mi se svidja), ali to nije razlog da ne zalim za prerano ugasenim ljudskim (prije svega) zivotom.
mislim da je jako glupo i nisko raspravljati o onima kojih vise nema!
moja sucut i nek im je vjecni rahmet!