akne

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

soxx

#76 Re: akne

Post by soxx »

ma guzio sto posto da izvinete :)

Mene samo interesuje kao djeluje tijelo drugacije npr. kazu seks je dobar a ono je lose ( znate na sta mislim ) Valjda zbog uzivancije kod prvog. Ili cega vec :)

znaci nije maslinovo ulje, posto sam ukucao na netu maslinovo ulje i ispisuje mi nesto vitamin E al eto nije to to :)

@Spunk, kolika je cijena svega ovog? Ne planiram uzimat al hajd nikad se ne zna.
Nisrin

#77 Re: akne

Post by Nisrin »

Ciprol wrote:
Nije ti to maslinovo ulje. Pij čajeve, crni, zeleni i rooibos, pomoći će detoksikaciji organizma, i manje će ti se i akne javljat..
E vitamin nema veze sa maslinovim uljem- maslinovo ulje NE na problematicnu, masnu kozu...to je recept nasih nana, ali ja bratu kazem da samo gore moze biti, kao sto i jeste, ne masno na masno....

Rooibos je dobar za 100 stvari, ali je preskup- kupovala sam u DMu i skoro 4 KM 25 vrecica...
Zeleni caj je super, stvarno djeluje, 4 KM je 100 ili 150 g u Badem butiku, isplati se u svakom slucaju, ali se NE SECERI i prelije se vodom koja je 80 stepeni, a ne 100 jer na 100 (kljucaka voda) ubiju se svi korisni sastojci...
Crni caj, ista cijena u Badem butiku, medjutim, ima puno KOFEINA, ako se pije kasno moze se imati problema sa nesanicom i meni je opcenito UKUSNIJI zeleni caj od cenog, ali ko voli nek izvoli :D
.mima.

#78 Re: akne

Post by .mima. »

[quote="soxx"]Meni je problem sto ne znam sta cu jesti ako nesmijem masno i przeno.. Ne mogu staroj reci idi mi pravi kupus kad ja izgladnim. Moram jest sendvic il nesto nabrzaka.. Ajd ljeti i nekako imas mnogo povrca krastavicu poderes briga te. Zimi tesko..

Da te pitam, jel to ulje Vitamin E tacnije maslinovo ulje? Mozda se sramotim al eto posto imam u kuhinji stoji maslinovo ulje mozda i ne moram ici kupovati.

I ja se ne umivam vise mnogo ujutro kad se umijem lice mi samo bukne odjednom.
Poceo sam sa vodom vec par dana samo pijem u po noci ustanem po 3 puta da se ispraznim :D[/quote

Za to sto ti lice bukne( mislim pretpostavljam da je crvenilo koze u pitanju), moj brat je imao slicnih problema i kanio se mjesecima da stavi bejbi puder, onda kad je napokon to poceo primjenjivati lice mu se smirilo. Pa et nije ti ni to lose da pokusas s vremena na vrijeme ;) ako zelis :D
Nisrin

#79 Re: akne

Post by Nisrin »

Bebi puder djeluje kao i cink- isusuje kozu, ali svakako i pomogne, samo je bitno piti mnogo vode da koza ne dehidrira, jer i masna koze moze biti dehidrirana!
Špunk

#80 Re: akne

Post by Špunk »

soxx wrote:ma guzio sto posto da izvinete :)

Mene samo interesuje kao djeluje tijelo drugacije npr. kazu seks je dobar a ono je lose ( znate na sta mislim ) Valjda zbog uzivancije kod prvog. Ili cega vec :)

znaci nije maslinovo ulje, posto sam ukucao na netu maslinovo ulje i ispisuje mi nesto vitamin E al eto nije to to :)

@Spunk, kolika je cijena svega ovog? Ne planiram uzimat al hajd nikad se ne zna.
Ne znam tačno koliko košta, možda oko 15 KM
villdana

#81 Re: akne

Post by villdana »

Krema SKINOREN (azelaicna kiselina)...pomaze 100%, samo je ne treba koristiti kad ste dugo izlozeni suncu (ljeto).
soxx

#82 Re: akne

Post by soxx »

Neko koristio??

Image

Citam po internetu dobre ocjene dobija, rejting i tako a jeftino.

Dal' ima u nasim apotekama ovoga?
drag_gost

#83 Re: akne

Post by drag_gost »

Ja sam uvijek za prirodne lijekove, znam da limun moze pomoci..

http://feelgoodtime.net/how-to-get-rid- ... overnight/ - ima jos nekoliko dobrih savjeta.
Krasotica

#84 Re: akne

Post by Krasotica »

Da li je neko koristio ovo http://www.aveneusa.com/triacneal/ i kakva su vam iskustva?
njonjica

#85 Re: akne

Post by njonjica »

libera wrote:jel ima neko da je rijesio problem sa aknama ciji su uzrok policisticni jajnici? vec par godina ima problem sa aknama, dermatolog mi je rekao da ustvari imam ginekoloski problem sto se i dokazalu na ultrazvuku. ginekolog mi je preporucio kontracepcijske pilule ali ih ne zelim koristi jer mi ne trebaju a i strah me nus pojava. ima li neko slicno iskustvo ili neki savjet da mi da?
Promijeni ginekologa; ako imas policisticne jajnike trebao te poslati endokrinologu jer PCO je problem koji nikako ne smijes zanemariti. Za pocetak pocni koristiti Femisan A biljne kapi.
I otidji endokrinologu.
Post Reply