Akne po ledjima

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
fast0333

#1 Akne po ledjima

Post by fast0333 »

Zamolio bi sve koji su imali iskustva sa aknama po ledima da napisu kako su se rjesili ......
neK pisu oni koji zaista imali problem sa ovim ili oni koji znaju nekog kako je rijesio ovaj problem..... :-D pomagajte XD
mrtva kokoš

#2 Re: Akne po ledjima

Post by mrtva kokoš »

slajfaj ga bar 5X na dan i proci ce... :D
a sad ozb., no sikirly proci ce to, predpostavljam da imas negdje izmedju 16-20god. tako
da vecina osoba u toj dobi je prosla to kroz sta ti prolazis...
znam sad dolazi ljeto, i valja se skinuti a crnjak ti sa tolikim cibama :D samo meni je sreca bila sto
nisam bolovao od tog kompleksa...
najbolji lijek za to je da izadjes kad bude jako sunce i da ih sprzis. jeste djelotvorno ali ne i dugorocno. :D
reLoaded

#3 Re: Akne po ledjima

Post by reLoaded »

Hrani se zdravo i proci ce... Nemoj cokoladu jesti
mrtva kokoš

#4 Re: Akne po ledjima

Post by mrtva kokoš »

reLoaded wrote:Hrani se zdravo i proci ce... Nemoj cokoladu jesti
kralju ko ce se odreci cokolade i slatkisa zarad nekih ciba i to na ledjima, haj da su na licu ok ali na ledjima nema sanse.
i to ce proci kad mu bude vrijeme, cokolada i slatkisi uopste nisu uzrok tome vec pubertet i post pubertetski period...
sada jedem mnogo vise cokolade i slatkisa nego za vrijeme tih godina i nista, ledja su mi ko macija guza :D
a sad su mi 22 :D
kriegba

#5 Re: Akne po ledjima

Post by kriegba »

hahah cuj cibe
kriegba

#6 Re: Akne po ledjima

Post by kriegba »

probaj sa suncem,to sam negdje procitao,al pazi ono izmedju 12 i 16 nemoj kad je sunce najjace
velike duse-dusman

#7 Re: Akne po ledjima

Post by velike duse-dusman »

ovo je glupost,mnogi misle da cokolada izaziva akne sto nije tacno...to sam u nekoj knjizi nasao,takodje mrkva ne poboljsava vid..eto neka vjerovanja koja nisu tacna
DoctorSa

#8 Re: Akne po ledjima

Post by DoctorSa »

velike duse-dusman wrote:
ovo je glupost,mnogi misle da cokolada izaziva akne sto nije tacno...to sam u nekoj knjizi nasao,takodje mrkva ne poboljsava vid..eto neka vjerovanja koja nisu tacna

Pusti se ti knjiga. Čokolada dovodi do bubuljica i to mi ne mora niko reči. Sam sam sebe testirao. Uvijek sam se pitao šta je razlog što buknu odjednom. I onda čuo da može od čokolade. Poje u par dana mnogo čokolade i eto ga kroz par dana, bojno polje na licu. Kad sam totalno reducirao čokoladu bubuljica nigdje. Opet pojeo čokolade i opet bojno polje :D

NIje ni sunce zdravo. Je u malim količinama, u večim, dovodi do hipertrophije rožnatog sloja, sto dovodi do zatvaranja sebacealnih izvodnih kanala, te se taj loj skuplja i eto ga čibe:)
The Nightwatchman

#9 Re: Akne po ledjima

Post by The Nightwatchman »

DoctorSa wrote:

Pusti se ti knjiga. Čokolada dovodi do bubuljica i to mi ne mora niko reči. Sam sam sebe testirao. Uvijek sam se pitao šta je razlog što buknu odjednom. I onda čuo da može od čokolade. Poje u par dana mnogo čokolade i eto ga kroz par dana, bojno polje na licu. Kad sam totalno reducirao čokoladu bubuljica nigdje. Opet pojeo čokolade i opet bojno polje :D

NIje ni sunce zdravo. Je u malim količinama, u večim, dovodi do hipertrophije rožnatog sloja, sto dovodi do zatvaranja sebacealnih izvodnih kanala, te se taj loj skuplja i eto ga čibe:)
a onda je svizac zamotao čokoladu.....

de ba doktore ohani malo :D
Ken_M

#10 Re: Akne po ledjima

Post by Ken_M »

saga

#11 Re: Akne po ledjima

Post by saga »

DoctorSa wrote:

od čo'eka do čo'eka će prije biti
ja sam se jednom 3 mjeseca žrtvovala bila, mrvicu čokolade pojela nisam... a stanje apsolutno isto
Komšinica

#12 Re: Akne po ledjima

Post by Komšinica »

Probaj losion sa klindamicinom. Svaki dan nakon tuširanja očistiš ledja.

Možda tvom tipu kože ne pomogne ali vrijedi probati. Mislim da ti ne može biti gore jer se radi o antibiotiku, ali se još raspitaj u apoteci.
nera18

#13 Re: Akne po ledjima

Post by nera18 »

doktoru opste praxe- dermatologu-endokrinologu-testiranje hormona- terapija
sve ostalo su prazne price...
geomicin+ klindamicin svakako :)
bez_ideje

#14 Re: Akne po ledjima

Post by bez_ideje »

Semikem ima dobar losion i kremu.....ja sam ih kupila za lice,ali su bili preagresivni.....pa mislim da ce ti za ledja pomoci ;-)
Dr.pasa sapun cimet je isto super :thumbup:
nera18

#15 Re: Akne po ledjima

Post by nera18 »

da, samo sto cim se akne pojavljuju po vratu i ledjima to je dobar pokazitelj hormonalnom "poremecaju"
tako da s emoze mackat izvana do zore:P
naEmi

#16 Re: Akne po ledjima

Post by naEmi »

bez_ideje wrote:Semikem ima dobar losion i kremu.....ja sam ih kupila za lice,ali su bili preagresivni.....pa mislim da ce ti za ledja pomoci ;-)
Dr.pasa sapun cimet je isto super :thumbup:
Ima da kupim taj sapun aBd. ;-)
Post Reply