AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
salik79

#26 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by salik79 »

Kada daju odgovor gdje nestade 40 miliona maraka, koje se namjenski izdvajaju za poplave i ostale nepogode (svaki mjesec mi se za to odbija od place), pa nas 2014. pozivase da sa vlastitim sredstvima ucestvujemo u sanaciji stete nastale od poplava, onda neka dizu i akcize i materine matere...Znamo mi dobro gdje taj novac zavrsava, kao sto znamo gdje bi i ovaj zavrsavao, samo sto ne mozemo dokazati, a i da mozemo - nikome nista, pojeo vuk magarca, jer je "sve po zakonu".

http://www.scena.ba/clanak/12920/foto-n ... za-poplave
Roccohljup

#27 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

salik79 wrote:Kada daju odgovor gdje nestade 40 miliona maraka, koje se namjenski izdvajaju za poplave i ostale nepogode (svaki mjesec mi se za to odbija od place), pa nas 2014. pozivase da sa vlastitim sredstvima ucestvujemo u sanaciji stete nastale od poplava, onda neka dizu i akcize i materine matere...Znamo mi dobro gdje taj novac zavrsava, kao sto znamo gdje bi i ovaj zavrsavao, samo sto ne mozemo dokazati, a i da mozemo - nikome nista, pojeo vuk magarca, jer je "sve po zakonu".

Taj fond se davnih dana portošio na birokratiju.....mozda vcak i prije niksicevog vakta. Što je najgore, mislim da se ta politika nastavila i dalje.....samo krpi rupe a narod ce opet harač plaćati za katastrofe.
salik79

#28 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by salik79 »

Roccohljup wrote:
salik79 wrote:Kada daju odgovor gdje nestade 40 miliona maraka, koje se namjenski izdvajaju za poplave i ostale nepogode (svaki mjesec mi se za to odbija od place), pa nas 2014. pozivase da sa vlastitim sredstvima ucestvujemo u sanaciji stete nastale od poplava, onda neka dizu i akcize i materine matere...Znamo mi dobro gdje taj novac zavrsava, kao sto znamo gdje bi i ovaj zavrsavao, samo sto ne mozemo dokazati, a i da mozemo - nikome nista, pojeo vuk magarca, jer je "sve po zakonu".

Taj fond se davnih dana portošio na birokratiju.....mozda vcak i prije niksicevog vakta. Što je najgore, mislim da se ta politika nastavila i dalje.....samo krpi rupe a narod ce opet harač plaćati za katastrofe.
Ovih 40 miliona je direktno Niksic "ohalalio", a ne sumnjam da je takva praksa bila i prethodnika, a i nasljednika.
megaman4

#29 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

Ci-Nick wrote:S jedne strane nema nam razvoja bez zaduženja,.. s druge strane trebalo bi vlast pritisnuti da shvate da je krajnje vrijeme za promjene odnosa prema državi i narodnim parama.
Nikad.

Vijece ministara trazi da se zaposli jos dodatnih 800 ljudi u njihovim institucijama. Ko je ovdje lud ljudi moji? :-)

Sto prije propadnemo to bolje da se drzava ocisti od parazita. Ko god dodje na vlast radi isto.

Posto nam je poglup narod za revoluciju, jedino krah sistema i potpuni bankrot ce natjerati sirotinju da se obracuna sa Bakirom, Covice, Dodikom i slicnim njima, jer ce biti primoran jesti korijenje.

Rumunski ili Grcki scenarij se preslikava i na BiH. Sebija je malo ubrzala taj proces, a da toga nije ni svjesna.

Misevi poput Mehmedovica ce pobjeci, kako ne bi zavrsili na vjesalima, kada ih se narod docepa. SDA ce biti unistena od istih onih koji su joj vjerovali i davali glasove punih 27 godina, a to su naivni Bosnjaci.

Para nema i zato im trebaju akcize. Dijaspora ce sve manje slati pare, sve dok su ovi na vlasti.
O'zone
Globalni moderator

#30 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

Ci-Nick

#31 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Ci-Nick »

megaman4 wrote:
Ci-Nick wrote:S jedne strane nema nam razvoja bez zaduženja,.. s druge strane trebalo bi vlast pritisnuti da shvate da je krajnje vrijeme za promjene odnosa prema državi i narodnim parama.
Nikad.

Vijece ministara trazi da se zaposli jos dodatnih 800 ljudi u njihovim institucijama. Ko je ovdje lud ljudi moji? :-)

Sto prije propadnemo to bolje da se drzava ocisti od parazita. Ko god dodje na vlast radi isto.

Posto nam je poglup narod za revoluciju, jedino krah sistema i potpuni bankrot ce natjerati sirotinju da se obracuna sa Bakirom, Covice, Dodikom i slicnim njima, jer ce biti primoran jesti korijenje.

Rumunski ili Grcki scenarij se preslikava i na BiH. Sebija je malo ubrzala taj proces, a da toga nije ni svjesna.

Misevi poput Mehmedovica ce pobjeci, kako ne bi zavrsili na vjesalima, kada ih se narod docepa. SDA ce biti unistena od istih onih koji su joj vjerovali i davali glasove punih 27 godina, a to su naivni Bosnjaci.

Para nema i zato im trebaju akcize. Dijaspora ce sve manje slati pare, sve dok su ovi na vlasti.
Problem je u tome što smo mi daleko od propasti.
Da smo blizu ja bi rekao sabotiraj, ne daj,.. a nije teško pretpostaviti kome će voda prvo doći do guše,..Da bi došlo do promjene političkih i ekonomskih odnosa u BiH morali bi preći na građanski neposluh.
Obustaviti sva plaćanja i uplate i srušiti sistem u tri mjeseca a onda graditi građansku državu.
To naravno nosi i svoje rizike i negativne posljedice.
Roccohljup

#32 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Naravno da nosi, al tad bi makar dno dotakli....ovako i dalje poniremo slobodnim padom
Novak20

#33 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Ci-Nick wrote:
megaman4 wrote:
Nikad.

Problem je u tome što smo mi daleko od propasti.

Da smo blizu ja bi rekao sabotiraj, ne daj,.. a nije teško pretpostaviti kome će voda prvo doći do guše,..Da bi došlo do promjene političkih i ekonomskih odnosa u BiH morali bi preći na građanski neposluh.
Obustaviti sva plaćanja i uplate i srušiti sistem u tri mjeseca a onda graditi građansku državu.
To naravno nosi i svoje rizike i negativne posljedice.
A šta možeš obustaviti od plaćanja ?

Struju, plin, internet, sve ti mogu isključiti na ventil, žicu ili dugme. Komunalne usluge, voda, grijanje...nivo lokalne zajednice i ne šteti politici.

PDV i porez na platu uzmu odmah.

Ostaje jedino javni TV servis.

Nisu države i vlasti od jučer :D
Thorgerson

#34 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

Autoputevi su samo suplja, da se narodu pokusaju zamazati oci. To svako sa gramom mozga moze skontati.

Mi npr. imamo obezbjedjen novac za izgradnju puta Stolac - Neum GODINAMA. Znaci tu je novac, samo treba krenuti graditi i ponesto administracije odraditi. NISTA SE NIJE URADILO! Tek sada se tu nesto kotrlja. Ja mislim da su 2015 odobrena sredstava od EIB-a.

Ovaj zakon je preduslov MMF-a. I to je jedino sto je bitno. Dakle, da bi MMF pljunuo toliko potrebnu transu, traze ovaj zakon. Traze ga, zato sto znaju da ovi mamlazi iz vlasti nemaju blage veze kako ce vracati te dugove. Ali zato MMF zna.

I sta kazu, usvajanjem mozemo ocekivati do milijardu investicija u autoputeve?!! Pa to je opet dovoljno mozda da zavrsimo 70% autoputa.
megaman4

#35 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

Thorgerson wrote:Autoputevi su samo suplja, da se narodu pokusaju zamazati oci. To svako sa gramom mozga moze skontati.

Mi npr. imamo obezbjedjen novac za izgradnju puta Stolac - Neum GODINAMA. Znaci tu je novac, samo treba krenuti graditi i ponesto administracije odraditi. NISTA SE NIJE URADILO! Tek sada se tu nesto kotrlja. Ja mislim da su 2015 odobrena sredstava od EIB-a.

Ovaj zakon je preduslov MMF-a. I to je jedino sto je bitno. Dakle, da bi MMF pljunuo toliko potrebnu transu, traze ovaj zakon. Traze ga, zato sto znaju da ovi mamlazi iz vlasti nemaju blage veze kako ce vracati te dugove. Ali zato MMF zna.

I sta kazu, usvajanjem mozemo ocekivati do milijardu investicija u autoputeve?!! Pa to je opet dovoljno mozda da zavrsimo 70% autoputa.
Nevjerovatno je ali SDS i ovaj put obara ovaj zakon. Ako znamo sta je taj isti SDS bio u ratu, covjek ne moze vjerovati da upravo oni imaju sansu da obore ovu vlast.

Jebo lud zbunjenog. :-)
Thorgerson

#36 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

Hendrix wrote:Kod nas se politicari prodaju za rucak u Jablanici...a vi ocekujete da na kraju ne popuste MMF-u? To mi je nekako u domeni nevjerovatnog, budemo vidjeli.

Mislim da su zajebavali koliko je bilo moguce da ispadnu principijelni, prije nego gazda iz MMFa nazove i kaze halo momak, mojne ba da se igramo tako, ajd sad fino glasaj za i bice sve u dure.
Pa jbg nismo mi potrebni MMF-u, nego MMF nama. Dakle, MMF-u je sasvim svejedno hoce li dati novac nama ili nekoj drugoj zavisnoj zemlji. Boli ih neka stvar.

Dakle, ne moraju oni nas pritiskati nesto previse. Ima drugih klijenata.

A Wigemark i ova ostala bagra, naravno radi ono sto je njima u interesu i cuvaju svoja skupo, skupo placenja mjesta.
Last edited by Thorgerson on 08/05/2017 12:15, edited 1 time in total.
Thorgerson

#37 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

megaman4 wrote:
Thorgerson wrote:Autoputevi su samo suplja, da se narodu pokusaju zamazati oci. To svako sa gramom mozga moze skontati.

Nevjerovatno je ali SDS i ovaj put obara ovaj zakon. Ako znamo sta je taj isti SDS bio u ratu, covjek ne moze vjerovati da upravo oni imaju sansu da obore ovu vlast.

Da je SDS na vlasti u RS-u, prica bi bila drugacija. ;-) Ovo rade samo da sjebu Dodika. Jer nova transa MMF-a je injekcija koju Dodik i SNSD u RS-u prijeko moraju da prime, inace su donji.
JThomas

#38 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

samo SDS :mrgreen: :thumbup:
arzuhal

#39 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by arzuhal »

Wigemark se digao lobirati unaokolo (potegao lik i do Cazina i A-SDA, nije šala) da se zakon podrži samo kako bi osigurao Evropi vraćanje novca (i obavio jednu od primarnih zadaća zbog kojih je tu)...EU interesuje da sačuva svoj novac, da joj bude to vraćeno lijepo i da ne bude rata (zbog vlastitih razloga), a demokratije na tzv. Zapadnom Balkanu ne mora biti, nek' se krše i skrše sva ljudska prava, nek' djeca idu u razdvojene škole, nek' narod crkne, to nije na radaru, zašto bi se time bavili, sankcionisali političare i sl?...Dotad će EU da: izražava neslaganje s nacionalističkom retorikom i zabrinutost zastojem reformi, ukazivat će na ubrzan napredak BiH na putu svekolikih integracija, i slične kontradiktorne, besplatne ublehice...

To je samo jedan od razloga zašto podržavam neusvajanje Zakona o akcizama :thumbup:

Neće lijepi SDS izdat :-D
JThomas

#40 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

i to u nedjelju, on njima na noge...
megaman4

#41 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

Thorgerson wrote:
megaman4 wrote:

Da je SDS na vlasti u RS-u, prica bi bila drugacija. ;-) Ovo rade samo da sjebu Dodika. Jer nova transa MMF-a je injekcija koju Dodik i SNSD u RS-u prijeko moraju da prime, inace su donji.
Nece sjebati samo SNSD vec i SDA i HDZ. Jednim udarcem ubijas tri muhe. Bakir i Dodik nikada i nisu prekidali koaliciju. Nakon danasnjeg dana, najvjerovatnije su donji, jer ako padne zakon, valja uhljupima objasniti da Nema para, cime gube potencijalne glasace za 2018.

Danas se gube ili dobivaju izbori.
Hendrix

#42 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Hendrix »

Thorgerson wrote: Pa jbg nismo mi potrebni MMF-u, nego MMF nama. Dakle, MMF-u je sasvim svejedno hoce li dati novac nama ili nekoj drugoj zavisnoj zemlji. Boli ih neka stvar.

Dakle, ne moraju oni nas pritiskati nesto previse. Ima drugih klijenata.

A Wigemark i ova ostala bagra, naravno radi ono sto je njima u interesu i cuvaju svoja skupo, skupo placenja mjesta.
Potrebni smo itekako, doduse nismo najveci kredit ali oni tako prave novac, davajuci nama kredite i svaki je vazan. Pumpanje virtuelnog novca na osnovu kredita mora da se nastavi, plus sto ce na kraju dobiti i prirodne resurse kada jednom kazu pa vi nemate sanse da nama vratite kredit. Onda ce ici reprogramiranje u drugi kredit, uzimanje resursa kao zalog i djelomicno vracanje i idemo dalje do totalnog bankrota.
Thorgerson

#43 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

arzuhal wrote:Wigemark se digao lobirati unaokolo (potegao lik i do Cazina i A-SDA, nije šala) da se zakon podrži samo kako bi osigurao Evropi vraćanje novca (i obavio jednu od primarnih zadaća zbog kojih je tu)...EU interesuje da sačuva svoj novac, da joj bude to vraćeno lijepo i da ne bude rata (zbog vlastitih razloga), a demokratije na tzv. Zapadnom Balkanu ne mora biti, nek' se krše i skrše sva ljudska prava, nek' djeca idu u razdvojene škole, nek' narod crkne, to nije na radaru, zašto bi se time bavili, sankcionisali političare i sl?...Dotad će EU da: izražava neslaganje s nacionalističkom retorikom i zabrinutost zastojem reformi, ukazivat će na ubrzan napredak BiH na putu svekolikih integracija, i slične kontradiktorne, besplatne ublehice...

To je samo jedan od razloga zašto podržavam neusvajanje Zakona o akcizama :thumbup:

Ja da sam na celu vladajucih stranaka, otisao bih fino u zgradu EU i rekao, il nas primite il mi sutra idemo u novi rat. Globalizacija je sada na novom nivou. Nije vise 92'. A EU je ionako uzdrmana. I eto. Primiljeni bi bili prekosutra. :D
Thorgerson

#44 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

megaman4 wrote:
Thorgerson wrote: Da je SDS na vlasti u RS-u, prica bi bila drugacija. ;-) Ovo rade samo da sjebu Dodika. Jer nova transa MMF-a je injekcija koju Dodik i SNSD u RS-u prijeko moraju da prime, inace su donji.
Nece sjebati samo SNSD vec i SDA i HDZ. Jednim udarcem ubijas tri muhe. Bakir i Dodik nikada i nisu prekidali koaliciju. Nakon danasnjeg dana, najvjerovatnije su donji, jer ako padne zakon, valja uhljupima objasniti da Nema para, cime gube potencijalne glasace za 2018.

Tacno, ali njima je naravno glavni RS. RS je glavni kolac za srpske stranke. BiH tu i tamo, ali u RS ako si pobijedio izbore, meni je puno siri. :izet: :D
arzuhal

#45 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by arzuhal »

Thorgerson wrote:
arzuhal wrote:Wigemark se digao lobirati unaokolo (potegao lik i do Cazina i A-SDA, nije šala) da se zakon podrži samo kako bi osigurao Evropi vraćanje novca (i obavio jednu od primarnih zadaća zbog kojih je tu)...EU interesuje da sačuva svoj novac, da joj bude to vraćeno lijepo i da ne bude rata (zbog vlastitih razloga), a demokratije na tzv. Zapadnom Balkanu ne mora biti, nek' se krše i skrše sva ljudska prava, nek' djeca idu u razdvojene škole, nek' narod crkne, to nije na radaru, zašto bi se time bavili, sankcionisali političare i sl?...Dotad će EU da: izražava neslaganje s nacionalističkom retorikom i zabrinutost zastojem reformi, ukazivat će na ubrzan napredak BiH na putu svekolikih integracija, i slične kontradiktorne, besplatne ublehice...

Ja da sam na celu vladajucih stranaka, otisao bih fino u zgradu EU i rekao, il nas primite il mi sutra idemo u novi rat. Globalizacija je sada na novom nivou. Nije vise 92'. A EU je ionako uzdrmana. I eto. Primiljeni bi bili prekosutra. :D
Ja sam zagovarao nešto slično - jedino me @madner meščini podržao i par nekih kronera, te jedan što je banovan trajno, dvaput - ukoliko EU neće da nas primi u članstvo, da se izađe s programom podrške podjele BiH gdje će se Herceg-Bosna priključiti Hrvatskoj a RS Srbiji. Bošnjaci bi stvorili RIR BDŽB (Radikalno Islamistička Republika Bosna Džennetska Bašča) i svi bismo sretno živjeli jedni pored drugih, uz poštivanje i uvažavanje jedni drugih i sl...
Haris.ba

#46 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: Ja da sam na celu vladajucih stranaka, otisao bih fino u zgradu EU i rekao, il nas primite il mi sutra idemo u novi rat. Globalizacija je sada na novom nivou. Nije vise 92'. A EU je ionako uzdrmana. I eto. Primiljeni bi bili prekosutra. :D
Bio sam na granici Hrvatske prošle sedmice.

"Pao sistem" i raja čekala satima. Ja bio sretan, pa samo čekao satak. Ne bi se Evropa nimalo nasikirala da ovdje pukne - jer jedino se nasekirala oko Sirije kad su krenule izbjeglice.

Mađarska neumorno postavllja žičanu ogradu. Slovenija isto raducka. Hrvatska je na braniku Kršćanstva. Bićemo ograđeni ko da smo kugavi.

I onda će nam poslati onoga Kurca da nam kaže kako je Evropa zabrinuta. Hanka će na aerodromu pitati Senade šta nam ovo rade, dok on iz aviona pručuje - građani, počelo je ponovo.

A što se tiće akciza? Naravno da će biti izglasano povećanje. Samo je pitanje kada.
megaman4

#47 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

Thorgerson wrote:
megaman4 wrote:
Thorgerson wrote: Da je SDS na vlasti u RS-u, prica bi bila drugacija. ;-) Ovo rade samo da sjebu Dodika. Jer nova transa MMF-a je injekcija koju Dodik i SNSD u RS-u prijeko moraju da prime, inace su donji.

Tacno, ali njima je naravno glavni RS. RS je glavni kolac za srpske stranke. BiH tu i tamo, ali u RS ako si pobijedio izbore, meni je puno siri. :izet: :D
SDS ima radikalniju politiku nego lazne socijaldemokrate iz SNSD-a, ali je zato ekonomska politika SNSD-a pogubnija ne samo po RS, nego i po citavu drzavu, zato sto ce Dodik pokusati da sva preduzeca, koja imaju velika dugovanja, da ta dugovanja vracaju svi u BiH. On zeli da svi zajedno potonemo.

Akcize su zadnja sansa za Dodika ali i Bakira, jer ukoliko ne usvoje zakon, ovaj put ce na ulicu drzavni uhljupi, jer Nema para. Prema tome, gubis pare, gubis glasove na izborima.
Alfons Kauders

#48 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Akcize ce proci, mozda ne danas, ali kad-tad.

I ja nemam nista protiv da prodju... Samo ne sad, i ne sljedece godine.

Zasto? Zato jer volim gledati kako se koprcaju, i jer sam uvjeren da SDA-HDZ-SNSD ne treba dati ni fenig, kamoli milijardu. Neka se snalaze, imaju vremena, jos punih 17 mjeseci do izbora.

A ovi preletaci i opozicionari... Mogu glasati za, nije frka. Cak onda i stede dosta truda, jer se u tom slucaju ni oni ni njihove stranke ne moraju kandidovati sljedece godine. :D
Itsoktobealone

#49 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Itsoktobealone »

Nađite link Kozarica koji je objasnio zasto su ove akcize uredu stvar.
Thorgerson

#50 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

Haris.ba wrote:
Thorgerson wrote: Ja da sam na celu vladajucih stranaka, otisao bih fino u zgradu EU i rekao, il nas primite il mi sutra idemo u novi rat. Globalizacija je sada na novom nivou. Nije vise 92'. A EU je ionako uzdrmana. I eto. Primiljeni bi bili prekosutra. :D
Bio sam na granici Hrvatske prošle sedmice.

"Pao sistem" i raja čekala satima. Ja bio sretan, pa samo čekao satak. Ne bi se Evropa nimalo nasikirala da ovdje pukne - jer jedino se nasekirala oko Sirije kad su krenule izbjeglice.

Mađarska neumorno postavllja žičanu ogradu. Slovenija isto raducka. Hrvatska je na braniku Kršćanstva. Bićemo ograđeni ko da smo kugavi.

I onda će nam poslati onoga Kurca da nam kaže kako je Evropa zabrinuta. Hanka će na aerodromu pitati Senade šta nam ovo rade, dok on iz aviona pručuje - građani, počelo je ponovo.

A što se tiće akciza? Naravno da će biti izglasano povećanje. Samo je pitanje kada.
Jest. Al zaboravljas da bi 95% sva ova isil-ovska gamad onda dosla ovdje. A tako blizu imati bradonje, nije bas pametno. :D
Post Reply