AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
Novak20

#101 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Protiv prijedloga Vijeća ministara BiH glasali su zastupnici koji su i ranije izražavali nagodovanje zbog povećanja nameta građanima BiH i to Salko Sokolović (Nezavisni blok), Nenad Lalić (SDS), Damir Bećirović (DF), Jasmin Emrić (A-SDA) i Aleksandra Pandurević (SDS)

:thumbup:
Roccohljup

#102 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Eto ga......sapunica okončana :) Dno se malo nazire napokon :D
peepeep

#103 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by peepeep »

megaman4 wrote: Sto prije dodhe do Grckog scenarija i reseta sistema, brze cemo se oporaviti.
Misliš, prije ćemo prodati ovo malo jada što nam je ostalo?
Novak20

#104 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Barem znamo da u BiH ima političara sa kičmom. Mogu misliti kakvi su pritisci bili na njih.
megaman4

#105 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

peepeep wrote:
megaman4 wrote: Sto prije dodhe do Grckog scenarija i reseta sistema, brze cemo se oporaviti.
Kako misle vracati prethodne kredite nego privatizacijom zlatnih koka. Ovako ili onako morat ce se telekomi prodati.
O'zone
Globalni moderator

#106 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

Roccohljup wrote:Eto ga......sapunica okončana :) Dno se malo nazire napokon :D
Neeeeeee..tek sad ulazi u posljednji čin
Prema Poslovniku o radu, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH može još jednom vratit Komisiji na razmatranje set zakona i to ukoliko ne usvoji negativno mišljenje Komisije.

Ukoliko Komisija za finansije i budžet PSBiH i drugi put da negativno mišljenje o prijedlogu Vijeća ministara BiH, onda će to značiti da prestaje svaka zakonodavna aktivnost Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH

Sad će tek da idu pritisci da se u zadnjem pokušaju izglasa
peepeep

#107 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by peepeep »

megaman4 wrote:
peepeep wrote:
Kako misle vracati prethodne kredite nego privatizacijom zlatnih koka. Ovako ili onako morat ce se telekomi prodati.
Telekomi su bliže prodaji nego što to većina hoće da prizna. Već je u nekoliko navrata MMF tražio da se uradi restruktuiranje (čitaj priprema za prodaju) telekom operatera ali jok, mi slušamo naše divne vođe kako nas ubjeđuju da se to neće desiti. Ovi govnari na vlasti bi i vlastite matere prodali samo da mogu još malo da ostanu u foteljama, još malo da ukradu.
foton

#108 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by foton »

Alfons Kauders wrote: Ne kazem da me nece okrznuti, ali vidis u cemu je fol... Nije mi zao sefe. Nimalo.

Koliko god da okrzne mene, vise ce okrznuti druge. Puno vise. Ono, kao da imas priliku da upucas dusmana koji hoce da te ubije, ali moras pucati sebi kroz ruku... Bolje sjebat ruku nego ostat bez glave.

I bolje je izgladniti i ubiti zvijer, dok nam ne dodje glave.

https://en.wikipedia.org/wiki/Starve_the_beast
Slazem se, okrznuce nas sve na neki nacin, ali mi je i to draze nego nastaviti ovako. Drastican pad novca u opticaju moze imati i pozitivan efekt (za one koji se bave stvaranjem realne dodatne vrijednosti) jer bi prenapumpane cijene SVEGA na trzistu ili pale, ili bi se neki proizvodi ili usluge potpuno povukli. Steta sto bi u tom slucaju bio jos jedan val emigracije...
Ja ne zivim od MMFa, ali ja placam rate tih kredita. Placaju ih djeca koja umjesto da imaju dobre skole, gledaju kako nastavnici kredom pisu po tablama starim po 50 godina. Placaju ih penzioneri, bolesnici, svi koji zele a nemaju bilo kakvu kulturnu, zabavnu, sportsku aktivnost u zivotu... I ja sam za akcize, za puteve, za dobrostanje, ali samo ako JA vidim i osjetim da DRUSTVO (ne obavezno ja), ima korist od toga kako se novac trosi. KREDIBILITET potreban za povjerenje sada ne postoji i ne dobija se preko noci. Nase kupovanje socijalnog mira odgovara "Evropi" i zato nas nutkaju kreditima, ali su relevantni koliko i ja kad komsiji kazem da uzme kredit i ode na put oko svijeta.
Roccohljup

#109 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

O'zone wrote:
Prema Poslovniku o radu, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH može još jednom vratit Komisiji na razmatranje set zakona i to ukoliko ne usvoji negativno mišljenje Komisije.

Ukoliko Komisija za finansije i budžet PSBiH i drugi put da negativno mišljenje o prijedlogu Vijeća ministara BiH, onda će to značiti da prestaje svaka zakonodavna aktivnost Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH

A sta ako ga ne vrati? Tj kojom srećom ili nesrećom (zavisno kako ko gleda na to) parlament usvoji izvještaj komisije?
megaman4

#110 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

@peepeep

U tome je sva poenta ovih lesinara na vlasti da se zaduze do picke materine. Nedavno sam saznao da ima ljudi koji su dali otkaz u telekomu, i otisli van zemlje da rade.

Niko vise nije lud. Krah je neizbjezan. Druzim se s ljudima koji su na budzetu i koji mi kazu da ce biti katastrofa jer nema para. Zivimo od novca koji nije nas zaradjen, nego strani novac.
O'zone
Globalni moderator

#111 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

Roccohljup wrote:
O'zone wrote:

A sta ako ga ne vrati? Tj kojom srećom ili nesrećom (zavisno kako ko gleda na to) parlament usvoji izvještaj komisije?
Vjerovatno
onda će to značiti da prestaje svaka zakonodavna aktivnost Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH
ili se možda Vijeće ministara uozbilji pa samo povuče ovaj prijedlog zakona na doradu gdje bi ubacili amandmane koje traže ovi iz SDS i prilagode zahtjevima ostalih koji su protiv pa da se nadaju da će dići ruku ZA.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#112 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

Parlamentarci ostali principijelni: Propao i četvrti pokušaj povećanja akciza na gorivo u BiH

Protiv prijedloga Vijeća ministara BiH glasali su zastupnici koji su i ranije izražavali negodovanje zbog povećanja nameta građanima BiH i to Salko Sokolović (Nezavisni blok), Nenad Lalić (SDS), Damir Bećirović (DF), Jasmin Emrić (A-SDA) i Aleksandra Pandurević (SDS).

Na drugoj strani, glas za povećanje akciza dali su Predrag Kožul (HDZ), Amir Fazlić (SDA), Mirsad Isaković (SBB) i Dušanka Majkić (SNSD).

TTTOOOOOOO PPPOOOBEEEDAAAA TOOOO SALKOOOO OKO MOJE NEOVISNO :bih:
O'zone
Globalni moderator

#113 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

megaman4 wrote:@peepeep

U tome je sva poenta ovih lesinara na vlasti da se zaduze do picke materine. Nedavno sam saznao da ima ljudi koji su dali otkaz u telekomu, i otisli van zemlje da rade.

Niko vise nije lud. Krah je neizbjezan. Druzim se s ljudima koji su na budzetu i koji mi kazu da ce biti katastrofa jer nema para. Zivimo od novca koji nije nas zaradjen, nego strani novac.
Realno mi od '96 živimo od tuđeg novca...što donacija, što dijaspore koja upumpava do maksimuma pa do kredita komercijalnih i ovih MMF-ovskih.

Nikad niti u jednom trentku niko od vladajućih nije sjeo i rekao "jbga ljudi ovo će da presahne kad tad! Haj da pokrenemo izvoz, proizvodnju, usluge, relani sektor uopšte" hajmo forsirati samo izvoz..pravi bilo šta i izvozi a usisavaj lovu nazad u državu....pošalji po cijelome svijetu državne komercijaliste neka prodaju ono što imamo ponuditi...

Ne! Bilo je samo bitno "nek ima za me i za moje a ostale ko jbe"

Takva politika je od nas napravila bogalje. Mi niti smo glup niti lijen narod a to pokazujemo čim nam se ukaže šansa ali smo sputan administracijom i lošim riješenjima u PM.
megaman4

#114 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

O'zone wrote:
megaman4 wrote:@peepeep

Realno mi od '96 živimo od tuđeg novca...što donacija, što dijaspore koja upumpava do maksimuma pa do kredita komercijalnih i ovih MMF-ovskih.

Nikad niti u jednom trentku niko od vladajućih nije sjeo i rekao "jbga ljudi ovo će da presahne kad tad! Haj da pokrenemo izvoz, proizvodnju, usluge, relani sektor uopšte" hajmo forsirati samo izvoz..pravi bilo šta i izvozi a usisavaj lovu nazad u državu....pošalji po cijelome svijetu državne komercijaliste neka prodaju ono što imamo ponuditi...

Ne! Bilo je samo bitno "nek ima za me i za moje a ostale ko jbe"

Takva politika je od nas napravila bogalje. Mi niti smo glup niti lijen narod a to pokazujemo čim nam se ukaže šansa ali smo sputan administracijom i lošim riješenjima u PM.
20 godina smo imali fore da sredimo drzavu i drustvo. Sada je doslo vrijeme za naplatu kredita.

Sta ce se prvo ponuditi strancima na prodaju vidjet cemo?
Novak20

#115 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/518 ... adnju.html

.....Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi, ponovio je danas da, ako vlasti odgode usvajanje zakonskih rješenja radi povećanja akciza na gorivo, BiH neće dobiti drugu tranšu kredita u skladu s aranžmanom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

To istovremeno znači da BiH ne može dobiti ni kredit EBRD-s i EIB-a za nastavaak cestogradnje, u iznosu od oko 860 miliona eura, jer BiH bez povećanja akciza ne može garantirati uredno servisiranje kredita.....
Thorgerson

#116 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

Image
Thorgerson

#117 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Thorgerson »

Novak20 wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/518 ... adnju.html

.....Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi, ponovio je danas da, ako vlasti odgode usvajanje zakonskih rješenja radi povećanja akciza na gorivo, BiH neće dobiti drugu tranšu kredita u skladu s aranžmanom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

To istovremeno znači da BiH ne može dobiti ni kredit EBRD-s i EIB-a za nastavaak cestogradnje, u iznosu od oko 860 miliona eura, jer BiH bez povećanja akciza ne može garantirati uredno servisiranje kredita.....
Koje cestogradnje mamu im jebem. NIsu metra puta napravili...cuj nastavak... :lol:
Novak20

#118 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Thorgerson wrote:
Novak20 wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/518 ... adnju.html

Koje cestogradnje mamu im jebem. NIsu metra puta napravili...cuj nastavak... :lol:
:lol:

Novi nastavak serije koja je naprasno prekinuta prije 3 godine. :D
JThomas

#119 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

sds :mrgreen: :thumbup: :bih:
madner

#120 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by madner »

Dusmani se udruzili protiv Dode i Baketa. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#121 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by _BataZiv_0809 »

Thorgerson wrote:Image
:lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#122 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Truba »

Novak20 wrote:Protiv prijedloga Vijeća ministara BiH glasali su zastupnici koji su i ranije izražavali nagodovanje zbog povećanja nameta građanima BiH i to Salko Sokolović (Nezavisni blok), Nenad Lalić (SDS), Damir Bećirović (DF), Jasmin Emrić (A-SDA) i Aleksandra Pandurević (SDS)

:thumbup:
svevisnji ih blagoslovio
a aleksandra se sretno udala :thumbup:
JThomas

#123 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

Alfons Kauders

#124 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

foton wrote:
Alfons Kauders wrote: Ne kazem da me nece okrznuti, ali vidis u cemu je fol... Nije mi zao sefe. Nimalo.

Koliko god da okrzne mene, vise ce okrznuti druge. Puno vise. Ono, kao da imas priliku da upucas dusmana koji hoce da te ubije, ali moras pucati sebi kroz ruku... Bolje sjebat ruku nego ostat bez glave.

I bolje je izgladniti i ubiti zvijer, dok nam ne dodje glave.

https://en.wikipedia.org/wiki/Starve_the_beast
Slazem se, okrznuce nas sve na neki nacin, ali mi je i to draze nego nastaviti ovako. Drastican pad novca u opticaju moze imati i pozitivan efekt (za one koji se bave stvaranjem realne dodatne vrijednosti) jer bi prenapumpane cijene SVEGA na trzistu ili pale, ili bi se neki proizvodi ili usluge potpuno povukli. Steta sto bi u tom slucaju bio jos jedan val emigracije...
Ja ne zivim od MMFa, ali ja placam rate tih kredita. Placaju ih djeca koja umjesto da imaju dobre skole, gledaju kako nastavnici kredom pisu po tablama starim po 50 godina. Placaju ih penzioneri, bolesnici, svi koji zele a nemaju bilo kakvu kulturnu, zabavnu, sportsku aktivnost u zivotu... I ja sam za akcize, za puteve, za dobrostanje, ali samo ako JA vidim i osjetim da DRUSTVO (ne obavezno ja), ima korist od toga kako se novac trosi. KREDIBILITET potreban za povjerenje sada ne postoji i ne dobija se preko noci. Nase kupovanje socijalnog mira odgovara "Evropi" i zato nas nutkaju kreditima, ali su relevantni koliko i ja kad komsiji kazem da uzme kredit i ode na put oko svijeta.
Nakon tri godine njihove "cestogradnje", osim skakaonice na Karauli i trotoara ispred Predsjednistva slabo da ima nesto vrijedno pomena.

Ulaz u Tuzlu tri godine razvalnjen... Prebacili lovu na asfaltiranje vikendica HDZ-ovaca.

Kredibilitet?

Nisu ga ni imali, a tek sad...
hladan.preminger

#125 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by hladan.preminger »

Alfons Kauders wrote:
Roccohljup wrote:pa bolan kako ne kontas da ako dobiju transu i zaduže nas za milijardu koju ce skrsiti na svoje guzice, grčka je onda mila majka kako ćemo mi pući :?
Znaci... Ako necemo da zavrsimo kao Grcka... Trebamo dati SDA i HDZ jos jednu milijardicu? Inace potop. Moramo.

A ako ne glasamo za SDA... Srbi ce nas poklat...

I tako. :zzzz:
A svinjetina, hocel' biti dzaba?
Post Reply