Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
bošnjo
#476 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Zbog uvreda na Aerodromu, Hrgović napustio Sarajevo
Ljubojević imao sudar, Huseinović povrijeđen...
30.05.2008. 09:00
Vršilac dužnosti selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Denijal Pirić jučer je u ilidžanskom hotelu "Hercegovina" dočekao Mirka Hrgovića, kojem je namijenio kapitensku traku. No, nakon dvosatnog razgovora, Hrgović je napustio Sarajevo.
- Hrgović je na vrlo ružan način dočekan na Aerodromu. Rekao mi je kako ga je njemu nepoznata grupa ljudi vrijeđala i prijetila mu. Rekao je da takvu situaciju nikada nije doživio.
To mu je veoma teško palo pa mi je rekao da u takvoj situaciji ne može igrati za reprezentaciju. Nakon razgovora je otišao u Split, odakle će se vratiti u Japan - rekao je Pirić.
Reprezentativci su jučer imali dva treninga. Pirić trenutno ima na raspolaganju 16 igrača.
- Denis Mujkić će nam se priključiti nakon utakmice u Modriči. Ljubojević je, nažalost, imao sudar prilikom dolaska u Sarajevo. Srećom, pretrpio je samo lakše povrede. Zec se nikako nije javio, kao ni Ibričić. Sloboda je poslala doktorske nalaze da je Huseinović povrijeđen i da ga pokušavaju oporaviti za revanš-meč finala Kupa BiH. Zato smo naknadno pozvali Čovića, Handžića i Husića - govori Pirić.
Reprezentacija će i danas imati dva treninga. Polazak u Zenicu je planiran za sutra.
Pirićeva šesnaestorica
U hotelu "Hercegovina" na Ilidži je sljedećih 16 igrača: Želimir Terkeš (Zadar, Hrvatska), Boris Pandža (Hajduk, Hrvatska), Senad Lulić (Belincona, Švicarska), Jusuf Dajić (Fehervar, Mađarska), Ante Serdarušić (Posušje), Ivan Krstanović (Posušje), Bojan Regoje (Slavija), Kenan Čejvanović (Sloboda), Admir Aganović (Čukarički, Srbija), Mladen Žižović (Zrinjski), Staniša Nikolić (Zrinjski), Mehmedalija Čović (Gent, Belgija), Haris Handžić (Sarajevo), Edin Husić (Cibalija, Hrvatska), Jasmin Burić (Čelik) i Josip Topić (Široki Brijeg).
Nijedan od ovih igrača, izuzev Terkeša, nije bio na prvobitnom spisku pozvanih
http://www.avaz.ba
Ko god u nedelju od ovih bude istrčao odnosno sjedio na klupi treba mu zapamiti ime pa mu se kad god ukaže prilika sjetiti ženskog dijela porodice...
Vršilac dužnosti selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Denijal Pirić jučer je u ilidžanskom hotelu "Hercegovina" dočekao Mirka Hrgovića, kojem je namijenio kapitensku traku. No, nakon dvosatnog razgovora, Hrgović je napustio Sarajevo.
- Hrgović je na vrlo ružan način dočekan na Aerodromu. Rekao mi je kako ga je njemu nepoznata grupa ljudi vrijeđala i prijetila mu. Rekao je da takvu situaciju nikada nije doživio.
To mu je veoma teško palo pa mi je rekao da u takvoj situaciji ne može igrati za reprezentaciju. Nakon razgovora je otišao u Split, odakle će se vratiti u Japan - rekao je Pirić.
Reprezentativci su jučer imali dva treninga. Pirić trenutno ima na raspolaganju 16 igrača.
- Denis Mujkić će nam se priključiti nakon utakmice u Modriči. Ljubojević je, nažalost, imao sudar prilikom dolaska u Sarajevo. Srećom, pretrpio je samo lakše povrede. Zec se nikako nije javio, kao ni Ibričić. Sloboda je poslala doktorske nalaze da je Huseinović povrijeđen i da ga pokušavaju oporaviti za revanš-meč finala Kupa BiH. Zato smo naknadno pozvali Čovića, Handžića i Husića - govori Pirić.
Reprezentacija će i danas imati dva treninga. Polazak u Zenicu je planiran za sutra.
Pirićeva šesnaestorica
U hotelu "Hercegovina" na Ilidži je sljedećih 16 igrača: Želimir Terkeš (Zadar, Hrvatska), Boris Pandža (Hajduk, Hrvatska), Senad Lulić (Belincona, Švicarska), Jusuf Dajić (Fehervar, Mađarska), Ante Serdarušić (Posušje), Ivan Krstanović (Posušje), Bojan Regoje (Slavija), Kenan Čejvanović (Sloboda), Admir Aganović (Čukarički, Srbija), Mladen Žižović (Zrinjski), Staniša Nikolić (Zrinjski), Mehmedalija Čović (Gent, Belgija), Haris Handžić (Sarajevo), Edin Husić (Cibalija, Hrvatska), Jasmin Burić (Čelik) i Josip Topić (Široki Brijeg).
Ko god u nedelju od ovih bude istrčao odnosno sjedio na klupi treba mu zapamiti ime pa mu se kad god ukaže prilika sjetiti ženskog dijela porodice...
- Brunello
#477 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
bošnjo wrote:Zbog uvreda na Aerodromu, Hrgović napustio Sarajevo
Pirićeva šesnaestorica
pa stvarno ako se odazovu onda nemam rijeci......sram ih bilo...
- zgembo_sa
#478 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Hajde kriminalac, reci mi onda ovoDaysleepeR wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2006_Serie_A_scandalzgembo_sa wrote:A ovi se nasi kao ne mogu prisluskivat? I zasto su ove talijane krenuli prisluskivat? Gdje im je bio pisani dokaz
I kad navedes neki citat onda navedi i izvor, jer ovako ne vrijedi ni pet para, valjda si to naucio na fakultetu, ili jos nisi imao nijedan seminarski rad
evo ti izvor oko moje i ako hoćeš da diskutuješ i nekome da repliciraš služi se bar približno nekim argumentima ili obrazloži ono što pričaš a ne da izvaljuješ gluposti kao ovu koju si gore izjavio
ja fino kažem, izjava svjedoka može služiti kao razlog za pokretanje istrage
priusluškivanje je istraga, sigurno su u Italiji imali nečiju izjavu da se svašta dešava ali nisu očigledno ništa mogli DOKAZATI dok nisu snimili razgovore
isto tako istraga je otvorena i u NSBIH nakon izjave Bolića i ostalih ali dokaza nije puno nađeno da POTVRDE iskaz svjedoka
e pa ti mi nađi gdje je ko bio optužen SAMO na osnovu iskaza svjedoka
ja se stvarno nadam da si konačno skontao
i ne ovi naši se nemogu prisluškivat jer još uvijek nijedan telekom u BiH nema te mogućnosti
tek od juna će to imati jedan od njih, ostali kasnije
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/inte ... adjana-bih
Ja dodjem sa bombom i bacim je na neciji auto i razvalim ga totalno. Pri tome me vidi 10 ljudi. Ti hoces da kazes da u slucaju da ne postoji pisani dokaz da sam to uradio da te izjave 10 svjedoka ne vrijede 5 para
- DaysleepeR
#479 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
molim te po stoti putzgembo_sa wrote:Hajde kriminalac, reci mi onda ovoDaysleepeR wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2006_Serie_A_scandalzgembo_sa wrote:A ovi se nasi kao ne mogu prisluskivat? I zasto su ove talijane krenuli prisluskivat? Gdje im je bio pisani dokaz
I kad navedes neki citat onda navedi i izvor, jer ovako ne vrijedi ni pet para, valjda si to naucio na fakultetu, ili jos nisi imao nijedan seminarski rad
evo ti izvor oko moje i ako hoćeš da diskutuješ i nekome da repliciraš služi se bar približno nekim argumentima ili obrazloži ono što pričaš a ne da izvaljuješ gluposti kao ovu koju si gore izjavio
ja fino kažem, izjava svjedoka može služiti kao razlog za pokretanje istrage
priusluškivanje je istraga, sigurno su u Italiji imali nečiju izjavu da se svašta dešava ali nisu očigledno ništa mogli DOKAZATI dok nisu snimili razgovore
isto tako istraga je otvorena i u NSBIH nakon izjave Bolića i ostalih ali dokaza nije puno nađeno da POTVRDE iskaz svjedoka
e pa ti mi nađi gdje je ko bio optužen SAMO na osnovu iskaza svjedoka
ja se stvarno nadam da si konačno skontao
i ne ovi naši se nemogu prisluškivat jer još uvijek nijedan telekom u BiH nema te mogućnosti
tek od juna će to imati jedan od njih, ostali kasnije
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/inte ... adjana-bih
Ja dodjem sa bombom i bacim je na neciji auto i razvalim ga totalno. Pri tome me vidi 10 ljudi. Ti hoces da kazes da u slucaju da ne postoji pisani dokaz da sam to uradio da te izjave 10 svjedoka ne vrijede 5 paraRaspitaj se ti jos malo...
DOKAZ da se desilo krivicno djelo je razneseno auto dakle imas FIZIČKI dokaz da je neko raznio auto, ne trebaju ti papiri, previše si bukvalan
u tom slučaju sve što ti treba je izjava svjedoka KO je počinio to djelo
kontaš?
ali da npr. dođe svjedok i kaže vidio sam da je neko u titovoj raznio auto bombom, policija dođe i tamo nema raznesenog auta niti traga da se išta tako desilo reci ti meni šta tu policija može i šta onda vrijedi izjava tog svjedoka?
kontaš?
nemogu da vjerujem da nemožeš da skontaš
- UndergroundMan
#480 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Kontate li vi da je josh 2 dana do utakmice 
- DobroJutroKolumbo
#481 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
E stvarno , predjite na PM , vas dvojica... 
-
dlfo
#482 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Nece biti muzickog programa zbog tragedije u Lipnici.
- zgembo_sa
#483 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Pa ljudi ti govore da treba na osnovu izjava svjedoka pokrenut istragu protiv njih, prisluskivat (to da ne postoje uredjaji za prisluskivanje je cista suplja) telefone, pratiti ih, slikati, snimati... Da je tako kako ti kazes onda se svjedoci nikad ne bi ni zvali na sudjenja jer su po tebi bitni samo pisani dokazi. Imas ti i sad fizicke dokaze da su oni mafija, cak i vrlo ocite.DaysleepeR wrote:molim te po stoti put
DOKAZ da se desilo krivicno djelo je razneseno auto dakle imas FIZIČKI dokaz da je neko raznio auto, ne trebaju ti papiri, previše si bukvalan
u tom slučaju sve što ti treba je izjava svjedoka KO je počinio to djelo
kontaš?
ali da npr. dođe svjedok i kaže vidio sam da je neko u titovoj raznio auto bombom, policija dođe i tamo nema raznesenog auta niti traga da se išta tako desilo reci ti meni šta tu policija može i šta onda vrijedi izjava tog svjedoka?
kontaš?
nemogu da vjerujem da nemožeš da skontaš
- DaysleepeR
#484 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
ti si fundamentalno neinformisan i totalni laikzgembo_sa wrote:Pa ljudi ti govore da treba na osnovu izjava svjedoka pokrenut istragu protiv njih, prisluskivat (to da ne postoje uredjaji za prisluskivanje je cista suplja) telefone, pratiti ih, slikati, snimati... Da je tako kako ti kazes onda se svjedoci nikad ne bi ni zvali na sudjenja jer su po tebi bitni samo pisani dokazi. Imas ti i sad fizicke dokaze da su oni mafija, cak i vrlo ocite.
istraga jeste pokrenuta na osnovu izjava svjedoka i koliko ja znam sudjenje je u toku
svi dokazi koji su nadjeni su upucivali na kuresa i usanovica iako mi ZNAMO da oni jedini nisu krali ali pored toga sto je to OCITO nema pisanih dokaza pa protiv drugih i nije pokrenuta optuznica
a ti nastavi fantazirat i sjebavat se zasto i drugi nisu optuzeni iako ZNAMO da su lopovi
e pa lutko osigurali su se da nema pisanih tragova o njihovom kriminalu
a eto ti zamoli SIPU da ih prisluskuje vjerujem da ce te poslusat
-
dundo
#485 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Ko su ovi izdajnici koji su se javili na nazovimo ga okupljanje, ima li iko ikakve informacije odakle su ove iskopali, jesu li plaćeni da dođu, ucijenjeni, šta su im obećali, evo pitanje za njih, imate li svijest da se Država diže na noge i da ćemo svi skočiti ko jedan na istu stranu klackalice, ne možete ni zamisliti kako će druga strana da odleti, dosta je bilo mamlazi, idite kućama, imate li porodice, pa i oni će da vas se stide nakon ovoga, bezobraznici, s kojim pravom ste došli po dres koji ne zaslužujete, hoćete da igrate za Državu, Država je narod, narod je svetinja i osnovni stub Države, ako hoćete da igrate za BiH ne idite u Zenicu, BiH će biti na Koševu, dođite po pravdu koju i vi zaslužujete, nama je prekipilo, hoćemo promjene, hoćemo himnu da pjevamo, hoćemo pobjede, ljudi izvucimo glave iz pijeska i u nedjelju pokažimo svima da u Bosni i Hercegovini živi jedan ponosan narod koji neće dozvoliti da se tlači i ostavlja po strani, naša se pika jer sve ovo postoji samo zbog nas, zbog naroda, volimo svoju Bosnu i Hercegovinu jer ova država je zaslužila najbolje i to će i dobiti
RAT SAVEZU !!!!
RAT SAVEZU !!!!
- zgembo_sa
#486 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Sto si ti neki isfrustriran lik. Hajde ba, zavrsices i ti taj fax jednomDaysleepeR wrote:ti si fundamentalno neinformisan i totalni laikzgembo_sa wrote:Pa ljudi ti govore da treba na osnovu izjava svjedoka pokrenut istragu protiv njih, prisluskivat (to da ne postoje uredjaji za prisluskivanje je cista suplja) telefone, pratiti ih, slikati, snimati... Da je tako kako ti kazes onda se svjedoci nikad ne bi ni zvali na sudjenja jer su po tebi bitni samo pisani dokazi. Imas ti i sad fizicke dokaze da su oni mafija, cak i vrlo ocite.
istraga jeste pokrenuta na osnovu izjava svjedoka i koliko ja znam sudjenje je u toku
svi dokazi koji su nadjeni su upucivali na kuresa i usanovica iako mi ZNAMO da oni jedini nisu krali ali pored toga sto je to OCITO nema pisanih dokaza pa protiv drugih i nije pokrenuta optuznica
a ti nastavi fantazirat i sjebavat se zasto i drugi nisu optuzeni iako ZNAMO da su lopovi
Sve ti znas sta rade tuzilastva, sudovi, sipa... Ni oni sami ne znaju, sto ti znas
- DaysleepeR
- DobroJutroKolumbo
#488 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
DaysleepeR wrote:ti si fundamentalno neinformisan i totalni laikzgembo_sa wrote:Pa ljudi ti govore da treba na osnovu izjava svjedoka pokrenut istragu protiv njih, prisluskivat (to da ne postoje uredjaji za prisluskivanje je cista suplja) telefone, pratiti ih, slikati, snimati... Da je tako kako ti kazes onda se svjedoci nikad ne bi ni zvali na sudjenja jer su po tebi bitni samo pisani dokazi. Imas ti i sad fizicke dokaze da su oni mafija, cak i vrlo ocite.
Zato da je nase tuzilastvo nalik onome u zapadnim zemljama , onda bi se dogovorili sa jednim od ove dvojice da svjedoci protiv tih ostalih a prethodno bi ga ozvucili bas kao u filmovima , da dobiju dodatne dokaze o pocinjenim nedjelima...Ali kod nas nije tako!!! Toliko je kriminala da jednostavo oni ne mogu sve da stignu...Kod nas je sve kriminal...
- DaysleepeR
#489 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
da su babi muda...
- DobroJutroKolumbo
#490 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Vidi se da poznajes anatomiju nase drzave!DaysleepeR wrote:da su babi muda...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#491 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
da su dedi muda ne bi bio baba.DaysleepeR wrote:da su babi muda...
Jel se ide? Jel se odustalo od Tisucljetne na razglas? Ima li sta novo? Da nisu prebacili na Grbavicu opet? Mene Merlin zadevero
- DaysleepeR
#492 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
ja se samo nadam da će stadion biti pun i da će to biti bosanskohercegovački dernek bez bilo kakvog nacionalizma, bez turskih zastava i zastava saudije i slicnih sranja koja znamo pravit
puno kosevo bi trebalo da posalje jasnu poruku da hocemo normalan evropski fudbal i nista drugo
puno kosevo bi trebalo da posalje jasnu poruku da hocemo normalan evropski fudbal i nista drugo
- Alhemicarkaa
#493 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Igraci ce na stadion izvesti sticenike Mjedenice

- UndergroundMan
#494 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Sa 24sata.info
Ko je dobio novac da dovede Robijaše na utakmicu?
Nakon grafita sa protestnim sloganima, na plakatima koji reklamišu fudbalsku utakmicu BiH - Azerbejdžan koja se treba igrati u Zenici ove nedjelje, pojavili su se pozivi za bojkotom ove utakmice. Preko plakata za utakmicu, tokom noći, polijepljeno je nekoliko stotina plakata sa pozivom na bojkot.
O tome kakva je atmosfera pred ovu utakmicu najbolje svjedoči podatak das se u Zenici teško se možet kupiti ulaznicu za ovu utakmicu, jer ih niko ne prodaje! Ipak, nije isključeno da na Bilinom polju bude publike.
U redakciju lista "San" jučer je stiglo pismo jednog navijača Čelika, u kome između ostalog stoji:
"Nažalost, kako se utakmica sa Azerbejdžanom bliži, u Zenici sve glasnije kruži priča da Robijaši neće bojkotovati spomenuti meč. Po kafićima se već može čuti priča kako su, navodno, mešetari iz N/FS BiH vrbovali pojedine "vođe" Robijaša, spominju se cifre i od desetak hiljada maraka, kako bi doveli navijače na utakmicu. Nažalost, već ima onih koji pričaju o proslavi pobjede Čelika na Koševu, upravo zbog utakmice između BiH i Azerbejdžana na Bilinom polju. Navodno, karte se neće ni prodavati, već će se, svima onima koji žele doći na utakmicu protiv Azerbejdžana, dijeliti besplatno. Mi, iskreni navijači Čelika, ali i iskreni navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, na to nećemo nasjesti. Ali, kako sada stvari stoje, biće onih koji hoće, i koji su izmanipulisani od strane samoproglašenih vođa, ljudi koje mešetari iz Sveza vodaju besplatno po ložama, i koji bi za nekoliko hiljada maraka prodali obraz Zenice i Robijaša", stoji između ostalog u pismu jednog navijača Čelika.
Ko je dobio novac da dovede Robijaše na utakmicu?
Nakon grafita sa protestnim sloganima, na plakatima koji reklamišu fudbalsku utakmicu BiH - Azerbejdžan koja se treba igrati u Zenici ove nedjelje, pojavili su se pozivi za bojkotom ove utakmice. Preko plakata za utakmicu, tokom noći, polijepljeno je nekoliko stotina plakata sa pozivom na bojkot.
O tome kakva je atmosfera pred ovu utakmicu najbolje svjedoči podatak das se u Zenici teško se možet kupiti ulaznicu za ovu utakmicu, jer ih niko ne prodaje! Ipak, nije isključeno da na Bilinom polju bude publike.
U redakciju lista "San" jučer je stiglo pismo jednog navijača Čelika, u kome između ostalog stoji:
"Nažalost, kako se utakmica sa Azerbejdžanom bliži, u Zenici sve glasnije kruži priča da Robijaši neće bojkotovati spomenuti meč. Po kafićima se već može čuti priča kako su, navodno, mešetari iz N/FS BiH vrbovali pojedine "vođe" Robijaša, spominju se cifre i od desetak hiljada maraka, kako bi doveli navijače na utakmicu. Nažalost, već ima onih koji pričaju o proslavi pobjede Čelika na Koševu, upravo zbog utakmice između BiH i Azerbejdžana na Bilinom polju. Navodno, karte se neće ni prodavati, već će se, svima onima koji žele doći na utakmicu protiv Azerbejdžana, dijeliti besplatno. Mi, iskreni navijači Čelika, ali i iskreni navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, na to nećemo nasjesti. Ali, kako sada stvari stoje, biće onih koji hoće, i koji su izmanipulisani od strane samoproglašenih vođa, ljudi koje mešetari iz Sveza vodaju besplatno po ložama, i koji bi za nekoliko hiljada maraka prodali obraz Zenice i Robijaša", stoji između ostalog u pismu jednog navijača Čelika.
-
laku noć
#495 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Ovdje se stvara atmosfera linča da "onaj koji ode u nedelju u Zenicu na utakmicu automatski ga treba likvidirati",to je strašno.Pustite ljude da slobodno razmišljaju,djeluju,bez da ih neko plaši.time se neće ništa postići.Ovo je slobona i demokratska zemlja ili...
- DaysleepeR
#496 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
pa bice u Zenici najmanje 1000 ljudi od kojih će većina iz čiste dosade otići na utakmicu
dakle ljudi koji nisu vatreni navijači nego obični ljudi koji ne shvataju ovu situaciju ni previše ozbiljno ni previše srčano
dakle ljudi koji nisu vatreni navijači nego obični ljudi koji ne shvataju ovu situaciju ni previše ozbiljno ni previše srčano
-
Mobile_Disco
#497 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
Doci ce Familija i Placenici.. Niko normalan nece otic na utakmicu.. I da naravno.. Da ne zaboravimo pojedine politicare...DaysleepeR wrote:pa bice u Zenici najmanje 1000 ljudi od kojih će većina iz čiste dosade otići na utakmicu
- karanana
#498 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
kolka je kvota na azere?
- energIs
#499 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
nema sta, ko god ode u Zenicu a ne dodje na Kosevo treba odmah da se rokne...
- dino_Ze
#500 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna
I to dva putaenergIs wrote:nema sta, ko god ode u Zenicu a ne dodje na Kosevo treba odmah da se rokne...