Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Umjetnik a

#226 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by Umjetnik a »

je li na grbavicu ili na koševo
elSaik

#227 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by elSaik »

Umjetnik a wrote:je li na grbavicu ili na koševo
Koševo.
KotromanichII

#228 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by KotromanichII »

Topić i Muratović prihvatili Kodrin poziv

Pripreme za humanitarnu utakmicu, sportsko zabavni spektakl, «Kodro, Bolić i prijatelji u akciji - Spasimo bh. fudbal» u završnoj su fazi.

Meho Kodro i Elvir Bolić su u svakodnevnoj vezi sa brojnim igračima iz BiH i Evrope. Podrška stiže sa svih strana. Na Koševu 1. juna (17 sati), okupit će se proslavljeni bh. asovi, bivši i aktuelni reprezentativci, koji su igrali prve kvalifikacije, ali i promotivne utakmice, kada se trasirao put ka UEFA i FIFA. Na Koševu će u «civilkama», kao vjerni navijači i podrška Kodri i prijateljima, biti neki reprezentativci na koje računa privremeni selektor Denijal Pirić za meč sa Azerbejdžanom u Zenici.

Jasna poruka

Na taj će način poslati jasnu poruku za koga ne žele da igraju. Saznajemo da će na Koševu biti i pojedini članovi Izvršnog odbora, koji su izmanipulisani od strane članova Predsjedništva NSBiH, te nasjeli na izrežiranu predstavu, te podigli ruku za Kodrinu smjenu.

Kako bi «ispravili grešku», oni su krenuli u akciju sazivanja vanredne skupštine NSBiH, kako bi se skinula vrhuška Saveza i otvorila vrata za nove snage koje mogu spasiti naš fudbal od propadanja i povesti ga u Evropu. Navijačke grupe svih klubova, ljubitelji fudbala od Une do Drine, najavili su dolazak na Koševo. Ulaznica je simboličnog iznosa 1 KM, a sav prihod ide za pomoć oboljelim i povrijeđenim navijačima Harisu Sadiću i Iliji Spasovskom.

Bajević, Baždarević, Laka, Komšić...

Na dan utakmice, u terminu «pet do dvanaest» bit će okrugli stol, na kojem bi se okupila nogometna struka, kako iz BiH, tako i Evrope, koja će govoriti o stanju u našem nogometu, te kako ga prevazići. Udruženje nogometnih trenera, na čijem je čelu Mensur Dogan nastoji dovesti Duška Bajevića i Mehmeda Baždarevića, koji je ostvario svojevrsni podvig u Francuskoj (uveo Grenobl u Prvu ligu), koji bi svoje dragocjeno znanje i iskustvo prenijeli bh. stručnjacima.

Organizator utakmice pokušava dovesti popularnog Elvira Lakovića - Laku na Koševu. U jednoj od ekipa nastupit će i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH. Za četvrtak je zakazana press konferencija na kojoj će, između ostalih, govoriti Meho Kodro, Elvir Bolić i neki igrači i treneri koji će biti akteri spektakla na Koševu. Nosilac cijelog projekta je Federalna televizija.

Želja svih aktera, novinara, navijača..., je da sve protekne u najboljem redu, da umjesto baklji, kamenica, na Koševu srcima i dlanovima, pljeskom i pjesmom napravimo impresivnu sliku koja će otići u svijet.

Marko: Želim pomoći

Marko Topić je glavna zvijezda Krila Sovjetov. Sa četiri gola i još toliko asistencija, najbolji je strijelac u proteklih deset kola u svom timu.

Ljubimac je navijača i čelnika, trenera, predsjednika i direktora. Kod bh. selektora Topić nikad nije dobio pravu priliku, ali mu je satisfakcija što je zadobio simpatije navijača. Čuo je za spektakl na Koševu. Među prvima je, čak kada je trpio kritike čelnika tadašnjeg Saveza «HB», pristao igrati za BiH.

Žao mi je šta su uradili Kodri. Čuo sam se sa njim nedavno. Zbog njega i prijatelja, sa kojim sam igrao u mladoj, mediteranskoj i A reprezentaciji spreman sam doći. Uvijek sam na Koševu sa guštom igrao, jer me publika cijenila. Nikad neću zaboraviti da su mi skandirali dok sam sjedio na klupi. Nadam se da će mi organizator poslati poziv, a ja dolazim prvim avionom. - javio se Marko Topić.

Sergej: Neka sve bude na niovu

Navijači sa nestrpljenjem očekuju svog ljubimca, Sergeja Barbareza.

Vi znate da sam spreman uključiti se u svaku akciju koja vodi ozdravljenju bh. fudbala. U kontaktu sam sa prijateljima. Neka sve bude na nivou, neka na Koševu bude impresivna slika, praznik za oči. Trebamo svijetu pokazati da imamo najbolje navijače, koji su nas nosili kroz kvalifikacije proteklih godina. Volio bih da svi budu u majicama, kapama, zastavama.., reprezentacije. - poručio je iz Hamburga Barbarez, koji usklađuje svoje sportske i privatne obaveze, kako bi bio akter na Koševu.

Kandidati

Evo kandidata, igrača koji su igrali od prvih kvalifikacija za naš državni tim: Mirsad Dedić, Samir Šabanović, Kenan Bećirević, Miroslav Kružik, Muhamed Alaim, Nijaz Hrustanović, Mirza Varešanović, Vlatko Glavaš, Senad Begić, Nudžein Geca, Edin Ramčić, Sanin Pintul, Nermin Šabić, Said Husejnović, Sejad Halilović, Bulent Biščević, Almir Turković, Mirsad Bešlija, Senad Repuh, Meho Kodro, Elvir Baljić, Sergej Barbarez, Ivica Grlić, Samir Muratović, Marko Topić, Vedin Musić, Said Fazlagić...

Od Premijer do Lige petice

Na popisu za meč na Koševu su igrači koji su iz naše Premijer lige igrali u Ligi petice. Evo nekih koji su očekuju na Koševu: Enes Mešanović, Almir Gredić, Almedin Hota, Senad Brkić, Adis Obad, Pavo Dadić, Miro Klaić, Admir Adžem, Alen Škoro, Alen Avdić, Mario Dodik, Halim Stupac, Esmir Džafić, Samir Osmanović, Dželaludin Muharemović, Samir Ćemalović, Admir Hasančić, Emir Granov, Dženan Uščuplić, Amar Ferhatović, Edin Šaranović, Vule Trivunović, Midhat Sarajčić, Vladan Grujić, Anel Džaka, Admir Velagić, Amer Osmanagić, Dženan Hošić, Adin Ćenan, Jasmin Hukić, Ševal Zahirović, Ramiz Husić, Ervin Smajlagić, Dženan Zaimović, Nedžad Žerić, Elvedin Beganović.

Stručni štabovi

U dva stručna štaba prijateljskih tabora su proslavljeni igrači i bivši asovi. Evo nekih imena koja se očekuju na Koševu: Fuad Muzurović, Kemal Hafizović, Sabahudin Saša Vugdalić, Husref Musemić, Fahrudin Zejnilović, Kemal Alispahić, Sejo Jesenković, Almir Memić, Franjo Džidić, Sedin Tanović, Sulejman Arnaut, Dr Suad Šabić, Borče Sredojević, Predrag Pašić, Sejad Kajtaz, Mirza Kapetanović, Darko Nestorović, Dževad Šećerbegović, Ivica Barbarić, Samid Sabitović, dr. Adnan Hadžimuratović.
aidaa_princess90

#229 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by aidaa_princess90 »

Super je da ce se to odigrati!!!Ja cu prva biti na Kosevu!!!A mene bas zanima ko ce igrati od reprezentativaca koji su na spisku u Zenici,a ko na Kosevu...ostaje nam da vidimo :)
Ban Tvrtko

#230 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Ban Tvrtko »

Rat na prostorima Bivše počeo je 13. maja 1990 na stadionu Maksimir (Dinamo - C.Zvezda)...
Hajde da ga prvog juna Bohelji tj. Bosanci i Hercegovci završe na Koševu!!!
Spontano se podjimo kretati, sve hiljada što nas bude, u pravcu Saveza,
pa kad nas bude deset puta više nego onih prodanih duša sa štitovima i kacigama (MUP KS-a)
vidjećemo šta če da se desi... možda opet ništa, al bar da probamo!
Samo spontano...
cooly

#231 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by cooly »

ZNACI SAD JE ZVANICNO:

POSLJE UTAKMICE, PRVOG JUNE, ODRZATI CE SE DEMONSTRACIJA PRED SAVEZOM!

SVIM MEDIJAMA TO NAPISITE, I SIRITE TO PO FORUMIMA I MAILOVIMA!!
Mobile_Disco

#232 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Mobile_Disco »

cooly wrote:ZNACI SAD JE ZVANICNO:

POSLJE UTAKMICE, PRVOG JUNE, ODRZATI CE SE DEMONSTRACIJA PRED SAVEZOM!

SVIM MEDIJAMA TO NAPISITE, I SIRITE TO PO FORUMIMA I MAILOVIMA!!
Nije problem u Demonstracijama.. Nego opet nece nikog biti tamo.. Mozemo mi i na stadionu protestvovati.. Ali ja sam ZA.. Ako treba i u Zenicu da se svi pokupimo :bih:
and

#233 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by and »

utakmica na koševu bi trebala biti dobra prilika da se na većem prostoru čelnicima saveza pošalju poruke.to mogu učiniti i navijači i igrači i treneri i svi koji to budu htjeli.i sve to uz direktan prenos na tv-u.
hali gali halid

#234 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by hali gali halid »

pa nije ni cudo da murija pravi ceke i zna svaki nas korak, dovoljno im je da se loguju na internet... :roll:
mavi

#235 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by mavi »

Malo neprimjetno je prošla odluka Kemala Alispahića - Valtera da odbije Pirićev poziv da se priključi "reprezentaciji" i da bude član stručnog štaba, uz obrazloženje da se solidariše sa svojim kolegama - trenerima. Moke, svaka čast :thumbup: Još jednom si pokazao da si ljudska gromada.
sunčan dan

#236 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by sunčan dan »

SVI NA KOŠEVO CIJELA BIH !!!!! :bih:

Trebali bi momci iz Zenice da "organizuju" nedolaženje navijača na Bilin stadion. Dobro bi bilo kada bi svi došli na Koševo.

A poslije šta bude. Imam jedan smiješan prijedlog. Ima kod Kineza jeftino lutkica, kupiti puno lutkica i umjesto kamenja(ako ste već mislili kamenjat) gađati lutkicama. I kada budu kornjače odgovarale kako su bili izazvani od naroda.....zamislite kažu....morali smo reagovati gađali nas lutkicama. :mrgreen:
UndergroundMan

#237 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by UndergroundMan »

karanana wrote:samo sto su to trebali organizovati u tacno vrijeme kad je i tekma u zenici, ali eto, nije ni vazno puno.
Nije ni to problem ... poslije odigrane utakmice i dalje ostanemo na stadionu Koshevo i navijamo sve dok se ne zavrshi utakmica u Zenici :bih: :D
helo

#238 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by helo »

Image

Ulaznica samo 1 KM
Ulaznica za revijalnu utakmicu bh. internacionalnih zvijezda, poznatih trenera i javnih ličnosti, koja će 1. juna biti odigrana na Koševu u sklopu akcije "Spasimo bh. nogomet", koštat će samo 1 KM.
Utakmica će biti odigrana istog dana kada nogometna reprezentacija BiH, predvođena vršiocem dužnosti selektora Denijalom Pirićem, igra prijateljski meč sa Azerbejdžanom u Zenici, ali u različitom terminu - meč na Koševu počet će u 17 sati, dok se na Bilinom polju igra od 20.15. – piše Dnevni Avaz.

Susret, u kojem će smijenjeni selektor Meho Kodro oformiti jednu ekipu, a njegov prvi saradnik Elvir Bolić drugu, imat će humanitarni karakter, jer će kompletan prihod biti uplaćen nastradalom kadetu Veleža Iliji Spasovskom, koji je zadobio teške povrede na utakmici u Vrapčićima, kao i Harisu Sadiću, 17-godišnjem teško oboljelom dječaku iz Sanskog Mosta.

Podsjetimo, ovaj spektakl na stadionu Asim Ferhatović Hase desit će se na inicijativu sportskih novinara, a u organizaciji Federalne radio-televizije BiH, koja će direktno prenositi utakmicu uz komentar Sabahudina Topalbećirevića.
maher

#239 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by maher »

ne mogu da shvatim da neko moze biti vjerodostojan u svojim zahtjevima kada trazi smjenu mafijasa u savezu, a suti dok mafijasi sjede u centralnim lozama i upravama njihovih klubova
ne mogu da shvatim da se neko moze nazivati navijacem, a bojkotovati utakmice. znam puno slucajeva i bio sam prisutan kada pun stadion nekoga smjeni, ali nisam ni vidio ni cuo da prazan stadion nekoga smjeni (ne kazem da se mozda negdje nije desilo). prazan stadion najvise odgovara ljudima iz saveza. oni su utakmice i prebacili u zenicu zato sto su se bojali punog koseva i zvizduka. mislim da bi vise efekta imalo puno bilino polje protiv azerbejdzana nego sto ce se utakmica igrati na praznom stadionu.
stulic

#240 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by stulic »

Neznam kako bi puno Bilino Polje imalo ikakvog pozitivnog efekta?

Bojkot je jedino mirno rjesenje.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#241 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by hrasno38 »

Hiljadu rjesenja, hiljadu varijanti ali kako doci do one prave, ubojite. Za mene bi najubojitija bila ona kada bi apsolutno svi pozvani igraci umjesto u Zenicu dosli na Kosevo. Ili vec sutra izdali saopstenje da zele igrati samo pod Kodrinom palicom ili nikako. Traziti javno ocitovanje iz Saveza da igraci iz Azarbejdzana ne bi dolazili bez veze. Bez nemira, bez sukoba na punom Kosevu bi imali onu pravu Bosnu i Hercegovinu i ako ih taj cin ne bi prisilio na predaju onda ih nista nece. Kosevo treba bude krcato da su karte 10 a ne 1KM. Mozda u tom slucaju bi i policija dosla tobe i vidjela da sve sto se radi radi se iz iskljucivo patriotizma i ljubavi prema nasoj zemlji. Na Kosevu treba da se desi jedno ogromno navijacko jedinstvo i 100% podrska Mehi Kodri i njegovim saradnicima.
helo

#242 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by helo »

maher wrote:ne mogu da shvatim da neko moze biti vjerodostojan u svojim zahtjevima kada trazi smjenu mafijasa u savezu, a suti dok mafijasi sjede u centralnim lozama i upravama njihovih klubova
ne mogu da shvatim da se neko moze nazivati navijacem, a bojkotovati utakmice. znam puno slucajeva i bio sam prisutan kada pun stadion nekoga smjeni, ali nisam ni vidio ni cuo da prazan stadion nekoga smjeni (ne kazem da se mozda negdje nije desilo). prazan stadion najvise odgovara ljudima iz saveza. oni su utakmice i prebacili u zenicu zato sto su se bojali punog koseva i zvizduka. mislim da bi vise efekta imalo puno bilino polje protiv azerbejdzana nego sto ce se utakmica igrati na praznom stadionu.
Ni ja ne mogu da vjerujem da necu dati ni jednu svoju marku za kartu gdje reprezentacija igra, a zašto? Zato što sa mojim parama kojim kupim kartu, plate sebi mezu, pice, kurve, i na kraju uništavaju svojim krkanskim ponašanjem i mentalitetom moju reprezentaciju... Teška je situacija, ali drugacije se ne može... Vjerujem da ce BiHFanatikosi i dalje praviti nerede, i da ce jednom (konacno) fifa reci:"šta se to tamo više dešava"? A to što se dešava je sramota da nemože biti veca... Fudbal se igra radi gledaoca, a kada nema gledaoca, to je znak da nešto nevalja...
helo

#243 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by helo »

Irak suspendovan iz međunarodnih utakmica

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) na današnjem sastanku Izvršnog odbora u Sydneyu suspendirala je Irak iz međunarodnih utakmica.

Razlog za suspenziju je miješanje vlade u Bagdadu u rad Nogometnog saveza Iraka.

Suspenzija bi mogla biti ukinuta ako iračka vladi do četvrtka dostavi FIFA-i garancije da se neće miješati u rad saveza.

Iračka vlada je 20. maja raspustila irački olimpijski komitet i sve sportske strukovne saveze.

.........................................................................................................................................

Pa zar ovo nije isti slucaj kao kod nas? Politika u sportu!?

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080526066
Last edited by helo on 26/05/2008 15:23, edited 1 time in total.
UndergroundMan

#244 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by UndergroundMan »

maher wrote:ne mogu da shvatim da neko moze biti vjerodostojan u svojim zahtjevima kada trazi smjenu mafijasa u savezu, a suti dok mafijasi sjede u centralnim lozama i upravama njihovih klubova
Mozhda kompromisno rjeshenje: Pokupujemo sve karte u Zenici a niko ne ode na tekmu :-) :roll: :D
helo

#245 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by helo »

UndergroundMan wrote:
Mozhda kompromisno rjeshenje: Pokupujemo sve karte u Zenici a niko ne ode na tekmu :-) :roll: :D
Glupo rešenje, i šta si sa tim postigao? Pa njima je veci interes uzeti pare od ti karata, nego što ce im neko jebavati mater sa tribina.... Treba biti par navijaca koi ce im napraviti samo problem na utakmici.
UndergroundMan

#246 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by UndergroundMan »

Zar ne vidish da se zahebavam :bih:
sunčan dan

#247 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by sunčan dan »

Izvinite što pitam, da li je iko stupio u kontakt sa navijačima iz drugih gradova, da dođu što masovnije na Koševo?
UndergroundMan

#248 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by UndergroundMan »

(Uglavnom) svi znaju za tu utakmicu na Koshevu ... a malo je glupo ici i vuci nekoga za rukav da dodje ako sam nema potrebu to da uradi :wink:

I bez poziva su svi dobrodoshli :bih:
helo

#249 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by helo »

sunčan dan wrote:Izvinite što pitam, da li je iko stupio u kontakt sa navijačima iz drugih gradova, da dođu što masovnije na Koševo?
Ja koliko znam da ce na tu tekmu doci svi oni koji idu redovno i oni koi neidu na tekmu.... Svako prica o toj tekmi... Vjerujem da ce doci dosta navijaca i van Sarajeva, a i da niko nedodze, vjeruj mi da ce biti puno Koševo i sa navijacima FK Sarajeva i FK Željeznicar, ali opet kažem to je reprezentacija, i tim sviju nas bez obzira za koga navijamo u pemijer ligi. Svi na Koševo!
sunčan dan

#250 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by sunčan dan »

Apsolutno svi idemo, dolazim i ja sa sinom. Nego zna li se šta je sa Zenicom, da li je tamo šta organizovano vizavi utakmice sa Azerbejđanom. Tu mislim na nedolazak navijača.
Post Reply