Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Citizen-X

#176 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by Citizen-X »

Trazi se:

1. Navijac Sarajeva
2. Navijac Zelje
3. Navijac Slobode
4. Navijac Veleza
5. + bilo koji navijac sa salom svog voljenog kluba

+ ja kao navijac Celika

Obavezno sa salovima i rekvizitima.

+ neko sa dobrim fotoaparatom

..... da se slikamo zajedno sa salovima i konacno podvucemo crtu jedinstvu BIH kao navijaca i reknemo kriminalu, huliganstvu NE, DA jedinstvu Bosne i Hercegovine i njenih gradjana u svojim zeljama za pravdom i boljitkom i drzave i ekonomije kao i fudbala.

Ponude (ako ih ima) dostaviti na PP.

Hvala.
lahor

#177 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by lahor »

Elvo wrote:IZJAVA ILJE ZA VERCERNJI LIST_HR

Mediji su prepuni izjava i stavova onih koji su stali u obranu smijenjenoga izbornika nogometne reprezentacije BiH Mehe Kodre, koji je na konferenciji za novinare teško napao čelnike saveza, posebice predsjednika Ilju Dominkovića za upletanje u njegov rad, samovolju, nedostatak normalne komunikacije, odabir reprezentativaca, smjenjivanje kapetana itd.

Odnos
Posebice je optužio Dominkovića zbog ugovaranja utakmice s Iranom, ističući da s njim nikada nije uspio uspostaviti normalan odnos:
"Kodro laže, insinuira, umišlja i stav o meni iznosi na temelju izmišljenih novinskih izjava. Nisam mu se nikada miješao u posao, u izbor igrača ili smjenjivanje kapetana. Kodri sam najmanje deset puta rekao da ne obraća pozornost na moje navodne izjave u novinama, ali on vjeruje u ono što želi vjerovati, a ne u ono što je istina", kaže Dominković i dodaje:

Ponuda
"Što se tiče igranja s Luksemburgom, postojala je ponuda njegova saveza, ali za neki drugi termin, ne za onaj za koji je ugovorena utakmica s Iranom. Ta ponuda bila je financijski nepovoljna, izgubili bismo oko 100.000 KM. Što se tiče otkazane utakmice s Poljskom, postoji sva korespondencija s poljskim savezom, ukupno oko dvadeset dopisa. Taj se susret trebao igrati u Reutlingenu kod Stuttgarta u terminu koji su Poljaci već bili rezervirali za pripremni susret s Albanijom."

Dominković još ističe:
"Onda je Uefa suspendirala Albaniju, zatim joj je ukinula suspenziju, pa su Poljaci ipak odlučili igrati s njom, na Uefinu preporuku. Sve je išlo preko agencije Sport File, a naš bi dobitak trebao biti oko pedesetak tisuća KM. Onda smo za vrijeme prvosvibanjskih blagdana dobili ponudu Irana."

Dominković tvrdi da Kodro nije odmah bio protiv susreta s Iranom, a odluka o tome donesena je za vrijeme prvosvibanjskih blagdana. Kodro je bio u San Sebastianu i nije htio doći na sjednicu Predsjedništva.
:x :x :x
Kako ovaj Iljo laze,ko pas...A usta mu puna maraka i dobitaka mamu mu njegovu,treba ga sto prije strpati u celiju zajedno sa Munibom i ostalim pajdasima. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by lahor on 21/05/2008 19:42, edited 1 time in total.
velaxsa

#178 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by velaxsa »

Navijaci "celika" su jos jednom pokazali pravo lice i karakter. Cast Izuzetcima kao "citizen", ali "robijasi" su se zvanicno ogradili od bilo kakvih protesta i demonstracija protiv saveza.Zalosno. Umjesto da se svi udruzimo i istjeramo bagru iz institucija za opste dobro svih nas , mi i dalje provodimo politiku i interes samo za svoju mahalu. Ovo je problem cijele BiH a ne Sarajeva(grad,klub) ili Zelje....Mi nismo jedinstveni i organizovani kao narod uopste i zato nam se sve ovo i desava ....zalosno...... :x ......... :bih:
http://24sata.info/13085
dino_Ze

#179 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by dino_Ze »

velaxsa wrote:Navijaci "celika" su jos jednom pokazali pravo lice i karakter. Cast Izuzetcima kao "citizen", ali "robijasi" su se zvanicno ogradili od bilo kakvih protesta i demonstracija protiv saveza.Zalosno. Umjesto da se svi udruzimo i istjeramo bagru iz institucija za opste dobro svih nas , mi i dalje provodimo politiku i interes samo za svoju mahalu. Ovo je problem cijele BiH a ne Sarajeva(grad,klub) ili Zelje....Mi nismo jedinstveni i organizovani kao narod uopste i zato nam se sve ovo i desava ....zalosno...... :x ......... :bih:
Ovo nije tacno, sutra izlazi saopstenje.

Ovi iz 24sata nije im prvi put da se prave blesavi u da lazu i kad se sazna ko to pise treba i njega u savez sa onim konjima stavit
atko

#180 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by atko »

ovo -> http://www.sarajevo-x.com/clanak/080521105 je prava vijest i pravi potez, bez ucesca velikana sporta i bez pravih navijaca tesko da saka ljudi sta moze promjeniti (u ostalom to su pokazali i nedavni protetsti)

Treba pozvati sve prave sportiste, sve velikane sa svakog pedlja BiH, sve navijace, sve medije da u prvi plan stave ovu utakmicu a da na svaki moguci nacin ignorisu utakmicu parareprezentacije u vlasnistvu debila iz NSBiH.

Ljudi vazno je da napravimo presdan demokratije i da nas 40-50 hiljada kaze STOP svejedno dali je to NSBiH ili Kanton ili bilo ko ;)

:bih: :bih: :bih: :bih:
Oi

#181 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by Oi »

velaxsa wrote:Navijaci "celika" su jos jednom pokazali pravo lice i karakter. Cast Izuzetcima kao "citizen", ali "robijasi" su se zvanicno ogradili od bilo kakvih protesta i demonstracija protiv saveza.Zalosno. Umjesto da se svi udruzimo i istjeramo bagru iz institucija za opste dobro svih nas , mi i dalje provodimo politiku i interes samo za svoju mahalu. Ovo je problem cijele BiH a ne Sarajeva(grad,klub) ili Zelje....Mi nismo jedinstveni i organizovani kao narod uopste i zato nam se sve ovo i desava ....zalosno...... :x ......... :bih:
S tim saopstenjem Robijasi nemaju NIKAKVE veze!
klixober

#182 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by klixober »

Robijasi bi trebali tuziti taj portal koji je vec iznio laz da se u Zenici pjevalo "Zenica je srce Srbije".
Elvo

#183 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by Elvo »

Bogdan Ceko za Oslobodzenje...

Smjena Mehe Kodre BILA JE ISPRAVNA

Član Predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Bogdan Čeko naglašava da će pokušati prije sjednice Izvr­šnog odbora, zakazane za 4. juni u Mostaru, još jednom sazvati Predsjedništvo kako bi pronašlo adekvatno rješenje za novog selektora A reprezentacije nakon smjene Mehe Kodre. Mada navijači i sportska javnost podržavaju Kodru, Čeko u ovom trenutku smatra da je odluka IO N/FSBiH o otkazu Kodri ispravna. IO je jednoglasno izabrao legendarnog igrača Veleža i Barcelone za prvog stručnjaka državnog tima, da bi mu opet jednoglasno nakon nešto više od četiri mjeseca izglasao nepovjerenje.

Druga strana

“Kodro je imao našu veliku podršku na početku mandata, ali... Pažljivo sam slušao izlaganja Kodre i Elvira Bolića u medijima i opet bih glasao na isti način kao u petak. Nije uredu da selektor ne dođe na sjednice Predsjedništva i Izvršnog odbora na koje je bio pozvan pošto, između ostalog, i za to dobija platu. Ne mogu novinari i navijači odlučivati. Mora se čuti i druga strana. Svako će biti patriota za platu od 10.000 maraka. Prihvatio sam se funkcije sa najboljim namjerama, mada mi sve ovo uopšte nije potrebno. Želim da unaprijedimo naš fudbal koliko je to moguće“, kaže Čeko.

On je istakao da će Predsjedništvo N/FSBiH funkcionisati sa tri člana, bez obzira ko se bude nalazio u njemu. Kako državu BiH vodi tročlano Predsjedništvo, tako je organizovan i N/FSBiH.

“Sistem se ne može mijenjati. Mislim da je bolje da se ovo sada desilo, nego, recimo, u septembru, kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Obični ljudi ne shvataju suštinu problema jer se ne dozvoljava drugoj strani da iznese argumente. Puno je pogrešnih informacija. Sada treba smiriti strasti i pustiti odgovorne u Savezu da rade svoj posao.“

Član IO N/FSBiH Hamdija Abdić predložio je kao jedno od mogućih rješenja krize podnošenje kolektivne ostavke članova Izvršnog odbora.

“Slažem se da je to jedna solucija, ali tada bismo došli u proceduralne zamke. Ne znam da li bi održavanjem vanredne skupštine riješili nagomilane probleme do početka kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi“.

Razgovor sa Sušićem

Ovih dana nezvanično se nagađalo da predlažete Dragoslava Stepanovića za novog selektora BiH.

“Nisam razgovarao sa Stepanovićem, niti imam namjeru da ga zovem. Razgovaraću sa Safetom Sušićem. Ako on ne pristane biti selektor, mislim da imamo rješenja u trenerskom kadru iz našeg pr­ve­nstva“, rekao je Čeko i dodao da ovaj put ne bi govorio o imenima kandidata za nasljednika Mehe Kodre.

Čeko podvlači da su neki članovi Izvršnog odbora trenutno u inostranstvu, ali i da će razgovarati sa svima kako bi se došlo do izlaza iz situacije koja ne odgovara nikome u bh. fudbalu.

:lol: :lol: :lol:
nikad_izvini

#184 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by nikad_izvini »

VRAĆAJU SE JAT-ovim letom,21.40,SARAJEVSKI AERODROM.22.05 ili 23.05(nisam siguran)

DOBRODOŠLICA?? IMAL DOBROVOLJACA :D :-D

Troglava aždaha,bez Dominkovića,sa Ušanovićem.Tako nekako :D
campa_xxx

#185 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by campa_xxx »

KO ODE NA UTAKMICU PROTIV AZERBEJDZANA JE IZDAJNIK i jos nesto, dabogda primili 6 komada od Azerbejdzana!!!
van Basten

#186 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by van Basten »

otkud sada odjednomGrbavica umjesto Koševa? ne mislim sada to zbog nekih klupskih razloga, nego čisto praktičnih.
Naime, poenta ove utakmice je da se pokaže uz koga su raja (bar je ja tako shvatam), tj da ISTOVREMENO u Zenici igra reprezentacija saveza nfsbih a u Sarajevu ova utakmica i da više navijača bude u Sarajevu. Sasvim je logično da će u Zenici biti noćna utakmica pa bi onda i u Sarajevu utakmica trebala biti navečer. E, zato pitam - zašto Grbavica kada ona nema reflektore, znači da mora utakmica biti u dnevnom terminu, a to onda znači da NEĆE biti istovremeno sa zeničkom utakmicom?
Ventola

#187 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by Ventola »

van Basten wrote:otkud sada odjednomGrbavica umjesto Koševa? ne mislim sada to zbog nekih klupskih razloga, nego čisto praktičnih.
Naime, poenta ove utakmice je da se pokaže uz koga su raja (bar je ja tako shvatam), tj da ISTOVREMENO u Zenici igra reprezentacija saveza nfsbih a u Sarajevu ova utakmica i da više navijača bude u Sarajevu. Sasvim je logično da će u Zenici biti noćna utakmica pa bi onda i u Sarajevu utakmica trebala biti navečer. E, zato pitam - zašto Grbavica kada ona nema reflektore, znači da mora utakmica biti u dnevnom terminu, a to onda znači da NEĆE biti istovremeno sa zeničkom utakmicom?
U pravu si mada ja sumnjam da ce neko pozuriti s Grbavice da bi stigao na tekmu u Zenicu..
van Basten

#188 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by van Basten »

Ventola wrote:
van Basten wrote:otkud sada odjednomGrbavica umjesto Koševa? ne mislim sada to zbog nekih klupskih razloga, nego čisto praktičnih.
U pravu si mada ja sumnjam da ce neko pozuriti s Grbavice da bi stigao na tekmu u Zenicu..
sumnjam i ja u to, ustvari siguran sam da neće niko biti na obje tekme, ali opet... poenta je bila u početku da se istovremeno okupi više raje na tribinama + da se istovremeno vrše prenosi pa da ni na tv niko ne gleda saveznu ekipu... al dobro sad... razvodnjava se
Mobile_Disco

#189 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by Mobile_Disco »

Ohladi.. ubrzo saopstenje Robijasa :bih:
dino84

#190 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by dino84 »

Odgovoricu ti ja kad vec ne mozes da shvatis.Ovo nije utakmica tipa "raja hajmo na termin",treba dati pare,regulisati neke stvari.Grbavica je manji stadion koji prije mozes napuniti a to je valjda i cilj,imas manje problema sa organizacijom,a ne kontam kako ne mozes shvatiti da paljenje reflektora neko mora platiti.Vlasnik Koseva je Opstina Centar i Alaim i ostala kompanija ti nece sigurno dati da dzaba palis reflektore,dok je Zeljo vlasnik svog stadiona i imas manje peripetija oko organizacije i love.

Sad ce se javiti neki pacenik i reci da nemamo reflektore jer bez toga na forumu ne moze,na Jugu su bili cetnicki bunkeri u ratu,sve je sruseno i zapaljeno pa i reflektori.600 000 KM smo dobili nedavno od grada,imamo lovu a radovi pocinju na ljeto.

U zdravlje.
van Basten

#191 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by van Basten »

dino84 wrote:
Odgovoricu ti ja kad vec ne mozes da shvatis.Ovo nije utakmica tipa "raja hajmo na termin",treba dati pare,regulisati neke stvari.Grbavica je manji stadion koji prije mozes napuniti a to je valjda i cilj,imas manje problema sa organizacijom,a ne kontam kako ne mozes shvatiti da paljenje reflektora neko mora platiti.Vlasnik Koseva je Opstina Centar i Alaim i ostala kompanija ti nece sigurno dati da dzaba palis reflektore,dok je Zeljo vlasnik svog stadiona i imas manje peripetija oko organizacije i love.

Sad ce se javiti neki pacenik i reci da nemamo reflektore jer bez toga na forumu ne moze,na Jugu su bili cetnicki bunkeri u ratu,sve je sruseno i zapaljeno pa i reflektori.600 000 KM smo dobili nedavno od grada,imamo lovu a radovi pocinju na ljeto.

U zdravlje.
eto nek' si mi "odgovorio"... a čini mi se da ne možeš ti mene shvatiti...
pa da se "paćenik" javi (iako nije lijepo takvim riječima obraćati se starijima od sebe, ali šta ćeš...na ovoj temi svakako nećemo uspjeti proijeniti običaje ukorijenjene duboko u nama)... lijepo napisah u prvom postu o Grbavici na ovoj temi, da se ne pitam navijački zašto Grbavica nego čisto praktično... ako je poenta igrati istovremeno onda treba da se igra ISTOVREMENO. dovoljno jednostavno za sada, nadam se? 17. 30 i 20.15 nije istovremeno. Slažeš se?
e to je poenta moje priče o reflektorima na Grbavici. Apsolutno me ne interesuje (u kontekstu ove teme) zašto vi nemate reflektore i da li ćete ih i kada imati... interesuje me da ih nemate (vi - pošto si i ti pričao u prvom licu množine... da nije godišta u niku pomislio bih da sam se faruk lično javio)...a Koševo ih ima. Svako ko se isprsio za tv prenos na FTV i ostatak organizacije mogao je dati još koju svotu i za korištenje stadiona Koševo... to je cifra koju je Braco Hadžiahmetović u stanju platiti sa svojom Vrbanjušom.
maher

#192 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by maher »

evo da ja kao munibov pulen i predstavnik struktura saveza jos koju napisem. nije mi jasno zasto se protesti vezu za kodrinu smjenu. prvo, nije isto ako dodje par hiljada ljudi da protestuje protiv smjene selektora (naslovi ce biti protesti protiv kodrine smjene) i ako dodje par hiljada da protestuje protiv kriminala u savezu. protest protiv smjene selektora nije nista posebno, smjene selektora su sasvim normalna stvar i bojim se da to nece imati bas neki odjek. savez je bio ok i niko se nije bunio kad su postavljali kodru, a sad ne valja kad ga smjenjuju. za mene je savez odgovoran zato sto je za selektora izabrao covjeka koji nije nijedne utakmice vodio u zivotu, sto je mislim ne zabiljezen slucaj. kodro jos uvijek nije nikog pobjedio u zivotu. to je izgleda udruzenju trenera kantona sasvim u redu i ne misle da je potrebno zastititi struku.
za mene je kodro zavrsena prica kad sam na tv vidio tigrovu izjavu da je on doveo kodru. i zato sumnjam da ce iko od ovih najavljenih asova doci i da ce ga bilo ko primiti (i komsic se izvukao). veliko je pitanje kome oni svojim eventualnim dolaskom daju podrsku. puno bi bilo lakse da svako u svom kantonu napravi smjenei dovedu ugledne ljude da vode savez, ali pitari nisu protiv mense basica, robijasi protiv colakovica, sila nebeska protiv tigra, gorazdani protiv rascica... i onda svi dodju da protiv mog muniba protestuju.
siguran sam da celnici saveza zeljno iscekuju ove proteste, sto veci neredi budu to njima bolje. svaki protest na huliganskoj bazi njima odgovara da se paznja javnosti skrene i da se pojavi neko ko je gori od njih. ubaci se par provokatora, napravi se frka i to je to...
posebna prica su novinari, juce na radiju slusam jednu od tih huskacih emisija...naravno, niko kompetentan nije u toj emisiji...voditelj opste prakse i navijac kao govore o temi, slusaoci lupaju kao i obicno i odjednom pomocni trener reprezentacije borce sredojevic (bivsi odlican igrac borca, rijeke, partizana, valladolida,...) postade sredoje novic...u razgovoru voditelja i bh fanaticosa u studiju...i to slusaju maloljetnici koji ce nahuskani doci na ulice i kad se desi neka nesreca opet ce taj voditelj napraviti emisiju o maloljetnicima...sreca pa ima i drugih radio stanica...
citam da utakmicu na grbavici organizuje bakir koji je prije par godina na tom istom radiju ahmetu pasalicu – ideologu ovog saveza tepao pasa i ulizivao mu se... mislim da je tu kljucan halidov dolazak, kad halid zapjeva zaboravice raja koga smjenjuju i sto su dosli...ali mogo bi biti dobar dernek...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#193 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by mIRCerka »

maher wrote: za mene je savez odgovoran zato sto je za selektora izabrao covjeka koji nije nijedne utakmice vodio u zivotu, sto je mislim ne zabiljezen slucaj. kodro jos uvijek nije nikog pobjedio u zivotu. to je izgleda udruzenju trenera kantona sasvim u redu i ne misle da je potrebno zastititi struku.
A da li je normalno i ok da savez vode ljudi koji su samo ganjali krpenjacu ko mali djecaci, svaki u svojoj mahali? I ti sad skrenu pricu na Kodru, pa ni Bilic nije imao nista vise tog iskustva, pa napravi cudo sa reprezentacijom Hrvatske....
bošnjo

#194 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by bošnjo »

maheru,

nije sramota se liječiti.Postoje liječnici i specijalisti za takve kao što si ti.Sljedeći put ti predlažem da koristiš vazelin jer brate napati se i ti i Munib.
kemtrejls

#195 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by kemtrejls »

maher wrote:evo da ja kao munibov pulen i predstavnik struktura saveza jos koju napisem. nije mi jasno zasto se protesti vezu za kodrinu smjenu. prvo, nije isto ako dodje par hiljada ljudi da protestuje protiv smjene selektora (naslovi ce biti protesti protiv kodrine smjene) i ako dodje par hiljada da protestuje protiv kriminala u savezu. protest protiv smjene selektora nije nista posebno, smjene selektora su sasvim normalna stvar i bojim se da to nece imati bas neki odjek. savez je bio ok i niko se nije bunio kad su postavljali kodru, a sad ne valja kad ga smjenjuju. za mene je savez odgovoran zato sto je za selektora izabrao covjeka koji nije nijedne utakmice vodio u zivotu, sto je mislim ne zabiljezen slucaj. kodro jos uvijek nije nikog pobjedio u zivotu. to je izgleda udruzenju trenera kantona sasvim u redu i ne misle da je potrebno zastititi struku.
za mene je kodro zavrsena prica kad sam na tv vidio tigrovu izjavu da je on doveo kodru. i zato sumnjam da ce iko od ovih najavljenih asova doci i da ce ga bilo ko primiti (i komsic se izvukao). veliko je pitanje kome oni svojim eventualnim dolaskom daju podrsku. puno bi bilo lakse da svako u svom kantonu napravi smjenei dovedu ugledne ljude da vode savez, ali pitari nisu protiv mense basica, robijasi protiv colakovica, sila nebeska protiv tigra, gorazdani protiv rascica... i onda svi dodju da protiv mog muniba protestuju.
siguran sam da celnici saveza zeljno iscekuju ove proteste, sto veci neredi budu to njima bolje. svaki protest na huliganskoj bazi njima odgovara da se paznja javnosti skrene i da se pojavi neko ko je gori od njih. ubaci se par provokatora, napravi se frka i to je to...
posebna prica su novinari, juce na radiju slusam jednu od tih huskacih emisija...naravno, niko kompetentan nije u toj emisiji...voditelj opste prakse i navijac kao govore o temi, slusaoci lupaju kao i obicno i odjednom pomocni trener reprezentacije borce sredojevic (bivsi odlican igrac borca, rijeke, partizana, valladolida,...) postade sredoje novic...u razgovoru voditelja i bh fanaticosa u studiju...i to slusaju maloljetnici koji ce nahuskani doci na ulice i kad se desi neka nesreca opet ce taj voditelj napraviti emisiju o maloljetnicima...sreca pa ima i drugih radio stanica...
citam da utakmicu na grbavici organizuje bakir koji je prije par godina na tom istom radiju ahmetu pasalicu – ideologu ovog saveza tepao pasa i ulizivao mu se... mislim da je tu kljucan halidov dolazak, kad halid zapjeva zaboravice raja koga smjenjuju i sto su dosli...ali mogo bi biti dobar dernek...
Ti si sine skroz negdje nagraiso,nikako nisi"dobar",nešto te opucalo žestoko!
Izvini što pitam,ali jesili ti normalan ili si toliko glup i slijep da ne vidiš dalje od svog nosa?
Živo Kodro,Bolić i svi oni koji srcem vole ovu zemlju i žele dobro BH fudbalu.
Sve što vrijedi bit će 1. na Grbavici,a ološ će biti na Bilinom polju.
Nadam se će u petak zgrada saveza biti u plamenu!
karanana

#196 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by karanana »

zar je smjena poslije dvije pripremne utakmice normalna stvar?
pa ako (ne)iskustvo igra ulogu, zasto je onda kodro ikako i dobio taj posao? kao primili ga i tek poslije pogledali njegov CV i skontali da nema trenerskog iskustva. Pa ok, nek je tako, to znaci da su oni koji su primili Kodru nekompetentni, ne znaju izabrati covjeka i ne znaju raditi svoj posao. Znaci pogrijesili su, ko ce njih smijeniti?
amizun

#197 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by amizun »

@maher

Ne razumijem zasto se protivis toliko izboru Kodre na mjesto selektora. Argumenti koje dajes su da nema ni jedne utakmice kao trener prije nego sto je dosao u repku. Zar je to jedan od uslova? Mozda bi i trebao biti, ali dzukele u savezu mu nisu dali sansu da nam pokaze da li je sposoban voditi ekipu i bez tog iskustva. Ne mozes donositi odluke, kao sto to radis, da nema ni jedne pobjede kada je odigrao samo dvije utakmice sa ekipom, a jedna od tih je bila u Japanu i nadam se da si upoznat sa preduslovima koje je imao pred tu utakmicu. Kritika ti je neopravdana, ali ja se iskreno nadam da ce se Kodro uskoro vratiti da zavrsi ono sto je zapoceo i da ce ti dokazati da grijesis.

Ti naravno imas pravo na svoje misljenje, ali haj'mo stvari pogledati sa neke pozitivnije strane. I ti si za smjenu saveza - iz razloga sto su uopste doveli Kodru - mi smo za smjenu saveza sto su ga otjerali. Sto se ne bi ti udruzio s nama da otjeramo taj savez protiv kojeg smo ocito svi? Ovako bezze stvaras tenziju sa svojim komentarima i tesko je vjerovati da si protiv saveza. Zato nemoj ni biti iznenadjen sto te raja smatra bolesnim, jer tolike postove pisati i ponavljati jedno te isto, po mom misljenju, moze neko kome je jako dosadno ili ko je placen za to.
amizun

#198 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by amizun »

Tako to rade u NS/FS BiH
Dominkovićev šofer sudijski „boss“
Piše: Predator
Četvrtak, 22.05.08. 09:54.

Razloga zašto je naš Nogometni savez truhla tvorevina, kojoj svakog dana prijeti totalni kolaps, koji bi za posljedicu mogao imati totalnu propast bh. fudbala, ima “mali million”, a prema pisanju današnjeg San-a, jedan od najvećih problema je Iljo Dominković, predsjednik NS/FS BiH.

Naime, mnogi koji vole bh. reprezentaciju i kojima je ona na srcu, ne znaju da savezom vladaju klanovi. Takav je i klan Ilje Dominkovića, predsjednika saveza. Pored svoje predsjedničke stolice, koju čuva po cijenu smaka svijeta, Iljo je u savez utrpao i svog ličnog šofera Blaža Živkovića. Naime, Živković je jedan od ključnih ljudi u Stručnoj sudijskoj komisiji. Upravo preko svog šofera Živkovića, Dominković kontroliše dešavanja u Premijer ligi BiH.

“To svi u savezu znaju, komisije, zapravo potkomisije, u kojoj je Živković, zapravo nema u Statutu NS/FS BiH, samo u Pravilniku. A Statut je stariji od Pravilnika. Vi zaključite zašto je izmišljenja. I što je možda još bitnije, u Stručne komisije se obično imenuju bivše sudije, koje su sudile u elitnom rangu takmičenja. Pokušajte saznati gdje je Živković sudio. Još nikada nije razrješena misterija oko navodne potvrde iz Beograda, koja je stigla i u NS/FS BiH. Međutim sve je zataškano”, kazao je za San izvor iz NS/FS BiH.

Kako smo uspjeli doznati, pomenuta potvrda u Saveza je poslata iz bivšeg NS Herceg Bosne, kada je Živković navodno "zaratio" sa ljudima iz Hercegovine. Interesantno, iako je taj papir stigao u Savez, sve je brzo zataškano. I svi to u Savezu znaju. A na potvrdi na kojoj je datum iz ratnog perioda, navodno stoji da je Živković u Srbiji odsudio 30 utakmica najvišeg ranga, čime je stekao pravo da se uvuče u sudijsku organizaciju NS/FS BiH.

Pored Živkovića u Stručnoj sudijskoj komisiji, i "na terenu" Dominković ima svog čovjeka. Brata Vladimira, koji je premijerligaški sudija.
Tako pomenuta trojka, kontroliše bukvalno kompletan bh. fudbal.
Prije dva dana bivši selektor Kodro je izjavio kako mu je Iljo Dominković želio sastavljati spisak reprezenetativaca. A po hodnicima saveza već odvano kruži priča, kako se Iljo petelja bukvalno u sve, od pionirske do A selekcije. A što se tiče Premijer lige BiH, koja je dvano dotaknula dno, jedino je sigurno da Orašje nikada neće ispasti, sve dok “klan Dominkovića” vlada savezom. Nažalost, o svemu ovome vrlo dobro znaju članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH, ali svi godinama šute.
Dok ovo pišemo, Čolaković, Bašić, Ušanović, se provode po Moskvi, a već “sutra” će pojačani sa Dominkovićem i Čekom krenuti put Australije na još jedno putovanje, naravno sa dnevnicama saveza. Nije problem što putuju, već što se vraćaju u BiH.

Tutun, Efendić, Selimović i Jelić

Možda i njabolji primjer zbog čeka Iljo Dominković neda svoju stolicu ni po koju cijenu, jeste priča koja je ovih dana aktuelizirana po hodnicim saveza. Navodno je Dominković čvrsto odlučio zbrisati četvoricu premijerligaških sudaca, Muju Tutuna (rođen 1965.), Mevludina Efendića (1965.), Edina Selimović (1964.) i Marinka Jelića (1965.).
“Istina je da je Dominković pokušao maknuti sudije koje pominjete, ali to mu nije prošlo. Niti će, poručio je jedan od čelnika mnogobrojnih sudijskih komisija u NS/FS BiH.
A Dominković je osnov za "smaknuće" pomenute četvorice sudaca pokušao pravdati navodnim "podmlađivanjem", iako svaki od njih nije prekoračio starosnu dob, dakle 45 godina. A stvarni razlozi su, kako nam je nezvanično saopšteno u NS/FS BiH, jer Tutun i Efendić nisu htjeli odsuditi pobjedu Orašja u Laktašima, dok je Jelić trebao platiti glavom, jer nije u dobrim odnosima sa Iljinim šoferom Živkovićem.

sportsport.ba
KotromanichII

#199 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by KotromanichII »

Treneri najavljuju bojkot Premijer lige

Upravni odbor Udruženja fudbalskih trenera Kantona Sarajevo na sjednici održanoj u utorak, priključio se u podršci javnosti i novinarima.

Naime, vidjevši da je stvar izmakla kontroli žele se suprotstaviti Savezu i pokazati da i oni ne žele da ovi ljudi vode u propast naš nogomet.

Ogorčeni smo posljednjim odlukama našeg Saveza. Oni su trenersku profesiju svih ovih godina spustili na najmanji mogući nivo, a mi ćemo se boriti protiv toga. Liga nam nikada nije bila slabija, treneri bježe iz naše zemlje, a oni i dalje vladaju. Oni su sami sebi napravili Statut u kojem mogu raditi razne malverzacije. Jedini način da im se suprotstavimo je generalni štrajk. Očekujemo podršku trenera iz cijele BiH, da iduće sezone ne igramo Premijer ligu, ako ovi ljudi budu sjedili u Savezu, izjavio je za As predsjednik Udruženja Nogometnih trenera Kantona Sarajevo Mensur Dogan.

Ovo Udruženje još nikada nije priznato ni od Kantonalnog Saveza. Glavni razlog tome je sigurno i strah od ulaska i miješanja trenera u nogomet. Treneri su ti koji se samo kod nas ništa i ne pitaju što je pokazao i ovaj posljednji slučaj s Kodrom.

To su ljudi koji žele raditi stvari samo po svome. Međutim, sazrijeva vrijeme da se svi dignemo i pokažemo da naš nogomet ima perspektivu. S njima teško, ali ako im se svi suprotstavimo i istrajemo do kraja, valjda će i oni shvatiti da je vrijeme da odu, završio je Dogan.

Papac: I da sam zdrav sumnjam da bih igrao

Ogorčenje oko naše nogometne reprezentacije ne pokazuje samo naša javnost nego i igrači koji su razočarani cijelom situacijom.

Jedan od onih koji je i najviše pokazao u ovoj sezoni je Saša Papac, igrač koji je samozatajan, ali koji osvaja trofeje. Protiv Azerbejdžana će izgleda igrati samo nekoliko igrača koji i nemaju neki status u reprezentaciji. Većina naših najboljih igrača ili je povrijeđeno ili je uvrijeđeno svim ovim dešavanjima u našem nogometu.

Razočaran sam i ne mogu vjerovati da se ljudi u Savezu tako ponašaju. Svakako da podržavam Kodru. Počeli smo ličiti na pravu reprezentaciju, sve je postavio na svoje mjesto, a sada opet sve iz početka, kaže za as ogorčeni Papac.

Papac je odigrao fantastičnu sezonu, a u finalu Kupa Uefa se povrijedio i male su šanse da do kraja sezone bude na usluzi Rangersima. Igrač koji je igrao finale Kupa Uefa sigurno je da bi predstavljao veliki bedem u našoj reprezentaciji.

Povrijeđen sam i neću igrati s Azerbejdžanom, ali i da nisam ne bih igrao. Ovo je postala privatna reprezentacija, jer ljudi u njoj misle da mogu raditi šta hoće. Ne želim raditi sa amaterima, kao što su ovi ljudi u Savezu. Od reprezentacije BiH je ostao samo naziv, a sve ostalo su ovi ljudi izbrisali, dodao je Papac.

Podržavam akciju 1. juna na Grbavicu

Sportski novinari iz gotovo svih medija organizirat će 1. juna utakmicu na Grbavici, gdje će doći većina bivših asova, ali i današnjih. Jedan od njih je i Saša Papac koji će podržati ovu akciju.

Svakako da ću podržati tu akciju, naravno ako je podržavaju i stariji igrači kao selektor Kodro. Neću moći igrati, ali ću svakako biti prisutan na Grbavici, veli Papac.
stulic

#200 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Svi na Grbavicu 1. juna

Post by stulic »

UG "UJEDINJENI ROBIJASI" ZENICA
http://www.robijasi.org

Povodom posljednjih sramotnih dešavanja u Nogometnom/fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i smjene selektora reprezentacije Mehe Kodre i njegovih asistenata,
navijaci Nogometnog kluba Celik - Robijaši, okupljeni u UG "Ujedinjeni Robijasi", obavještavaju bh. javnost da ce pojaviti na zakazanim protestima 23.maja 2008. pred zgradom NFSBiH u Sarajevu.
Ovim putem dajemo punu podršku u nastojanju da se konacno stane u kraj trenutnom stanju u bh. fudbalu i da zajedno sa svim
zdravim snagama u nasem drustvu doprinesemo boljoj buducnosti "najvaznije sporedne stvari" u Bosni i Hercegovini!
Ovim putem pozivamo sve Robijaše i Zenicane, koji su u mogucnosti da dodu na zakazane mirne proteste 23.maja.2008 u Sarajevu i da mirno,
dostojanstveno i bez klupskih obiljezja dadnu svoj doprinos ka ozdravljenju bh.nogometa/fudbala!

Robijasi Zenica
http://www.robijasi.org
Post Reply