http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,133791.jl
nakon toga:
Portal *** SPAM *** je pokrenuo akciju anonimnog prijavljivanja korupcije na fakultetima:
*** SPAM ***/content/view/12475/211/
AKCIJA: Prijavite korupciju na fakultetima
- alica.k
#2 Re: AKCIJA: Prijavite korupciju na fakultetima
Policijska misija EU pozdravlja inicijativu bh. studenata
nista od ovoga ocito
odavdePolicijska misija EU pozdravlja inicijativu koju je pokrenuo web portal --- NO LINKS --- o prijavljivanju slučajeva korupcije na univerzitetima širom Bosne i Hercegovine. Građanske inicijative poput ove najbolji su primjer kako građani mogu pomoći svojoj policiji i dati doprinos u borbi protiv kriminala.
Kampanja Usudi se! koju je Policijska misija EU nedavno pokrenula u suradnji sa bh. policijskim agencijama pruža platformu za tu vrstu angažmana. Njen cilj je motivisati građane da se uključe u borbu protiv kriminala i educirati ih o mehanizmina koji im stoje na raspolaganju u tom procesu, kao što je telefonska linija Krimolovci.
U suradnji s uredništvom web portala --- NO LINKS ---, Policijska misija EU-e stoga želi ohrabriti studente da prijave sve slučajeve korupcije na bh. univerzitetima na telefonsku liniju Krimolovci 080 020 505. Pozivi su anonimni i besplatni. Više detalja dostupno na *** SPAM *** i http://www.eupm.org.
Policijska misija EU će sa svoje strane osigurati da svi prijavljeni slučajevi budu podobno istraženi.
Sarajevo, 24. septembar 2008. god
nista od ovoga ocito
-
djoza
#3 Re: AKCIJA: Prijavite korupciju na fakultetima
Pratrim ovu temu o korupciji na fakultetima i znam da su studenti i pisali imena korumpiranih profesora ali na kraju se nista nije desilo....Mislim da ce samo ovi prozvani profesori biti jos gori i tek tad ce biti tesko poloziti njihove ispite....Nekako mi sve smisljeno djeluje i ne vjerujem da ce se nesto vazno desiti...Politicari su korumpirani,profesori,asistenti,dekani...svi i kako da se onda rijesi pitanje korupcije kad su svi zasticeni....Pa uzmite za primjer ministra profesora sa FPN u Sarajevu...covjek ministar i kako mi prijatelji koji studiraju tamo kazu vodi se da radi na jos jednom fakulteta...nikad ga nema i maltretira ih redovno...ne studiram tamo ali ako su price tacne kazu mi da dosta studenata radi njega polaze ispit i po dvije godine...zakaze im ispit i cekaju ga po 5 sati jer je on na satanku i niko ga nigdje nije prozvao i nista nije poduzeto a kako bi kad je covjek ministar...jos jednom napominjem da su to price koje sam ja cula ali niko nije ni ispitao kakvo je stvarno stanje....ali kako i ispitati kad je takvih punooo na nasim fakultetima...Nije tesko uciti na nasim fakultetima teze je naci profesore i poloziti...to se vec odavno zna ali nista se nece poduzeti...sve je ovo predizborna furka
- alica.k
#4 Re: AKCIJA: Prijavite korupciju na fakultetima
djoza, cak su i studenti korumpirani u neku ruku: slusam ovih dana na svom fakultetu ljude, neki vec traze stele da polazu ispite.
ISPITI SU TEK SREDINOM NOVEMBRA (polusemestralni)! a vec se stele traze.
to je skroz pogresno shvacanje zivota u nasoj ovoj drzavi, kad dijete unaprijed racuna da moze platiti i to je to diplomu u ruke i hajmo...
ISPITI SU TEK SREDINOM NOVEMBRA (polusemestralni)! a vec se stele traze.
to je skroz pogresno shvacanje zivota u nasoj ovoj drzavi, kad dijete unaprijed racuna da moze platiti i to je to diplomu u ruke i hajmo...