Akcija ''Pomozimo obrazovanje''

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
cnermina
Posts: 380
Joined: 29/11/2006 09:32

#1 Akcija ''Pomozimo obrazovanje''

Post by cnermina » 24/08/2011 12:14

Akcija ''Pomozimo obrazovanje''

Udruženje altruista „DOBRO“ je vanstranačko, neprofitno udruženje altruista koje pomaže porodice u stanju socijalne potrebe a posebno djecu iz takvih porodica, stara i iznemogla lica, djecu i odrasle kojima je novac potreban za liječenje. Udruženje radi na principu altruizma i 100% volonterski, a sve aktivnosti obavljamo u svoje slobodno vrijeme.

Među porodicama koje redovno pomažemo su one sa djecom školskog uzrasta, kojima pokušavamo da pomognemo kroz akciju ''Pomozimo obrazovanje''.
Akcija ''Pomozimo obrazovanje'' ima za cilj da se za djeci u stanju socijalne potrebe omogući dostojanstven početak nove školske godine te da im se osigura školski pribor koji oni i njihove porodice svakodnevno boreći se za egzistenciju, ne mogu da priušte.

Na koji način možete podržati akciju?
- Doniranjem određenog broja kompleta školskog pribora iz svog asortimana (pravna lica)
- Doniranjem određene količine školskog pribora, koje možete predati volonterima Udruženja ili direktno djeci iz socijalno ugroženih porodica uz konsultaciju sa Udruženjem
- Uplatom na račun Udruženja 1610000055480034 u Raiffeisen banci, sa obaveznom naznakom "Za akciju Pomozimo obrazovanje".


Od prikupljenih novčanih doprinosa, volonteri Udruženja DOBRO će kupiti kompletan školski pribor (ruksak, pernica, sveske, olovke, bojice, i ostali školski pribor) za djecu u stanju socijalne potrebe sa područja Sarajeva, a iz porodica kojima redovno pomažemo kroz druge akcije i čiju socijalnu situaciju poznajemo. Akcija traje do 24.09.2011. godine.
Ukoliko budete imali pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
U nadi da ćete nam svojim prilogom pomoći da realiziramo ovaj projekat, unaprijed Vam se zahvaljujemo.

Kontakt osoba:
Selma Mumdžić
[email protected]


Pearl
Posts: 3405
Joined: 26/01/2006 15:08
Location: www.dobro.ba

#2 Re: Akcija ''Pomozimo obrazovanje''

Post by Pearl » 27/10/2011 15:05

Kroz ovu akciju skupljeno je 420 KM. Udruzenje je dodalo jos 240.70 KM, i od ukupnog iznosa su kupljena 22 kompleta skolskog pribora za djecu iz socijalno ugrozenih porodica iz Sarajeva, kojima Udruzenje redovno pomaze.

Skolski pribor je podijeljen porodicama u subotu, u sklopu akcije “1 DOBRO, stotinu ruku, hiljade sitih”.

Hvala svima koji su učestvovali u akciji i pomogli da obradujemo ovu djecu i obezbijedimo im lijep pocetak skolske godine.

Post Reply