Akademik Rajko Kuzmanovic - Novi Predsjednik RS

mostarac

Post by mostarac »

76 godina :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

covjece zar i ovo ima u 21. stoljecu

Ono nije da ja imam nesto protiv starih ljudi, ali svijet tezi da vodje budu mladji ljudi sa novim idejama, energijom i progresivnim stavovima. U nas odaberu metuzalema koji je jednom nogom u grobu i koji sutra moze mirne duse i poslat sve u rat jer on ce ionako odapet za nekoliko godina.
Covjece koja smo mi rupa jebote.
Meni nije bilo drago ni kad je Bozidar Matic izabran za premijera iako o covjeku mislim sve najbolje, ali dajte svjeze i neistrosene krvi ljudi moji.
Hej liku je 76 godina i on se jos kandidovao. Covjece ne mogu da vjerujem :( :( :( :( :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ajde bolje on no kakav što je akademik po bolonji :D
diplomac

Post by diplomac »

Sta mislis koliko je Stipi Mesicu ??

http://www.moljac.hr/biografije/mesic.htm
mostarac

Post by mostarac »

diplomac wrote:Sta mislis koliko je Stipi Mesicu ??

http://www.moljac.hr/biografije/mesic.htm
Ako nista stipe je bio pet godina mladji kad je izabran na tu duznost i to u DRUGOM mandatu sto je vrlo bitno iz razloga sto znaci da je morao da se kandiduje htio ili ne htio, a daleko od toga da mislim da je dobro sto je i Stipe u tim godinama predsjednik.
I politicari kao i svi ostali treba da idu u penziju, tj. do 65 godina mozes, a dalje ne i gotovo.
karanana

Post by karanana »

mostarac wrote:76 godina :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

covjece zar i ovo ima u 21. stoljecu

Ono nije da ja imam nesto protiv starih ljudi, ali svijet tezi da vodje budu mladji ljudi sa novim idejama, energijom i progresivnim stavovima. U nas odaberu metuzalema koji je jednom nogom u grobu i koji sutra moze mirne duse i poslat sve u rat jer on ce ionako odapet za nekoliko godina.
Covjece koja smo mi rupa jebote.
Meni nije bilo drago ni kad je Bozidar Matic izabran za premijera iako o covjeku mislim sve najbolje, ali dajte svjeze i neistrosene krvi ljudi moji.
Hej liku je 76 godina i on se jos kandidovao. Covjece ne mogu da vjerujem :( :( :( :( :(
Nista, onda nam vjerovatno za godinu-dvije dolaze jos jedni prijevremeni izbori za predsjednika RS.
huble2007

Post by huble2007 »

pa za manje od 3 godine i tako doleze redovni izbori :D
sinus

Post by sinus »

Političari su k'o kornjače,a ovaj će da nadživi barem petoricu dvadesetogodišnjaka, možda čak i nekoga sa ovog foruma...
KENJAC

Post by KENJAC »

Ko ce duze? On ili drzava mu u njega?
skojotovski

Post by skojotovski »

ovaj mi djeluje gore od dobrice cosica!
huble2007

Post by huble2007 »

pa Dobrica je "dobrica" .. ovo je Rajko :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

mogli bi oni još jednom glasati za presjednika RS
IgorB.

#13 Re: Akademik Rajko Kuzmanovic - Novi Predsjednik RS

Post by IgorB. »

diplomac wrote:CESTITAM!!!

BIOGRAFIJA AKADEMIKA RAJKA KUZMANOVIĆA
Procito sam prvi pasus i smorio se kolko ima jos da se cita :D
nokia6170

Post by nokia6170 »

Ovaj doticni novoizabrani gospodin-predsjednik RS-a nikad ne bi pobijedio ni na jednim izborima da nije kandidat ispred SNSD-a i da ga Mile Dodik nije vodao sa sobom ko mecku na pojedinim manifestacijama i cak u pojedinim situacijama Mile drzao govore njegove promocije, a da doticnog gospodina nije bilo nigdje u blizini. U svim TV emisijama doticni gospodin je iskazao sporost u razmisljanju, tikove, pospanost, umor i nesposobnost da obnasa bilo kakvu vrstu javne funkcije.

Za predsjednika RS-a nije izabran Kuzmanovic, vec Milorad Dodik. I ovo je jos jedan nacin samounistenja RS-a od strane Mile Dodika koji ubija u pojam institucije RS-a i pravi kult licnosti objedinjujuci sve funkcije vlasti u jednoj licnosti, vise nego sto ih je objedinjavao pokojni Broz.

Republika Srpska se poistovjecuje sa jednom partijom, odnosno sa jednim covjekom, sto nikada nije izaslo nigdje na dobro. Dobro u smislu onih koji zagovaraju nesto i koji su dio necega.

Za sve one koji prizeljkuju slabljenje RS-a kao entiteta sa institucijama u punom kapacitetu demokratskim putem, izbor doticnog je dobra stvar, jer sa danasnjom politikom SNSD-a unistavaju institucije RS-a.

A svima onima koji su dali glas za Kuzmanovica ne preostaje nista drugo nego da se nadaju da ce novoizabrani predsjednik vise provesti u kabinetu, nego u bolnici i da ce izdrzati barem pola mandata.
huble2007

Post by huble2007 »

nokia6170 wrote:Ovaj doticni novoizabrani gospodin-predsjednik RS-a nikad ne bi pobijedio ni na jednim izborima da nije kandidat ispred SNSD-a i da ga Mile Dodik nije vodao sa sobom ko mecku na pojedinim manifestacijama i cak u pojedinim situacijama Mile drzao govore njegove promocije, a da doticnog gospodina nije bilo nigdje u blizini. U svim TV emisijama doticni gospodin je iskazao sporost u razmisljanju, tikove, pospanost, umor i nesposobnost da obnasa bilo kakvu vrstu javne funkcije.

Za predsjednika RS-a nije izabran Kuzmanovic, vec Milorad Dodik. I ovo je jos jedan nacin samounistenja RS-a od strane Mile Dodika koji ubija u pojam institucije RS-a i pravi kult licnosti objedinjujuci sve funkcije vlasti u jednoj licnosti, vise nego sto ih je objedinjavao pokojni Broz.

Republika Srpska se poistovjecuje sa jednom partijom, odnosno sa jednim covjekom, sto nikada nije izaslo nigdje na dobro. Dobro u smislu onih koji zagovaraju nesto i koji su dio necega.

Za sve one koji prizeljkuju slabljenje RS-a kao entiteta sa institucijama u punom kapacitetu demokratskim putem, izbor doticnog je dobra stvar, jer sa danasnjom politikom SNSD-a unistavaju institucije RS-a.

A svima onima koji su dali glas za Kuzmanovica ne preostaje nista drugo nego da se nadaju da ce novoizabrani predsjednik vise provesti u kabinetu, nego u bolnici i da ce izdrzati barem pola mandata.
Tipicna SDS-ovska pred i post-izborna retorika .... Covjek je pobjedio posteno, na demokratksim izborima .. narod ga je izabrao .. i to je to :D
nokia6170

Post by nokia6170 »

huble2007 wrote:
nokia6170 wrote:Ovaj doticni novoizabrani gospodin-predsjednik RS-a nikad ne bi pobijedio ni na jednim izborima da nije kandidat ispred SNSD-a i da ga Mile Dodik nije vodao sa sobom ko mecku na pojedinim manifestacijama i cak u pojedinim situacijama Mile drzao govore njegove promocije, a da doticnog gospodina nije bilo nigdje u blizini. U svim TV emisijama doticni gospodin je iskazao sporost u razmisljanju, tikove, pospanost, umor i nesposobnost da obnasa bilo kakvu vrstu javne funkcije.

Tipicna SDS-ovska pred i post-izborna retorika .... Covjek je pobjedio posteno, na demokratksim izborima .. narod ga je izabrao .. i to je to :D
eno postade ja i sds-ovac :shock: :-D ovo moram sebi isprintati definitivno da cuvam, ako kad sds pobijedi pa da mogu pristupiti kao referencirani clan sa svim pocastima
8-)
Almirko

Post by Almirko »

a cuj DIPLOMca sto on cestita.. sta imas bolan cestitat..
huble2007

Post by huble2007 »

Ustedi toner i papir slobodno, nece sds vise nikad pobjediti :D
nokia6170

Post by nokia6170 »

huble2007 wrote:Ustedi toner i papir slobodno, nece sds vise nikad pobjediti :D
nema potrebe za stednjom, ionako ga ti placas :)

p.s. nego imal sta neistinito da napisah ili je u modi stranacko etiketiranje?
seln

Post by seln »

Mislim da je funkcija predsjednika entiteta (i podpredsjednika) apsolutno suvisna.
Cisto pametovanje u prazno, presijecanje vrpci i polaganje kamena-temeljca.
huble2007

Post by huble2007 »

nokia6170 wrote:
huble2007 wrote:Ustedi toner i papir slobodno, nece sds vise nikad pobjediti :D
nema potrebe za stednjom, ionako ga ti placas :)

p.s. nego imal sta neistinito da napisah ili je u modi stranacko etiketiranje?
ako ga ja placam onda nema problema, printaj slobodno i tako nema svrhe :lol:

p.s. mislim da sam bio dovoljno jasan
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

U nove pobjede sa mladim i svjezim nadama...

Decko je perspektivan...
StLouis

#23 Re: Akademik Rajko Kuzmanovic - Novi Predsjednik RS

Post by StLouis »

diplomac wrote:CESTITAM!!!

BIOGRAFIJA AKADEMIKA RAJKA KUZMANOVIĆA
Mozete li ovo RS pisati s malim slovima rs?? :roll:

respekta radi
nokia6170

Post by nokia6170 »

seln wrote:Mislim da je funkcija predsjednika entiteta (i podpredsjednika) apsolutno suvisna.
u rs-u funkcija predsjednika nije beznacajna, za razliku od federacije gdje su ko ikebane i predsjednik i dopredsjednici.

rs ne moze funkcionisati bez predsjednika, zato su i pozurili sa imenovanjem radojicica ka v.d. predsjednika i sa novim izborima za predsjednika rs-a.

p.s. pogledati malo nadleznosti koje predsjednik rs-a ima prema ustavu rs-a pa ce biti malo jasnije.
seln

Post by seln »

nokia6170 wrote:
seln wrote:Mislim da je funkcija predsjednika entiteta (i podpredsjednika) apsolutno suvisna.
u rs-u funkcija predsjednika nije beznacajna, za razliku od federacije gdje su ko ikebane i predsjednik i dopredsjednici.

rs ne moze funkcionisati bez predsjednika, zato su i pozurili sa imenovanjem radojicica ka v.d. predsjednika i sa novim izborima za predsjednika rs-a.

p.s. pogledati malo nadleznosti koje predsjednik rs-a ima prema ustavu rs-a pa ce biti malo jasnije.
Cisti apsurd. Koja drzava (osim blentiteta) ima jakog premijera i jakog predsjednika?
Post Reply