Akademija likovnih umjetnosti
-
Headlines
#1 Akademija likovnih umjetnosti
Je li samo meni ne valja njihova web stranica ili?
Da li pohađate, jeste li pohađali ili znate nekog tko je pohađao?
Kakva su iskustva?
Hvala.
Kakva su iskustva?
Hvala.
-
Bellica
#2 Re: Akademija likovnih umjetnosti
Moje dvije prijateljice su pohadjale ALU i iskustva su im uzasna, jedna je zavrsila i nezaposlena je, a ova druga jos uvijek studira. Ne bih da pisem o oneme kako su uspjele da se upisu, jako tesko. Ja bih ti preporucila da jos jednom razmislis prije nego sto se upustis u tu "avanturu" jer je lakse upisati bilo sta nego ALu ili ASU. Sretno u svakom slucaju.Headlines wrote:Je li samo meni ne valja njihova web stranica ili?
Kakva su iskustva?
Hvala.
-
Headlines
#3 Re: Akademija likovnih umjetnosti
....znači uzimam u obzir i zagrebačku akademiju.
-
kotoriban
#4 Re: Akademija likovnih umjetnosti
Da, ne radi im web,
na internetu nema ništa informacija.
Blago rečeno - katastrofa.
na internetu nema ništa informacija.
Blago rečeno - katastrofa.
-
funky_baby
#5 Re: Akademija likovnih umjetnosti
znam nekoliko osoba koje su zavrsile ALU i trenutno vecinom rade u marketinskim agencijama kao dizajneri. u principu se nisu zalili na fax, manje-vise su svi bili zadovoljni.
- duspi
#6 Re: Akademija likovnih umjetnosti
in a nutshell: zajebano za upisati, relativno lako za završiti, ako nisi grafički dizajner 95 % nećeš imati ništa od nje
-
kafri
#7 Re: Akademija likovnih umjetnosti
Hm....teško je bilo za upisati. A sad jos teže naći posao. Mada, najljepša sjećanja me vežu za ALU. I o istoj mogu govoriti samo pozitivno. To su moja iskustva.
-
Headlines
#8 Re: Akademija likovnih umjetnosti
Koji ste bili smjer?
Jesu li predavanja i općenito akademija na nekom nivou ili je sve to samo ***ebancija?
...na internetu nigdje ništa ne piše -.-'
Jesu li predavanja i općenito akademija na nekom nivou ili je sve to samo ***ebancija?
-
kafri
#9 Re: Akademija likovnih umjetnosti
Nastavniči smjer. To je ujedno smjer na koji se najviše studenata i 'prima'. I upravo iz tog razloga sam se odlučila za isti. Recimo da sam htjela slikarstvo, međutim primali su samo pet studenata.Headlines wrote:Koji ste bili smjer?
Jesu li predavanja i općenito akademija na nekom nivou ili je sve to samo ***ebancija
Pa predavanja su kvalitetna, šta znam. Zavisi koji predmet, koji profa i sl. Radi se od jutra do mraka. Najviše vremena se posvećuje praktičnom radu. Što je i logično.
ALU zahtjeva mnogo truda i odricanja. Ali ako je to ono, što zaista želiš i voliš, neće bit problema.
-
kafri
#10 Re: Akademija likovnih umjetnosti
Završila sam 2006. godine.hadzinica wrote:djelimo misljenjekafri wrote:Hm....teško je bilo za upisati. A sad jos teže naći posao. Mada, najljepša sjećanja me vežu za ALU. I o istoj mogu govoriti samo pozitivno. To su moja iskustva.
p.s. kad si zavrsio/la?