ajrodrom Sarajevo
Moderator: Bloo
#1 ajrodrom Sarajevo
Da li na ajrodromu upisuju laptop u pasos ?
#2 Re: ajrodrom Sarajevo
Gdje ti je ajrodrom? Je li to blizu aerodroma?
#3 Re: ajrodrom Sarajevo
Ugljesa_ wrote:Gdje ti je ajrodrom? Je li to blizu aerodroma?
idem iz frankfurta za sarajevo hocu da ponesem laptop koji je prijatelj trazio da mu kupim sad me zanima ako me pitaju na carini da li je moj i ako kazem da jeste da li ce mi ga upisati u pasos i sta ako kazem da je poklon
#4 Re: ajrodrom Sarajevo
Nema šanse da uneseš laptop u BiH, meni su ga skoro oduzeli na ajrodromu.
#6 Re: ajrodrom Sarajevo
Frankfurtsko-bosanski sinonim za aerodrom valjdatasa65 wrote:sta je ajrodrom e tugo moja

Tuzno, slazem se.
#7 Re: ajrodrom Sarajevo
Ugljesa_ wrote:Frankfurtsko-bosanski sinonim za aerodrom valjdatasa65 wrote:sta je ajrodrom e tugo moja
Tuzno, slazem se.
E cuj odulezi e ne mogu da vjerujem da bi se takvo nesto usudili debili da urade, trebo bi ga onda srpat u torbu sa stvarim ahahaha

#8 Re: ajrodrom Sarajevo
Ovaj se izgleda ne zeza sa nazivom teme

- ja_sarajevo
#10 Re: ajrodrom Sarajevo
Tugo moja i pravopisa !!
#11 Re: ajrodrom Sarajevo
sta se cudite, dijasporska jezicka barijera 
svi pisu pogresno, izgovaraju pogresno al nema veze vole oni Bosnu i bosanski jezik
a za laptop, trebalo bi da ako samo kazes da je tvoj osobni da ce te pustiti ...
ili ne

svi pisu pogresno, izgovaraju pogresno al nema veze vole oni Bosnu i bosanski jezik

a za laptop, trebalo bi da ako samo kazes da je tvoj osobni da ce te pustiti ...
ili ne
#12 Re: ajrodrom Sarajevo
Ma samo kazes da nosis laptop haveru to uvijek prodlazi 

#13 Re: ajrodrom Sarajevo
Ajrodrom...ajrokrem...to je tu negdje 

- Kemal Malovčić
#14 Re: ajrodrom Sarajevo
samo nedaj da tiga skeniraju,morebit da ti ode hardisk,pa eto belaja,več ti reci dati ga neskeniraju sonu napravu
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#15 Re: ajrodrom Sarajevo
Ajroliz ?
#16 Re: ajrodrom Sarajevo
Uskoro ce izaci novi Bosanski-dijasporski rijecnik s njemackim dijalektom za samo 5 ojraUgljesa_ wrote:Frankfurtsko-bosanski sinonim za aerodrom valjdatasa65 wrote:sta je ajrodrom e tugo moja
Tuzno, slazem se.

- Kemal Malovčić
#17 Re: ajrodrom Sarajevo
nosim kokajin i herion ulap topu
#18 Re: ajrodrom Sarajevo
fino ga otpakiraj i stavi u onu torbu za laptop i reci da je tvoj i da studiras, meni svaki put upali!
#19 Re: ajrodrom Sarajevo
Ma nemoreš da imadneš problema na ajrodroumu za hlap top samo rekni da je tvoj...
#20 Re: ajrodrom Sarajevo
ako prica ko sto pise, nece mu to proci.Scopio wrote:fino ga otpakiraj i stavi u onu torbu za laptop i reci da je tvoj i da studiras, meni svaki put upali!
#21 Re: ajrodrom Sarajevo
Vratit ce ga? Mislit ce da ih lik zajebava s bosanskimloose end wrote:ako prica ko sto pise, nece mu to proci.Scopio wrote:fino ga otpakiraj i stavi u onu torbu za laptop i reci da je tvoj i da studiras, meni svaki put upali!

#22 Re: ajrodrom Sarajevo
ustvari ako budu carinici sumnjicavi, samo nek kaze da studira u travniku, bit ce sve okUgljesa_ wrote:Vratit ce ga? Mislit ce da ih lik zajebava s bosanskimloose end wrote:ako prica ko sto pise, nece mu to proci.Scopio wrote:fino ga otpakiraj i stavi u onu torbu za laptop i reci da je tvoj i da studiras, meni svaki put upali!

#23 Re: ajrodrom Sarajevo
Naravno, ovo samo kod nas se ism9ijava ako neko kaze rijec koja nije u "standardu" u hrvatskoj ima masa regionalnih dijalakata, gdje su umjesto a slovo e, o itd, potpuno drugacije rijeci, koje su u odnosu na standard seljacke, nestandardne itd, ali te ljude niko ne ismijava, ocito je kod nas doslo do istrebljenja svih regionalnih dijalekata i ko se usudi reci nesto na dijalektu ili nestandardnom jeziku rizikuje ismijavanje, etiketiranje itd
#24 Re: ajrodrom Sarajevo
crnoplavo wrote:Naravno, ovo samo kod nas se ism9ijava ako neko kaze rijec koja nije u "standardu" u hrvatskoj ima masa regionalnih dijalakata, gdje su umjesto a slovo e, o itd, potpuno drugacije rijeci, koje su u odnosu na standard seljacke, nestandardne itd, ali te ljude niko ne ismijava, ocito je kod nas doslo do istrebljenja svih regionalnih dijalekata i ko se usudi reci nesto na dijalektu ili nestandardnom jeziku rizikuje ismijavanje, etiketiranje itd
Pa kakav dijalekt je to? Ajrodrom?
I naravno da cu ga ismijavati, to je ujedno i sistem kontrole, ili ce nauciti ili ce mu se ljudi smijati. Uglavnom sta ga branis...
-
#25 Re: ajrodrom Sarajevo
Kad poljeće zrakoplov iz vazdušne luke!